Hirdetés
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
-
Mobilarena
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomtom9
tag
Most jelenleg egy Codegen 400w-os tápm van ami már 3éve üzemel de eddig semmi bajt nem észleltem, pedig ez is egy nagyon nem ajánlott táp... Lehet M-tech-ből jót kifogni?
-
Recon666
Közösségépítő
válasz tomtom9 #23303 üzenetére
Nem is, majd ha egyszer véletlenül elszáll és viszi az alkatrészeket, akkor majd lesz egy kis baj, ennyi a különbség egy jó minőségű és egy rossz minőségű táp közt, a jó is elszállhat, de az nem viszi magával az alkatrészeket, és annyit ad le ami rá van írva. Ezeknél, nincs olyan, hogy jót fogsz ki, ez nem egy használt kocsi, ahol két esélyes a dolog, működni működik mindegyik (általában), a kérdés, hogy meddig, és mit fog elvinni, ha tönkremegy.
[ Szerkesztve ]
-
Recon666
Közösségépítő
válasz tomtom9 #23305 üzenetére
Mondjuk egy Chieftec CTG450 80P vagy CTG500 80P elég lenne.
[ Szerkesztve ]
-
haddent
addikt
üdv
szeretnék segítséget kérni, ugyanis új táp vásár következik nálam. Szóval mit várok el:
- alsó tápos házam van (bitfenix shinobi), tehát elég hosszúak legyen a kábelek a lap mögötti elvezetéshez is
- előnyös lenne a fekete szín, illetve a kábelek harisnyázottsága
- lehetőleg csöndes
- és persze a legfontosabb: megbízható, jó "kezekben" legyen a konfigomés akkor ami alá kellene:
cpu: corei7 2600k (4GHz en fut, de futott már 4,5ön is)
vga: giga gtx 460 (900/1800/1200MHz en fut)
ram: 8gb kingmax ddr3 1333MHz
hdd: 2db samsung sata2. ennél több fogyasztó itt nem is lesz, max csere ssd re...
cpu hűtő: noctua nh-d14
és jónéhány venti, maximum 6db +2db cpu. (ebből ugye 3at meg a 2cpu t lekezeli az alaplap, de 2felső, egy első venti molexről kell hogy fusson, de lehet, hogy 1 molex ér is elbírja)
Eddig ezt simán vitte (csak nem 6+2 hanem 3+2 ventivel) egy Corsair CX430 430W, de most egy 400Wos FSP is viszi átmenetileg. Szóval nem kell nekem 1KW-os 80platina + hogy nagy király legyek, az kell amit leírtamNyilván jó lenne minnél kevesebből megúszni. Köszönöm előre is a segítséget!
-
haddent
addikt
válasz Recon666 #23314 üzenetére
aham. hát a szín az megoldható ugyebár, meg nem is lényeg, de a harisnya az kár, mivel nagyon utálom ahogy a 12412512512db 4124123színű ér lötyög és nem férek semmihez oda. Van vmi megoldás rá anélkül hogy szétszedném, kiforrasztanám, ráhúznám majd vissza? Magyarul a csatikon van olyan ami átfér v vmi?
szerk: ja hát és persze! Ami tényleg nem orvosolható: elég hosszúak a kábelek??
[ Szerkesztve ]
-
Recon666
Közösségépítő
válasz haddent #23315 üzenetére
Hosszabbítókkal meg tudod oldani, de nem olcsó mulatság, de, gondolom van olyan vastag harisnya is ami átfér a kábeleken. A hosszbitókkal orvosolható a kábel hosszúsága is, de elég hosszúak szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
haddent
addikt
válasz balpis #23317 üzenetére
Mert elszakítottam 1 kábelt menne, amit megjavítottam, így ugrott a gari. Ettől függetlenül elkezdett áthúzni vmi, vagy pedig a tekercs "sírni", ezért nem gariztatják :S De am csöndes, jó volt. Szóval csak azért nem akarok mégegy ugyanolyat venni, mert nem vártam volna ezt a corsairtól, hogy sípól... De am akkor ez ajánlató, jó táp ? Csak én fogtam ki 1 szart?
-
DiceBlade
aktív tag
hello mindenki!
egy P4-es gépnek (2.4-es proci, 9550, 2db vinyó, 1 odd) elég lenne egy 250W-os FSP táp?
előre is köszi! -
balpis
őstag
válasz haddent #23318 üzenetére
nem "különösen ajánlott", de az "ajánlott" kategória. link
esetleges problémákra azért érdemes lehet rákeresni.Ha van kicsit nagyobb keret, akkor a GX450 vagy az XFX450 felel meg még teljesen az elvárásaidnak.
notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
Bozsi80
tag
Sziasztok!
Szerintetek ezt a konfigot:
- ASUS V3-P5V900
- INTEL Core 2 Duo E4400
- GeForce 9600GT vagy 8800GT
- CSX 2×2Gb DDR II 800Mhz
- WD3200AAJ 320GB SATAkiszolgálná ez a táp? / FSP BlueStorm II 400W (430Wpeak)
Esetleg ajánlatok másikat?Gondolom egy 300W-os Asus nem ajánlott hozzá, vagy...
Köszönöm.
[ Szerkesztve ]
Ha sikerül elég gyorsan felkapcsolnod a villanyt, megpillanthatod a sötétséget!
-
Anaren91
senior tag
Olyan kérdésem lenne h az alábbi konfighoz mekkora és milyen márkájú tápot kellene vennem:
AMD FX-4100 Bulldozer AM3+
Gigabyte 970A-D3 AM3+
DDR3 8Gb 1600MHz Kingston HyperX Kit
PCIE HD6870 1Gb Sapphire DDR5 DirectX 11 Eyefinity
WD 500GB Caviar Blue 7200rpm 16MB SATA2 WD5000AAKS
A ram az lehet h 1866 Mhz s lesz még nemtom pénz kérdése de biztos h később még +8 gigát szeretnék bele. 600 wattos elég lenne bele vagy nagyobb kellene?MSI B450 Tomahawk Max, Ryzen 7 5800x3d, PowerColor 6700XT Hellhound,64 Gb 3600Mhz CL18
-
balpis
őstag
-
Fransico
tag
Sziasztok!
Mit ajánlotok e helyett: Chieftec gps 450aa-101a?
Olyan kellene ami 8 pin-es, kb.450-500w-os, viszonylag olcsó és moduláris kábelezésű.[ Szerkesztve ]
-
MMIX
addikt
válasz Fransico #23329 üzenetére
Én felsorolok egy párat, a csatlakozókat és a többit nézd meg.
Sharkoon WPM 500W
Thermaltake Smart SP-550MPCBEU 550W
ADATA HM-550 (CWT PSHII)
OCZ ModxStream Pro 500W
OCZ Fatal1ty 550w (Sirtec)
Silverstone SST-ST50F-P Strider Plus - 500 Watt (FSP EPN belső, minden kábele moduláris)
Thermaltake TR2 RX 450W, 550W
Corsair TXM 550W (CWT)
FSP Everest 400W, 500W ha találsz.
FSP AURUM CM 550W
Cooler Master Silent Pro 500W (sajnos drágult, Enhance)Nem sok 500W alatti moduláris táp van.
A 20 ezer alattiak ugyanaz a CWT DSAII. (Sharkoon, Thermaltake Smart és TR2 RX)[ Szerkesztve ]
-
Fransico
tag
Hát ebből a felsorolásból ez a legolcsóbb: Sharkoon WPM 500W
Egy régebbi hsz.-ben már kérdeztem erről a tápról.Csak nem válaszolt senki.
Nem ismerem a márkát, meg merjem venni a Chiftech helyére?
Ehhez a rendszerhez kellene:Gigabyte Ga-Ma770 UD3 rev2.0,AMD phenom II x2 555 BE@x4 B55,Gigabyte HD 4850 512mb, Geil ultra ddr2 800 2x1gb 2.1v cl4,chieftec 450 w[ Szerkesztve ]
-
kicsigi97
tag
Sziasztok!
VGA vásárlás előtt állok. MIndent tudok, hogy mi legyen, kivéve a tápot. A konfig a következő:
AMD Phenom II X2 550 BE @ X4 3.5 Ghz
MSI 770-c45
Corsair Vengeance 2x 4GB kit
Noctua NH-C14
Gigabyte Radon HD 6870 SOC
Samsung 7200 RPM 1 TB
Samsung 7200RPM 250GBNagyjából ennyi. Ezt milyen táp birná el, ha lenne még tuning is?
-
-
Alpachino
veterán
Sharkoon WPM 500W-ről szeretnék véleményt kérni...a specifikáció alapján [link] nagyon bíztatónak tűnik
"Hagyjuk a szexualitást a hanyatló nyugat ópiumának!" ( Virág elvtárs)
-
dances
tag
Sziasztok!
Erről a tápról lehet tudni, hogy milyen belsővel szerelt (a gyártó weboldalánál az Acbel Polytech jön be)?
Olcsó, netezős vagy régi gépekbe megfelelő lehet (az elkorcsosult Hipro -k helyett)?
(értsd: védelmekkel el van látva, vagy csak Codegen szintet képvisel)?
Azért kérdezem, mert a kábelezése ésszerű, viszont az ára feltűnően alacsony.[ Szerkesztve ]
Only the Good die young.
-
M107
addikt
Tegnap csináltam egy nagy nagy hülyeséget mert értelme az nem volt.
Tápot cseréltem:
A 4 Hónapos hibátlan CHIEFTEC CTG-500-80P egy FSP AURUM CM 550W-ra
Az Cifit se használtam ki de az 5 év gari valahogy .....
Jó nagy marha vagyok ,de így legalább 5 évig nem kell tápot cserélni, s bármilyen 1 vga kártyás rendszert a HD 6 sorozat végéig ellát árammal s a többi komponest is.UI:
A CHIEFTEC-ket 4hónaposan oda adtam 8000 ft (jó tudom hülye vagyok s a 2 év garival együtt)
Az Fsp 31280 Ft hozták Bp-ről.
A mostani config:
Athlon X2 II 250, Gigabyte GA-M720-US3, 4Gb DDR-2, HD Sapphire 5670 512MB GDDR5, Samsung SH222A Plextor 880SA, Samsung 1TB Samsug 750 Gb, Samsung 320 Gb Usb Vinyó.
Ez lesz jobb video kártyával (Hd .... ) még nem tudom s proci +alaplap, (ezt sem tudom az alaplap Gigabyte) 8 Gb ddr-3 memó
+ 1db 2Tb Samu vinyó (belső) és 1 db Samu M2 TB vinyó (külső)[ Szerkesztve ]
A fórumon, bármit leírhatsz, én csak az igazat írom le. :) Utálom ha hülyének néznek ! - Addikt - vissza az őstag címet :) )
-
Traxx
őstag
válasz Alpachino #23336 üzenetére
Többen is érdeklődtek már, és valóban biztatónak tűnik, állítólag CWT belseje van, ami nem gagyi. Viszont a neten nincs még róla boncolós teszt sajnos, tehát nem tudni, hogy igazából milyen szintet is képvisel a táp.
"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)
-
mimey
tag
válasz 04ahgy #23247 üzenetére
Köszönöm szépen a válaszaitokat, most jutottam el odáig, hogy reagáljak is rá.
Hallgatva rátok, szerencsére nem vettem új tápot. Az egyik barátomtól hétvégére kölcsönkaptam egy 6950-es Radeont próbaképp, ennek is 18A-nál többre van szüksége. Vidoe card stablitity test-et futtattam kb. másfél óráig, amitől a GTX 460 3 perc után megadta magát. Nagy valószínűséggel TDR! Még egyszer köszönöm, és visszapártolok Radeon-ra. -
Bozsi80
tag
Mindenkinek köszönöm a válaszokat!
Ha sikerül elég gyorsan felkapcsolnod a villanyt, megpillanthatod a sötétséget!
-
Csutee23
csendes tag
Üdv!
Valaki tudna abban segíteni,hogy mért van az,hogy néztem már everestben is,hogy a tápegységem kimenő feszültsége a 12 V helyett 13 V alapjáraton is..:S tönkre tett egy 4850 Radeont ezzel -
HUNTER3
csendes tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne,h ehhez a confighoz milyen márkájú és mekkora teljesítményű tápot vegyek? Most építem csak ezért 1-2 alkatrész még bizonytalan...Alaplap: Asrock M3N78D
Proci: AMD Athlon II X4 645 3,1GHz
RAM: Corsair Vengeance DDR3-RAM 4GB PC3-12800 Kit 1600Mhz
Videokari: Valószínű,h egy ATI 5770-es lesz benne.
Winyó: Min 300GB-os de inkább 500GB
1 DVD író/olvasó de inkább 2
Legalább 3-4 venti mivel modding házba lesz + 2 neon csőAm egy FSP Hexa 500W-ot néztem... szerintetek?
Előre is köszönöm és várom az ötleteket!---|A nepperháborúval az a gond, hogy munícióban sosincs hiány.|---
-
Traxx
őstag
válasz Alpachino #23340 üzenetére
A CWT egy cég (Channel Well Technology), amely tápegységek belsejét készíti. Egyesek, mint pl. a Corsair, Gigabyte, Cooler Master, stb. tőlük vásárolnak, és csak saját matricát nyomnak rá. Meg módosíthatnak 1-2 dolgot, mint pl. a venti vezérlése.
Más gyártók maguk készítik és fejlesztik a tápok belsejét, ilyen pl. az Enermax (bár van nem enermax belsős enermax is ), Seasonic, FSP.
Összességében a CWT a jófélék közé tartozik, bőven vállalható kategória, igaz vannak rosszabbul sikerült darabjai, de azok se Codegen szintűek.
"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)
-
Alpachino
veterán
Eddig jó tapasztalataim vannak a SHARKOON 500W WPM-vel. Már a gépemben teszi a dolgát.
Simán bírja az 5.3GHz-es 2500K-t ( 1.53v) meg a tuningolt GTX570@850/4000MHz ( 1.087mv)
Crysis2, BF3, 3DMark 11, alatt. Ráadásul csendes is a VX450 után"Hagyjuk a szexualitást a hanyatló nyugat ópiumának!" ( Virág elvtárs)
-
andronymus
tag
Sziasztok!
Szeretnék véleményt kérni [link] a gépem max 501W vett fel konnektorból ( mérővel mért) de azt is pillantókra csak másrészről sajnos a házam nagyon melegszik ezért félek ha sokat játszok elszáll a rendszer :S meg no name a másik táp szal szeretnék véleményt kérni előre is köszönöm
konfig:
QuadCore AMD Phenom II X4 Black Edition 965
Gigabyte GA-MA78LMT-US2H
Sapphire Radeon HD 6850
Új hozzászólás Aktív témák
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest