Hirdetés
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Apple Watch
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
Új hozzászólás Aktív témák
-
vati
senior tag
Melyik antikvárban érdemes próbálkozni manapság, ha valaki nem antikvitás jellegű használt könyveket -sőt totál újakat- akar eladni, példányduplázódás vagy egyéb ok miatt?
Döbbenetes, mennyire nem akarnak venni manapság az antikvárok, pedig vsz kétséges értékű lomoktól roskadoznak a polcaik. (Vagy, valamit nagyon nem tudok a használt könyvek piacáról. Jó, tudom: az igazán keresettek ki se kerülnek polcra.)
Legutóbb egy szatyor ilyen duplapéldányos könyvvel tettem próbát egy kis óbudai antikvárnál. Az egész jelenet Karinthy Tanár úr kérem-jének ''Eladom a könyvem'' c. fejezetére hajazott.
Régimódi, szigorú öregúr, óralánccal, öltönyben.
1. ajándékba kapott új drága könyv: lesajnáló pillantás, nem. Teljesen igaza van, szerintem is nagyalakú szép színes szar az egész, nemolvasó embereknek. Én is sajnálom rá a helyet zsúfolt polcaimon, hát bepróbálkoztam vele.
2. Feynman egyik elméleti fizikát népszerűsítő könyve, új, hibátlan: nem, ez a legrosszabb könyv amit írt életében, eladhatatlan. Egyetértek, (tudom, én is ezért hoztam) Hiába, ezt az öregurat nem lehet átverni, hogy a fene vinné el.
3. Ismert és keresett történelmi regénysorozat két kötete, új, hibátlan: sajnos ez elérhető régebbi, olcsóbb kiadásban, fillérekért.Naná, nekem is megvan a full sorozat régebbi kiadásban -sokáig vadásztam rá-, azért hozom ezeket... Legalább elismerte a fukarja, hogy erre lenne kereslet, de nem tud méltányos árat ajánlani, így hát nem ajánl semmit.
Ezen a ponton már nem volt hangulatom kunyizni egy max.árért amit megadna érte.
(az teljesen igaz, klasszikusokat csak régi kiadásban érdemes venni: nemcsak olcsóbb így, de régen jobb minőségű könyveket nyomtak, jobb papírra, kisebb betűkkel.)
Hiába, a jó antikvárosnak kisujjában van nemcsak a magyar könyvkiadás en bloc, hanem ennek 150 éves története is - erre születni kell.
Szóval, lehet a legjobb eséllyel eladni nem antik használt könyveket?
(Nem múlt rendszerbeli értéktelen ócskaságokról van szó, hanem pl. Richard Dawkins: a vak órásmester, William Gibson regényei, vagy egy Pascal tankönyv. Nem aranyra akarom cserélni, csak egy, az antikvár eladási árfolyammal egy nagyságrendbe eső vételi ajánlatot kapni rá.)
Elméleti kérdés: 1856-os kiadású, kemény fedelű, A4-esnél is nagyobb Károli-biblia (vagy 8 cm vastag) mennyit érhet? Jó állapotú, csak a belső borítón kézzel írt ajánlás van, 1857-ből. Nem mintha el akarnám adni, csak érdekel. -
-
-
Lord Zero
addikt
-
up
-
Egy ismerős kezébe került néhány régi könyv, amiről szeretné tudni, mit érnek. Ennek okán keresek megbízható, nem lehúzós antikváriust.
Ha valaki ismer ilyet, legyen szíves írja ide...
Új hozzászólás Aktív témák
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600X / 16GB DDR4 / RX 6600 8GB / 512 SSD!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gyümölcstartó hibátlan állapotban eladó
- Samsung Galaxy S21 Ultra 5G 12/128GB Fekete / 12 hó jótállás
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Régimódi, szigorú öregúr, óralánccal, öltönyben.