- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- CES 2025: Megjött az Amazfit Active 2
- Google Pixel topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Yettel topik
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- Kikristályosodik a Razr 60
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Don.Corleone
aktív tag
Sziasztok! Lenne egy operációkutatásos példám, amiben kicsi elbizonytalanodtam így a sokadik feladat megoldása során.
LP típus, tehát grafikusan ábrázoltam az egyenleteket, majd a Z egyenest, ami zöld a képen. Maximalizálni kell, tehát a k értékét növelem, ennek következtében a zöld egyenes lefelé tolódik. A kérdésem az lenne, hogy ez esetben nincs megoldása a feladatnak - üres halmaz, avagy az egyenletekből kialakult alakzaton belül kell ezt a zöld egyenest növelni vagy csökkenteni a max vagy min illetve k érték függvényében és akkor jelen esetben A illetve B pont lesz a megoldás - mivel pont ráesik a zöld egyenes a 2-es függvényre, amit ki kell számolni. Előre is köszönöm szépen a segítséget és útbaigazítást! -
Don.Corleone
aktív tag
Köszönöm szépen! Kicsit bele bonyolódtam, mert eddig nullás nem volt a mintafeladatok között. Legutóbbi vizsgán pedig sima = 0 volt, ami pont egy nyitott intervallumot zárt le, és korlátos lett a tartomány. Talán fel vagyok készülve minden eshetőségre most már.
Találtam egy függvényábrázolós oldalt, felelősséget nem vállalok iránta, de jónak tűnik. Hátha segítségére lesz másnak is.
-
Don.Corleone
aktív tag
(#5288) gygabor88 , (#5289) axioma
Konkrét példát nem tudom sajnos, viszont általában megvan adva 3-4 illetve a kikötés hogy X1>=0, x2>=0. Ezek után ábrázolom X2 függőleges és X1 vízszintes tengelyen és keresem a tartományt, majd a min vagy max egyenletből keresem a pontot vagy szakaszt ahol kilép az egyenes.
Viszont ennél: 3x1+4x2>=0 itt az X2 és X1 koordinátarendszerben ábrázolva melyik tartomány lesz amit nézni kell? Ha szám van akkor könnyen eldönthető. Illetve ennél ha nincs reláció jel, csak =, akkor mi a teendő? általában kijön egy korlátos tartomány, vagy épp nyitott, szóval nem mindegy melyik oldalát kell vizsgálni.
-
Don.Corleone
aktív tag
Sziasztok! Van aki ért alkalmazott operációkutatás című állatfajhoz? Grafikus ábrázolásnál érdekelne, hogy ha nullás egyenlőtlenség van, akkor ott mi a teendő. Az ég világon sehol sem találok erről információt.
-
Don.Corleone
aktív tag
válasz
skoda12 #5276 üzenetére
Azt hiszem kezd tisztulni a kép. Tehát a függőleges vonalnál vizsgálom és mivel 8-nál kisebb, de 5-nél is kisebb a ξ, ezért lesz a számlálóban F5-F2. Viszont a nevezőben miért 1-F5 lesz? 1- rész nem világos.
Ha ξ-nél kisebb a szám, akkor 1- a számra kell átírni.
Lenne még egy feladat P(5< ξ < 18| 4<ξ)= F18-F5/(1-F4) Ennek helyes lenne a levezetése?
(Egyébként van egy eloszlásfüggvény, ahol várható értéket kell számolni és b, feladat gyanánt van ez a fenti rész.)
-
Don.Corleone
aktív tag
Sziasztok! Valaki otthon van a csodálatos valszám világában? Legutóbb már azt hittem kitisztult a kép.
Szóval együttes feltételről lenne szó, P(6< ξ|4< ξ <7) - ez már tiszta sor hogy (F7-F6)/F7-F4.
Viszont ha így van megadva: P(2< ξ < 8| 5>ξ), ez esetben mi lenne a levezetése? -
Don.Corleone
aktív tag
Valszám téren valaki tudna segíteni? Lenne egy eloszlásfüggvény és egy ilyen b feladat: P(6< ξ|4< ξ <7) E szerint próbáltam megoldani, de nem jön ki a megoldás: (1-F6)/(F7-F4) A függőleges vonal nem tört műveletre utal?
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 10
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- PlayStation 5
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Milyen monitort vegyek?
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- ASUS TUF Gaming A15 FA507NUR - 15,6" FHD 144Hz - Ryzen 7 7435HS - 16GB - 512GB -RTX 4050 -3 év gari
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- Új Dell 13 XPS 9315 Touch 4K+ HDR DolbyVision i7-1250U 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Garancia
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD+ 2TB HDD
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest