- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Komoly akcióval érkezik Magyarországra a Honor Magic V5
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Google Pixel topik
- Mobil flották
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
Hirdetés
-
Mobilarena
Fontos: aki HAGYOMÁNYOS telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
Karácsonyi telefonajánló 2024 (cikk)
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
juuzer
addikt
válasz
Rottweiler89 #156232 üzenetére
Én amúgy még nem engedném el a P30 Prot. Vagy ez vagy a Note 10 plus. Ha a videó fontosabb, akkor a Samsung, ha az akku és a fotó, akkor a P30 Pro.
-
juuzer
addikt
válasz
hitchins #156168 üzenetére
Egy használt iPhone.
Ennyiért nem nagyon tudok olyan telefont mondani, ami ekkora méretben jó lenne. A Redmi 8/9 hatalmas telefonok, van még esetleg a Galaxy A20E, de az tényleg kb teljesen minimális felhasználásra elég, plusz kell hozzá némi türelem. (Az a céges telefonom.) Én egy Galaxy A40-et mondanék, de az többe kerül, mint a megadott keret. -
juuzer
addikt
Egyébként ha tényleg nem számít az a kis plusz felár, akkor szerintem a Note 9 Prot vedd. Meg nem tudom, hogy hol kényelmesebb az ujjlenyomat-olvasó, mert a Note 9-en a hátlapon van, a Pro-n meg a bekapcsológombban. Plusz a Pro-ban van NFC, ha ez is szempont.
(Nekem személy szerint a Sima Note 9 jobban tetszik, engem a Pro-n nagyon zavar középen a kamerakivágás.) -
juuzer
addikt
válasz
nasinas #155942 üzenetére
Szia!
Én várnék még januárig a helyedben. Jönnek új telefonok addig és a kínai gyártókat ismerve úgyis kihoznak még egy új szériát addig.
A Poco X3 jónak tűnik, igaz a 199 euros ár csak az early bird rendelésre vonatkozik. Asszem 229 vagy 269 eur lesz.
Én jelenleg Huawei P30-at vennék ennyiért, igaz tényleg kérdéses, hogy mi lesz majd a frissítésekkel.
-
juuzer
addikt
válasz
Viktor0610 #155855 üzenetére
Nem tudom, nálam úgy az elmúlt pár évben semmi se akart már nagyon 3G-n működni. Még a Xiaomijaim se.
Se Telenorral, se Vodával, se T-vel.
Igaz mondjuk, hogy nálam még egy Note 9 Pro is lemerülne egy nap alatt, annyira nincs jó hálózat itt nálunk a Dunakanyarban.
-
juuzer
addikt
válasz
Viktor0610 #155845 üzenetére
Kérlek áruld el, hogy hogy csinálod.
Nekem 3G-n már egy Messenger-üzenet se hajlandó elmenni.
-
-
juuzer
addikt
Egyébként én úgy tudom, hogy ez a 2 év is kb azért 2 év, mert olyan licenszdíjakat kérnek az egyes komponensek drivereihez, hogy nem érné meg tovább támogatni.
Nyilván viszont azonban mivel a Xiaomi nem csak az Android rendszer felső 1-2 layeréhez nyúl hozzá a MIUI esetében, hanem mélyebben (3-4, de ezt nem tudom pontosan), így ezért pl MIUI-nál főverziótól függetlenül is kerülhetnek újabb feature-ök az egyes készülékekre egy frissítéssel, amit lehet, hogy csak az új főverzió támogatna.
Igaz nem tudom, hogy ez ma még mennyire van így.
Pár éve még így volt. -
juuzer
addikt
válasz
Krisz79 #154418 üzenetére
Redmi Note 9 Pro mert nincs annál jobb telefon és mert sz@r a Zamoled.
Viccet félretéve szerintem simán megállja még a helyét az S10 ma is. Esetleg én a jobb akku miatt a Plust venném belőle. Ha nem fontos a videózás. a Huawei P30 Pro is jó választás lehet.
Bár nem mondtad mennyi a keret rá. De én ezeket mondanám. -
juuzer
addikt
válasz
nono791 #154410 üzenetére
Igen. Ebből a szempontból jobb az iOS. Bár kérdéses, hogy a Huawei meddig támogatja majd a P30-akat. (Én reménykedem, hogy jó sokáig, mint utolsó GMS-es telefont. De persze ez csak spekuláció.)
200k körül van már az új iPhone SE, igaz régi forma, meg HD-felbontású IPS paneles, de friss telefon, sokáig támogatott lesz valszeg.
Egyedül az akksiba tudnék belekötni, meg abba, hogy csak egy kamerája van és nincsen deepfusion meg night mode benne.
Esetleg még egy iPhone XR-t is nézhetsz, bár tippre az szerintem valamivel 200k felett van.
-
juuzer
addikt
válasz
fecaga21 #154244 üzenetére
A P30, jobb is mögötte a kameratech (nem is kicsit). A makro-, vagy éppen a mélységszenzor sokat nem ér. Csak azért rakják bele ezekbe a telefonokba, hogy elnondhassák, hogy wow van benne 4 kamera. :)
(Persze mindjárt jön majd, hogy a Redmi Note 9S/Pro mert jajj az szuper, mindent ver és nincs annál jobb és h*lye, aki többet költ telefonra...
)
-
juuzer
addikt
válasz
TeeJay #152309 üzenetére
Az IPS is be tud égni, mint láthattuk.
És ha ennyiért van OLED, akkor ezerszer inkább azt. Mindemellett aki nem navigál rengeteget, annál szerintem előbb rohad ki a telefon a képernyő alól, minthogy láthatóan beégjen az OLED. Nekem se a Lumia 930, se az S7, se a Note 9, se a P30 nem égett be.
(És nem is villogott. De nem akarom a moderátorokat magamra haragítani, szóval nem folytatom sry.
)
(Meg igazából nem értem miért is mondod még egy egy OP8 Pro vs S20 Ultra kérdésre is, hogy Redmi 9S, mert "azjobb10százalékkal" de ez már az én gondom.
)
-
juuzer
addikt
válasz
Csaby25 #151561 üzenetére
Ha nem ragaszkodsz a Gúgül-ökoszisztémához (Google Calendar, Maps, Keep, Google Office programok), akkor vállalható lehet. Igaz Insta/FB/Whatsapp sincsen rá. A Gmailes fiókodat meg be tudod állítani a gyári email-kliensben.
Alternatívaként hasonló árban én a Xiaomi Mi 9T-t mondanám, amíg még kapható.
-
juuzer
addikt
A Honor 20 lite továbbra sem előrelépés szerintem pl kamerásan egy Honor 8-hoz képest. Más kategória eleve a két készülék.
-
juuzer
addikt
Köszönöm a helpet, végül egy Huawei P30-cal leptem meg magam szülinapom és karácsony alkalmából.
-
juuzer
addikt
Utolsó utolsó utolsó kérdés
7T vagy P30/Pro?
Kamera, üzemidő, teljesítmény. Ezek számítanak. Ebben a sorrednben. Utána shut up and take my money lesz részemről
(Vagy ha van olcsóbb alternatíva kiemelkedő kamerával akkor azt is meghallgatom
.)
-
juuzer
addikt
válasz
Norbi. #148146 üzenetére
Köszönöm. :)
Igazából a jó kamera nekem fontosabb lenne. Azért a Note 9 nem mimdig remekel ebben sajnos. Plusz az ultrawide is hiányzik. :D
Vágom. Tetszik az i11, de a HD LCD ennyiért nekem kizáró ok. Maximum ha nagyon muszáj akkor elviselem. Viszont a kamerái elég jók lettek, ezért is vettem fel a listára.
Eddig egy játékkal se volt gondom a Note 9-en sem, az meg még a P30 pro alatt van bőven. :)
Max a Fortnite akadozott, de tippre az minden telefonon akadozik. (Haverom P30 Proján igen, egyik ismerősöm iPhone XS-én is nagyon sokáig töltött be.)
-
juuzer
addikt
válasz
Norbi. #148130 üzenetére
Na látod ezt nem tudom, lrhet.
Wow ezt se tudtam, köszönöm. :)
Az Alza nem pont azért "olcsóbb", mert saját garit ad a termékeikre? Vagyis úgy értem, hogy ők is kiküldik.
Ennek ellenére a kamerával kapcsolatban vannak kétségeim. Nem tudom, hogy van e olyan jó már az OP kamerája általánosságban, mint egy Huawei, Samsung vagy Apple.
Mindegy, már elindultam majdnem megvenni a P30 Prót, de egy kicsit alszom rá lehet. Köszi azért a helpet mindenkinek! :)
-
juuzer
addikt
válasz
ViZion #148121 üzenetére
Szia!
Hát ha kicsi telefont keresel, akkor P30.A Xiaomik, amiket felsoroltál azok is jók, de böszme nagyok, ha tényleg kis telefont keresel.
Ha számít a méret, akkor P30.
Ha meg nem, akkor Mi Note 10. (Olcsóbban A70/A50, de ezek a Mi Note 10/P30 alatt vannak kamerában és teljesítményben is.) -
juuzer
addikt
válasz
Viktor0610 #148117 üzenetére
Köszi!
Igazából néztem teszteket és kicsit eltántorított a Huaweitől, annyira nem tűntek ütősnek a kamerái a konkurencia mellett.
(Nagyon tetszik a 7T matt kék hátlapja, bár a Pro kameraelrendezése jobban. De akkor meg mehetnénk fel szépen árban a csillagos égig az i11 Pro maxig.)
Azt hittem ismersz már, hogy a Xiaomi telefonokat annyira nem szívlelem.
Pláne az újakat. Amíg nem oldják meg a közelség-szenzor problémát addig nem is nagyon fogom őket. (Az okosotthonos dolgaikat annál inkább, kb már 6 kis kütyü üzemel otthon
) Ami utoljára nagyon tetszett az a Mi 8 volt.
Na meg a Mi MIX.
Tetszene a Mi Note 10 is, de szerintem drága a 730G-ért, és a kamera annyira nem győzött meg. Na meg kb egy kiköpoött P30 Pro kívülről. (Bár ez annyira nem nagy baj.) -
juuzer
addikt
Sziasztok!
A vezérhangya még mindig nem nyugszik
Kérdés:
P30 - 175k
P30 Pro - 235k
7T - 225k
i11- 280kMelyiket válasszam? Jó kamera - dual sim - jó kijelző és jó akkuidő, ezek az elvásárasaim.
(Vagy esetleg Mi 9t/Mi 9T Pro, utóbbi van fehérben is, bár inkább tartanám magam a fentebb leírt készülékekhez.)
Előre is köszi. És ígérem, csendben maradok utána már.
-
juuzer
addikt
válasz
huliganboy #147994 üzenetére
Szia!
Mi 9 lite. -
juuzer
addikt
válasz
TeeJay #147886 üzenetére
Lehet. Mások a vásárlási szokásaink akkor. Nekem megéri azt a kis (nyilván nem óriási felárat), hogy ne Józsika szerelje meg hátul a sufnituningban alis alkatrészekből. Azt én magam is meg tudom csinálni kb bármelyik telefonnál.
Amúgy meg tényleg onnan veszi mindenki a telefont, ahonnan szeretné, én csak az én javaslatomat mondtam el, hogy én inkább a "márkaboltban" venném meg. De egyébként meg ha van ismerőse, akinek van cége, akkor EUStockról meg még olcsóbb.
-
juuzer
addikt
válasz
xhege #147852 üzenetére
Ahjjj nem tudom. Beindult a vezérhangya
Szeretem a Note-ot, de sok apró idegesítő hibája van: ujjlenyomat-olvasó, a képernyő lezárása valami kegyetlen lassú, ugye a kamerafókusznál az AF meghülyül és homályos lesz a kép, búg a telefon és nem talál fókuszt, emellett még térerőgondjaim is vannak (Budapesten kívül - nem lakom olyan messze a fővárostól - konstans 1-2 csíkon van a térerőm), plusz az akkut is napi kétszer kell töltenem. Pedig kb böngészek, instázom, messengeren beszélek és spotify-on hallgatok zenét. -
juuzer
addikt
Nézegetem a tesztvideókat... meg olvasgatom a teszteket.... de tényleg nem tudok dűlőre jutni :/
Még mindig ezek a készülékek vannak bent:
Apple iPhone 11
Huawei P30 Pro
Huawei P30
Oneplus 7T
Oneplus 7T Pro
Xiaomi Redmi Note 8T
Xiaomi Mi 9
És talán már a Mi 9T is (annyira nem ocsmány feketében)
Jó kamera (inkább fotó) és jó akku, ami fontos. Dual SIM meg hatalmas előny. Meg lehetőleg minél olcsóbban. (A Xiaomival még mindig fenntartásaim vannak kamera fronton, GCam ide, vagy oda)
A P30 mennyire csirke üzemidőben?
Méretileg az lenne a legkézenfekvőbb. -
juuzer
addikt
válasz
Zoli bácsi #147847 üzenetére
Szia!
Szerintem a Redmi Note 8T, hogy ha elégedett voltál az 5-össel, akkor a Note 8T-ben se fogsz csalódni szerintem.
-
juuzer
addikt
válasz
jimhun #147814 üzenetére
iPhone SE, más már sajnos nincs.
A Xiaomi Mi 9 SE akkora, mint egy iPhone X/XS/ 11 Pro, de ezzel ki is fújt a történet.
Vagy várd meg az SE 2-t (de már iPhone 9 néven is emlegetik), de az akkora lesz, mint egy iPhone 7/8.
Sokkal drágábban meg ott van a Samsung Galaxy S10e.
(A Samsung Galaxy A40 szerintem ígyis jóval nagyobb.)
-
juuzer
addikt
-
juuzer
addikt
Sziasztok!
Még mindig gondolkodom, hogy a Note 9-em helyett/mellé vegyek valami telefont. (Céges kártya menne bele.)
Amik mindenképpen kellenek:
- jó kamera (leginkább fotóra)
- viszonylag nagy akku vagy extragyors töltés
- AMOLED képernyő
- árban nagyon max 300k, de minél olcsóbban megúszom, annál jobb. (200k alatt/körül lenne az ideális.)
- Dual SIM és/vagy bővíthetőség- Itthon venném szolgáltatótól, vagy hivatalos viszonteladótól (ha a Huaweit nézzük pl).
- Leginkább fotózásra meg everyday taskokra használnám. Viszont sok appot használok/és néha játszom is. (Ezért is kéne a jó üzemidő/nagy akku.)
- Méret az... hát igazából nem mindegy, de mondjuk a Note 9-nél ne legyen nagyobb. Ha kisebb az előny.Igazából annyi lenne a fontos, hogy a Note 9-nél rosszabb ne legyen. Vagy egy szint, vagy jobb.
Amiket néztem:
- Huawei P30
- Huawei P30 Pro
- Oneplus 7T
- Oneplus 7T Pro
- Xiaomi Mi 9 SE/9 Lite/9
- iPhone 11Bár bevallom igazából, hogy méret szempontjából egy kicsit kisebb készüléknek jobban örülnék, mint ahogy fentebb is írtam.
Szerintetek melyiket lenne érdemes megvenni? Vagy inkább nézzek valami olcsóbb telefont (Pl Redmi Note 8T), ha azért olyan sokat nem lenne nyomkodva? És megmarad így a Note 9.
(Igazából szervízbe megy a hónapban és kéne egy másik, ezért is írtam azt, hogy helyett/mellé.)
Előre is köszi a helpet!
-
juuzer
addikt
válasz
pot63 #147472 üzenetére
Szia!
Ha ilyen gyorsan kell... hm. Szerintem valamelyik kinai webshp EU-s raktárából gyorsan itt van pl egy Redmi Note 8T vagy Note 8. És úgy még sztem bele is fér az 50k-ba.Itthonról én Redmi 7-et néznék, a Redmi 8 elég gyengusz lett teljesitményre. Vagy Note 7-et, ha esetleg van akciósan 50k alatt.
-
juuzer
addikt
válasz
xhege #147427 üzenetére
Nekem kevés az akksi. Vicces de naponta kétszer töltöm. Pedig szerintem elég átlag user vagyok.
minek?:S: Hát figyelj, ha tényleg jó áron meg tudod szerezni, szerintem a mai napig is egy elég jó telefon az még.
Bár azt nem tudom, hogy miről váltasz. + Tudtommal a G6 még nem notchos.
-
juuzer
addikt
válasz
Viktor0610 #147412 üzenetére
Ekkora difi lenne közöttük?
Tényleg azt hittem, hogy azt a pár apróságot leszámítva csutkára ugyanaz a 2 telefon. :/
-
juuzer
addikt
válasz
AssAssynn #147329 üzenetére
Szia!
Xiaomi Mi A3 (igaz HD képernyő, de van fehérben),
Redmi Note 7
Mi 9 Lite
Samsung Galaxy A40/A50 (ez van narancssárgás szinben is)
Xiaomi Mi 9 SE (lilában is kaphatóÖÉn ezeket mondanám.
Most igy fejből több csajos szinű telefon nem ugrott be viszonylag elérhető áron belül, majd a többiek még kipótolják a listát szerintem.
-
juuzer
addikt
válasz
solyomb #147301 üzenetére
Ha esetleg kicsit rászánsz még, akkor Alzánál kuponozva elég olcsón elvihető pl egy Mi 9 SE. És az méretben is közelebb áll az ideálishoz.
60-70k között pedig van Galaxy A40, igaz nincs nagy akksija, viszont ha a méret fontosabb, akkor inkább azt mondanám a honorok helyett.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Aki HAGYOMÁNYOS (nem okos-) telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Linux kezdőknek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Végső megjelenési dátumot kapott a Metal Eden
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- BestBuy ruhás topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 16 ProMax 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3147
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3146
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3145
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3141, 95% Akkumulátor
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AM 4 alaplapok! Kamatmentes rèszletre is!
- iPhone 15 Pro 128GB Black Titanium Új eredeti Apple akkuval, USA model
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Amazfit Active okosóra / Számla / Garancia /
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest