- Fotók, videók mobillal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Graphics #93128 üzenetére
Mennyi lehet amúgy a fogyasztása a leírásomban szereplő gépnek? A proci a szoftvere alapján kb 110 wattot eszik 100%-on 4.6-on, a vga 275W körüli TDP-jű, tehát a fogyasztása gondolom ez alatt van. mindennel együtt 400 watt körül megáll, nem? Tehát igazából egy jó 650-es táp is elég még a következő flagship kártyával is felteszem.
Az RM750X-ben szimpi hogy amíg nem kell, nem indít ventit, és ez egy teszt alapján 450 watt körül sem történik még meg, csak 5-600W körül. Egy 650-es vajon hasonlóan bírná? bár szinte semmi különbség nincs árban.
Az evga is passzív az elején?
-
válasz
Menthirist #93111 üzenetére
-
Üdv... Van esetleg valami 750 körüli, halk és lehetőség szerint félig vagy egészen moduláris táp nem horror áron? Mármint nincsenek illúzióim az árakkal kapcsolatban, de azért 50-60-at ha lehet nem adnék érte. Ideális 40 körül lenne.
Köszi előre is.
-
hát azért a 3 vinyó és 6 venti is fogyaszt még, és a gépnek sem tesz túl jót ha gyakran van max limit közelében, plusz öregszik is, kevesebbet bír tudtommal. Bár igaz hogy ezeket a fogyasztásokat kb csak furmark-ban tudná elérni
(meg a húzott 8320-am azért nem eszik 200-at
)
de amúgy jogos
köszi -
aha, hát maga a fogyasztás olyan szempontból zavar csak, hogy befér-e a limitembe. Szóval a 650-es fsp-m várhatóan elviszi majd a 390X-et is a 4 ghz-re húzott 8350-emmel, 3 vinyóval meg 6 ventivel? Csak crossfire esetén kellene várhatóan nagyobb tápban gondolkoznom?
a mostani fsp-n is van 2x8 pin vga-nak, szóval rádugni biztos rá tudnám majd a 390X-et, a gtx980 pedig szerintem a húzott 7950-em alatt eszikcsak mert akkor nem nyugtalankodok (bár egy 850-1000W körüli xfx/maxbron is 30-35k körül van, az azért nem olyan vészes mint a következő lépcsőfok a maga 60-80k-jával)
-
válasz
Menthirist #73781 üzenetére
Közben amennyire nézem, ha jól értem a 850-es xfx-en 2 darab 6+2-es (tehát gyakorlatilag 8-as) és még két 6-os pin van pci-e-nek, tehát két darab, 2x8 2x8-at igénylő vga-t nem lehetne rákötni (kérdés persze hogy ezek milyen gyakoriak, mindenesetre 8+6-ot igénylőt rá lehetne kötni kettőt). A maxbron 1000-nél viszont 6+2-esből ha jól látom 6-ot adnak (tehát két, 8+8-at igénylő vga-t is elbírna, megint kérdés persze hogy mennyire gyakoriak ezek a vga-k)
a 7950 vapor-x-emen viszont mintha 2x8 lenne rákötve, amennyire néztem a bele dugott kábeleket.
-
Üdv
1-2 röpkérdésem lenne...Amikor kijön majd a 390X, lehet hogy beszerzek majd egyet (vagy egy gtx980-at, de az táp szempontjából mindegy), amihez várhatóan vennem kell tápot is, mert az (amúgy nem régi) 650-es fps raiderem várhatóan nem fogja elbírni az adatlapomon lévő gépet (3 hdd, 1 ssd, 6 venti kombóval).
1. kérdés: felteszem egy XFX Pro 850 elbírná
2. kérdés: Mit lehet tudni az Enermax Lepa MaxBron 1000W-ról?
3. kérdés: ha két 390X-et (tudom, még lövésünk sincs a fogyasztásáról) vagy 290X-et akarnék crossfire-be kötni, azokon ha jól láttam 1x8 és 1x6 pines csatlakozó van (felteszem a 390X-nek 2x8 pin fog kelleni), viszont fogalmam sincs, hogy vannak-e olyan tápok, amiken mondjuk 4x8 pin van vga-nak (vagy valami elosztóval oldják meg?) Tehát még ha el is bírná az aktuális táp a két kártyát, milyen módon szokták megoldani, hogy ennyi pin legyen a tápon a vga-nak? vagy simán csak vannak ilyen tápok, és külön ilyet kell ezesetben keresni?
4. kérdés: egy 290X crossfire ha jól láttam, elég erős gép mellett max ilyen 750 wattot evett. Tehát egy 850-es xfx elég lenne oda?köszi előre is.
-
Ehh, nem tudják beszerezni az xfx 650W tápot (pesti beszállítótól sem). árgépen is csak 2-3 helyen írják, és a javarészénél ilyen 20-30 nap alatt tudják beszerezni. Marad akkor az FSP Raider 650W ezek szerint, ha nincs jobb ötlet az árkategóriában (akkor megint 25k körül max)
-
válasz
Geri Bátyó #51917 üzenetére
hát ha az aurum 600-as kb egy árban van az xfx 650-nel, és az utóbbi átment a hardocp tesztjén, akkor igazából jó lesz az is
-
válasz
Geri Bátyó #51915 üzenetére
akkor nem agyalok annyit hogy most 650 vagy 750-es raidert vegyek. ha 25k-ig bezárólag kapok itt a boltban ilyen tápot, akkor ilyen lesz
-
jól gondolom hogy egy xfx 650W elbírna egy tuningolt fx8350-et mondjuk két tuningolt 7950-nel? (a tesztben amit láttam egy 3.8-ra húzott i7 920-as 2 db 7950-essel 350-380W-ba nyalogatott bele (ez volt a max), míg két 7970 esetén talán volt 530W körül is peak-ben. tuningolva persze többet esznek, ezért kérdezem. várhatóan NEM lesz két ilyen karim, illetve a 920-as tuningolt fogyasztását sem tudom a tuningolt 8350-hez képest, csak nagyságrendileg szeretném belőni hogy mire elég (és mekkora headroom van) egy 650W-os XFX tápban (ugyanis árban kb ugyanott van mint amit szándékozok venni, elvileg olyan 23-25k alatt)
-
válasz
Graphics #51850 üzenetére
http://www.hardocp.com/article/2007/02/25/hard_look_at_power_supplies/3
elég kemény
no meg:
"Torture test
The incubator’s temperature is set to 45c, the Variac output voltage is set to 120v, and a load approximately equal to 80% of rated continuous output is applied to the power supply by the Sunmoon SM-8800 for a period of 8 hours. Ripple is logged by the USB Instruments DSM1M12 Digital Oscilloscope, and the PF/Efficiency are determined from the data provided by the Extech Power Analyzer." -
-
"That is followed up by voltage regulation that is well outside of ATX12v specifications; Transient Load Tests results which are out of specification; and only "OK" DC output quality. Without the very good noise profile on this unit it is hard to find anything to like about FSP RAIDER 750W PSU."
Na de akkor most jó ez a táp vagy sem?
valahogy fura hogy az egyik helyen el nagyon elégedettek vele, másik helyen meg gyakorlatilag azt írják hogy egy darab szar.
-
-
Lol... utánaolvastam az FPS Raider 750-nek is (mert csak 2k-val drágább mint az a 650-es amit már megbeszéltünk hogy jó lenne nekem). Két tesztet néztem, az egyikben azt az eredményt hozták ki hogy failed, a másikban meg azt hogy musthave. Na ez alapján döntse el az ember
-
-
-
válasz
vaspingvin #51809 üzenetére
én sem szoktam nagyon tuningolgatni (pláne hogy alapvetően sosem olyan komponenseket vettem amiket különösebben túl lehetett volna hajtani, mindig ilyen + pár % jött csak össze), ugyanakkor a régi gps-400A-101A-m vagy 3-4 gépet kiszolgált, és ezt a tápot is úgy szeretném ha bírná jó pár évig, bármit is kössek rá, illetve ha a 7950-esre esne a választásom, abban általában van bőven tuningpotenciál.
btw buta kérdés lesz, nem értek hozzá:
az idő haladtával gyengülnek a táp által leadható teljesítmény? Mármint a mostani 400W-os chieftec (ami tudtommal delta belsős) most vagy 5-6-7 év után is képes lenne leadni ezt a teljesítményt? vagy a kondik száradnak, és emiatt szépen csökken az, amit különösebb feszingadozás nélkül elviselne. Vagy a feszingadozás és a teljesítmény nem függ ennyire egymástól? -
válasz
South Velen #51801 üzenetére
jó, megnéztem egy videót arról hogy hogy is néz ki (milyen kábelei vannak), így már értem hogy mi hova megy
azt hittem hogy van valami extra 12 voltos kábel, ami megy valahova
De így oké... a 24 tűs az alaplapra, a 4+4 is (a mostani x4 635-ösömhöz talán csak 1 db van bedugva mert a tápomon csak 1 volt, meg úgysem tuningoltam), a vga-ra majd megy várhatóan mind a két 6-os (ha 7950-eset vennék, bár már megvárom a hawaii-t hogy milyenek lesznek), a többi meg a meghajtókba... a single rail 12 volt meg akkor belsőleg van ezekszerint, hogy az összes kábel egyben számít a 600w-ba (amit bír a 12 voltos ág)
jól értem akkor? (legalábbis barbár szinten megfogalmazva)
-
válasz
vaspingvin #51794 üzenetére
nem tudom, nem értek hozzá, emellett hova kell kötni ezt az 1 db 12 voltot? mármint a mostani alaplapomba ugye megy a nagy széles és egy kiegészítő tápcsati, a vga-ba nem kell (7750), a többi meg a meghajtókba megy. Akkor a 12 voltos single rail most az alaplapi kicsi? vagy a nagy?
-
válasz
KisApám #51724 üzenetére
Köszi, de a cégnél nem igazán láttam ilyet (csak a fent felsoroltakat az adott árkategóriában) Mivel egykártyás rendszert építek, így a 650-es fsp ahogy írtátok (meg olvastam) elégnek és jónak számít, és csak 20k. és abban is azt írták hogy 1 ágon van a 12V (bármit is jelentsen
)
Azért persze köszi
-
válasz
South Velen #51706 üzenetére
btw mit jelent ez az "egyben van a 12 voltos ága"? azt láttam hogy egy kábele van, de ez mire megy? az alaplapra?
-
válasz
South Velen #51706 üzenetére
oké, utána olvastam közben én is 1-2 review-ban meg a honlapjukon, szimpi az is hogy 2 db 6+2 pin-es ága is van (a 7950-nek 2 db 6-os kell), szóval nem kell átalakító, a hatásfok is tetszik, no meg az ára
Akkor ez lesz úgy néz ki. Köszönöm
-
válasz
South Velen #51703 üzenetére
Akkor ezekből az FSP belsős Raider 650 a legjobb, aztán pedig (elvileg) a CTG-600-as, a sirtec belsős? most hogy linkelted a seasonic tápot hasonló árfekvésben (25k végülis még beférhet), lehet rákérdezek hogy nincs-e a cégnél vagy nem-e tudnak rendelni. 7950-esük sincs kiírva, de azért biztos ami biztos azt is megkérdezem majd (ha nem, akkor úgyis netről lesz rendelve)
-
válasz
Menthirist #51702 üzenetére
ahogy látom a gps CWT belsős, a ctg viszont Sirtec (elvileg az jó ha jól tudom)
A cx600 CWT (és gondolom a CXM is), az ASABL3-as CM-ről nem láttam
FSP Raider 650W és 750 FSP belsős? az jó? -
válasz
Menthirist #51700 üzenetére
Egyébként ami a környékén van árban a boltban:
Chieftec 600W CTG-600-80P táp 12cm v.OEM (18.5k)
Chieftec 700W GPS-700-A8 táp 12cm v.BOX (18.7k)
Corsair CX600 600W Tápegység Series (20k)
Cooler Master RS700-ASABL3-EU 700W táp (20k)
FSP Raider 650W 80+ 650W,1xFAN,12cm,Aktív PFC (21k)
FSP Raider 750W 80+ 750W,1xFAN,12cm,Aktív PFC (22k)
Corsair CXM 600W Modulásris tápegység 80+ Bronze (23k)ennél többet nem igazán szeretnék költeni
-
Üdv
Gépújítást tervezgetek, és ezzel lecserélném rendkívül jó (és sokadik gépemet kiszolgáló) Chieftec GPS400AA-101A-mat. Ami várhatóan a gépbe kerülne:
-Valami AMD proci, megvárom a kaveri érkeztét (hátha lenyom árakat addig, meg elsőnek úgyis vga-t veszek még), de ilyen FX6350/FX8320 környéke, vagy ha majd lesz steamroller alapú fx, akkor olyan. Olyan 125W TDP
-7950 Boost Vapor-X
-vagy 8GB ram, 2 vinyó, később egy ssd, pár venti a gépben, szokásos.
Na már most a 7950-esnél minimum 500-as tápot ajánlanak (pedig a cégek általában kissé felülméretezik ezeket a kijelentéseket, nehogy bepereljék őket
). Viszont mivel azért én is fizetésből élek, nem feltétlen szeretnék 30k-kat kiadni egy tápra, na nem muszáj.
Amiket néztem:
Chieftec CTG-600-80P (18k körül). A boltos is csupa jókat mondott a CTG szériáról. Ennek viszont nincs két 6 pines kimenete mint ami kellene a vga-hoz, úgyhogy oda valami átalakító is kellene elvilegChieftec GPS-650-A8 (17k körül). A boltos azt mondta ezek a gps-ek nem olyan jók mint a régiek voltak anno. viszont ez +50W (nem értek hozzá). ugyanúgy nincs 2x6 pin kimenete.
Igazából a boltos lebeszélt a gigabyte-okról, az fsp-kről, stb. Nem tudom pontosan melyik kellene így akkor. Elég lenne a 600-as ctg? (overhead-del persze) vagy mit tudnátok ajánlani kb 20-22k körül?
Köszi -
válasz
04ahgy #26870 üzenetére
albiban lakok, de nem egyetemistaként
már bérből és fizetésből élek, tehát persze fontos, hogy ne egy erőmű fogyasztását produkálja.
Szóval ha mégsem bírná, akkor nem veszélyes a gépre, majd max szól, hogy figyu má', elfáradtam...
jogos amit írsz, illetve teszteket más teszteket látva más a különbség is (kisebb)... szóval várhatóan az lesz, és akkor 3 generációt ugrik majd a kari
köszi a segítséget
-
válasz
04ahgy #26867 üzenetére
a méréses állítás jogos (mármint a mérős-mérendős). De mindegy is, mert voltmérőm attól még nincs az albiban
Azt tudom hogy a gps400 jó cucc, csak abban nem vagyok járatos, hogy az évek mekkora kárt tesznek a belsőben, száradnak-e ki a kondik, stb... de örülök, ha úgy néz ki a 6770-et is simán bírja... kicsit utánaolvasok még a kettőjük kapcsolatának (mármint 6770 vs 7750), mert azért az a 5-7-10% difi lehet néha nem ártana
bár fogyasztásban lehet hogy behozza... nem tudom...
-
ezért mondom, hogy szenzor kérdése
de ha a szenzor egy profi szenzor, ami mér 11.96-ot mutat, és azt adja tovább a rendszernek, akkor az bizony annyi... egyetemen is külön szóltak, hogy jópár tíz és százezres National Instruments szenzorokkal (is) dolgozunk, szóval óvatosan...
-
mérés az, csak nem olyan szenzorokkal, mint ami a gépekben van
(ezt csak azért mondom, mert egyetemen volt szerencsém mérés és adatfeldolgozásból c-ben méréssel kapcsolatos programokat írnunk, ahol az érzékelők elég drága műszerek voltak, és az érzékelt adatokat kvantálták és küldték át a gépre, aminek az értelmezését, feldolgozását, megjelenítését nekünk kellett megcsinálni
). no meg a szoftver amúgy nem is tud mérni, csak hardver tud, csak az nem mindegy, hogy az alaplapba épített mütyűr, vagy egy külső, nagyobb mérő teszi...
-
válasz
Menthirist #26858 üzenetére
bár ha itt többen azt mondják, hogy semmi gond nem lesz a 6770-el sem táp ügyileg, akkor lehet hogy mégis a 6770 marad, mert itt a PH-n 7% difit mértek sebességben, és az ára is alacsonyabb...
-
viszont épp nézem, hogy árban és teljesítményben is a környéken van a 7750 (28k vs 30k, teljesítményben pedig hol az egyik vezet, hol a másik, de összesítésben 5% alatt van a difi), viszont a 7750 kb felét eszi azt írják...
-
válasz
Krissz5435 #26856 üzenetére
azért jöttem ide, mert nem értek hozzá
ha majd 3d modellezésben gyakorolgattok, és nem mergeltek össze egy pár vertexet, és ezért lesz a smooth lyukas, majd én lőlek titeket tarkón
vagy ha objective c-ben nem release-eltek egy változót
én nem hittem hogy jó vagy rossz, egyszerűen nincs más késznél, ami mutatott volna bármilyen volt értéket... ez van
-
válasz
Krissz5435 #26854 üzenetére
igen
az volt kéznél
de frissítgettem
mivel nézzem? -
válasz
Menthirist #26849 üzenetére
jah, a 250-es watt értéket mint teljes fogasztást fullra terhelt gpu és cpu mellett írták...
-
most futtattam egy intel burntest + furmark kombót, hogy megnézzem, mennyire ingadozik a fesz... hát a 12 volt az ingadozgat (a többi, beleérve a cpu-ét is beton), de nem többet, mint idle-ben
-
Üdv
kisebb dilemma előtt állok. Adva van egy jópár éves (legalább 4-5) Chieftec GPS400AA-101A tápom. remekül helytáll, már legalább a harmadik gépemet cipeli... eleinte volt rajta 3200+ Athlon, 4000+ Athlon X2, (mindkettő 8600GT-vel), és most a lent is látható 635-ös X4-es van egy 4670-essel, két vinyóval, pár usb-s eszközzel, stb...gondolkodom hogy be szeretnék ruházni egy 6770 1GB-ra... ehhez nekem szükségem lesz új tápra? nézegettem teszteket, a 635-ösre 2.9-en egy 5870-es társaságában is 240W körüli értéket mondtak, mint teljes rendszer fogyasztás... a 6770 azért kevesebbet eszik, mint egy 5870... viszont nem tudom, hogy mennyire esik az évek alatt a tápegységek teherbírása.
szóval ha lehetne, megspórolnám pl a Gigabyte Superb 12-14e Ft-ját, mennyire reális ez?. jah, a gépen játszanék (ergo cpu és vga is terhelve lenne), illetve elég gyakran renderelek is (tehát cpu még gyakrabban van fullon), viszont nem tuningolok...
előre is köszi...
-
válasz
Menthirist #3549 üzenetére
és mennyit eszik kb egy 1 vagy 2 gigás DDR2 csík? Azt tudom, hogy kevesebbet mint a ddr1, de a nagyságrendekről nincs ötletem... 2W? 10W? 15W?
közben aggódás közben nézelődöm, és:
srác ezt használja gond nélkül:
intel core2 quad q9400 stock, 8GB ddr2 ram, 750GB hdd, and one cd drive, 300w psu.és vacilál, hogy 4670 vagy 4770, de azt írják neki, bármelyik elfut... mondom akkor no para
-
-
valaki az enyémre? (#3536)
-
válasz
Menthirist #3536 üzenetére
illetve ha lecserélném egy új Gigabyte Superb 460-asra, akkor az elvileg már nem lenne gond így?
-
Hi all... gyors kérdés
Most jelenleg a lent látható gépem van, és egy Chieftec gps400aa-101a 400W-os táp hajtja már jó ideje (kb 3-3,5 éves lehet, már az előző gépemet is ez hajtotta, ami egy 3200+-os athlon64 volt).Gondolkodom, hogy valami olcsó 4 magra kéne váltani főként munka miatt, de nem lenne rá túl sok keretem. Ezért gondoltam egy 630-635 körüli X4-es AMD-re. Kérdés, hogy elbírná a tápom (beleértve a fáradást)?
tehát ez lenne:
Athlon X4 635 2.9GHz (TDP 95W)
6 GB DDR2-800
Asus vagy gigabyte alaplap
Radeon 4670 1GB videókari
2 hdd, 1 oddperpill nem látok problémát a géppel (bár egy olcsó usb elosztóra egy rakat usb-s cucc van téve, és ezek néha disconnectelnek és visszakapcsolnak 2-3 secre)
Nem akarok több vga-t, igazából ennek az ereje is elég nekem, csak renderidőben lenne jó a 4 mag... a mostani procim szerintem 45W tdp-jű
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- E-roller topik
- Fotók, videók mobillal
- MasterDeeJay: Natív 3Dfx Glide Windows11 alatt Voodoo1 és Voodoo2-vel.
- További aktív témák...
- FSP DAGGER PRO ATX3.0(PCIe5.0) 850W Sfx tápegység
- Asus Rog Thor II 1200W Platinum OLED RGB Moduláris Tápegység
- BESZÁMÍTÁS! 850W ASUS ROG STRIX 80 PLUS Gold White Edition (90YE00A4-B0NA00) 3 év garancia 27% áfa
- 3 hónapos Zalman ZM1200 ARX 80plus Platinum +21 hónap garancia!!!
- EVGA SuperNOVA 850 G2 850W 80+ Gold teljesen moduláris tápegység garanciával
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion 5 17ACH6H Gamer notebook - R7 5800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest