- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Magisk
- iPhone topik
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Élő adás Utazómajommal és Kerek Istvánnal az AI kapcsán
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
-
Mobilarena
Remélem nem bánjátok, hogy megnyitom a Mass Effect 3 topikját. Már régóta tudjuk, hogy a játék trilógiának készül, de a mai napon ezt a BioWare hivatalosan is bejelentette. Legalábbis az egyik technikai designerük, Christina Norman szólta el magát a Twitter-en. Ugyanis nemrég egy érdekes megjegyzést olvashattunk a blogjában:
Új hozzászólás Aktív témák
-
maajsz
senior tag
válasz
#75501312 #12879 üzenetére
Nem csak az átszinezés, de egyéb okokból is elnagyolt a vége, kezdve onnan ha már csak a pálya dizájnt nézed meg mikor landolsz a földön.
Az Andromeda kicsit furcsa rögtön a triológia után, egyrészt más engine, másrészt valóban a karakter (főleg arc) kidolgozás sem sikerült olyan jól. A sztori is jóval lájtosabb, egy próbát megér szvsz.
-
-
maajsz
senior tag
válasz
#75501312 #12874 üzenetére
Tali nem lehet száműzött, ha a heretic geth él. Ha száműzik akkor, akkor a 2-ben mindeképp el kell pusztítani a herecticeket, nem pedig felülírni. És még mindig nem tudni, hogy ha nem játszottad a 2-t akkor a Tali/Legion konfliktussal mi van. Szóval így jó eséllyel nem lehetséges a béke.
-
maajsz
senior tag
válasz
#75501312 #12871 üzenetére
Igazából a geth/quarian ellentétnek több feltétele van, amiből bizonyos "pontot" össze kell szedni, amit a 2. részben lehet nagyjából begyűjteni. A 3-ban lényeg, hogy mentsd meg a quarian admirálist (ne az embereit), illetve a priority mission előtt a fighter baset pusztítsd el.
A 2-ben (amennyire lehet spoilerek nélkül) Tali loyalty missionje jól kell végződjön, tehát ne száműzzék, illetve a személyes konfliktusát Legion-el fel tudd oldani. Ezen felül van még egy ami sokat nyom a latba a 2-ben, lesz a geth-nek egy ilyen heretic "reaper szimpatizáns" csoportja amit el lehet pusztítani, de személy szerint ezt nem szoktam, mert ha az összes többi amit fentebb írtam teljesül akkor már sikerül a béke és a 3-ban ez a heretic csoport is a segítségedre lesz, tehát plusz war asset. -
DeFranco
nagyúr
válasz
#75501312 #12868 üzenetére
hát... szerintem amit ebből érdemes sorozatban elmesélni azt a star trek elmesélte.
alapvetően az ötlet nagyon jó addig, hogy mass relay, az emberiség találkozik más civilizációkkal, ahol nem ő az erősebb kutya, integrálódni kell
innen már jönnek a kiszámítható panelek, a civilizációk között munkamegosztás és hierarchia van, dúl a sovinizmus, virágzik a diplomácia, egyes fajok elnyomnak másokat, más fajok képtelenek integrálódni, sötét titkok és kölcsönös, súlyos háborús bűncselekmények, és egy pángalaktikus csúcs-szerv, majd erre jön egy galaxis szintű fenyegetés ami felszínre hozza a fennálló rendszer gyengeségeit.
de ezt már nagyon sokan elmesélték nagyon jól, a mass effect lore ehhez nem tudna hozzátenni. esetleg prothean vonalon, ha teljesen abban az időszakban játszódna.
az egyes megismert karakterek a játékban általában nagyon jók, hozzáadnak a játékélményhez, de a szavatosságuk itt kb. le is jár, mert hiába érdekes egy jack vagy miranda vagy tali, az összes karakternek egy, maximum két dimenziója van, szögegyenes motivációk, kiszámítható reakciók, pont, pont, vesszőcske.
-
maajsz
senior tag
válasz
#75501312 #12863 üzenetére
Ha úgy érzed, hogy nehézkes akkor tedd lejjebb a difficultyt. Az első rész még ilyen szempontból nehezebb, ha nem vagy hozzászokva normálon is el lehet hasalni. Az első rész amúgy kompletten, nem teljesen 100%-ra, de "loyalty" plusz főbb side questekkel olyan 14-16 óra szokott lenni nekem harcoreon (az insanityt passzolom itt, mert egyrész NG+ kell hozzá, másrészt néha baromi idegölő valóban
)
A 2 rész az már alulról karcolja a 30-at, karakter sztorikban a legjobb, viszont részemről unalmasak a nehezebb játékszintek, mert az hogy valamire ráhúz egy plusz armort vagy shieldet csak tovább nyújtja az amúgy is komótos játékmenetet. A 2-höz mindig felrakom a separate cooldown modot, hogy "fluidabbnak" érződjön a harc. Itt veteran a sweetspot nekem.
A 3 meg olyan 30 egynehány óra szokott lenni, bár a legvége előtt néha a citadel dlc-vel abbahagyom, mert nem nagyon érdekel a befejező rész (nem csak amiatt, hogyan végződik, hanem az egész földi rész elnagyolt). A 3 viszont simán mehet insanityn, főleg ha vannak 10es fegyóid, meg hozzáférsz minden fegyverhez/armorhoz meg modokhoz.Az Andromeda meg simán lehet 90-100 óra is még proknak is, ha mindenre rámennek, ott inkább már csak az a gond, hogy rövig a főszál sztori ami még érdekes (kb 10-12 óra netto) és a többi mellék cucc, ami nagyon sokszor nem érdekes, qwára elfelejted először ki ki volt, mit akart vagy mindek csinálod amit csinálsz
Annyi előnye van, hogy a főszál után is befejezhetsz kvázi mindent, talán egy task kivételével. Kb 20-as szinttől, szintén elég egyszerű insanityn is milyent kicsit kiismered az ellent.
-
Chabe89
addikt
válasz
#75501312 #12863 üzenetére
Teljesen jó az Andromeda is. Szerintem a kritikák többsége azért olyan amilyen, mert sokan még mindig a 3. rész vége miatt morgolódtak. Persze eleinte nagyon bugos volt, de már van olyan állapotba, hogy élvezni is lehessen. Nyilván nincs olyan epic a story, mint a trilogiában, de egész érdekes.
Btw a 2. rész a legjobb a 3 közül. Nem tudod miből maradsz ki.
-
Corpuscle
őstag
-
maajsz
senior tag
válasz
#75501312 #12860 üzenetére
Ha jól emlékszem a kórházi látogatás meg az ajándék csak a romance-hoz kell. A cerbeusos citadel támadásnál a párbeszéd opció számít főképp de vannak egyéb faktorok, pl az első részben romance-oltad e, ill ha nem is milyen szintig jutottál vele a párbeszédekben, a marsi szituációban milyen válaszokat adtál, első részben megmentetted e councilt, illetve még asszem talán olyan is volt ha nem élte túl az 1-ben Kirrahe ill a 2-ben Thane és így nem tudod megmenteni a salarian councelort aki az infót adja le a támadásról, akkor Udinának lesz vmi plusz bizonyítéka ellened és nehezebb feloldani a szitut.
Amúgy a játék ilyen, lesz még ebből később gondod, (spoiler nélkül) a krogan/salarian/geth/quarian ellentétek felodásából, amihez nagyon szükségesek az előző részekből bizonyos kulcs döntések, loyalty missionök, elegendően magas rep pont, szóval ha ezeknek utána akarsz nézni, akarva akaratlanul is bele fogsz futni spoilerekbe.
-
maajsz
senior tag
válasz
#75501312 #12853 üzenetére
Sentilnellel szépen lehet tankolni, ha kitúrod a tech armort bár nem annyira durva mint a 2-ben de nem rossz. Warp-al tipikusan szétbontod az armort throw-al tudod kombózni, az overload meg ott van shieldek ellen. Liarát tudod vinni maxos singularityvel primeolgatni.
Fegyverekből meg sztem ilyen közép-közel távú dolgokat nézz, pl asszem a Mattock AR az jó volt, csak sokat ne cipelj a recharge penalty miatt. Bonusznak meg ha Fortificationt választasz mégbrutálabban tudsz tankolni.
-
maajsz
senior tag
válasz
#75501312 #12851 üzenetére
Külön lap nincs, csak az ahol elosztod a skillpontokat. Ha bioticcal tolod akkor gondlom adept vagy vanguard vagy. Adeptnek elég valami ütős pisztoly, a 3-ban már vannak kombók ami kvázi szétütik a játékot még insanityn is. Elsütsz egy primer skillt mint warp/pull/singularity aztán meglököd egy detonatorral mint throw/gránát és durranak szét. Lényeg hogy kb csak egy pisztolyod legyen, mert úgy iszonyat gyors lesz a recharge speed. Ammonak a biotichoz meg sztem a warp ammo a legjobb.
Vanguardnak meg kvázi a charge a main skill, jó sebzés, shield visszatöltés és legjobban szvsz a reave bonus skillel párosul, ami szintén sebez ill téged is tölt.Amúgy a nexusmodon van olyan mod ami unlockolja az összes weapont, armort meg olyan is ami az összes bonus skillt, ezt mégéri felrakni mert akkor nem kell sz@rakodnod újrajátszásokkal. Na meg ugye a fegyókat is csak lvl 5-ig tudod uppolni ha első playthrough, csak a new game + engedi 10-es szintig feltolni a cuccokat.
-
maajsz
senior tag
válasz
#75501312 #12849 üzenetére
Milyen karival tolod? Kvázi ahhoz kéne választani a fegyókat. Általánosságban legjobbak az N7-es cuccok, a BlackWidow, Paladin, Hurrican etc.. ha a delux vagy nem tom melyik kiadás van meg ezeket alapból megkapod. Rettenetesen megkönnyítik a játékot. De vannak még elég jó weaponök emelett, talán a Mattock, geth cuccok stb. Eléggé játék stílustól függ, illetve a képességektől.
-
maajsz
senior tag
válasz
#75501312 #12846 üzenetére
Az elsőben nem túl értelmes auto save van, szóval ha úgy érzed valami nagyobb akció jön ments előtte manualt. Elsőre nem biztos, hogy minden össze fog jönni, elveszthetsz csappartásakat, ráadásul közkedvelteket is viszont ahhoz jó kimenetelű legyen az első két rész sokat elspoilerez ha utána nézel. Mivel az ME1-2 még paragon vagy renegade pont rendszerű sajnos valamelyik irányba el kell menni, hogy legyen elég pontod. Vagy az elején konzolból kimaxolod a pontokat és úgy mindig az válaszolsz amit akarsz. Grafikai modokat meg szerintem már az elején megéri felrakni, az 1-hez különösen a MEUITM pakkot.
-
cyberkind
félisten
válasz
#75501312 #12844 üzenetére
Azt viszed tovább, amit te az első játékban választottál vagy csináltál, csak rajtad áll.
Szerintem grafikai tuning az enb és/vagy reshade lehet, viszont ott vannak a textúra pakkok mind a 3 játékhoz, ugyanez a 4k vagy 1080p átvezetők (ALoT és ALoV), de minden értelmes modot megtalálsz itt mindhárom játékhoz.
Ha újrakezded a játékot, vagy mondjuk elindítanál egy nagyobb küldetést, szerintem mindig csinálj manuális mentést, én így csináltam.
-
cyberkind
félisten
válasz
#75501312 #12842 üzenetére
Én javaslom neked, hogy először told ki így, majd aztán vagy a jövőben kezd el az elsőt, told ki rendesen, minden döntést meghozva és átrágva, majd azzal a mentéssel a kettőt ugyanígy, és végül a 3-at. Az első rész nekem 25 óra volt szó szerint mindenestül, de ahol lehetett, ott elnyomtam a beszélgetést, mert ezerszer láttam már, ezt a részt toltam ki a legtöbbször.
Igazából csak az elsőben tudsz "elveszni" mert az open world, a többiben már nem lehet.
-
maajsz
senior tag
válasz
#75501312 #12836 üzenetére
Hát tipikus RPG szóval, igen akad cutscene benne. Akkor próbáld a mellékeket befejezeni először. Egyébként meg ha megtetszett és újtarolnád érdemes modolni, textúrát mindenképp egy reshadel, na meg vannak jól sikerült bővítmények is mint extended galaxy, hair/appearance modok, recalibrated ami javít bugokat stb.
-
maajsz
senior tag
válasz
#75501312 #12834 üzenetére
Nem tudom mennyi órád van benne, ha nem olyan sok esetleg megpróbálhatod. Lényeg, hogy ha megcsinálsz egy priority missiont akkor tűn(het)nek el régi és jelennek meg új mellék küldik.
Elsőre ha csak a sztori érdekel akkor végigmehetsz "ahogy puffan" alapon, a játékban van "replay value" szóval legfeljebb tolsz egy másik végigjátszást más döntéssekkel. Először lehet nem tudsz feloldani bizonyos ellentéteket, ha egy másik playthroughban másképp döntesz látsz egy csomó új cutscenet minimum. -
maajsz
senior tag
válasz
#75501312 #12832 üzenetére
A ME játékokban, tipikusan a trilógiában ökölszabály hogy először a sidequesteket csináld majd utána a priorityt, mert különben nem tudod befejezni/megcsinálni a mellékküldetéseket mert kizárja azokat ha tovább lépsz egy bizonyos ponton a fősztoriban.
A reputation pontokkal meg gyakorlatilag a paragon/renegade pontok lettek kiváltva, egyes választható párbeszéd opciók megkövetelnek bizonyos mennyiségű rep pontot.
Az alliance pontok gyakorlatilag war assetbe mennek, az mindegy hogy kitől kapod (krogan, asari, quarian stb..), lényeg a minél magasabb war asset, mert az dönti el ki éli túl a végén. Tehát ez minél magasabb annál többen élik túl, bár ez csak kvázi a végső cinematic tartalmát mutatja.
Asszem (ha extended cutod van) akkor 3500 - vagy 4000 nem emlékszem már - felett kellene lennie az effektív war assetnek a "legjobb" kimenetelhez. Ugye az effektív úgy növekszik %-ban ha multizol is, de anélkül is el lehet érni. Viszont ehhez kellenek bizonyos kulcsfontosságú döntések ill konfliktus feloldás ami nem biztos hogy sikerülni fog frissen kezdett karival, mert számítanak bizonyos döntések az előző részekből.A végén meg kvázi 4 lehetőség van, 3 döntés ill az hogy egyiket sem választod. Mindegy mennyi pontod lesz vagy miket csinálsz meg, úgy is bármelyiket választhatod, maximum ahogy mondtam lehet többen vagy kevesebben élik túl. A szériának egyébként nem az erőssége a vége, de ebbe nem mennék bele, mert millió helyen milliószor lett "kibeszélve", majd eldöntöd magadnak.
-
vitaro
senior tag
-
cyberkind
félisten
-
cyberkind
félisten
válasz
#75501312 #12827 üzenetére
Importáltad a karakteredet az 1-ből a 2-be, és a 2-ből a 3-ba a meghozott döntéseiddel együtt? De ha minden igaz nem veszít az ember sokat csak részleteket ha nem is karakterimporttal tolja ki a játékokat, nekem mondjuk tetszettek a fan service kategóriába helyezhető dolgok amiket a mentés importálása okozott, de végeredményben ugyanazok a befejezések, nem tudom lehet-e neked spoilerezni.
-
S1M0N
senior tag
válasz
#75501312 #12820 üzenetére
Pont az, amit írtál.
"A program indításakor rögtön három mód közül választhatunk, az elnevezések pedig magukért beszélnek. Az akciómódban a történetre nem lehetünk hatással, csak, mint TPS akciójátékot élvezhetjük a Mass Effect 3-at, a sztorit hétköznapi átvezetők ismertetik. A sztorimódban az akció annyira lebutul, hogy szinte már ott sincs, így afféle interaktív filmmé „degradálódik” az egész játék. A szerepjáték mód az, ami bennünket érdekel, a másik kettőről inkább ne vegyünk tudomást. "
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Synology NAS
- Hardcore café
- Humanoid robotokat visz az AI-szervergyárba az NVIDIA és a Foxconn
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- PlayStation 5
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- HP Elite x360 2in1 Notebook! IPS 13,3" Touch / i7-1355U / 16GB DDR5 / 512GB NVMe! BeszámítOK
- Apple Iphone 13 - 128 GB (éjjfekete) Garanciális
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor! 27% számlával!
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- SZÜNETMENTES TÁPOK
- Apple Macbook Pro 14" (2024) - M4 - 16GB/512GB (mw2u3sl/a) Asztrofekete - Garancia - 18 Ciklus
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged