- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Videón a Z Flip7 méretes külső kijelzője
- HTC U11 - újra a szorítóban
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Magisk
Aktív témák
-
bitfarkas
őstag
válasz
redsultan #35 üzenetére
Akkó gáz van, mi az hogy meg se röffen?
A másik, eredeti problémádhoz van egy másik kezelési mód is:
Gépet otthagyod, ahol van, csinálsz koaxból elég hosszú kompozit video kábelt, ami elér a tv-ig, második monitorként (+ szolgáltatások) rákötöd, és asszony tv-t néz, miközben Te nyugodtan dolgozol a gépen egészen mást, első monitoron. -
vfo7
senior tag
válasz
redsultan #18 üzenetére
Arra ne számíts, hogy a TV-n jó lesz a monitorkép. A TV-n a TV-kép lesz kb.2x jobb, mint ATI-n, vagy Geforce-on és ugyanúgy tudod vele élvezni a DVD-t, mint egy asztali lejátszóval. A monitorkép a felbontási és rendszertechnikai különbségek miatt soha nem igazán jó a TV-n.
-
salazol
őstag
válasz
redsultan #10 üzenetére
Na összehoztam.
Win 2000 alatt a legújabb windows certified driverrel próbálkoztam.
Képernyő tulajdonságai, beállítások, speciális, dualhead:
TV standard: beállítás PAL-ra mert alaphelyzetben NTSC
Features: Dualhead multidisplay options engedélyezni.
Ezután újraindítást kér.
Utána vissza ide a beállításokhoz.
Dualhead Clone üzemmódhoz beállítani egy hotkey-t. Én pl. most benyomtam neki, hogy ctrl+alt+l, de ez mindegy, csak olyat válassz, amit nem használ más alkalmazás.
Majd leokéztam, megnyomtam a ctrl+alt+l-t és ettől kezdve mindkét helyen megvan a kép.
Ha kikapcsolom a gépet és monitor nélkül kapcsolom be, akkor egyből a TV-n jelenik meg a windows asztal. Ha mégsem jelenne meg, akkor a ctrl+alt+l kombinációval be lehetne kapcsolni a képet, de automatikusan megjelent.
Ha szeretnéd, hogy ne legyen fekete keret, hanem betöltse a teljes képernyőt, akkor a
Dualhead - TV output - TV adjustment menüben az overscan-t pipáld be. Viszont ilyenkor a tálca teteje látszik csak, a többi kilóg a képből, tehát néha érzésből kell kattintani a tálcára. -
salazol
őstag
Elvileg, bár ezt még nem próbáltam, ha semmit sem konfigurálsz a dualmonitor üzemmódhoz, tehát nincs baállítva asztal kibővítés, meg egyéb okosság sem, akkor a 2-es kimenetére TV-t csatlakoztatva a TV-n indul el a windows, de csak underscan üzemmódban. A második kimenetre rakott tv-átalakító kábel olyan, hogy felismeri a kártya, hogy TV üzemmódban kell indulnia, és azon indítja a windowst. A délelőtt folyamán kipróbálom, aztán leírom, hogy ez így megy-e. Azt kell még megnéznem, hogy a 450-es és 550-es kártyákhoz azonos-e a TV-átalakító, mert most éppen 450-essel kísérleteztem utoljára, de van itt egy új 550-esem zacsiban. Csat átalakítóm egyikhez sem volt, magam forrasztottam a matrox.com-ról leszedett infók alapján.
-
salazol
őstag
Tévét nézni vagy tévén nézni a képét?
Ha arra gondolsz, hogy TV kártya van a gépben, akkor nem értem a kérdést.
Ha arra, hogy a 2. kimenetén TV készülék van, akkor azt tudom mondani, hogy nekem hogy működik.
Ha nincs bekonfigolva a két kimenet, akkor azon a kimeneten indul a windows, amin érzékel megjelenítőt.
Ha be van konfigurálva, hogy windows asztal kibővítés, második kimenet TV üzemmódban van overscan-en, akkor úgy indul el, hogy a windows elsődleges asztala a be nem dugott monitoron lenne, a TV-n továbbra is az asztal kibővített része látható. Nekem pont erre van szükségem.
DVD néző üzemmódra állítva még nem próbáltam.
Egyébként nem igazán értem a feltett kérdést, kicsit bővebben lehetne?
Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Samsung Galaxy Z Fold5 , 12/256 GB , Kártyafüggetlen
- HPE Aruba PoE+ L3 switch raktárról azonnal elérhető!
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest