- Motorola G86 - majdnem Edge
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Google Pixel topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hadeska22
aktív tag
válasz
Aprósólyom #72 üzenetére
Oh, igen elnézést. Nem otthon élek, nálunk több kereskedelmi platformnak van úgynevezett buyer protection szolgáltatása és nagyon sok esetben jól döntenek, csak nem gyorsan. Anno vettem egy "új" Amazon Fire Cube-t, és mint kiderült egy olyan refurbished darab volt amit aktiváltak azaz konkrétan csak nehezéket kaptam. Miután amazonnal lesakkoztuk ezt, az oldalon nyitottam új ticketet amiben leírtam mi történt és az összes összeszedett evidence -t. kb. 3 hét után visszakaptam a pénzem és bannolták az eladót. De ugye ez olyan esetben nehezen működik, ha mondjuk nem trace-elhető az eszköz múltja pl. GPU.
Hogy ON is legyek, közben kipróbáltam az A750-t olyan laptoppal amiben intel iGPU van Nvidia DGPU mellett, és így is működik
. Mondjuk minden esetben az Nvidia dedikált GPU volt az alapértelmezett. Gondolom eléggé unintended use az hogy két külön GPU drivere legyen egyszerre feltelepítve egy eszközre
-
Hadeska22
aktív tag
válasz
Aprósólyom #68 üzenetére
Persze, sajnos ez eléggé árnyalt. Személy szerint én felajánlottam (ha itteni (30km-es körzetben)), hogy elutazok az eladóhoz az eGPU enclosure-rel és a laptopommal de ebbe egy embert leszámítva senki nem ment bele. Az az egy ember pedig közel új RTX 3060 áron adott egy használt RTX 2080-t. Értelemszerűen emiatt ez az opció kiesett. Amúgy van "buyer protection" nálunk, csak azt is tudom, hogy ezek hónapokig is elhúzódhatnak. Pont nemrég az ismerősöm kért meg, hogy nézzek rá egy használt 2070-re amit vásárolt. Jó pénzért vette, viszont nem tudom mit csinált vele az előző tulajdonosa, mert belül eléggé koszos volt (konkrétan föld volt a GPU körül), a paszta kb. nem is létezett, stb. Kapott új 3rd party fan-t (másik OEM-ét, ami beleillik a paraméterekbe), thermal paste-t és pad-ot na meg egy jókora tisztítást, de őszintén mondom, hogy eléggé elvette ez is a kedvem a használt cuccokkal való bohóckodástól. Én tudom, hogy amit eladok elektronikai termék az rendesen karban van tartva, stb. Viszont sokan nem törekednek erre.
-
Hadeska22
aktív tag
Két napja tesztelem párom laptopján eGPU setuppal a kártyát (Razer Core X + Arc A750). Picivel a most bejelentett MSRP áron felül sikerült hozzájutni. Alapvetően használt piac vs új kártya jött szóba. Használt részen 5700 XT és RTX 2070, míg új kártya téren RX 6600 és Arc A750 volt a legjobb választás. Használt kártyákkal egyetlen gondom van, nem tudom, hogy az adott illető miként és hogy használta az adott terméket nameg amik szóba jöhettek volna az eladó nem igen akart "működési garanciát" adni. RX 6600-ból meg csak a legfapadosabbak vannak egy árban az Arc A750-nel. Persze bennem volt egy nagy adag kíváncsiság is, de eddig nem bántam meg. A driverek hamar feltelepültek és már külön thunderbolt driver sem kellett, plug & play módban működött az eGPU-val. Talán annyi furcsaság volt, hogy minden játékban az "alapértelmezett" intel iGPU volt használva, de a dropdown listában ott volt az A750 is. Nem melegszik, nagyon halk és őszintén mondom, hogy 10x minőségibb érzés kézbevenni mint akármelyik hasonló kaliberű (vagy drágább) GPU-t. Értelemszerűen RTX 3070 mellett nem rúg labdába de nem is egy ligában játszanak. FullHD felbontásra (amire a laptopon is kell) ez bőven elég, modern játékokban TB3 mellett is hozza a 80-120 FPS-t max preset mellett
. AMD párti vagyok, legalábbis desktop PC téren, de drukkolok az Intelnek, hogy tudjanak maradandót alkotni GPU téren és végre ténylegesen háromszereplős legyen a piac.
Új hozzászólás Aktív témák
- Újszerű - ASUS ROG Strix Geforce GTX 1660 Super Advanced Edition 6GB GDDR6 192bit VGA videókártya
- Nvidia RTX 4070 Gainward ghost Video Kártya
- MSI GeForce VENTUS 3X RTX 3070 Ti 8GB OC GDDR6X 256bit videokártya
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- Asus ROG STRIX RTX 4090 EVA-02 Edition Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Eladó ÚJ csak bontott állapotban lévő Xiaomi Redmi 13C 4/128GB / 12 hó jótállás
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest