Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
moha21
veterán
válasz
rumos XIII #4940 üzenetére
Üdv!
Én egy Ti89-est használok otthon, természetesen óran/zh-n nem lehet használni, de lehet belőle tanulni, illetve ellenőrizni magad. -
moha21
veterán
Szerintem minimum trigonometrikus függvénynek kellene lenni a megoldásban, ha már az egyenlet másik oldalán van.
Általános megoldásnak a (C1 + C2*x)*e^-4x az jó. Az eredeti próbafüggvényt x^2-el felszorozva az e-ados tagra A=1-et kapokm viszont a sin és cos tagokra elég csúnya törtek jönnek ki. ( de megoldható )Ez azért gáz, mert ugye nekünk a felírt módszerrel lehet dolgozni vizsgán. Mivel számológép használata tilos, ezért a rondább törtek előfordulása is hibára utal.
-
moha21
veterán
Üdv!
Adott a következő másodrendű diff. egyenlet.:
y''+8y'+16y=2 e ^-4x + 7 sin x + 23 cos x
Másodfokú képletből jön a lamda = -4
Yh = C1* e^-4x +C2x * e^-4x
aztán próbafüggvény : Ae^-4x+Bsinx+Csinx, mivel rezonancia van ezért Axe^-4x lesz.
Tehát a próbafüggvény: Axe^-4x+Bsinx+Csinx ennek első derivaltja :
A(-4x+1 ) * e^-4x +Bcosx-Csinx második derivált:
8A(2x-1 ) *e^-4x-Bsinx-Ccosx.
Ha behelyettesítem a kapott deriváltakat az egyenletbe akkor A-ra nulla jön ki. Mit rontok el?
-
moha21
veterán
-
moha21
veterán
Üdv!
Nem szeretnék köntörfalazni, házi feladatban kellene segítség. / igen akár kész feladat is /
Kandó távoktatásra járok, ott kemény 3 óra alatt letolták a diff . egyenleteket nekünk.
1 példafeladatot néztünk.
A 6 feladatból 3-at / vagy négyet ? / megoldottam, de a többihez hasonlót sem találtam.
Ergó nem azért nincs kész, mert nem foglalkoztam vele, hanem tényleg nem tudom merre induljak.A másik oka az ittlétemnek, hogy én tisztában vagyok a távoktatás buktatóival és van is tanár aki segít ebben. Ő ma írt nekem, hogy kórházban kell lennie.
a feladatok. 2,4,5 ami nem ment.
Az elsőnél is furcsa eredmény jött ki.A 5-et ugyan megoldottam, de már alapból azt sem tudtam, hogy a zavarófüggvény sin x cos x milyen próbafüggvény alakba írjam át?
mindkét tagot A sinx Bcosx vagy Asinx, Bcosx,Csinx,Dcosx ?szerk: a 4.-nél meg ha másodfok lenne még tudnék is mit kezdeni vele, de így?
-
moha21
veterán
Sziasztok!
Házi feladatom megoldásában kérnék segítséget!
Az egyik egy "egyszerű" átalakítás, a másik egy deriválás. Illetve örülnék, ha megmondanátok kb. jó -e a többi feladat amit megcsináltam, illetve ha nem mit rontottam el. Munka mellett alig van időm a sulira, ráadásul a matek annyira nem is az erősségem.
Ettől független magam szenvedtem össze idáig a házikat.
Az első képen a e ^ 3 ln 4 érdekelne és a lap alján a negyedik gyök alatt lévő függvény deriváltja.
-
moha21
veterán
válasz
WonderCSabo #2524 üzenetére
-
moha21
veterán
Üdv!
Adva vagyon egy madzag ( a hosszát nem tudom legyen x ), ezt a madzagot 50 cm-es távolságban a 2 pontján rögzítem, ugye cosh függvény írja ezt le. Középtől, tehát 25 cm-től ( ez lehetne az y tengely ) mérve, a rögzített pontok síkjaitól 18,5 cm-re lóg le a "parabola" alja.
Ezt, hogy lehet kiszámítani vagy leírni a cosh függvénnyel? ( tudom a madzag hosszától függ.)
Ha nem érthetően írtam elnézést.
-
moha21
veterán
válasz
concret_hp #2348 üzenetére
Köszönöm! Már találtam megoldást, de én így is ki akarom számolni.
-
moha21
veterán
válasz
concret_hp #2346 üzenetére
És képlettel, hogyan tudom ezt a pontot meghatározni?
Van neki 4 csúcsa és mindegyikhez tartozik 3 érték ( x,y,z ). -
moha21
veterán
Üdv mindenkinek!
Ennek a testnek kellene kiszámítani a szögeit. Nagyon nem tudom hogyan fogjak hozzá. Nem házi, apumnak kellene.
Segítséget előre is köszönöm!
U.I.: Intstrukcióknak is örülök! :>
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3045, 96% Akkumulátor
- Sima Vs.Windows Logitech Mx keys s plus és hagyományos Mx keys magyar bemutatása. Új videó linkel
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- GIGA AKCIÓ!!! AKTIVÁLATLAN iPad Air M2 11" WiFi + CELLULAR 512GB!!! KÉK
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest