Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• vzsryl

nagyúr

válasz viharhozo #12471 üzenetére

Az élettartama jó kérdés, de az ilyen régi, elnyűhetetlen Enermax-oké hosszú idő, abban biztos lehetsz. Rá lehet bízni egy új konfigot, mert minden lényeges védelemmel fel van szerelve. Bármi probléma adódna, megvédené a gépet. (Kivétel ugye a villám, mert az ellen nem véd egyik tápegység sem.)
    Ez a régi Enermax elég combos 12V-on (korához képest), 34A@408W-ot képes leadni, tehát elég komoly gamer konfigokhoz elég lehet. Viszont erős VGA-kat CF-ben, illetve SLI-ben már nem tudna ellátni elegendő árammal.

peti_s és Sandrew: Szoftvernek hisztek, ha fogyasztásról van szó? Rossz ötlet. Steppinget nézzétek meg, és az alapján tudjátok a TDP-t. De ha már belenyúltok a CPU lelkivilágába (tuning, feszemelés, csökkentés stb...), akkor már csak fogyasztásmérővel tudhatjátok meg, hogy mennyit zabál.

(#12485) Kezdő vagyok: Szia!

Két dolgot mondj meg az ismerősödnek:
    -LC Power-t és a hasonló veszélyes tápokat felejtse el
    -Nézzen körül itt: Tápajánló táblázat

[ Szerkesztve ]

megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖

• MMIX

addikt

válasz viharhozo #12471 üzenetére

"Ra lehet-e bizni egy uj konfigot?"
    -igen. Ha jó állapotban van és elég erős +12V, miért ne?
    "Egyaltalan kb. mennyi egy tap elettartama?"
    (a gyártok az első várható meghibásodás idejét adják meg sacc/kb)
    -Egy gépnek, esetünkben egy tápnak van élettartama? Egy autónak, repülőgépnek mennyi az élettartama?
    Ha javíttatod, ha elromlik, akkor örökké működik, nem?
    Csak az a kérdés, hogy meghibásodás esetén érdemes-e javítani. Autós nyelven totálkáros-e.
    Vagy maximum elavul a műszaki tartalma. Ez még mindig nem élettartam, hanem gazdaságosság. Környezet védelem szempontjából, jobb-e a régi használata, javítása vagy jobb-e egy új, korszerűbbre csere.

A gyártók mikor döntenek úgy, hogy a mai tápok nem jók? Mikor találnak ki új szabványt? Új feszültség értékeket? Új csatlakozót. (lehetőleg olyat, amihez nincs átalakító)
    Kicsit messzire vezet ez az "élettartam" téma.

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák