Új hozzászólás Aktív témák

• janos666
    nagyúr
    válasz leviske üzenetére #5546

Én nem tudtam újra landolni Habitat 7-en, csak azért rángattak oda (túl hosszú az utazgatás még azóta is, hogy átugorható az animációk egy része), hogy megünnepeljük a 100%-ot és közöljék a hírt a terraformálásról és átnevezésről. Én szét akartam nézni, hogy mi van odalent azután, ami történt. De lehet, hogy csak elkerülte valami infó a figyelmem, hogy még a Nomad sem bírja ki a pillanatnyi viszonyokat, nem még az űrruha, vagy az orromig se látnék.

Igen, szépen megmutatja, hogy mennyi potenciál lehetett volna a játékban (önkéntelenül írja az ember agya a történetvázlatokat az átugorhatatlan átvezetők, és unalmas üres utazgatások közben), amiből szinte semmi nem kerül a képernyőre, viszont ami mégis történik, az gyakorlatig (vélhetően) kizár egy csomó olyan dolgot, ami történhetett volna így az elején (bár amiket reméltem, azok egy jó része, ha nem is ott és akkor 1:1, de hasonló ötletként még jöhet folytatásban). Viszont általában a trilógiák elejében van a legtöbb tartalom, a második csak egy átvezetőrész, a harmadik pedig legfeljebb olyan jó lehet érzésre, mint az első (ha nagyon jó), mert felfokozottá válnak az elvárások (azután, hogy felcsigáztak az elsővel és kiéheztettek a másodikkal).

Ez egyébként alapvetően nem is feltétlenül rossz. Van olyan játék amit épp ezért imádtam, mert felpezsdítette a saját fantáziám a legfeljebb is erős-közepes, és egyáltalán nem "nekem való" story, de gyakorlatilag megírtam belőle a saját alternatív mesém játék közben, ami tetszett (ilyen volt pl. a Life is strange). De egy Bioware játéktól nem ezt, vagy legalább is nem csak ezt várom. Akarok egy teljes, erős központi story-t is, és csak a melléküldetések (viszont azok tényleg!) legyenek a fantáziámra bízva (ahelyett, hogy azok még erre sem képesek, legalább is a Task-ok). [A példaképp említett játék jobban a szívemhez nőtt ötöd annyi játékidőből --- ami a valódi halandó életemből pörög lefelé, akkor is mikor "autopilot sequence" megy --- és olcsóbb is volt.]

Új hozzászólás Aktív témák