- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Íme az új Android Auto!
- iPhone topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- 8300 mAh, maradhat?
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
Aktív témák
-
j.bravo
addikt
A dvd lehet hogy fog is
nekem anno a divx ment szépen, a dvd néha beszaggatott. Még nem próbáltam ugyan vele, de támogatja zsigerből a realmagic hollywood+ kártyát; azzal a dvd egész biztosan megy szépen (hardverből). A tv kimenete is igen jó minőségű. Ellenben ha monitoron akarod nézni (nem tv-n), akkor kell valami trükkös átkötőkábel is...
A hardver piacon láttam ilyen kártyát olcsón, én pl. 1.5k-ért vettem, és a sors iróniájaként azóta se tudtam megépíteni a htpc-t amibe szántam (és vsz. nem is fogom).
Ha érdekel, és nem találsz addig máshol, és ráér a dolog karácsonyig(akkor megyek haza Magyarországra), akkor a tiéd beszerzési áron. Csak monitor átkötőkábel nincs hozzá.
Movix anno mintha kész iso lett volna... biztos fejlesztettek a fiúk... (illetve, van több változat, én a movix^2 -t próbáltam, a grafikus felület miatt.) -
j.bravo
addikt
Nem kell minden cd-re ráírni
Én is láma vagyok linuxhoz, de ezt és egy másik hasonlót - GeeXbox, [link] - próbáltam, működtek.
Miután bebootoltál a cd-ről, kiveheted a cd-t, és beteheted a cd-t, vagy dvd-t, amin csak a film van (az egész oprendszer és lejátszó betöltődik memóriába).
Egy újraírható cd-vel egy próbát mindenképpen megér bármelyik. -
j.bravo
addikt
válasz
T. Almeida #112 üzenetére
Próbáltam a fent belinkelteket, de nem volt egyik sem olyan hogy bátran neki mertem volna állni vele a vinyónak... úgyhogy favágó, de jelen esetben működőképes módszerhez folyamodtam... Észrevettem, hogy amennyi adatom van a második fat32 partíciómon, az pont elfér az első (rendszer) szabad helyén, illetve marad is másfél giga. Úgyhogy oda áttoltam mindent (csak adatok voltak, a progik mind az elsőn), aztán a második, immár üres partíciót daraboltam fel, mégpedig az UHU telepítője alól meghívott (talán cfdisk) progival.
Na, és most már a bagoly alól fórumozok
Egy csomó dolgot azért be kell még állítani... pl. hogy ne csak a touchpaddel menjen, hanem a külső (esetmben soros) egérrel is... de nem sok szerencsém volt eddig az uhu egérvarázslójával.
Viszont akkor is fent van, alig több mint egy óra alatt felmászott, a bénázást is beleszámítva
Hogy hogyan tovább, még meglátjuk, de a releváns topikokba vsz. elég sokat fogok a kérdéseimmel az agyatokra menni
[Szerkesztve] -
j.bravo
addikt
válasz
T. Almeida #110 üzenetére
Melyik a legkisebb (itthon csak 256 kbit van) ilyen live CD (amiben van qtparted)?
(Csak menjen el a Dell c400-on... hülye integrált intel vga.) -
j.bravo
addikt
válasz
dr_strange #108 üzenetére
A ranish az nem fdisk-jellegű (azaz minden adat oda), csak okosabb-jobb?
A másik kettőt nézem mindjárt -
j.bravo
addikt
Megint én
Tudtok ajánlani valami pqmagic-hez hasonló (adatvesztés nélkül átparticionálni képes) de freeware, vagy működőképes shareware particionáló progit?
(acronis disk director demo módban nem csinál semmit, csak kiírja hogy mit csinálna ha megvenném... Partition Logic-ot letöltöttem sourceforge-ról, kiírtam cd-re, működni látszana ha nem baromságokat írna ki...)
Amíg nincs valami ilyesmi a birtokomban, nem tudok feltenni semmi linuxot
ubuntu telepítője egyébként ferdén csíkos, és alig olvasható a laptop kijelzőn, úgyh valószínűleg ezzel nem megy majd... vagy ha már fent lesz rendesen, rendbe jöhet?
Uhu telepítője tisztán látszik, ott úgy tűnik rendben van a driver. -
-
j.bravo
addikt
zLegolas:
Azért bízom ám benne, hogy 1200 MHz és 512MB elég a flancos kde-nek is
Bár még be kéne gyűjteni SuSe cd-ket (mire letöltöm, megőszülök). Itt Lengyelországban is van biztos pcworld mellékletben, de mire megtalálom...
Rufusz:
Ha WiFi-re gondolsz, az az enyémben nincs... az infrát meg nem néztemde gondolom igen. Ha érdekel, megnézem, csak el ne felejtsem.
-
j.bravo
addikt
Hűű de rég írtam ide
No, azóta a helyzet javult kicsit.
Ha minden jól megy, akár p2-es is lehet az a gép, amin linux lesz (csak kell még proci... ld aláírásomat!)Vagy pedig a mostani ''erőgép'', ami egy amd k6-3 (!) 400-as, perpill 450-en.
A nagy kérdés, hogy reménykedhetek abban hogy van driver:
- régi ATi vga-hoz (Rage Pro)?
- Crystal vagy mittoménmilyen hangkártyához?
- GUS PnP-hez? Akár 3rd party, csak menjen...
Lassan nekiállok letölteni a woody-t mondjuk - hacsak nem ajánlotok azóta mást inkább
Az UHU-nak egyébként mi lenne a vas-igénye...? -
j.bravo
addikt
Mint jelent h ''lapos gépből lenne''?
(mint pl. ami előttem van most? Desktop ház, alaplapra integrált minden izé, és a kártyák nem állítva vannak, hanem ún. ''riser card'' van rajta, és erre csatlakoznak immáron vízszintes (alaplappal párhuzamos) helyzetbe a kártyák.)
Vagy valami más?
Ami csak 32MB-ot lát SD slotban; szorzókat-frekit tudod?
(avagy pontos típusszámot, rá tudjak keresni neten?)
Ha sikerül edo ramot boltolnom, az se lenne rossz esetleg.
Ja, persze típusszám a másikra is dettó, persze csak ha megvan.
Mondjuk ha neked tényleg nem kell, akkor legfeljebb elmegyek érte; és ha nem javul a helyzetem tőle, legfeljebb visszaviszem, ha van rá igény. (ha Bp-i vagy, ennyi igazán belefér).
No de a linuxtól ugye eléggé eltértünk)
Ezzel átmehetnénk az ''Ingyen piac - reload'' -baTényleg, írtam oda is, nézzétek meg!
ON:
Mennyi időt vehet igénybe egy net-ről töltögetős telepítés?
Ki lehet-e szállni közben (dolgozni menni péel; illetve ha pl. lehal a net) és folytatni később?
Csak hogy próbáljam így, avagy inkább kerítsek cd-ket... (mondjuk per pill elég vacak a cd-m, úgyhogy húzok a netes telepítés felé...) -
j.bravo
addikt
Kösz előre is! (lap)
Most jut eszembe, monitort is kell majd venni hozzá, meg pótolni a végszükség miatt kikapott videokaresztDe az nem gond, monitornak is elég lesz egy 14'' svga, csak menjen 800*600 legalább 75 Hz-en, úgyhogy olcsón meg fogom úszni.
Debian anno a ''komolyabbik'', hozzáértést kívánóbb volt. Remélem azért elbírok majd vele -
j.bravo
addikt
válasz
rATdrAgOn #33 üzenetére
Wowww.
Én is gondoltam rá, hogy de jó lenne eccer más vast is kipróbálni, és ugye sokan dicsérték péel a Mac-et, de már ez is k******* drága, hát még a SiliconGraphics, vagy Sun, vagy bármi. Otthonra max. a Mac megengedhető, de az se óccsó. És hogy a zember környezetében öllég kevés emberke használ ugyanolyat...
És úgy meg végképp esélytelen lenne ilyesmibe beruházni, hogy - leginkább anyagi okokból - még mindig p1-esen nyomomMeg persze amikor épp lenne zseton, akkor az ember inkább/előbb elcsajozza/sörözi/bulizza/jobb ruhát-ilyesmit vesz
. Amivel a divx múvik hiányát meg hogy azt hogy néha az elborultabban teleflash-elt oldalakat kínszenvedés megnézni, nem is vagyok elégedetlen.
Te milyen gépen nyomod, egyébként?
Érdemes-e valamely régebbi Debian verziót felnyomni? Hátha gyorsabb az adott vason, mint az új... Vagy itt nem így megy? -
j.bravo
addikt
Irodai csomag végülis nem létszükséglet, az office2k megy a jelenlegi p200-on tök használhatóan, ha suli vagy meló miatt kell, akkor majd úgy osztozkodom a családdal a gépeken (anya/kishúg úgyis csak netezik), hogy nekem jusson a dolgozós.
Persze ha majd egyszer eljutok odáig, hogy legyen egy működő linux, akkor majd próbálgatom, melyik megy el a gépen és jön be -
j.bravo
addikt
Lehet, h hülye kérdés: a Sarge v. Sid a Debian verziói? Azt hittem, itt is számok lesznek... (anno kolesz szobatárs 98-ban 2.x, ahol x=nemtomhányas Debiant gyűrt. Ő guru, v félguru volt, hiba volt, hogy nem tanulgattam meg akkor... a gépem akkor még jónak számított, és bár segítségre a személyetekben most is számíthatok, ő szobatárs mivoltából adódóan ott volt pár méterrel odébb, és akkor is elérhető volt, ha nem volt net
A fenti 2.akárhány az akkor mit jelent? Valami olyasmi dereng, hogy csak a kernelnek a verziószáma. Lehet?
Jelen esetben mit jelent h van-e netem? (Per pill 256-os kábelen nyomom, egy router van elfekvőben, azt beizzítanám és mehetne a mostani gépen is és azon is.)
Helyi hálóra gondolsz? Vagy... nem értem.
Elvileg az én lapom is támogat sdramot (1 sdram slot van rajta + 4 EDO/SIMM), csak az a baj vele, hogy max. 32-t. Hiába rakok bele nagyobb modult, egyoldalas, kétoldalas, mindegy neki, felét/negyedét látja, max. 32-t. Ja és persze csak az ősi, 66MHz-es sdramot eszi.
De ha jobb a lapod mint az enyém (aminél nem nehéz), és tényleg ingyér (ill. csoki, sör, stb) elvihető, akkor lecsapnék rá. Hány MHz-et hánnyal bír szorozgatni?
(Csak mert az enyém csak 50/55/60/66, és max 3x). A P100 gondolom azért nem jobb, mint az én procim, de ha adod, hozom -
j.bravo
addikt
Volt fenn már azon w98se...
Annyira mondjuk nemis volt szörnyű.
Persze sokkal lassabb volt mint osr2.
De egyrészt ismerkedni-tanulgatni, másrészt hátha a rendelkezésre álló vasból használhatóbbat és kevésbé tetű lassút tudok kihozni linux-szal, megpróbálnám, a kérdés, hogy melyik disztribúció és főleg melyik verzió megy el rajta j sebességgel, de azér' menjen rajta olyan böngésző, amivel a net nagy része megtekinthető
Peanut linux melyik verzió kéne? Letöltést tudok keresni is, de ha tudsz ajánlani... -
j.bravo
addikt
Hali!
Melyik Linuxot (vagy ha nem olyan nagyon kemény dió, felőlem lehet akár FreeBSD is, ha az a jó) érdemes p1-es gépre rakni?
Hogy megüsse azt a használhatósági szintet (sebességben is, nem csak stabilitásban, amiben ugye elvárjuk, hogy jobb legyen ), mint egy win98se avagy w98osr2?
Per pill IBM 6x86L 150+, 32M EDO lenne a vas; vinyó ami lesz, per pill csak egy 420M-s van, ami azé' gondolom nagyon kicsi. (Alaplap: Szutyok Acorp, VX-es)
Nem szervernek kéne, hanem netezgetni, második gépnek, ne kelljen családdal osztozkodni. Az első sem egy szélvész, p200mmx, 128M EDO DRAM. (ha van olyan. Nekem ezt mondták, hogy ez az Mindenesetre a slot, amiben van, olyan, mint az sdram-é)
(Ha beizzik az ingyen piac reload topic, és valaki hozzámvág (esetleg valamiért cserébe) egy mmx mentes Intel procit, akkor lesz az. Ha nem túl sok ráfizetéssel a 4*8M EDO-t is tudom bővíteni, az is lehet több.)
Aktív témák
Hirdetés
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Linux kezdőknek
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Hegesztés topic
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Mobil flották
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Linux haladóknak
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Bomba ár! HP ProBook 450 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel 4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G4 - i5-7GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest