- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- A Sony technológiáinak krémje lett az Xperia 1 VII
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Aktív témák
-
etele34
tag
válasz
huskydog17 #24378 üzenetére
Hali!
Egyáltalán nem topik téma de azért leírom. Kaptam egy e-mailt egy olyan freeméles címemre, amit már hosszú ideje nem használok. (egyébként freemailt nem is használok csak olyan esetekre és ritkán, amikor valamilyen kamura kell) El is felejtettem, hogy van nekem ilyenem. Ma reggel, kipihenten jutott eszembe és megnyitottam. Íme ezt kaptam: Katt és a végeredmény is ami a lényeg > katt. Ekkora szerencsét mint ami nekem van ...
-
etele34
tag
válasz
blattida #24362 üzenetére
Hali!
Akkor már inkább (túl) magasztalom a KIS-t, minthogy fikázzam és szapuljam az egyik N betűs reklám menő ellenében. Nem ?
Direkte nem nevezem nevén kire gondolok.
Egyébként meg a Kaspersky már egy jó ideje csak a nevéből él, az N- betűs meg nagyon jó. Csak kérdés, hogy honnan nézzük? -
etele34
tag
válasz
#41133696 #24318 üzenetére
Én a KIS ( bár már csak a nevében a régi) felelősségére kattintottam rá. Nem nagy vasziszdas és szép is lenne, ha nem tudna ilyeneket megfogni.
-
etele34
tag
Hali!
Én is használtam majd két évig avastot. Megbántani sem akarnék senkit azzal amit most mondok, de a boot idejű keresés sem minden. Aki itt fórumozik az tudja, hogy én milyen AV-t használok, így nem írom le a nevét. Mikor még anno avast mellett mégis csak bejött a trojai drágám, a boot idejű keresés semmit sem talált. Amelyik védelmet most használok az meg az első (telepítés utáni) kereséskor meg megtalálta. Én így jártam.
-
etele34
tag
válasz
Könyvtáros #23998 üzenetére
Ez hogyan lesz ingyenes? Letöltöm csak és telepítem?
-
etele34
tag
válasz
Goatman #23950 üzenetére
Hali!
Akkor egyértelműen Avire Premium Security Suite. Komplett és kiváló védelem nagyon kis erőforrás igénnyel. Angol és német nyelven elérhető csak, de ez mint látom bőven elég Nektek.
Innen kérsz kulcsot 90 naponként csak mindig másik e-mail címre kérd mert egy címre csak egyszer adnak. (de ez nem jelenthet problémát)
10 perces e-mail -
etele34
tag
Hogy ne legyen káosz, szerintem valami magyarul beszélő és komplett (tűzfal+av) védelemet kellene ajánlani, ami kis erőforrás igényű, mert lehet, hogy a leendő felhasználó akinek a gépére kellene nem biztos, hogy beszél más nyelvet. (ezt jelen pillanatban nem tudjuk) Ha meg angolul kérdez a védelem valamit, itt főleg avirára értem akkor meg meg lenne lőve rendesen, hogy mit is klikkeljen a válaszra. Nem jól látom?
-
etele34
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #23875 üzenetére
Hali Fire!
Én megelőző megoldást választottam erre - bár nem tettem róla említést előbb -, mert ismertem a relációkat, hogy mi és hogyan történik ilyenkor. (becsületes és korrekt módon) Anonym proxy szerverről és mindig más IP címmel küldtem el a szavazatomat.
Vagy így meg nem műxik a dolog?
-
etele34
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #23869 üzenetére
Hali Fire!
Mondjuk inkább úgy, hogy leteszteltem a "tesztet" mert gyanúsan reklám szagúnak tűnt számomra. Ha benyomok 70 szavazatot egymás után ugyan arra az egyre, akkor csak látszani kellene a változásnak. Nem de bár? Más lehetőségem nem lévén választottam ezt a megoldást. Ám milyen érdekes, semmi sem történt. Minden maradt a régiben. Ezért én úgy gondolom, hogy ez a "teszt" egy csúnya, nagyon is csúnya - és még finom voltam - újabb megvezetése az embereknek a döntésükben és az ilyet nagyon de nagyon nem szeretem.
Vagy én tévednék ekkorát és a rossz indulat szól belőlem? -
etele34
tag
Hali!
Hát gyerekek a f@xom kivan a noddal!
Jó barátomnál jártam minap és ott történt. NOD32 felhasználó, 3 éves licenszel.Miért van az, hogy a NOD32 (ha már sajnálatos módon beengedte) a full scann alkalmával megtalálta a kártevőt, ami szép és dícsértes dolog a részéről, mert hiszen már hónapok óta benne van az szignatura adatbázisában, megnéztem (de akkor miért engedte vajon be? de ez egy másik kérdés) de eltávolítani viszont az istennek sem tudja. Karantén, majd onnan törlés, de a rögtön lefuttatott újabb vizsgálatnál megint ott van. Meg megint meg megint.
Rendszer-visszaállítás ki volt kapcsolva, mielőtt bárki is erre tippelne. Sőt, hogy teljes legyen a kép még csökkentett módban sem szedte le. Miért kell egy másik AV -al (szándékosan nem írom le most a nevét) leszednem? Mondanom sem kell, hogy ELSŐRE leszedte, csökkentett mód nélkül is.
-
etele34
tag
válasz
MikaVejneGI #23831 üzenetére
Hali!
PÜ ment az előbb.
-
etele34
tag
Hali!
Jó kérdés, de nem tudom. Egy másik magazin hasonló fórumában tették be a linkeket és gondoltam átmásolom ide hátha valakit érdekelnek.
A letöltés előtt ilyen ablakot dob fel a FF. [link]. Ebből gondolom nem derül ki.
Én nem szedtem le mert KIS helyett kellene akkor feltennem amit meg nem áll szándékomban megtenni mostanság, úgy másfél évig még . -
etele34
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #23794 üzenetére
Hali!
Télleg nyertééél? A jó életbe de szerencsés vagyol.
Remélem elfogadod. -
etele34
tag
-
etele34
tag
Hali!
A bootvirus ha jól tudom akkor felülírja önnmagával a winchester boot szektorát, majd az eredetit elrejti valahol a lemezen.
Így a számitógép indítása során a boot szektorban lévõ vírus lefuttatja önmagát, majd átadja a vezérlést az eredeti programnak, ezáltal a gép a "megszokott" módon indul ugyan, csak idõközben a virus már befészkelte magát a memóriába.
Megoldás: Elegendõ hozzá egy virusmentes rendszerlemez >> Indítsd el a gépet a lemezrõl. Indítsd el az FDISK programot MBR kapcsolóval.
(A:\FDISK /MBR)
Ekkor felülíródik(reményeim szerint) a Winchester MasterBootRecordja és ennyi..
Sok sikert. -
etele34
tag
válasz
polonic #23724 üzenetére
Ritkán szoktam hasonlatokkal jönni de majd oda figyelek a következőkben erre.
Hogy a K nem ismerte/ nem ismeri fel (a szignatura adatbázisban tárolt adatok alapján) az csak egy dolog. A komplex, több szintű védelmén már sokkal nehezebb átmenni. És szereintem vagy inkább nekem ez többet számít mint bármilyen teszt eredmény.
A 463-as kifogástalanul és észrevétlenül fut nálam az XP-n. De nagyon remélem, hohy amikorra le fogom cserélni Win7-re addigra lesznek oly szivesek é kijavítják a 736-os bugjait. Már csak a kedvemért is. -
etele34
tag
válasz
polonic #23722 üzenetére
Hali!
Tudod nekem erről az AV-comparatives tesztekről mindig a következő jut eszembe, műszaki ember lévén.
Adott egy autó és azt a Motorteljesítmény mérő fékpadon próbálgatják. Ott hozza a motor a futómű a felfüggesztések, az ülések ülhetősége meg minden más alkatrész az elvárásokat. Na akkor hurrá és remek mondanánk. Aztán amikor kikerül az országútra és használni is kellene akkor meg már mégsem úgy viselkedik az egész össztulajdonságaiban mint a műhely teszteken előtte. (ez csupán csak hasonlat erejű de más most hirtelen nem jutott eszembe)
Ezért nem tud érdekelni az ilyen megy az olyan meg egyáltalán semmilyen AV teszt sem. Majd ha az általam használt K-s jelzésű cserben hagy, benyal valamit amit nem kellett vona akkor lecserélem. Eddig még nem okozott csalódást. Előtte az N betűsök viszont igen. Többször is. (kettő is van belőlük és mind kettőre értettem, mert mind kettőt használtam) -
etele34
tag
válasz
Szellem. #23716 üzenetére
Kár, hogy ezt a "tulajdonságát" vették át a Kaspersky-től és nem mást.
De talán előbb javítanak rajta mint K betűsök.A NOD32 4.2-es, ha marad a gyenge felismerése és szintén megmarad a rá jellemző gyatra eltávolítási képessége is, akkor minden belé fektetett munka újra csak hiába való lett a szlovákoknál.
-
etele34
tag
-
etele34
tag
válasz
MolnárPéter #23633 üzenetére
Pedig nem rossz dolog az a
web- mailguard .
-
etele34
tag
Én már dobtam is Kaspersky-t a kukába. Ilyen csúfossan leszerepelni...
Ollé NOOODharminckettyőő!!! -
etele34
tag
-
etele34
tag
Gondoltam, hogy nem írok be erről semmit de aztán mégis csak és a lehető legrövidebbre fogva.
Kaspersky Internet Security 2010 (9.0.0.463)
2010 objektum vizsgálva ebből 37 fájl maradt meg(beavatkozást igényel nagy pirossal jelezve)
Na én ezt a maradékot elkezdtem egyenként futtatni a KIS 'Virtuális homokozójában'. Bátor ember lévén.
Mindet blokkolta! Tehát szerintem nincs miről tovább beszélni.GoodSpedd colléga!
Tedd meg a kedvemért, szépen kérlek, hogy amiket meghagyott a NIS azokat elkezded egyenként futtatni. (bal egér klikk)
Utána majd írd meg az eredményt. De azt is, ha a Windows újra kellett raknod. -
etele34
tag
Ez azért fúrcsa egy kicsit nekem is, mert ilyenkor - de minden más esetben is - a KIS mindig több lehetőség közül engedi a választást.
> Engedélyezés ( A művelet állandóan engedélyezve lesz)
> Engedélyezés erre az egy alkalomra (A művelet erre az egyszeri alkalomra lesz engedélyezve)
> Tiltás csak most (A művelet erre az egy alkalomra lesz csak tiltva)
> Tiltás (A művelet állandóan tiltva lesz)Meg egyébként is. Van már 2010-es KIS és abból is "kettő" választási lehetőség.
-
etele34
tag
Sziasztok!
Az miért van, hogy egy elég nagy tömörített fájlt a NOD32 alig 4 sec alatt, a NAV 7 sec alatt nézett meg és tudta le, a Kaspersky meg majdnem egy percig vizsgálta? NOD32 1 db objektumnak azonosította, a NAV 4 db objektumnak látta, a Kaspersky meg 197 objektumot jelzett ki, hogy annyit vizsgált át.
Ez a tömörítmény egyébként egy (A4-es lapon mérve 446 oldalas) vizsgadolgozat volt, tele ábrákkal meg rajzokkal meg minden félével. A Kaspersky áll szerintem így (darabszámban) a valósághoz közel. Most akkor melyik a jó? Amelyik gyors vagy az amelyik (idézőjelben) lassú? Mindegyik AV megfelelően volt beállítva. -
etele34
tag
válasz
betyarr #23355 üzenetére
Tedd fel az Avira Premium Security Suite-t ha gondolod. Ehhez van 90 napos kulcs amit mindig kérhetsz ha lejár, csak mindig másik e-mail címre kell kérned mint az előzőt. Itt lehet kérni.
-
etele34
tag
válasz
Tetete1 #23336 üzenetére
Én csak egyet használok.
Az, hogy a teszteken csak a negyedik ötödik helyen van az ne tévesszen meg senkit. Engem sem nagyon érdekel.
Ha a szignatura adatbázisa alapján mégsem fogná meg a kártevőt akkor ott van még a viselkedés alapú vizsgálat ( ez blokkolja az összes kritikus folyamatokat végigvezető programokat)
Sebességéről meg annyit, hogy nem a leggyorsabb, ezt tudjuk mivel két mag dolgozik benne, s ennek a két különálló, de egymásért dolgozó magok által alkotott (KAV) magnak köszönheti a kiváló hatékonyságát.
Azt zárójelben megjegyezném, hogy az AV-comparatives tesztjein rendre nem az első, de ennek a magyarázata az, hogy az alkalmazás (viselkedés) alapú felismerés az adott program elindításánál aktiválódik, nem a program letöltésénél, másolásánál. Ezt pedig ezeken a teszteken már nem vizsgálják. -
etele34
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #23272 üzenetére
Hali!
Kaspersky elndította a visszaszámolást.
Imént frissített és újból csökkent a szám
Szépen elérik majd nullát. És akkor majd a nulladik napon ... -
etele34
tag
válasz
blattida #23285 üzenetére
Szia!
Helyette? Köszi a tanácsot.
Hát az nem megy. Megmondom őszintén, hogy ha most le kellene cserélnem a védelmemet úgy, hogy ezt a mostanit (K betűs) többet már nem tehetem vissza, hát komoly gondban lennék. Ugyan is nincs - legalább is számomra - egyelőre másik, hasonlóan kiemelkedő tudású, altarnatív megoldás. Minden más csak kompromisszum lenne a mostanihoz képest. Egyébként meg ezen a területen (antivírus szoftverek) csak a sokadik szempont az, hogy hogy néz ki. Legalább is annak, aki arra használja ezen szoftvereket amire készültek és nem dicsekvésnek. -
etele34
tag
mellé tegyem fel ezt a Panda Cloud-ot?
-
etele34
tag
válasz
philoxenia #23236 üzenetére
Bocsánat és elnézést kérek, hogy munkát adtam Neked.
Okosabbnak kellett volna lennem, és nem felvenni a kesztyűt. Egyébként pont ide illik az aláírásom tartalma. Örök érvényű.#23228 Plag
Nem történt személyeskedés, hacsak nem azt (is már) ide vesszük, hogy név szrint válaszoltam Neked. Megesik az ilyen itt néha a topikban. Általánosságban nem tudtam valahogy megfogalmazni. Privátot meg nem követelt mert nem volt olyan tartalma amit a többiek előtt titkolni kellett volna. -
-
etele34
tag
válasz
Szellem. #23182 üzenetére
Hali!
Olvass pontosabban ha kérhetem és ne csúsztasd el a dolgokat. Ez a politikában szokás.
Én ezt írtam: A Windows tűzfalát pedig sürgősen kapcsold ki. Ha XP-d van akkor annál ezerszer jobb a KIS tűzfala. Ha pedig Win7-ed van akkor meg azért, mert az a két tűzfal csúnyán összeakadhat.
#23167Vigyáztam.
-
etele34
tag
"...K csak feleslegesen ijesztgeti a felhasználót..."
No azért nem feleslegesen és nem is a saját szórakoztatására, úgy unalom űzésként dobálja a figyelmeztető ablakokat a KIS, ebben megegyezhetünk ugye?
Beállítás kérdése a KIS-ben. Ha így van beállítva >> KÉP << akkor bizony jönnek a figyelmeztetések ha tetszik ha nem, minden egyes ilyen hálózati támadási kísérlet alkalmával. Ha valakit zavar akkor ki is lehet kapcsolni. -
etele34
tag
válasz
iNfAntRy #23165 üzenetére
Ilyeneket nekem is fog a KIS. Naponta többször is. Ma éppen és eddig kettőt. Ez azt jelenti, hogy valaki szeretne bejönni a gépedre (ha tehetné) de a Kaspersky blokkolja. Fel is szokott dobni erről egy figyelmeztető ablakot. Ne foglalkozz tovább vele. KIS elvégzi amit ilyenkor kell és ennyi.
Naponta többször frissít a Kaspersky, általában 2 óránkénti a szokásos nála. Elég ha a frissítési beállításokat automatikuson hagyod. Bár én átállítottam 30 percesre.
A Windows tűzfalát pedig sűrgősen kapcsold ki. Ha XP-d van akkor annál ezerszer jobb a KIS tűzfala. Ha pedig Win7-ed van akkor meg azért, mert az a két tűzfal csúnyán összeakadhat.
Alapszabályok egyike, hogy két tűzfal nem lehet aktív egyszerre egy gépen!!! -
etele34
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #23162 üzenetére
Szerintem töröld de nagyon gyorsan!
-
etele34
tag
válasz
HZoli87 #23145 üzenetére
Bocsi ezt elnéztem. Igazad van valóban.
Akkor meg mégjobb az eredmény. Az, hogy nem talált semmit a Hitman Pro.
(NOD32 Antivirus, Avira AntiVir, Prevx, G DATA Anti-Virus and a-squared Anti-Malware. Ezek vannak benne)Mondjuk Kaspersky után nem is vártam más eredményt, de ez már csak az én vakhitem a K betűsben.
-
etele34
tag
Lefuttattam próba képpen ezt a Hitman Pro 3.5 nevű programot. (Kaspersky-vel szembe egyfajta hátbadöfés volt a részemről ez a kételkdés).
Nem talált semmit a Hitman Pro, tiszta a gépem.
Ezek dolgoznak benne:
a-squared Anti-Malware 4.5.0.27
AntiVir Premium 9.0.0.452
Bluepoint Security 1.0.0.83
Hitman Pro 3.5.3 Build 80
Malwarebytes' Anti-Malware 1.42
Prevx 3.0.5.23
SUPERAntiSpyware Professional 4.31.1000 -
etele34
tag
-
etele34
tag
válasz
Szellem. #23082 üzenetére
Szia!
Hát nagyon el is voltam szottyanva amikor feltettem a 463 után 736-ost és jöttek sorban, (bár nem sok de volt) problémák amik addig előtte a 463-assal nem voltak. Amikor visszatértem a bevált 463-ra megszűntek. Bizony örülök, hogy így történt mert nagyon szeretem ezt az AV-t.
-
etele34
tag
XP SP3 alatt a KIS2010 9.0.0.463 verzója csodálatosan működik!
Ezt megerősíthetem, mert én is XP SP3 alatt a KIS 9.0.0.463-ast használom és észre sem venni, hogy a gépemen van. Előtte a 736-ossal voltak gondjaim, de Fire barátunk után én is visszatértem a 463-asra (nem bántam meg és köszönöm Neki a tippet) és azóta hasít a gépem.
-
-
etele34
tag
válasz
Greenebola #22897 üzenetére
Hát tudod ebben csak az a fölöttébb érdekes, hogy a bugos, sok mindenre rigolyás Kaspersky meg simán megy ugyan ezen a gépen. Minden ilyen felsorolt hiba nélkül. Onnan veszem csak észre, hogy mégis csak jelen van a K betűs, hogy 20 percenként feldobja a frissítés megtörténtét jelző ablakot. Aztán itt vége is.
-
etele34
tag
válasz
Narxis #22894 üzenetére
Csak hiszed.
Már két hete visszatettem és azóta azt sem lehet észrevenni, hogy van. Ez a két nap kitérő most csak egy eltévelyedés volt részemről. (remélem Jevgenyij barátom megbocsájtja ezt nekem)
Asszony gépén is a KIS megy, ráadásul a 736-os már lassan két hete és ott sincs semmi gond. -
etele34
tag
Nem várt a NIS a maradék két fekete pont begyűjtésével. Még az idén lesakkozta ezt velem.
* Negyedik fekete pont (ugye háromnál hagytam abba): laptopon használva amikor visszajövök a készenléti vagy hibernált módból, akkor kell vagy 1 perc amikorra bármi is aktiv lesz a Tálcán. Addig halott minden. Hiába van ott a Tálca és a gyorsindító ikonok ha rákattintok valamelyikre akkor nem történik semmi. Feladatkezelő sem jön elő mert a jobb klikkre sem reagál a gépem ilyenkor. Egy perc után lehet csak kezdeni velük valamit. Szigorún behúzva 4.-ik fekete. (egy napon át bírtam türelemmel de itt a vége)
* Ötödik fekete pont: végre, egy örökkévalóságnak tűnő perc után rákattinthatok a FF gyorsindító ikonjára, akkor a FF ezt dobja az arcomba. Úgy a nyolcadik-tizedik kattintás/indítás után jön csak be a nyitólap. Rakhattam én ki/be a pipát a 'Kapcsolat nélküli munka' elé az eredmény mit sem változott. NIS-ben is mindenütt kerestem, hogy lehetne-e ezt valahogy állítani de semmi ide vonatkozót nem találtam.
Gyorsan és azonnal hozzáteszem, hogy ezeket az anomáliákat az agyonszidott és bugokkal teli Kaspersky sosem hozta nálam amikor a készenléti vagy a hibernált módból jöttem vissza. És az is tuti, hogy valamiért a Symantec óriás "gyermeke", a NIS a ludas ezekben, mert ahogy leszedtem és másik vírusirtó még nem volt visszatelepítve, meglepő módon azonnal és minden ÚJRA normálisan működött.
Lehet, hogy én vagyok a béna, meglehet. Mindezeket azért írtam le, mert ezeket tapasztaltam és ha más is szembe találja magát ilyen vagy hasonló problémával, vagy éppen kerül ilyen helyzetbe akkor ne érje meglepetésként.(Ui: Visszatettem a KIS-t és azonnal megszűntek ezek a problémák.)
-
etele34
tag
OFF
OFF
-
etele34
tag
válasz
etele34 #22834 üzenetére
Csak attól függ melyik irányba.
Első benyomások NIS-ről. Felülete szép bár én már a Kaspersky-t is megszoktam.
Nincs Biztonságos környezetben való futtatási lehetősége. Már is nagyon hiányzik.
KIS ikonja (legkésőbb) 80 másodperccel a bekapcsolás után már ott volt az értesítési területen, a NIS csak két perc után volt hajlandó megjelenni. -1 fekete pont (ha elérem az ötöt akkor leszedem az "óriást")
Ráküldtem öt teszt emilt a levelezőmre, (Thunderbird) és benne néhány csatolt fájl is volt, ami mind szándékosan fertőzött is volt. KIS még anno azonnal jelezte amint megnyitottam a Thunderbirdet, hogy fertőzés és baj van, a leveleket már meg sem engedte nyitni. Na de lássuk a NIS-t. NIS mellet gond nélkül megnyithattam a Tunderbirdet mert meg sem mukkant. - még 1 fekete pont (ez eddig kettő) A csatolt fájlok jobb klikkes levizsgálására pedig mosolygós zölden jelezte, hogy biztonságosak és tiszták. Ergo: akár meg is nyithattam volna aztán jóéccakát OP rendszer. - még 1 fekete pont (már háromnál tartunk és ahogy haladok hát lehet, hogy hamar elérem az ötöt)
Na hirtelen ezek így elsőre. -
etele34
tag
válasz
Narxis #22811 üzenetére
"...Valamit ott nagyon tudhatnak mégis..."
Ezt a tudást én kicsit más értelemben arra értettem, hogy tudnak ilyen védelmi szoftvert írni. (Kaspersky-ék) Csak úgy és azért merem ezt mondani, mert a többiek még fel sem ismerték frissiben akkor csak a K. Jól látom?
Aztán most lehet engem megint fanatikus és elvakult K betűs imádónak tartani. -
etele34
tag
válasz
Szellem. #22787 üzenetére
Egyébként, hogy a témánál maradjunk egy kicsit még. Ugye volt - nem is olyan rég - a KIS mizéria itt. Na én feltettem a nejem gépére is a KIS-t. (XP-re, 463-ast) Lassan két hete fut a gépen hibátlanul. Gépen? Közepes erősségű Laptopon, amit a nejem dolgozni használ mert egyben fontos munka eszköze. Kábelszolgáltató internetet az alap, de az egyik mobil szolgáltató ineternetét is kell használnia amikor nem itthon van a gép. Eddig még a két hétben azt sem vette észre (és lekopp - kopp), hogy a Kaspersky van neki feltelepítve. Tegnap kérdezte meg, hogy mi az a piros KÁ betű az óra mellett, amit csak most vett észre és miért forog valami zöld kis bigyó is időnként. (nők jajj
) Na csak azért mondom mind ezt mert láthatóan tud az a fránya KIS ilyen csendben is és feltűnés nélkül is dolgozni.
-
-
etele34
tag
válasz
Robyka #22733 üzenetére
Malwarebytes' maradhat, de SuperAntispyware helyett az a-squared free-t javaslom.
AVG-t meg szedd le gyorsan, de kellhet hozzá ez is. AVG Remover 32 bit vagy AVG Remover 64 bit.
Helyette tedd fel az Avira Premium Security Suite-t. 90 napos kulcsot itt tudsz igényelni hozzá. Minden 90 napban újat kérsz és ennyi. E-mail legyen valós, de minden 90 nap elteltével másikat kell megadni, a többi lehet valótlan adat is. -
etele34
tag
Mindenkinek Békés és Boldog Karácsonyt Kívánok!
-
etele34
tag
Tegnap megjött emil a Sunbelttől, amiben - kérdésemre válaszolva - tájékoztattak, miszerint a Vipre tűzfalas változata a jelenlegi, teljes értékű Sunbelt személyi tűzfalat fogja tartalmazni és várhatóan a jövő év első negyedévében lesz elérhető az otthoni felhasználók számára.
-
etele34
tag
válasz
stvnppp #22628 üzenetére
Hali!
Nálam 30 pecre van állítva így a frissítés. Bekapcsolom a gépet és elindul a frissítés, néhány másodpercig forog a zöld földgömb a K betű alsó szárán, aztán le is áll. De 30 perc múlva már szigorúan frissít és utána minden további 30 percenként is, amíg ki nem kapcsolok.
Igen nálam működik a KIS antispam része is a Thunderbird 3-asban. Éppen az előbb néztem bele a Thunderbirdbe és volt négy e-mail amire rákérdezett, hogy tegye a spamok közé, törölje vagy netán el óhajtom-eé olvasni? Szóval nálam működik ez a része, de nem állítottam be külön semmit sem erre, mindent alapon hagytam ebben a Levélszemét blokkolóban, a Biztonsági szint is az Ajánlott-Optimálison van. -
etele34
tag
válasz
Greenebola #22624 üzenetére
Érdekesen van Nálad az Alkalmazásverzió mellett az a (csak)egy betű. Csak egy van, pedig Kaspersky abc sorrendben felsorolva jelzi a verziókat és mindet kiírja nem csak a mindenkori utolsót. Nálam így van. Dé betű nincsen.
Kérdésedre válaszolva:
- Azt nem tudom sajnos megmondani, hogy hol lehet megnézni miket javítottak. -
etele34
tag
Lehet, hogy bugos a Kaspersky, és lehet - azt is elismerem -, hogy megőrjíti a felhasználók egy részét, de nálam, pontosabban kollégám/váltótársamnál megint bizonyított. Ezzel ment el a délelőttöm. Nála, a kollégámnál NIS2010 van fent és én beszéltem rá a megvételére. Tette a dolgát a NIS eddig és gondolom ezek után is helyt fog állni, és nem rossz védelmi szoftver, ezt előre ki kell jelentenem. Kollégám telefonált, hogy valami gond lehet a gépével és ha tudok segítsek, mert ilyeneket tapasztal az utóbbi napokban:- hogy nagyon belassult a Windows, rövidke használat után magától kilép az Excel vagy a szövegszerkesztő vagy éppen a Firefox és időnként, naponta többször is, egyszer csak magától, a legváratlanabb pillanatokban újraindul a számítógép. Lefuttatta a NIS-t, semmi. Online scannereket nem tudott futtani. Ekkor én már valami vírusra tippeltem. Áttöltöttem a gépemről egy pendrive-ra a kis9.0.0.463hu.exe-t a maga 70 MB-jával aztán majd gondoltam onnan feltelepítjük és hajrá vírusirtás. Így is történt. NIS lejött és feltelepítettem a KIS-t. Csak egyet felejtettem el a nagy sietségben mivel azonnal elindítottam a keresést, nevezetesen azt, hogy frissítsem az adatbázisát. Így az október 04.-i adatbázissal (amivel feltelepült) indult el a keresés és amikor eszembe jutott ezen hibám, akkor meg már nem akartam leállítani és újból kezdeni a scant mert sietnem kellett máshová. Végeredmény, hogy a két hónappal ezelőtti (10.04) adatbázisával a KIS talált 8 fertőzött fájlt amit "elmondása" szerint kiemelt, megtisztított és visszahelyezett. A scan végeztével a Kollégám windowsa felépült és rendbe jött. Persze lehet különböző történeteket írni arról, hogy ez nem, de az igen az leszedte, de most nem ez volt az apropója annak, amiért hosszasan koptattam a billentyűket. Csak azért írtam le ezt, hogy lehet búgos a KIS, lehet megőrülni mellette, de azért nagyon ott van (még mindig)a szeren.
-
etele34
tag
Szia!
Rögtön kijavítanám a mit mondtál. Nem bántás képpen, csak ez így ebben a formában hiányos.
Helyesen így lenne: Én azt vettem észre a hozzászólások alapján hogy az elavult XP-n hibátlanul fut a K, de ]ott is csak 463-as a normálisabb Vistán, vagy W7-en jönnek elő bugok. de ott is csak a 763-assal. -
etele34
tag
Mint már írtam is, néhány napja visszatettem a KIS-t. A 463-ast.(Windows XP 32 bit) Azóta is hiba nélkül teszi a dolgát, sőt az egyetlen (talán?) hibája amit inkább csak zavarónak neveznék mint hibának, az is eltűnt szépen lassan.
Amikor a KIS-t leszedtem jobb híján feltettem az ESS-t. Ehhez képest a KIS lassabban töltődött be 15-20 másodperccel ami eleinte zavart aztán megszoktam, a védelem erőssége, sokrétűsége és megbízhatósága oltárán ennyit igazán feláldozhatok. Aztán utóbbi két napban azt veszem észre, ami érezhetően feltűnt, hogy nocsak a megszokotthoz képest milyen gyorsan megjelenik a kék üdvözlő képernyő meg az értesítési területen az ikonok. Fogtam egy stoppert és elkezdtem mérni az időt. Meglepetésemre igen csak jó idők jöttek ki. Jobbak mint az ESS-nél, ami köztudottan az egyik leggyorsabban bootol be. Üdvözöljük képernyő és a zene 50-52 sec, de amikorra elhangzik a bejelentkező zene már ott van a háttérkép. Rá legkésőbb 20 sec múlva (ez eddigre összsen általában 75 sec) már ott vannak a helyi kapcsolat és a KIS ikonjai. 75 másodperc összesen!ESS sem volt ilyen gyors! Neki általában 85-90 sec idő kellett ehhez.
Úgy látszik, hogy el kellett telnie néhány napnak ahhoz, hoz KIS-be visszatérjen a megszokott "életritmus". A laptopom meg használható rendesen a KIS mellett, nem fogja a gépet, csak észrevétlenül ott van a háttérben. Ez megnyugtató. -
etele34
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #22498 üzenetére
Értettem!
-
etele34
tag
FIRE vagy PLAG válaszoljatok könyörgöm mert itt őrlődök kettőtök között, hogy melyikőtök csoportjába tartozok?
-
etele34
tag
Szia!
Köszi, hogy utána jártál a dolognak.
Pro primo: VIPRE mellett amikor ez a jelenség történt csak a Windows saját tűzfala volt.
Pro secundus: Firefox gyorsítótár ürítése megtörtént, szinte azonnal ez volt az első reakcióm a jelenség kiküszöbölésére.
Pro tercius: ezért nem fogom újra telepíteni a böngészőmet!
Pro quartus: ... és az, hogy a VIPRE 3-as verziója nem szűri a honlapokat, szerintem több mint sajnálatos.
Pro diapentus: Szerintem meg a VIPRE a felelős érte bizony, és így máris nagyot esett a használati értéke a szemeben._________________
Közben komoly változások álltak be nálam, mert tegnap előtt este visszatettem a 463-as KIS-t. Úgy látszik, hogy a harmadik betű a c meghozta a sikert nálam is. Most és eddig (kopp-kopp) semmi olyan rigolyája nem jelentkezett, mint amikkel előtte bizony nagyon bosszantott.
Most akkor kinek a csoportjába tartozok? FIRE vs Plag? -
etele34
tag
válasz
#41133696 #22465 üzenetére
Szerintem is alapbeállításokkal mennek ezek a tesztek. Pontosabban azokkal a beállításokkal ahogyan a telepítő feltelepíti az adott szoftvert.
Régebben máshol ez már volt téma és akkor egy Mo.-i illetékes, ezekben a tesztekben is sokszor segédkező emberke meg is erősítette ezt. De azóta változhatott a metodika, de lehet, hogy nem. -
etele34
tag
válasz
amadeus11 #22451 üzenetére
... tesztek szerint a Nod 32 csak átlagos védelmet ad . Középszint ...
Ez tipikusan az a szemlélet amikor azt hisszük el amit el szeretnénk hinni.Ha a "gyári" beállításokon hagyod, azaz úgy ahogyan feltelepül, akkor valóban csak átlagos a NOD32 védelme. De ha mindent szigorúra állítasz akkor bizony már a legjobbak között van.
A "gyári" alapbeállítások pedig a telepítéskor azért vannak alapon az ESET által - és ezt itt már ezerszer vagy még többször elmondtuk-, hogy a gyengébb erőforrású gépeken is akadálytalanul fusson és lehetőség szerint ne terhelje a gépet. Például nincs aktiválva a telepítéskor 'a Kiterjesztett heurisztika' ami az egyik leghatékonyabb felismerő modulja a NOD32-nek. Ezt és még sok más mindent a felhasználó döntésére bíznak: bekapcsolja vagy nem ésatöbbi de nem sorolom. -
etele34
tag
válasz
#41133696 #22443 üzenetére
Ez tudod olyan, mint abban a klasszikus mesében, amikor kapott a király ajándékot meg nem is...
Lefordítva:- nagyon jó a COMODO meg nem is ...Én személy szerint (sajnos) többet nem fogom a baráti és tágabb ismeretségi körben sem ajánlani az átlagos felhasználóimnak, mert roppant kínos az utána jövő sok sok telefonálgatás, hogy most mit csináljak,meg akkor most meg miért kérdezi ezt a COMODO pedig nem is ..., na de nem folytatom. Szerény véleményem szerint egy átlag felhasználói hozzáértésnél több ismeretet követel a COMODO. Sajnos. Ezért, hogy ingyenes, sokan beleesnek a csapdába és gyorsan felteszik aztán jönnek a kérdések meg fejvakarások... De ne offoljak tovább igaz?
-
etele34
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #22417 üzenetére
Ez a Rizs IS nem lenni valami kínai cucc? Nagyon olyan "illata" van.
Aktív témák
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT Rampage SHIVA Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Kolink Observatory LM RGB 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest