- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fmx
aktív tag
válasz
MilkyWay97 #4972 üzenetére
-
fmx
aktív tag
függvényvizsgálatnál, hogy lehet legegyszerűbben megállapítani a derivált előjelét?
-
fmx
aktív tag
Üdv, valakinek van valami jó magyarázata arra, hogy mi is a mátrix rangja?
-
fmx
aktív tag
sziasztok!
Újabb segítségre van szükségem. Ennek a feladatnak az első deriváltját valaki eltudja magyarázni (levezetni nem kell) : x^x^x Köszönöm! -
fmx
aktív tag
sziasztok!
A 4es példában ott a -1 és x^2 a számlálóban ?
Illetve az ötös példához valaki tudna egy pici magyarázatot fűzni? Köszi előre!
példák -
fmx
aktív tag
Üdv, kicsit furcsa kérdésem van. A numerikus integrálás az, hogy történik? Tudomásom szerint az integrál kalkulátorok is ezen az elven működnek. (remélem nem írtam hülyeséget
)
-
fmx
aktív tag
Üdv, újabb kérdés. Itt a második feladatban a becslést valaki elmagyarázná világosabban?
Van egy olyan példám ahol 4n^3-n^2+12/n^4+3 van. A nevezőben lehagyom a 3ast csökkentés képp de a számlálóban?
-
fmx
aktív tag
-
fmx
aktív tag
Elég jól haladok. Kijöttek az eredmények stb.
Annyi még, hogy ez a felső és alsó becslés még nem teljesen tiszta. Persze tudom ,hogy hogy kell csinálni de az elméleti háttere még nem teljesen világos. Ehhez tudna valaki egy rövid magyarázatot adni? És akkor megis vagyok már csak a gyakorlás marad. Köszönöm.
-
fmx
aktív tag
-
fmx
aktív tag
Valaki leellenőrizné nekem? a.) alsó korlát -2, felső korlát 2. b.) 0, Létezik határértéke. Köszönöm! -
fmx
aktív tag
Gyökvonás komplexben.
pl. köbgyököt vonunk valamiből akkor ugye 3 megoldás lesz. k=0;1;2. Ekkor k=1 a k=0 megoldáshoz képest 90 fokos eltolásban van órajárással ellentétes irányban? És minden esetben így van? -
fmx
aktív tag
Elég sz*rul megy a BSZ1. [link] Nemtudok egyszerűen neki látni a feladatoknak, tippek, hogy hogyan fejlődhetnék?
-
fmx
aktív tag
Üdv, valaki tudna mutatni olyan anyagot ahol a jelöléseket elmagyarázza? A következőkre gondolok ha ∀ P > pl. (P ∈ R) ∃ N(P) ∈ N vagy ∀ M < 0-hoz (M ∈ R) ∃ N(M) ∈ N. Láttam valamilyen jegyzetben de már nem találom.
-
fmx
aktív tag
Üdv, valakinek van valami netes anyaga vagy valami magyarázata elemi függvényekről? 1.3.
-
fmx
aktív tag
válasz
banán007 #4832 üzenetére
Sokat sz*ptam énis az ilyen algebrai egyszerűsítésekkel.
A lényeg az, hogy a nevezőket ha lehet felbontod a nevezetes azonosságok segítségével.
pl. b feladatnál a közös nevező a zárójelekben (a+1)*(a-1) és aztán meg egyszerűsítés stb. sajnos most nincs több időm ehhez többet hozzátenni remélem valamit azért tudtam segíteni. -
fmx
aktív tag
Üdv!
Van itt valaki BME VIK ről? Analízis 1 jegyzet és egyéb anyagok kellenének, sajnos a vik.wiki lelett zárva.
Új hozzászólás Aktív témák
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- Új MSI 17 Raider GE78 QHD 240Hz i9-13980HX 24mag 32GB 2TB SSD Nvidia RTX 4090 16GB 175W W11 Garancia
- GÉMER! Dell G15 5520 i7-12700H 14magos! RTX 3060 3070 szint! 32GB RAM 1000GB SSD FHD 120Hz Gar. 2026
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest