- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Magisk
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Szinte csak formaság: bemutatkozott a Pixel 6 és Pixel 6 Pro
Aktív témák
-
dekoninck
aktív tag
Up!
-
dekoninck
aktív tag
Sziasztok,
Ma vettem egy alaplapot, ami AGP8x/Pro (0,5 V only)-t támogat. Kérdésem, hogy használhatom-e benne a Matrox G550-emet, (2x/4x AGP), vagy kell vennem egy új graf. kártyát? -
PapaMaci
őstag
Hali.
G550-em van és minden nagyon szép, csak a TV-n tul nagy a kép. Probálkoztam az overscan-el de a mintaképet összehuzza, a film meg marad ugyan akkora. Mit lehet tenni? -
xeri
tag
válasz
stupid user #26 üzenetére
Ha már nem aktuális, akkor ne olvasd tovább :))
Addig nem jelennek meg az TV-re vonatkozó beállítási lehetőségek, amíg egy yóófajta kábel nincs (induláskor!) a 2. kimenetre dugva.
Én akkor jártam így, amikor saját d-sub-composit kábelt csináltam, és elfelejtettem összekötni a megfelelő két lábat...
Utána átállítod PAL-ra, és menni fog. -
redsultan
tag
válasz
bitfarkas #38 üzenetére
ez már így ment eddig is. közben valószínű rájöttem mi a baj.
az xp ugye felhasználói bejelentkezéseket kér, ha úgy van telepítve, és amíg nem lépsz be, addig nem töltődik be a renccer.
namármost a matrox tv-out meg windows alapú...
tegnap éjszaka cseréltem oprendszert, most nem kell bejelentkezni, hanem egyből betöltődik a win'e*%ufhpuiwhwn'os, mint a régi szép 98SE idején.
ma este kipróbálom. -
bitfarkas
őstag
válasz
redsultan #35 üzenetére
Akkó gáz van, mi az hogy meg se röffen?
A másik, eredeti problémádhoz van egy másik kezelési mód is:
Gépet otthagyod, ahol van, csinálsz koaxból elég hosszú kompozit video kábelt, ami elér a tv-ig, második monitorként (+ szolgáltatások) rákötöd, és asszony tv-t néz, miközben Te nyugodtan dolgozol a gépen egészen mást, első monitoron. -
redsultan
tag
windowsXP alatt nekem sem röffen! hahó! segítsetek!
vagy visszatérek 98-ra :D -
Brae
őstag
A populárisabb kártyák közül (Geforce, Radeon) melyikhez hasonlítható?
-
Brae
őstag
válasz
stupid user #29 üzenetére
Játékra mennyire alkalmas?
-
stupid user
tag
én nagyon sok helyen érdeklődtem mielőtt megvettem és mindenhol azt mondták, hogy 2D-re tökéletes, de ha 3D-re akarom használni inkább valami mást válasszak. Nekem AutoCAD tervezéshez kell és nem használok 3D modellezést, így nekem tökéletesen megfelel. A DVD-t pedig csodálatosan szépen játsza le.
-
Brae
őstag
UP
-
Brae
őstag
üdv!
Azt szeretném tudni h milyen a 3d-s teljesítménye a G550-nek. Hozzáértő arcok légyszi írjatok. -
stupid user
tag
a matrox.com-ról szedtem le a drivert.
egyszerűen nincs olyan beállítás ahol a kimeneti szabványt lehetne adjusztálni PAL-ra
egyébként, hogyan lehetne a hozzászólásomhoz képet csatolni? -
redsultan
tag
válasz
stupid user #24 üzenetére
a telepítő cd-ről telepítetted fel a drájvert?
egyáltalán XP-s drájver?
[L]http://www.matrox.com/mga/support/drivers/certified/home.cfm[/L]
erről a linkről tucc letölteni...
soxerencsét! -
stupid user
tag
Sziasztok!
végigolvastam az egészet és nem értem,
ugyanezen a témán szenvedek kb.: 2 hete Millenium G550 videokártyám van (1 DVI és egy HDI csatlakozással) és szeretnék DVD-t nézni videón keresztül a TV-n.
Vettem adapter kábelt és fordítót, mert a monitor csak a HDI-vel akar csatlakozni.
XP-ben a monitorbeállításoknál egyáltalán nem találtam olyanokat mint: Dualhead - TV output - TV adjustment,
így aztán sem overscan sem underscan.
nem találtam olyan lehetőséget sem ahol be lehetna állítani, hogy PAL, vagy NTSC legyen beállítva, pedig jó volna, mert a TV csak PAL-t vagy SECAM-t bír fölfogni.
A kábeles kapcsolat létrejött, mert a bejövő jel megérkezik, csak éppen fekete alapon rohangáló csíkok. -
vfo7
senior tag
válasz
redsultan #18 üzenetére
Arra ne számíts, hogy a TV-n jó lesz a monitorkép. A TV-n a TV-kép lesz kb.2x jobb, mint ATI-n, vagy Geforce-on és ugyanúgy tudod vele élvezni a DVD-t, mint egy asztali lejátszóval. A monitorkép a felbontási és rendszertechnikai különbségek miatt soha nem igazán jó a TV-n.
-
salazol
őstag
Nem vagyok biztos abban, hogy ha engedélyezi a DVDmax-ot, akkor meg tudja jeleníteni a TV-n a klónozott vindows asztalt. Úgy sejtem, hogy DVDmax módban az egyes monitoron van csak windows asztal, a kettes monitoron (TV-n) pedig a DVD film.
Elképzekhető, hogy nincs igazam, kipróbálni nem tudom, mert abban a gépben nincs DVD meghajtó, és nincs DVD lejátszó szoftver sem.
A DVDmax és a Klónozott windows asztal nem üti egymást?
Ha ő divX filmeket akar nézni, akkor felesleges a DVDmax, ugye?
Hadd tanuljak valami újat, még sosem használtam a DVDmaxot. -
vfo7
senior tag
Ezen kívül engedélyezni kell a DVD-max és a Multi Display üzemmódot. Ha a TV-képet Oerscan-ra állítod, akkor kifogástalan DVD-képet élvezhetsz a TV-n. Jobb bármelyik ATI-nál is, noha kissé már koros a típus.
Az ATI-kártyák többségének a képe nem ér faltól falig a TV-n, pláne ha az úgy van állítva, hogy a monoszkóp szélén a kis kockák még éppenhogy látszanak. -
salazol
őstag
Ha nem lenne gyári tv-out átalakítód, akkor ez alapján tudsz készíteni:
[L]http://forum.matrox.com/mga/viewtopic.php?t=4385[/L] -
salazol
őstag
válasz
redsultan #10 üzenetére
Na összehoztam.
Win 2000 alatt a legújabb windows certified driverrel próbálkoztam.
Képernyő tulajdonságai, beállítások, speciális, dualhead:
TV standard: beállítás PAL-ra mert alaphelyzetben NTSC
Features: Dualhead multidisplay options engedélyezni.
Ezután újraindítást kér.
Utána vissza ide a beállításokhoz.
Dualhead Clone üzemmódhoz beállítani egy hotkey-t. Én pl. most benyomtam neki, hogy ctrl+alt+l, de ez mindegy, csak olyat válassz, amit nem használ más alkalmazás.
Majd leokéztam, megnyomtam a ctrl+alt+l-t és ettől kezdve mindkét helyen megvan a kép.
Ha kikapcsolom a gépet és monitor nélkül kapcsolom be, akkor egyből a TV-n jelenik meg a windows asztal. Ha mégsem jelenne meg, akkor a ctrl+alt+l kombinációval be lehetne kapcsolni a képet, de automatikusan megjelent.
Ha szeretnéd, hogy ne legyen fekete keret, hanem betöltse a teljes képernyőt, akkor a
Dualhead - TV output - TV adjustment menüben az overscan-t pipáld be. Viszont ilyenkor a tálca teteje látszik csak, a többi kilóg a képből, tehát néha érzésből kell kattintani a tálcára. -
salazol
őstag
Elvileg, bár ezt még nem próbáltam, ha semmit sem konfigurálsz a dualmonitor üzemmódhoz, tehát nincs baállítva asztal kibővítés, meg egyéb okosság sem, akkor a 2-es kimenetére TV-t csatlakoztatva a TV-n indul el a windows, de csak underscan üzemmódban. A második kimenetre rakott tv-átalakító kábel olyan, hogy felismeri a kártya, hogy TV üzemmódban kell indulnia, és azon indítja a windowst. A délelőtt folyamán kipróbálom, aztán leírom, hogy ez így megy-e. Azt kell még megnéznem, hogy a 450-es és 550-es kártyákhoz azonos-e a TV-átalakító, mert most éppen 450-essel kísérleteztem utoljára, de van itt egy új 550-esem zacsiban. Csat átalakítóm egyikhez sem volt, magam forrasztottam a matrox.com-ról leszedett infók alapján.
-
redsultan
tag
1.) lámer vagyok, elnézést
2.) úgy szeretném használni, hogy csak TV-ként
3.) magyarázat: én a géppel doégozom, egy icipici szobában, a ház másik végében van a TV, és olykor az asszony pl. divx-es filmeket akar nézni.
mivel a 21 colos, régi ipari monitorom van vagy 70 kiló, ezért nem célszerű átpakolni. A ''szobában'' nem férünk el...
Marad: gépház+kábelek át, TV-ráköt és filmmet néz
Ezt meg lehet-e vele csinálni? -
salazol
őstag
Tévét nézni vagy tévén nézni a képét?
Ha arra gondolsz, hogy TV kártya van a gépben, akkor nem értem a kérdést.
Ha arra, hogy a 2. kimenetén TV készülék van, akkor azt tudom mondani, hogy nekem hogy működik.
Ha nincs bekonfigolva a két kimenet, akkor azon a kimeneten indul a windows, amin érzékel megjelenítőt.
Ha be van konfigurálva, hogy windows asztal kibővítés, második kimenet TV üzemmódban van overscan-en, akkor úgy indul el, hogy a windows elsődleges asztala a be nem dugott monitoron lenne, a TV-n továbbra is az asztal kibővített része látható. Nekem pont erre van szükségem.
DVD néző üzemmódra állítva még nem próbáltam.
Egyébként nem igazán értem a feltett kérdést, kicsit bővebben lehetne? -
Break
senior tag
ha jól emléxem akkor automatikussan érzékeli, hogy nincs monitor rákötve és a TV-out lesz az elsődlegese képernyó......de ehhez ki kell húzni a monitor csatit a kártyából....és úgy felbootoltatni
-
redsultan
tag
hali.mostanában vettem egy ilyen gyönyörűt.
TV-t szeretnék vele nézni. Lehet-e úgy, hogy közben nincs rákötve másik monitor...és ha igen, hogyan?
Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Formula-1
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Canon EOS DSLR topic
- DOOM - The Dark Ages
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Motoros topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
- Bomba ár! Dell Precision M4800 i7-4800MQ I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I K1100M I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest