- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Google Pixel topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Egy óra, két rendszer
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
bandi0000
nagyúr
sziasztok
Egy tök egyszerű kérdésem van, aminek a megoldása hirtelen nem esik le
Lényeg hogy van egy adathalmazom számokkal, kellene számolni alsó és felső határt valami módon, ami alatt és fölött kiugrónak számítana az adat
Én első körben átlagot számoltam, +-40% al, és így jött ki egy alsó és felső határ, de ezzel az a baj, hogy ha viszonylag közel vannak a számok egymáshoz, akkor előfordulhat, hogy ez az alasó és felső határ olyan számnál lesz, amimyen adatunk nincs, ezt szeretném értelmesen megoldani
Igazából most pl tankolt mennyiség lehet az adat, és ha mindig 10l körül tankolt a user de egyszer 20 litert, akkor ez kiugrónak számítana pl
-
bandi0000
nagyúr
köszönöm még1-szer , nekem sem a kedvenceim közé tartoznak ezek, vagyis a tanárom mondta jól, hogy ha ezzel foglalkoznánk, sok feladatot oldanánk meg, akkor leesne egyből hogy mit mivel hogyan, de így érintőlegesen nem a legjobb ezt tanulni
ha már ennyire szereted... hátha esetleg erre van ötleted még utoljára
Holnap már ZH utána már engem sem fog érdekelni
diszkrét eloszlásoknál van a binomiális,geometriai, hipergeometriai ,és a bernoulli eloszlás, ezekre nem tudsz véletlen valamit, ami egyértelműen megkülönbözteti ezeket? nézegetem a feladatokat valamikor épp leesik hogy mivel kéne számolni, de valamikor csak akkor ha megnézem a megoldást
-
bandi0000
nagyúr
köszönöm, közben rá jöttem én is, de legalább kaptam egy kis megerősítést
viszont ha már itt..., akkor, valami tipp/trükk a folytonos véletlen változóhoz? értem hogy mit kell csinálni, csak az nem jön össze, hogy az alap eloszlás fügvényt nem nagyon tudom felírni, bár itt valszeg az a baj, hogy a legtöbb esetben geometrián alapul, pl volt egy olyan hogy, egyenlő szárú derékszögű háromszög átfogója √2 nagyságú talán, és a háromszögön belül véletlenszerűen kiválasztunk egy pontot, és az milyen messze van az átfogótol
-
bandi0000
nagyúr
sziasztok
tudna valaki segíteni geometriai valószínűségben?
nem túl bonyolult feladatok, de egyáltalán nem látom át a számunkra kedvező eseteket, pl apa hazaér véletlenszerűen 18:00 és 18:30 kor, a szomszéd kutyája 18:20 és 18:30 kor szabadul el véletlenszerűen, azt kell megmondani, hogy apa hamarabb érkezik mint a harapós kutya
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó Használt realme 9 pro+ mobiltelefon (256 GB-os model)
- Xiaomi 14T Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi 14 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ Asus TUF - R5 7535HS, RTX 3050 és 16gb D5, 144Hz + 2 év GARANCIA
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Huawei P20 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Új Dell 14 Inspiron 5435 FHD+ Ryzen7 7730U 4.5Ghz 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega 8 Win11 Garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest