Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• D55

senior tag

válasz tasiadam #5 üzenetére

Sehogy, az Inteltől a vásárló nem AI hókuszpókuszt vár, hanem szálankénti nyers erőt, hogy mindenféle optimalizálatlan h*nyadék software-t is erőlködés nélkül képes legyen futtatni, ha épp az kell. De valószínűleg most a marketingeseiknek sikerült felrobbantaniuk a bullshit bombát a cégnél az AI vonat szédítő lendületébe kapaszkodva, mielőtt a szakembereik hatástalanítani tudták volna. Mindegy, legalább ha kicsit gödörbe kerülnek most, akkor az árakat is tovább rántják magukkal oda.

(Főleg ha tényleg igaznak bizonyul ezzel együtt, hogy P magok terén a Raptor Lake marad egyelőre nyers teljesítményben majd legfelül. Mert akkor az konkrétan egy új Tualatin - Willamette helyzetet jelentene.)

Megjegyzem amúgy én amit használok eddig egyetlen AI (OpenVINO) alapú megoldást, az most nekem itt egy majd 10 éves Skylake alapú Pentium Dual Core G4400-on fut, az már megfelelő hardware-es gyorsítási lehetőségeket biztosít hozzá.

• ricsip

addikt

válasz tasiadam #1 üzenetére

Lassan Phd kell belőle h. az ember el tudjon igazodni adott év (intel) processzorkínálatában. De még mielőtt! Az Amd is megérdemelné a f@szkorbácsot ami a mobil ryzenek modellkódolását illeti.
    És ez informatikával napi szinten foglalkozó embereknek is gondot jelent. Egy laikus-ról nem is tudom elképzelni h. mit fog fel ezekből (semmit... ez volt a mediamarkt-os, auchan-os akciós laptopban, biztos jó lesz!) :(

Új hozzászólás Aktív témák