- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gleatcher
aktív tag
Bárki is iszik belőle csak óvatosan.
Erről van egy két jó kis sztori idei osztályirándulásról.
Erdélybe mentünk leruccanni négy éjszakára, és hát az ottani állapotokra felkészülve, na meg uccsó osztkir, ezért bevásároltunk két üveggel. Vettünk egy zöldet meg egy feketét.
Négyen terveztük, h kitart a végéig. A kis naivak
Első éjjel felbontottuk, majd amint lement, lassan leindult felfele, de szerencsére ki már nem jött, de a hatása frenetikus. Egy kis feles annyit használt mint egy liter vodka-bomba.
Nem semmi,
Hárman majd meghaltunk, de egyik srácon nem láccott semmi. Megivott vagy öt kis felessel és még mindig semmi. Lassan koccintgattunk mindenkivel, majd elkezdett kiürülni az első üveg. Hazamentünk a másikért a 80%-os feketéért. Mire visszaértünk, a srác már eltűnt. Kiderült, h bement a helyi kultúrközpontba, a kocsmába. Hej de jó is volt ott.
Ittunk hárman még vagy 0,7l-t és aztán volt buli egész éjjel.
Egy darabig.
Összeismerkedtünk két helyi sráccal, akik elvből utálják a budapestieket. Nagy nehezen, illetve folyékonyan (ahogy tőlünk tellett) elmesétük, h mi nagyon mesze lakunk bp-től és utáljuk őket mi is, meg hogy a határ semmit sem jelent, meg hogy a szív a fontos, meg turulmadár meg minden...Jó is volt, mert közölték, ha bp-iek lennénk felhúznának minket az első fára.
Később már lazán táncoltunk a román népdalokra a virágágyásokban (!), majd kiderült hogy aza srác, akin (elvileg) nem fogott az abszint, alig áll a lábán, lábain. Ideje volt hazaindulni vele.A hazaút kábé 500 méter volt, ezt megtettük kábé 2 óra alatt, mert az úriember elaludt útközben és egy 80kg-os izomarcot nem könnyű hazahúzni, Útközben elhagytuk a vadiúj rolex óráját is, nagy kár érte nem vol olcsó...
Otthon lefektettük, betakartuk, adtunk neki jóéjtpuszit és elindultunk visza bulizni. Haveromék jönnek, h kirúgtak minket a kocsmából, mert záróra lett volna, de mi ezt nem hallottuk. Kihívták az ofőt és elrendelte a takarodót. Mindenki visszavonult kivéve az alvó srácot. (Ekkor ugye már benne volt vagy egy liter abszint) Mi is lepihentünk csilloutozni, majd arra lettünk figyelmesek, hogy az arc sugárba hányja szét a szobát. Kellemes szag volt utána az hétszentség.
A gyerek meg aludt tovább.
Ráhúztuk a fejére a szemeteskukát, hogy ne legyen olyan büdös, feltéptük az ablakokat, de még nekem is sikerült majdnem rárókázni. Rugdostuk, h kelljen már fel, de semmi reagálás. Behúztuk a fürdőszobába az öt szobán keresztül (10centis küszöbökön kopp-kopp-kopp a fej, de mind1), majd beb@***tuk a kádba. Bazi nagy KOPP!!! Rá a hideg vizet, hogy ébredjen fel. Hideg volt az éjjel, meg ne fázzon, inkább meleg vizet. Kicsit elszúrtuk, mert kicsit forró lett, de semmi reagálás. Közben elkezdtünk takarítani. A srácra én vigyáztam és alvás közben elngedtük rá a mostmár langyos vizet. Nem volt semmi az arc. gyakori idegrángások és rémálmok gyötörték (főleg a faágakkal volt baja).
Hajnal négyre kitakarítottunk és lefeküdtünk alukálni (végre!!!)
Másnap a srác első kérdése:
Hol vagyok?
Miért vagyok meztelen?
Mi történt este 8 óra után?
Nem akartuk elölről kezdeni, de a sráctól megvontuk a piát a többi éjszakára (el is fogyott az összes abszint az első éjjel, de az üvege megvan!!!!) és nem volt több gond vele. Ja és még jön nekünk fejenként egy életmentéssel
Na a lényeg, hgy óvatosan ezzel a piával, pláne 20 év alatt.
Egyébként mindenkinek ajánlom, kellemes hangulatot varázsol a negrós ízével. (de a hatása már más...)
-
zabla
aktív tag
a negróíz meg az ánizstól van
-
Jano
senior tag
Azt hiszem hogy a legnagyobb alkohol tartalmú a spic 80 valamilyen rum, jah és én azt hallotam hogy a zöld abszintban cannabis kivonat van.
-
BLiNk3r
senior tag
aki már ivott ilyet: tényleg úgy néz ki, mint a #18-ban belinkelt múviban?
-
tildy
nagyúr
Nocak nocak..Hugi lebukott.aszongya itt nekem:
Csak magában igyam, ne igyak mást mellé, ja és negró íze van...
Hány éves is vagy hugi? -
rdi
veterán
Akkor lehet nézned fölfelé, mert én többször is ittam töményen !
És semmi bajom nincsen, csak néha hányok véreset...
Egyébként nem veszélytelen ital, én egyszer ivás közben elaludtam, úgy értem, hogy a poharat már nem volt időm visszatenni az asztalra.
*
Arról már nem is beszélve, hogy a kosher szilva is 72 % -os ?
[Szerkesztve] -
zabla
aktív tag
viszont az biztos hogy kegyetlen egy ital...töményen egyszerűen nem lehet meginni! egy fél literest higítottunk fel egyszer 2,5 liter kólával, de így se tudtuk 5en letolni
-
BLiNk3r
senior tag
érdekességképp az említett részt kivágtam és feltettem ide:
Bővebben: link
mod: én még nem láttam élőben sose, de ahogy Tildy írta ''sejtelmesen foszforeszkáló, halván zöldes-sárgás színárnyalatot kapott'' - a filmrészleten is így néz ki. Azért kipróbálnám
[Szerkesztve] -
tildy
nagyúr
Bővebben: link
Az abszint nem más, mint az előbbiekben említett ürömfű és egyéb fűszernövények desztillált alkohollal kevert elegye. A végeredmény az emberiség történetének (legálisan) legmagasabb, 65-75%-os alkoholtartalmú, iparszerűen előállított itala. Felszolgálása és fogyasztása körül egész kultusz alakult ki. A nagyméretű pohárba először 2-3 centi magasságig abszintet töltöttek, majd egy lyukacsos, ún. abszintkanálra kockacukrot helyeztek, melyre a pohár felett lassan vizet csurgattak. Az ital ettől átlátszatlan, egyesek szerint sejtelmesen foszforeszkáló, halván zöldes-sárgás színárnyalatot kapott. Innen ered korabeli beceneve is: zöld tündér (az ellenvéleményen lévők szerint inkább démon). Harcedzettebb abszintivók egyre kevesebb vízzel itták az egyre több, szinte tömény szeszt.
SZóval ürömfű.
Zabla jól tudod.A fekete üröm nem tartalmaz tujont.
[Szerkesztve] -
zabla
aktív tag
ha jól tudom, a hallucinogén abszintot fekete ürömből csinálták, a mostaniak meg fehér ürömből készülnek
-
Szeke
senior tag
Ánizslikőr-szerű pia, jó keserű és hallucinogén.
Oscar Wilde írta róla: ''After the first glass, you see things as you wish they were. After the second, you see things as they are not. Finally you see things as they really are, and that is the most horrible thing in the world.''
Azaz: ''Az első pohár után olyannak látod a dolgokat, amilyennek szeretnéd. A második után olyannak, amilyenek valójában nem. Végül a dolgokat olyannak látod, amilyenek valójában, és ez a világ legszörnyűbb dolga. ''
Megjegyzés: gugli a jóbarátod -
BLiNk3r
senior tag
2 napja néztem meg az Eurotrip c. filmet, abban is ilyet ittak, és jól beb*sztak tőle
poén volt.
-
golyani
őstag
de télleg m iis ez???
én anyit tok h vmi pia amitől iszonyatosan be lehet baszni vagy vmi hasonló dolgot produkál... -
Dominator
aktív tag
Melyik az az igazi, minőségi absinthe, amelyiktől tuti lehet hallózni? Én úgy hallottam, a Matahari az, de a többi fajtát nem ismerem. Tudna valaki segíteni a témában?
Új hozzászólás Aktív témák
- Kalandor: Habemus papam
- Háztartási gépek
- Politika
- Ömlenek majd az iPhone-ok az indiai futószalagokról
- Autós topik
- Automata kávégépek
- Kedvenc zene a mai napra
- Elektromos autók - motorok
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Megújul a Netflix tévés appja
- További aktív témák...
- GOPRO Hero 12 BLACK - 5.3k akciókamera - Motoros/biciklis szett (4.)
- DJI Mavic 2 Pro drón szett - 1" Hasselblad kamerával
- Újszerű Garanciás Macbook Air M1-es (8GB/256GB) 2026.09-ig Garis)
- ÚJ BONTATLAN Apple MacBook Air 15" M2 8GB RAM 256GB Magyar billentyű garancia 1 év Deak t
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASRock H310CM i3 8100 8GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Bitfenix Neos 500W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest