Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Előrendelhető a Nothing Phone (3a) Pro
-
Mobilarena
Vírusirtó Topic 2019
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
marquuard #50295 üzenetére
Valószínűleg konkurenciát látja benne, és így próbálja ellehetetleníteni.
Egyébként, én is már évek óta használom az IOBit cuccait, jelenleg is a legújabb 11-es verziójú ASC van telepítve, és arra is ugyanígy beriaszt a Malwarebytes, míg úgy másfél, két évvel ezelőttig soha, semmi gondja nem volt vele. Én nem foglalkozok vele, egyébként is max., havonta egyszer futtatom csak ezt a progit.
-
Üdv!
Itt tennék fel egy keresztkérdést, talán ehhez a topik témájához áll legközelebb. Szóval, miért van az, hogy legalább is nálam, a Sandboxie nem működik a Microsoft Edgevel, míg az összes más böngészővel igen, beleértve az IE-t is. Hiába próbálom az asztali ikonján, a jobb egérgombbal előhívni az " Izolált módú futtatás" opciót, az nincs ott, mint a többi böngésző esetében.Amúgy, ha közvetlenül a Sandboxiet indítom el az asztalról, akkor az IE-t nyitja meg rögtön, holott alapértelmezett böngészőnek az Edge van beállítva. Amennyiben megpróbálom a képen látható helyről indítani az Edget, akkor az ugyan megnyílik, de nem Sandboxie módban.
Lehet, hogy csak valami beállítás kérdése, de nem tudok rájönni, hogy mit kéne vele mókolni. -
-
válasz
#54715584 #45290 üzenetére
A korábbi gépemen, amin Win 7-volt, ugyanilyen felállással működött a dolog. Tehát CD vagy DVD be, restart, BIOS-ban beállítva a boot sorrend, majd amikor betöltött a Kaspersky, a kezdőlap jobb felső sarkában megjelent egy bazi nagy lámpa, ami ha zöld színű, akkor azt jelentette, hogy az adatbázis naprakész, ha piros volt, akkor el kellett indítani a frissítést manuálisan- van rá menüpont- , ez lefutott, a lámpa zöldre váltott, és lehetett a vizsgálatot indítani. Most várhatok akár órákat is, nincs netkapcsolat. Korábban a betöltés után mindig volt netkapcsolat, most a Win 10 alatt valamiért blokkolva van a net, és nem tudom az okát. Jelenleg, ha kilépek a Kasperskyből, és újra indul a rendszer, azonnal helyreáll a netkapcsolat.
-
Üdv!
Kaspersky Rescue Disk ügyben lenne kérdésem. Mindig van itthon, biztos ami biztos alapon egy újraírható DVD-re felrakott példány. A rendszer simán bebootol a lemezről, le is fut az ellenőrzés, ha használnám, de egy nyűgöm van vele jelesül, hogy amikor betölt a rendszer, nincs netkapcsolat, így nincs lehetőségem frissíteni a legújabb verzióra. Persze megoldás lehet, hogy mindig leszedni a legújabb verziót, majd azt kiírni újra a lemezre, de egyszerűbb lenne, ha már a meglévő verziót lehetne mindig frissíteni.
Amikor indítanám a frissítést, egy ilyen hibaüzenetet dob a rendszer:
Lehet, hogy valami beállítási gond van csak, de sajnos az angolt nem vágom, így megköszönném, ha valaki tudna segíteni. -
Üdv!
Egy féléves, ingyenes licences AVG 2016 Pro van telepítve egy Asus Vivomini PC-re, amin egy 64 bites Win 10 van, naprakész állapotban. Eddig semmi gond nem volt vele, viszont ma frissített, majd elindítottam egy teljes vizsgálatot, és mindjárt az elején, a képen látható cuccnál megakad, onnan se előre, se hátra, a "Felfüggesztés", és a "Leállítás" gombokra se reagál. Volt már egy-két géprestart, majd újraindítottam a vizsgálatot, de minden esetben ennél a pontnál véget ér a történet. A vicc az egészben, ha külön kijelölöm csak ezt az egy tételt, hogy vizsgálja meg az AVG, azt rögtön elvégzi, és kiírja, hogy minden ok.Valami ötlet, javaslat, hogy hogyan tovább?
-
Üdv!
Az utóbbi hozzászólásokban többen javasolták ezt a HitmanPro.Alert nevű progit, gondoltam kipróbálom. Nos, akiknek 2016. aug.3 utáni tiszta telepítésű Win 10-e van(1607-es verzió), mint pl. nálam is, ott nem fog működni, ugyanis nem felel meg az MS új szabályának, azaz csak olyan driverek, programok telepíthetők, amelyek WHQL aláírással bírnak, ez pedig nem ilyen.[link]Elvileg települ, látszik is a programok között, de nem működik, semmire nem reagál, "failed" üzenettel.
-
-
Üdv!
Olvasgatom itt az ESET Uninstaller használatával kapcsolatos tudnivalókat, és egy dolog nem kristálytiszta a leírásban: -
válasz
Visormail #37652 üzenetére
Üdv!
A netem sima mezei T-Home-os, csak egy modem van, semmi router, meg egyéb ilyen úri huncutság.
Az alaplap egy 2014-es Asus Vanguard B85. Az egér és a billentyűzet alapból USB2-es csatikban van, illetve a Boot menüben ki van kapcsolva a Fast Boot opció, mert azt már tapasztaltam korábban, hogy amikor nem így volt, nem mindig tudtam belépni a BIOS-ba.
Ilyen Legacy USB mode konkrétan nincs, hanem van egy USB Support(Partial Initialization) menü, itt alapból a Partial Initialization van beállítva, ami a bootolás során az USB-s eszközök közül csak az egeret és a billentyűzetet lenne hivatott felismerni. -
válasz
blattida #37633 üzenetére
Teljesen legális Win 7-ről frissítettem augusztus elején, és azonnal aktiválva is lett a Win 10. Én a rendszervisszaállítást úgy konfigurálom, hogy kb. 6 GB-nyi helyet állítok be, ezen mindig elfér kb. 6-8 db visszaállítási pont. Így volt ez a Macrium Reflectes akció előtt is, nekem csak onnan tűnt fel a dolog, hogy közvetlenül a géprestart után, hirtelen a C-n lett 6 GB-nyi szabad helyem, anélkül, hogy bármit is töröltem volna. A TreeSize Free progival megnézve, azonnal láttam, hogy a rendszervisszaállítás állt alaphelyzetbe, és eltűnt az összes visszaállítási pont.
-
Ok, amit a frissítéssel kapcsolatosan leírtál, de nekem alapból inkább az a problémám, hogy amig a Kaspersky RD 10 lemez bent van, valami miatt blokkolja a net kapcsolatot, csak a géprestart után áll vissza a netkapcsolat, én igazából erre keresnék valami megoldást.
A másik témához csak röviden, nem a wint tette tönkre, csak a visszaállítási pontokat törölte, és alaphelyzetbe állította. -
Üdv!
Igen ezt a cikket ismerem, ez alapján ugrottam neki elkészíteni. Mint írtam, tulajdonképpen minden működik, a vírusellenőrzést is le tudom futtatni, viszont amig nem lépek ki a progiból, nincs net kapcsolat, így értelemszerűen az adatbázis frissítés lépést ki kell hagynom.
A Macrium Reflecttel meg még komolyabb problémám van, mert az meg betöltve, nemes egyszerűséggel lefagyasztja a gépet, vagyis a betöltés után se az egér, se a billentyűzet nem működik, csak reseteléssel tudom a gépet újraindítani. Ráadásul az újraindítás után a gépen található összes rendszervisszaállítási pontomat is törölte, bónuszként.
Próbáltam már úgy, ahogy a cikkben le van írva a bootolható lemez készítése, és próbáltam már ISO letöltéssel, Rufussal felvarázsolva, akkor is ez a helyzet.
Eddig jutok el a bootolás során, itt lefagy a cucc, innen nem tudok továbblépni, se egér, se bill. nem működik, csak a reset gomb. -
válasz
Tetete1 #37624 üzenetére
Biztos, hogy jók abban az esetben, ha nem egy egy olyan vírust kap be az ember, ami blokkolja a gépet, nem indul el a Win, mert ilyen esetben cseszhetem az online scanneres cuccokat, ha azokat nem tudom telepíteni, futtatni. Egy ilyen helyreállító lemezzel még lehet esély visszahozni a rendszert, szerintem.
-
Üdv!
A témában járatosabbaktól kérdezném. Készítettem egy Kaspersky Rescue Disk 10-el egy bootolható lemezt, ez simán ment. Hozzátenném, hogy szerencsére nincs rá szükségem, csak készítettem egyet, hogy legyen kéznél, ha beütne a veszedelem. Próbáltam a progit, szépen betölt, a funkciók működnek, viszont megszűnik a netkapcsolat, így a My Update Center-t nem tudom használni frissítésre, ég is a jobb felső sarokban a nagy piros lámpa. Néhányszor már próbáltam indítani, a nóta vége mindig az, hogy bontja a netkapcsolatot.
Maga a vizsgálat az egyébként simán lefutna.
Mit kellene állígatni, hogy amig használnám legyen net is? -
Üdv!
Felmerült egy érdekes probléma nálam, ennek a hátterét lenne jó valahogy kibogozni. Azoktól érdeklődnék elsősorban akik használnak MBAM Pro változatot. Tegnap történt, hogy itt a PH politika topikjában linkeltek egy oldalt, amit meg akartam nyitni, és a MBAM blokkolta mint rosszindulatú webhelyt. Megpróbáltam közvetlenül is elérni az oldalt, de úgy se jutottam fel, csak úgy, hogy ideiglenesen kilőttem a MBAM-ot. Ez az oldal a 444.hu, ami alapvetően egy politikával foglalkozó oldal, bár szerintem elégé egyoldalú, de ez nem ide tartozik most.
Természetesen megpróbáltam az oldalt a webes kizárások közé berakni IP cím alapján, tartomány hozzáadásaként, de így is blokkolja folyamatosan. Ez a helyzet minden böngésző alatt(IE11, Firefox, Edge, Chrome)
Szóval csak piszkálja a csőröm, hogy mi lehet az oka ennek a szerintem téves riasztásnak, mert ha egyszer előfordult egy oldalnál, akkor bármikor előjöhet esetleg más oldalaknál is. -
-
válasz
atillaahun #34200 üzenetére
Amennyiben nem kapcsoltad ki a rendszervisszaállítási funkciót még korábban, akkor nem hiszem, hogy gond lenne egy pár nappal ezelőtti visszaállítási pontra visszaállítani a rendszert.
Bocs, közben látom megoldódott.
-
válasz
szeky81 #33998 üzenetére
Nézd, ha megnézed a dátumokat, akkor láthatod, hogy én is ma szenvedtem velük, és nem tegnap, szóval nem tudom, hogy mi a szitu, csak az a biztos, hogy pl. fél órája nem tudom elérni a Battlelogot, enélkül meg bajos lesz BF4-ezni, mert sajna pont ez az egyik honlap amivel szívok a frissítés óta.
-
válasz
Maxtreme #33987 üzenetére
Üdv!
Én meg azért nem vetném el teljesen azt a lehetőséget, hogy a tegnapi Win frissítés is bekavarhatott, bár írtad, hogy az Xp-s gépeknél is gond volt. A Win 7-es topikban már jelezték, hogy minden előzmény nélkül nem tudtak csatlakozni a netre, bár konkrétan nem írták, hogy ez a Win frissítés után következett-e be.
Nálam viszont bekavart, ugyanis 4 db. frissítés nem tudott feltelepülni, többszöri próbálkozás után se, egy 8024402c hibakódra hivatkozva. Ezekkel volt gond: KB 3004375, KB 3031432, KB 3021952, KB 3032359.
Rákerestem a hibakódra, a Microsoft ezt írja a megoldásra:[link]Megléptem a rám vonatkozó -otthoni hálózat- lépéseket, vagyis kikapcsoltam a NOD32 8-at, a tűzfalat,a MBAM-ot, ill. beállítottam a LAN kapcsolat automatikus észlelését, és ezután már ment a frissítés, de a netkapcsolat még így se 100%-os, mert van olyan oldal ami egyszerűen nem tölt be, hosszú percekig csak fehér képernyő, minden hibaüzenet nélkül, holott ezelőtt nem volt vele gond. Szóval el tudom képzelni, hogy a kiadott frissítés valahogy nem került közeli barátságba a víruskergetőkkel, és ez is okozhatott netkapcsolati problémákat.
-
Üdv!
Nos, ha már sláger téma ez a CTB Locker, akik ebben járatosabbak, kérnék véleményt.
Tegnap este a gmailes fiókomban a promóciok között volt egy üzenet, amelynek feladója első ránézésre az öcsém volt.
Az emailben volt egy angol-magyar nyelvű katyvasz, számsorokkal kibélelve, meg egy nagy zöld keretben egy csatolt melléklet, hogy nyissam meg. Akkor néztem rá jobban, és láttam, hogy a feladó email címe, az öcsém email címével kb. 90-95 %-ban megegyezik, annyi eltérés volt, hogy ami az öcsém email címében nagybetű, itt kis betű volt, és volt egy 0 is a végén plusszba. Persze nem nyitottam meg semmit, töröltem az egészet, viszont két kérdés foglalkoztat azóta.
1./ A feladó(k) honnan a fenéből tudták, honnan szedték az adatot, hogy az öcsém email címével majdnem azonos címről, célirányosan pont nekem küldték el, mivel tény, hogy az öcsémtől szoktam kapni a legtöbb emailt?
2./ A CTB Locker, ha benyeli az ember, a géphez csatlakoztatott összes USB-s cuccot megfertőzi. Na már most, én gyakorlatilag a gép előtt ülve állandóan zenét hallgatók egy külső USB-s DAC-al, konkrétan ezzel[link]
Egy esetleges fertőzésnél, jelenthet valami veszélyt erre a cuccra, konkrétan olyasmire gondolok, hogy be tud-e épülni a DAC-ba, és a Win újratelepítése után, ha csatlakoztatom a DAC-ot, kezdődik előről minden?
Előre is köszi a véleményeket. -
válasz
pinnacle #33009 üzenetére
Ez azért elég érdekes, hogy csak annyi lenne, hogy ki-be kapcsolás, és eltűnik. Nálam, mint jeleztem fenntebb, bizonyos programokat kiakasztott amikor megjelent, pl. BF4 multi, de zenehallgatás Foobar2000-el szintén leállt, újra kellett indítani, és nem egyszer, hanem többször. Ha csak annyi lett volna, hogy az asztal jobb sarkában ott az a kis akármi, a fene se foglakozott volna vele, eszembe nem jutott volna emiatt levakarni a Comodot.
-
-
válasz
tankal #32981 üzenetére
Üdv!
Én is pont ebbe a problémába szaladtam bele, ami úgy jelentkezett, mintha mégegyszer újraindulna a Comodo, és piszkosul megakasztotta a gépen futó éppen aktuális progit. Azt hozáteszem, csak a Comodo tűzfalát használom. Én először a BF4 multinál futottam bele, miután kiakadt a játék, és akor láttam ezt a kis ikon nálam lennt az aztal jobb sarkába. Szabadon lehetett az egérrel bárhova mozgatni, csak épp eltávolítani nem. Mivel elég idegesítő volt ez a random felbukkanó program kiakasztás, ezért úgy döntöttem, hogy lepucolom, majd újratelepítem, na akkor kezdődtek a szívások, amiket itt olvashatsz.(L:http://prohardver.hu/tema/melyik_a_legjobb_virusirto_progi_kerdes_elott_olva/hsz_32910-32910.html)[link](/L)(/L)
[link]
Jelenleg ott tartok, hogy az ebben a hozzászólásban linkelt első megoldás alapján, előbb a vezérlőpult eltávolítójával egy síma eltávolítást futtattam, a progi persze maradt a listában, viszont utánna az ott felsorolt regisztrációs bejegyzéseket manuálisan kigyomláltam egyesével, és a gép restartja után eltünt a telepített progik közül.[link]
A helyzet az, hogy addig nem próbálkozok az újratelepítéssel, amig nem tudom, hogy mi a rák ez, addig marad a Win tűzfala. -
válasz
blattida #32909 üzenetére
Köszi!
Egy apró, pici gondom van, jelesül az, hogy a több ezer bejegyzés közül pontosan melyek azok? Készítettem 2 képet a registry bejegyzések elejéről amit a Revo Uninstaller talált, de még legalább ötször ennyi képet kellene felraknom, hogy mind látszódjon.Továbbá az se egyértelmű számomra, ha sikerülne először is levakarni ezt a megmaradt hálózati drivert, és ezután is működne normálisan a böngésző, mi legyen a többi ott maradt szemétel? Tehát alapból én azt szeretném elérni, hogy végleg megszabaduljak a összes Comodo maradványától úgy, hogy a törlések után működjön normálisan a net.
-
Üdv!
Az internetes kezdőlapomnak a gogle.hu van beállítva. Most viszont valami megváltoztatta, mert állandóan az MSN. com kezdőlap jelenik meg, hiába írom át az internetbeállítások alatt. Elfogadni elfogadja, hogy újra a google legyen a kezdőlap, de ha bezárom, majd újra megnyitom ismét az MSN-es lap tölt be. Bővítményeknél is csak a google van kijelölve, más keresőszolgáltató nincs, ennek ellenére se tudok megszabadulni ettől. A víruskergetőm(Nod 32 7) nem jelez semmit, lefuttattam a Malwarebytest is, az se talált semmit. Egy keresés erejéig felraktam a HitmanProt is, ez is negatív. A neten is nézelődtem, de használható leírást eddig nem találtam.
Kérdésem, hogy lehetne levakarni a gépről ezt az MSN-es szart? Előre is köszi a segítséget. -
Üdv!
Érdeklődnék azoktól, akik mélyen beásták magukat a vírusírtók rejtelmeibe, hogy az ESET-nél a trialos verzióból milyen funkciók hiányoznak, a fizetőshöz képest? -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● TILOS a warez!
● Vírusos, vagy egyéb kártevőt tartalmazó linkek a topikban való elhelyezésére vonatkozó szabály:
Tilos a topikban bármilyen vírusos vagy lehetséges vírusos kártevő link elhelyezése.
Az ilyen linkek megosztása csak privátban, PH tagok számára osztható meg.
Ellenkező esetben a hozzászólás törölve lesz.
- Dell notebook topic
- Óra topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Politika
- World of Tanks - MMO
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Philips LCD és LED TV-k
- Milyen routert?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest