- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Apple Watch
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iOS alkalmazások
Aktív témák
-
válasz
BigBear #7292 üzenetére
Az ingyenes alkalmazások közül valóban az Avast tudja a legtöbbet szolgáltatásokban!
Egyébként az érdekes, hogy ki van herélve az Avira.
Én néztem a free-t, és ott attól függetlenül, hogy az extended threat kategories nem elérhető a felhasználó licensz szerint, mégis be lehet őket állítani, és ugyan úgy felismeri őket.
Ezt vagy eltolták, vagy szándékos. Viszont akkor a felhasználó licenszfeltételek nem stimmelnek. -
válasz
BigBear #7270 üzenetére
Örülök, hogy ezt leírtad, de rendszermérnökként had ne bizonygassam neked, hogy mihez értek, vagy mihez nem!
Abszolút nem állítottam olyat, hogy a Kaspersky a legjobb! Nem vagyok fanatikus és nem is voltam! Tőlem még nem látott senki olyat, hogy ez vagy az az Isten program a többi meg kuka!Semmilyen reklámhadjárat nincs semmilyen megjegyzés mögött.
Az egy dolog, hogy jellemzően több téves pozitivot ad a KIS/KAV, mint a NOD, de kevesebb vírust is enged be! Ez ha tetszik neked, ha nem így van. Tesztek ide vagy oda, a valós életben másként mutatkozik ez meg!
Mellesleg nem hiszem, hogy az fika lenne, ha egy programot szakmai szempontból vizsgál meg valaki. Nekem nem az a szakmai szempont első sorban, hogy ki mennyi vírust engedett be a gépemre vagy sem, ugyanis én NOD 32-vel is jól elvoltam fertőzés nélkül!
Azért, mert leírom, hogy x-y vírust nem ismerte fel, sosem tettem hozzá, hogy szar ezért egy program! Az viszont érdekes, ha egy program 2-3 hónapos vírust nem ismer fel, amit a legtöbb program igen. De még ettől sem minősítem jónak, vagy rossznak!Soha nem küldözgettem semmit sehova, ha valamire jelzett valamelyik program, akkor kezeltem a dolgot (hamis riasztások néha nálam is előfordulnak persze, olyan nincs, hogy nincs) és kész. Nulla probléma.
Ez te vagy! Van akit érdekel az a lehetőség is, hogy kiderítse egy alkalmazásról, hogy kártákony vagy sem!Szóval, örülök, hogy leírtad a véleményed, viszont:
1. Ha kiragadsz egy általad egyénileg értelmezett mondatot a szövegemből, akkor vedd a fáradtságot, hogy a többit is amit írtam korábban értelmezed és elolvasod!
2. A kioktató, lenéző, személyeskedni próbáló mondataidat szerintem meg lehet fogalmazni kellően inteligensen is, ami egyébként látom, nem megy!Gondolom 20 év alatt ebben is sikerülhetett tapasztalatot szerezned!
3. Tiszteletben tartom a 20 éves számítástechnikai tapasztalatodat, és bizonyára sokat tapasztaltál, de ugyan ezt elérheti más is, rövidebb idő alatt is!
4. Tartsd tiszteletben, hogy más, másként működik, mint te! Ha valaki elküldözgeti a vírusait, tegye. Ezzel nem árt senkinek, viszont használ másoknak, ha valós vírsmintát szolgáltatott!
5. Nem ez az első, hogy ide írsz ebbe a topicba és próbálsz kioktatni, és lekezelni mást! Olvastam a korábbi kioktató, lekezelő postjaidat!Bellőlem meg ez kívánkozott ki.
Viszont a személyeskedést részemről itt be is fejeztem a további hozzászolásoktól függetlenül.
Intelligens beszélgetést folytathatunk, de a személyeskedést hanyagoljuk! -
L7wy
őstag
válasz
BigBear #5854 üzenetére
"Nos, az elmúlt néhány hónapban "mindössze" a következő gagyi termékeket próbáltam ki: Avast, Avira, Nod32, AVG, Bitdefender, F-Secure, Kaspersky AV, NAV 2009, Panda, CA AV (a kis spyware irtókba integráltakról nem beszélve). Így valóban semmi összehasonlítási alapom nincs.
"
Akkor nemértem mért viselkedsz így, és mért mondasz hülyeségeket."Amúgy jó lenne, ha egyszer átnéznéd az általad belinkelt oldalt. [link]
Ékes példája annak amit írtam. Ha végignézed elejétől, 29103 oldalas a lista.
30 "vírus" / oldal: 873090 össz. (Már így nem stimmel a napi 5000...)
Találomra kiválasztottam egy-két változatot, pl:
Trojan-Downloader.Win32.Delf kül. variánsai: 336(!) oldal: 10080 "vírus"
Backdoor.Win32.Agent: 415(!!!) oldal: 12450 féle "vírus".
stb."Az 5-10 ezresek napjainkban vannak, és nem volt ez mindig így. A jelentésben néztem, így ne akarj kifogni rajtam
"Így tényleg lehet sok-sok frissítés."
Hát az a jó nem?(én nem azért kritizáltam a nodot, hogy 300 vírust le tudna írni 1 vírusleírásban, az a része király lenne, de én azt mondom, hogy 5-6ot tud felismerni 1 leírással, szerintem többet nem.)
"innentől kezdve pedig pont az olyan "apróságok" lesznek a fontosak, mint a keresési sebesség, a memória vagy processzorhasználat, vagyis mennyire eszi a gépet a program. Sajnos a KAV pedig ezekben nem jeleskedik, bármennyire is nem tetszik ez neked."
Lehet h a keresési sebessége kicsit lassabb (próbáltad már minimális beállítási lehetőségekkel a kav-ot nem is olyan lassú, a nodban se képzeld hogy erősebbek a beállítások alapból) , de a memóriahasználata jobb, a processzorhasználata meg kb egyforma. Nézd meg
-
L7wy
őstag
válasz
BigBear #5851 üzenetére
A heurisztikus keresés maximum 40%át ismeri fel az ismeretlen vírusoknak, de ha a nod alig csinál adatbázist, akkor szinte mindent a heurisztikára bíznak?
"Ráadásul ahogy előttem is írták, nagyon szépen meg lehet téveszteni egyeseket azzal, hogy minden egyes variánst külön-külön leírok, ezzel "bizonyítva" hogy több frissítés van az adott termékhez."
Nem, nem tévesztett meg, tudom hogy vannak ilyen trükkök, csak azt ne mondja senki, hogy pl 500 signature -rel lehet helyettesíteni 10000-et.Emellett szerintem te nagyon régen használtál már valami erősebb antivírust, így nincs naprakész képed a dolgokról.
-
zed01
őstag
válasz
BigBear #5579 üzenetére
Én nem fikáztam a windowst, csak mindössze közöltem hogy néhány kártevő becsúszott a legnagyobb elővigyázatosságom ellenére, a PervX szerint. Már gondoltam arra is hátha csak téves riasztás volt, de három trójai és egy keylogger? Én sem értem hogyan jött be a gépre. Komolyan nem tudom, de így történt ahogy leírtam. Lehet megnyitottam egy preparált weboldalt ami valamilyen szoftveres sebezhetőséget használ ki, vagy nem tudom, teljesen tanácstalan vagyok. Egyébként én is használhattam volna még azt a windowst évekig, hiszen azokat a kártevőket a PrevX leirtotta, pontosabban én irtottam le, mert irtani csak a fizetős PrevX tud, viszont megmutatja a kártevő helyét és lehet manuálisan irtani, de ezen kívül semmi baja nem volt a windowsnak.
Tudod azért elgondolkodtató hogy egy hétig sem húzta a windows kártevő mentesen, egy hete tettem fel az XP-t SP3-al a frissítésekkel együtt. Tudom az előző telepítésnél az én hibám volt, ellenőrzés nélkül megnyitottam egy torrentről letöltött alkalmazást és a rouge álvírusirtó legújabb módosulata települt a gépemre amit semmilyen vírusirtó nem tudott irtani, megváltozatta a hátteret, iszonyatosan lelassította a windowst, és egy kihagyhatatlan ajánlat fogadott hogy vegyek meg (adjam meg a bankkártyám adatait) valamilyen vírusirtót. Próbáltam az Avirával irtani de három mp volt egy pár dll fájl vizsgálata, egy hét mire végez 200 GB-ot, egyszerűbb volt újratelepíteni. Akkor még adtam egy esélyt a windowsnak, mert az én hibám volt hogy nem ellenőriztem a letöltött alkalmazást. De amikor nem telik bele egy hét az újratelepítés után és megint kártevővel van tele a windows, úgy érzem elég volt.Mégsincs problémájuk, fertőzésük.
Nem akarok paranoidnak látszani, de az a tény hogy a windows probléma mentesen fut, nem jelenti azt hogy tiszta is az a windows. Nekem sem volt problémám a windowssal, csak mindössze jelzett a PrevX amikor lefuttattam.
-
válasz
BigBear #5579 üzenetére
Osztom a véleményed minden tekintetben!
Kommentet nem fűzök hozzá, mert leírtad a lényeget, amit már vártunk valakitől.
Teljesen jó a windows. Aki nem tudja használni, annak teljesen mindegy. Érdekes, hogy én is és sokan mások járkálnak ilyen-olyan oldalakra, töltögetnek innen-onnan, de nem kapnak vírust. Én is megkérdezem miért van? Ugyan ezt teszem én is, és nincs semmi a gépemen. Nem pakolom tele a gépem semmi extrával, van egy víruskeresőm, meg a beépített Vista tűzfal.És nem fikázom össze-vissza. Ha valamit rossznak tartok, annak megvan a szakmai oka.
És itt sokan mások szintén így vannak ezzel. -
zed01
őstag
válasz
BigBear #4668 üzenetére
Olvastam egy felmérést a hazai viszonyokban az oprendszerek %-os részedése szerint. A következő eredémytre jutottak: windows: 99.2 %, Linux 0.3 %, MAC: 0.5 %.
Tudod én még örülök is annak hogy a linux felhasználók száma alacsony, mert a vírusíróknak egész egyszerűen nem éri meg kártevőt írni linuxra. Minek? Ha egy windowsos kártevővel ezerszer, tízezerszer több gépet fertőzhetnek meg. Ráadásul egy linuxos rootkitet sokkal bonyolultabb, sokkal fáradtságosabb munka megírni, mint egy windowsos trójait és a linuxos rootkiten még sincs akkora haszon.
Valamit félreértettél, vannak linuxos vírusirtók szép számmal (AVG, Sophos, McAfee, Avast, Panda, F-Secure, F-Prot, Kaspersky stb), de ezen vírusirtók túlnyomó többségének nincs rezidens védelme az előbb felsorolt okok miatt. -
ragazzo
őstag
válasz
BigBear #4518 üzenetére
Részben igazad van. Én próbáltam az AVG 8-t is és az Avastot is az egyik gépen. Mindkettő ugyanúgy fogta. Szóval nálam egykutya. Viszont a vírusok felismerésében meg jobb az AVG. Ha nekem nem hiszed el, akkor nézd meg ebben a blogban [link] Itt nézd meg a cikkekben lévő képek közül a Vírustotal eredményeit. Kinagyítva többet jól látható, hogy az Avast (nem free verzió) többet kártevőt nem ismert fel, míg az AVG-nél jóval nagyobb a találati arány. Én sem az AVG-t védem, mert linuxot használok. Szóval nekem mindegy.
Ahogy írtam, az Avirával meg az a gond, hogy sok a vakriasztása. Az meg nekem furcsa, hogy a Nod fogja a gépet. Nekem se volt túl erős gépem, de nem volt vele gond. AMD Athlon 2200+ , 1GB memória.
-
Kiskutya
veterán
válasz
BigBear #4320 üzenetére
ezt vedd ugy hogy 2 kunbozo progit rakta 1be. volt avg antivirus es volt avg antispyware. az avastnak se er valami sokat a spyware vedelme. nem kotekedni akarok csak a 2 megoldas teljesen mas mert az avg antispyware resze egyedul is megallta a helyet regebben. inkabb ugy szamold az eroforras zabalast hogy az avast melle felraksz meg 1 spywareterminatort valos ideju vedelemmel.
-
Kiskutya
veterán
válasz
BigBear #4313 üzenetére
ahogy mar azt tobbszor is leirtam az avg 8 azert eszik tobb memoriat mert 1 eleg utos spyware vedelem is benne van, nem ugy mint pl a nodban aminel csak latszat. a lenyeg ha pl a nod melle felrak az ember pl:1 spysweeper-t valos ideju vedelemmel akkor az is tobbet zabal. az avg mellett meg eleg csak keresni vele.
Aktív témák
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Starcraft 2 Collector's Edition
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest