- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Apple Watch
- Szakít a OnePlus és a Hasselblad?
- Kifelé is csukható a Z Flip7?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
-
Mobilarena
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
gerzsol
aktív tag
Jajj természetesen ugy terhelve hogy mérőműszerrel, nyilván nem lehet kimérni mert ha nincs kapcsolatban, nem folyik az áram, a levegőn nem fog áthúzni
Azért az alapképleteket ismerem valamelyest
R=U/I szóval ha tudjuk mekkora az ellenállás, mekkora a feszültség akkor kiszámolható az amper. Mikre jó a Multiméter használat
Valamelyest van fogalmam ezekről (Mechatronikai mérnők + gépészmérnök) Mechatronikán Elektrotechnikából szigorlatoztam, és Elektronikából államvizsgáztam. Bár sose volt a kedvencem és mivel nem érdekelt nem is értek hozzá, csak hallottam róluk. Csak ilyen laikus szemmel. Remélem nem írtam hülyeségeket. Igaz írtam a "terheletlenül"-t, de kijavítottál, teljesen jogosan.
Egyébként a 2db vinyómból az egyik a 40Gb-os PATA Maxtopr amit a rendszernek használtam elszállt, Egy 160Gb SATA Hitachi pedig csak ilyen.. áá nem jut eszembe a megfelelő szó.. na mindegy az a lényeg hogy megsérült a fájlstuktúrája és a gépbe téve nem tudott semmit beolvasni róla, de alahogy egy hozzáértő emberke leformázta nekem és az általa használt teszten írás és olvasásteszten is jól vizsgázot így gyógyultnak nyilvánította, igaz ugyanennél a vinyónál gyulladt ki 3 hete a SATA adatkábel zárlattól, ami nekem eléggé gyanús.. bár kitudja..
Ami elektronika és a közelembe kerül az meghal, biztos mágneses erővonalak vesznek körül.. -
gerzsol
aktív tag
De igen, amikor már érezhetően látszott hogy valami nincs rendben az akkori tápommal, rátettem a winyót és hallatszott hogy nem pörög föl vagyis mintha elkezdené fölpörgetni aztán semmi, aztán megint fölpörgetné semmi. és így vágta taccsra a merevlemezt. Ugy gondoltam hogy a winyónak van baja, amikor már nagyon nem jöttünk rá mi lehet akkor a tápnál kezdtem el keresgélni és multiméterrel mértük ki hogy valami nagyon nem ok, terheletlenül sem volt benne elég Amper... És aztán csere, azóta van nekem ez a Spire Jewel táp amit írtam. Az az igazság hogy 6 év alatt ez a BQ lesz a 4. tápom, 4.re már csak illik egy minőségit venni, dehát a hibáiból tanul az ember, most már tudom hogy egy jó táp mindennek az alapja, mert idővel megeszi a gépet, ha nem megfelelő a minőség.
Sokat segítettetek, tényleg sok dolgot tanultam mióta olvasgatom a fórumotok. köszönöm.
-
gerzsol
aktív tag
az előző tápom megölt két vinyót, mert ugyan feszet jól tartotta de az áramerősség kevés volt és nem bírta felpörgetni a vinyóm. Akkor lett ez a tápom, egy "jófej" hardverboltos eladó ezt ajánlotta bátyámnak, noha én se értettem jobban akkor a tápokhoz (most se). És vettem új vinyót is. És azzal a vinyóval is azt csinálta, pedig az a vinyó 1-1,5éves lehet.
Igen próbáltam másik USB-ben és abbaj is ugyanugy ugyanez a hiba.. ha átdugom menet közben is..Amugy akkor ugy gopndoltam gagyi géphez jó a gagyi táp is, dem ost hhpogy frissítettem kicsit így már nem annyira vicces, nem gondoltam volna hogy ilyen veszélyes tápok vannak, még jó hogy idetaláltam erre a fórumra ahol tanácsokat adhattok.
Már nem merek semilyen cuccomat beletenni a most vásárolni kívánt gép+tép konfigomba, lehet eladok mindent ami még megmaradt a konfigomból.. -
gerzsol
aktív tag
A korábbi konfigomnál meg az volt h a gépem nem bootolt be, azt írta ki hogy nincs benne rendszerlemez. Lehjet olyan hogy nem bírta felpörgetni a vinyót bekapcsolásnál? Persze én csak találgatok.
Sőt most olyat is csinál a gépem hogy az új USB-s billentyűzetem megbolondul, bizonyos betűket nem ír, mintha nem is kapna áramot mert se caps lock se num lock billentyűá nem világít, multkor újra is indítottam a gépem és utána sem működött, most sem, képernyő billentyűzetet használok.
De bakker most megjavult, semmi kikapcsolás semmi nélkül. Olyan létezhet hogy USB-n nem kap elég tápot? Vagy már üldözési mániám van?
Annyira elegem van, el vagyok átkozva a gépekkel, az előztő se volt tökéletes, ez se valami bíztató ahogy most üzemel.. -
Jamboo529
senior tag
FSP SAGA II -t nézegettem már én is, gondolom ennek is a 400 as változatát gondoltad.
Néhány hozzászólásban írták, hogy halkabb mint a chifik, és ez nagyon tetszik.Kíváncsiságból, létezik egyébként olyan 1 procis, 1 vid karis konfig, amihez már nem elég egy 400-as táp? Máshogy kérdezve, hány %-on terhelheti ki a jelenlegi rendszerem a 400-as SAGA II-t?
Azért kérdezem, mert kb 2000 Ft van a SAGA II 400 és 500 között.
Megéri befektetni, vagy teljesen felesleges pénzkidobás? (sose lesz olyan renszderem (1proci,1 vid kari), ami igénylené az 500-ast? -
gerzsol
aktív tag
14adam. a be quiet-et mondtad-e közül a három közül.
Be quiet! Straight Power 450W BQT E7
Chieftech GPS-550A
Chieftech CTG-550-80P
Igazából a GPS-550A és a Straight Power 450W BQT E7 között 1-2 ezer forintos differencia van. Még egy-két kérdésem lenne. a Chieftech 100w-tal erősebb és nagyobb áramerősséget ír viszont a be quiet az meg 80+ bronz.áramerősségek:
+3.3V (A) Chieftech: 30A vs Be quiet: 24
+5V (A) 30 vs 20
+12V1 (A) 20 vs 18
+12V2 (A) 20 vs 18
+12V3 (A) 20 vs 18
+12V4 (A) - vs 18
-12V (A) 0.5 vs 0.3
+5Vsb (A) 3 vs 3
Max. combined power 12V (W) 550 vs 420
Max. combined power 3,3V + 5V (W) 140 vs 140Csatlakozók száma: Chieftech vs Be quiet
24pin ATX: 1 vs 1
Molex: 4 vs 5
Sata: 6 vs 5
Floppy: 1 vs 2
4pn CPU: - vs 1
4+4pin CPU: 1 vs 1
8pin CPU: 1 vs -
6pin PCIe: 1 vs 1
6+2pin PCIe: 1 vs 1Szemmellátható különbség nincs vagyis nekem nincs. Szerintetek?
Ha a későbbiekben fejleszteném a gépem akkor jó lenne még a 450W be quiet is (elég kicsinek tűnik a 450W)? mert ha veszek 20e körül egy tápot akkor már olyat vennék ami 5-6 évig jó lenne és használható lenne, én nem szoktam húzni az órajeleket sem proci-n sem GPU-n, de ha később mondjuk négymagos i7 procit veszek és egy jó pl: Ati 6870 videokártyát akkor is jobb a be quite táp?Elég az a 450W?
Köszönöm a választ.. -
Kom-ancs
tag
Az a kék harisnya elég gáz
De ez a Coler Master Silent Pro 500W elég bejövős,ezek a kábelek már nem is harisnyázva vannak szerintem hanem valami műanyag bevonat rajtuk ami tetszik.Eddig még ez a legjobb megoldás.
-
mg105
senior tag
a gyártó oldalán azt olvastam, hogy 4 db 12V-os ága van. mindegyiknél 18A van megadva, az elméletben 4x12x18=864W
hogy is van ez? a 18A az ág max terhelhetősége, de egyidejűleg nem tud annyit leadni mindegyiken, ugye? szóval ha én 3 vinyót rákötök egy ágra, elég lesz indulásnál is az a 18A? mennyit ránt be a tányérok felpörgetésekor egy vinyó?
-
hoffman_
nagyúr
Sajnos a HP-t nem tudták kölcsönadni :/ Lehetne jobb, de nem vargáné@codegen. 2 hétre jó lesz, bízom benne.
vzsryl: Köszi az infot
Nem rémlik, hogy lett volna ilyen a karimhoz, de az a 700ft nem vágott földhöz azért, maximum 2 lesz. De szerintem nincs otthon ilyenem.
Eurocase tápról van szó, 400-as. Nem ismerem a márkát, de van súlya hála az égnek. (eurocase atx-400 jsp)
-
tylerhun
tag
Nem akarok annyira kardoskodni a raptoxx tápok mellett, viszont én a gyártó oldalán is azt találtam, hogy aktiv pfs-ek, a professional rt-xxx-esek. (Eco-friendly through Active PFC.)
-
DIMITRIUS
tag
-
tylerhun
tag
Ühüm. Hát amit én linkeltem azt éppen aktiv pfc-snek irták, sajnos a többihez sok ellenérvet nem tudok felsorakoztatni, max annyit, hogy talán nem vállalnának 3 év garit rá, ha ilyen hamar kiszáradna a kondenzátor.
-
izomhod
őstag
köszi
elég komoly vga-k, két helyet foglalnak a házban
néztem képeket a 2 kártyáról, de nem látom hol van rajtuk a 6 pines csatlakozó.
meg tudod ezt mutatni?közben megvan, az ott jobb alul?
-
MMIX
addikt
Még bonyolultabb és szerintem a forrásaim is keverik, mert a Termaltake USA szerint a W0146RU a 70+ os bél. A lényeg, hogy a passzív PFC-s a gagyibb (nehezebb) és az aktív PFC-s a jobb hatásfokú (nincs vasmagos tekercs ezért könnyebb) W0146RE
Cthulhu Dawn A belinket táp kép nem DSA 80+ (felismertem volna a hátsó rácson keresztül is, annyira jellegzetes)
-
miresz
veterán
Még a Corsair CMPSU-650HXEU-n gondolkodom.De ez 5000Huf-al drágább! Megéri?tegnap erre voltam ráizgulva:Corsair CMPSU-750HXEU de azt mondták,hogy feleslegessen erős nekem! Persze a HKC után szerintem minden jobb! Mivel a HKC kinyírta a lapomat,meg a memóriákat! Sajnos én nem értek a tápokhoz.Nem tudom,hogy akkor most melyik a jobb? Az 1 vagy a több 12V-os ág meg mit kell még figyelnem?
-
miresz
veterán
(#3912) miresz így is ok lenne?
-
Madmax81
aktív tag
Szia
Köszönöm az okítást
Most találtam egy nagyon jó árú Chieftec CFT-750-14C 750W-os moduláris tápegységet haver akar megválni tőle olcsó baráti áron 12K lenne az ára kb fél éves a táp egy régi Athlon X2 gépben muzsikált tuning nem volt csak letöltögetés " most elérte őt is a láz " Nagy gépet épít és neki kicsi lett ez e táp
"
Mint az előbb írtad hogy a 14cs érdemes venni az a jobb de erről mi a véleményed .Ez lenne az utolsó kérdésem CTG-500 vagy GPS-500A a jobb választás ?
Üdv Laci
-
Qru
MODERÁTOR
De várjál, akkor is csak 18A-t ad le egy ágon. Tehát pl a proci nem vehet ki csak 18A-nyi kakót (arra csak egy ágat tudsz bekütni ugye), míg a CTG-n 20A-nyit. A kombinált terehelés ettől lehet az FSP-n 18+18 de ha egy ágon 18A fölé szaladna (vmi űberül meghúzott Q6600 vagy i7 900-as esetén pl) akkor a védelem közbeavatkozik.
Anno pont ezért cseréltem le a CWT beles Chifimet, mert korlátozott a tunigban a 18A-es ága. Persze ez inkább csak elméleti kérdés most, mert az nem köznapi eset, hogy 18A ne legyen elég 12V-on.
-
Qru
MODERÁTOR
-
öhöm
csendes tag
köszönöm a gyors választ, felszedegetem az állkapcsom darabjait a padlóról, és ilyetén szólok (mint Feri bátyám a híres thread-ben): MENNNYI??.... na jó, ezen még gondolkodom picit. szép dolog a halk működés meg Földanyácska védelme, na de a tápok árának is kell lennie határa
-
HANDO88
senior tag
-
-
Matthisa
tag
-
Jhonny06
veterán
Olvastam külföldi fórumokon, hogy nem feltétlenül kapcsol ki/indul újra a gép, hanem visszafogja a teljesítményt, vagy képhibák is jelentkezhetnek, ezért gondoltam erre.
vzsryl: Gigabyte kártyáról van szó. Már kötöttem be úgy 9800GTX-et, hogy elfelejtettem a másik 6 pines kábelt csatlakoztatni, így azt észrevenném. Nem töltődtek be a textúrák, tényleg játszhatatlan volt, ez csak szimplán kevésnek mutatkozik. Hogy lehet rosszul bekötni? Azt hiszem mindössze 2 db 6 pci-e kábel jön a tápból, szerintem ezt nem nagyon lehet elrontani. Amúgy egy E5200 mellett van, amit nemsokára le fogok cserélni. Tisztában vagyok vele, hogy ehhez már valami izmosabb proci dukálna, de a GTX 460 előtt egy GTX 280 volt a gépbe ugyanezzel a procival és mint említettem, lazán vitte azokat a játékokat, amivel a 460 most küszködik.
-
sirarcheer
senior tag
-
100kg
tag
Köszi eza Cooler Master egész szimpatikusnak tűnik mondjuk megmondom őszintén én nagyon Corsairt akartam venni de nem találok a mostani kínálatukban semmi nekemvalót még régebbről a hx520 ami tetszik.... De körülnézek mi újság ezzel a Cooler Masterral csak nemtudom h táp szinten menynire vannak otthon mer a házaik azok nagyon tutik az biztos...
-
agemate
addikt
Szóval ugyanaz, mint abban az olcsó Enermaxban, asszem azt már valaki kivesézte Logouton.
Hát jelenleg egy Prescott Celeron D 2.8GHz + 1950GT-t kéne meghajtani, tavasszal kerülne alá az i3-530+GTS450, ezek meg szinte semmit sem esznek. Hipro 430/380 vagy Gigabyte PR 400W?
-
Tommi000001
aktív tag
Egy Ocz Gamestream 700as ról van szó....
Az biztos ,hogy javíttatja a bolt .(vagyis a bolban azt mondták tovább küldték a nagykerbe ,ők döntik el ,hogy csere vagy javíttás.Aztán most azt mondták javítva lesz és a héten kapják meg)
Nov. 18 án kapták kézhetz és most még ott tartunk ,hogy a héten talán visszaküldik a javított tápot nekem.
Új hozzászólás Aktív témák
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Több tíz millió Dell laptop majdnem nagy veszélybe került
- Lopakodva befutott a Radeon RX 9060
- Battlefield 6
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- LEGO klub
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest