- iPhone topik
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- LTE frekvenciák
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
Új hozzászólás Aktív témák
-
Crystalheart
őstag
válasz
laszlohu #1399 üzenetére
Ezeket én is olvastam, de azok régi panaszok... Nem tudom elhinni, hogy az évek során nem tudták megoldani a problémát. Mert semmiféle nyilatkozat nem ugrik fel, szemben a régebbi pirosak netjével, ahol igen, és ahol gond nélkül megy. Mi több, elvileg nyilatkozat nem is kell az új kékeknél, most is onnan netezek, ez a ritka kivételek egyike.
-
amargo
addikt
válasz
laszlohu #1364 üzenetére
Félre ne érts én csak a tényeket írtam le, azért próbálok segíteni, hogy megértsd egy ehhez hasonló rendszer működését is pl.
Itt minden az adatokról szól, főként, ha külföldi adatok is jönnek a képletbe, ezeket össze kell gyűjteni és továbbítani egy valamilyen megjelenítő alkalmazásnak. Teljesen jogosak az észre vételeid, mivel több rendszer kapcsolódik össze ezért több helyen lehet a hiba, én csak segítő szándékként próbáltam leírni, hogy ezek a hibák miből fakadhatnak.
Én fejlesztő vagyok, ezért remélem több és nem félrevezető információkat tudtam adni egy ilyen rendszer működéséről. -
amargo
addikt
válasz
laszlohu #1360 üzenetére
Tehat van egy nem MO vonat, arrol szeretnel infot ugy, hogy közben azt sem tudod, hogy a két felnek van-e adattovabbitasi szerződése a vonat helyzetéről. Amit belinkeltel doksi, az pedig a jobboldali kis menetidő sav, bar telefonról irok, de gondolom nincs benne gps koordináta, az abba a csomagba van, amit mar egyszer elküldtem. Tovabba az osztrákok nem fognak közvetlenül bele injektalni a böngésződben semmit, hanem ezeket az adatokat vélhetően egy központi szerver szedi osssze es vélhetően, ha kuldenek koordinátákat, azt megfelelő formára hozzak. Ha mindegyik külföldi vonat allomasonkent ugrál, akkor bizony az állomáson dolgozó forgalmista vagy az elore tudott menetrend alapján fog a vonat haladni, ugrálni az allomasok között.
-
válasz
laszlohu #1359 üzenetére
Szerintem ez amiatt van, mert a Railjet egy osztrák szerelvény és nincs felszerelve a magyar vonatinfo-hoz használt nyomkövető berendezéssel. Így csak állomásonként külső forrásból van meg az infó a magyaroknak, hogy hol tart, míg az osztrák rendszernek online küldi folyamatosan az adatokat.
-
-
amargo
addikt
válasz
laszlohu #1351 üzenetére
"csak sajnos interpolációt is használ, vagyis falunként, városonként egyszer felküldi a pontos helyét a vonatnak, majd a két helység között számítással számítja ki a
kb. - i helyét a vonatnak,"Nem így működik, két GPS pont között animálja a vonat mozgását.
Nyomj a böngésződön egy F12, nézd a network tabot, lesz ott több getData az egyik a vonatok mozgását adja vissza:
{"d":{"__type":"Utas.Map.App.Vonatinfo.Framework+ret","action":"TRAINS","param":{"history":false,"id":false},"result":{"@PackageType":"Gpsdata","@CreationTime":"2015.03.11 21:21:37","Trains":{"Train":[{"@Delay":39,"@Lat":47.46899524,"@Relation":"München Hbf - Budapest-Keleti","@TrainNumber":"5567","@Menetvonal":"MAV","@Line":"1","@Lon":19.08924529,"@ElviraID":5938},
Na most ezt az adatot kb 30sec ként megkapja, ebből már lehet mozgást számolni. Ettől még előfordulhat, hogy állomásonként rögzítik be a vonatot, de leginkább ott, ahol a vonat nem tudja megadni a saját koordinátáit valamiért.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EA Sports WRC '23
- iPhone topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Formula-1
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Path of Exile (ARPG)
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B365M i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA FSP 400W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
- BESZÁMÍTÁS! GigabyteA620M R5 7500F 32GB DDR5 500GB SSD RX6700XT 12GB Bitfenix Nova Mesh Enermax 750W
- HP Probook 450 G5 - 15", i5-8250U, 8GB RAM, 128GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 500GB SSD RX 6700XT 12GB Cooler Master CMP 520L 750W
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 8-16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest