- Xiaomi Mi 8 - így csinálunk csúcsmodellt Mi
- Szakít a OnePlus és a Hasselblad?
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- iPhone topik
- Kifelé is csukható a Z Flip7?
- One mobilszolgáltatások
- Melyik napszakban merül majd le az iPhone 17 Air?
- Fotók, videók mobillal
- Magisk
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
Új hozzászólás Aktív témák
-
axioma
Topikgazda
Szerintem rosszul kozelitetted meg, hogy normalvektort probaltal keresni, ez az az eset, amikor a feladat az lett volna, hogy olyan parametert talalj az egyenesnek, hogy az adott egyenletu parabolaval egy metszespontja legyen. Vagyis: az egyenes egyenlete egyenlo a parabola egyenletevel, rendezed, a keletkezo masodfokunak a determinansa pont nulla legyen.
Ha sima allo parabola volt megadva akkor mondjuk nem rossz az mx+b alak, de azert ha altalanos az egyenes akkor jobb szeretjuk a kanonikust, az a fuggolegest is leirja.
x^2+5 az peldaul atmegy a 2,9 ponton, a fentiek alapjan ehhez mutasd meg az erinto egyenes egyenletet! -
ssgk
aktív tag
Úgy álltam neki hogy feltételeztem hogy ez a szám valaminek a hatvány, pl mint 1 2 4 8 16 32... Így önmaga 1 és a hatványok csak az osztók (10db) viszont ilyen számot nem találtam ami egész lett volna így bepróbáltam az ilyen szám nem létezik" et. Hátha... Végülis ez volt az egyedüli ami nem ment...
-
axioma
Topikgazda
Csak ketszer kell negyzetre emelni. Meg a nevezetes azonossagok...
√(x+4) - √(x-4) = 2
(ertelemszeruenx>=4
)(√(x+4))^2 - 2*√((x+4)(x-4)) +(√(x-4))^2 = 4
x+4 - 2*√(x^2-16) +x-4 = 4
2*x-4 = 2*√(x^2-16)
x-2 = √(x^2-16)
x^2-4*x+4 =(√(x^2-16))^2
x^2-4*x+4 =x^2-16
... x = 5
(megfelel a feltetelnek) -
törölt tag
Ezt általánosságban úgy oldjuk meg, hogy legyen mondjuk X az a valószínűségi változó, ami a fejek számát jelenti, legyen n db érménk.
Ekkor P(X=0) + P(X=1) + P(X=2) + ... + P(X=n) = 1.
Hogy legfeljebb n-1 db fejet dobunk, az azt jelenti, hogy vagy 0-t, vagy 1-et, vagy 2-t, ..., vagy n-1-et, tehát a kérdéses valószínűség
P(X<n) = P(X=0) + P(X=1) + P (X=2) + ... + P(X=n-1) = 1 - P(X=n) = 1-(1/2)^n.Mivel P(X=n)=(P(fej))^n=(1/2)^n.
Azaz n=100-ra például:
1-(1/2)^100
n=4-re:
1-(1/2)^4 = 1 - 1/16 = 15/16.
A felsorolásost nem érdemes erőltetni, mert könnyű belezavarodni, elhibázni. Meg egy bizonyos számú érme felett nem is lenne rá idő.
-
lev258
veterán
A megoldókulcs a helyes.
A te logikádban ott van a bibi, hogy egyetlen érmének is két kimenetele van, azonosan 1/2 valószínűséggel. Nálad ez sehol nem jelenik meg, "fix" állapotaid vannak. A 4 érme mindegyike pedig a többitől független eseményt jelent, a valószínűségek szorzódnak.
Más nézőpontból: igaz, hogy az F I I I sorrendje lényegtelen, viszont több módon is kijöhet, így nagyobb valószínűségű.
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Apple MacBook
- LEGO klub
- Autós topik
- Bittorrent topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- PlayStation 5
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Új Gigabyte 16 Aero 4K+ OLED i7-13700H 14mag 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 4070 8GB Studio Win11 Garancia
- Canon Selphy CP1500 Printer /// Számlával és Garanciával
- Microsoft Surface Laptop 5 13.5" i5-1245U 16GB 512GB 1év garancia
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700K / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 500 SSD
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest