- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hívószám-hamisítás
- Magisk
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Maist
senior tag
Újabb kérdésem adodott:
Ezzel az adapterrel:
Ez az objektív:
tudja használni az IS-t is, vagy csak az AF, és a blende állítás megy vele? Esetleg a stabilizálást az objektív önmaga intézi, ha a kapcsoló ON állásban van rajta? Manuál objektívezés kipróbálás céljából végül -egyelőre- egy Canon M100-at vettem, mert (szerintem) olcsón hozzájutottam alku után, és most kicsit ezen jár az agyam, mert egy ilyen objektívem is van, de az adaptert addig nem venném meg, míg ezt nem tudom, hogy menne-e rajta az IS, vagy csak AF, és blende állítás. -
Maist
senior tag
Üdv. Van 3 db. régi, jó állapotú, fényerős (egy-egy fix), és egy szintén fényerős zoom Canon FD objektívem. Eddig pihentek jó régóta, tiszta, száraz helyen, nem használtam őket, mert a filmes Canon tönkrement, nem tudják javítani. Elkezdtem hirtelen felindulásból nézegetni, hogy egy egyszerű, lencse nélküli adapterrel ezek az objektívek használhatóak MILC gépeken. Mivel MILC-ben nagyon kezdő vagyok, főleg manuális obival, ezért kérném segítségeteket, hogy melyik gépet lenne érdemes megvennem, melyek lennének jók az FD manuális obikhoz, (nyilván gondolom, amihez van adapter), de azon kívül van-e esetleg valami nem javasolt gép, úgy, hogy alapból használtban gondolkodom? Mik a buktatói az említett felhasználásnak, lehet ezzel a kombinációval jó képeket készíteni, mondjuk egy Nikon D80, 18-70 DX ED F3.5-4.5 obival gépem van, ahhoz képest? Például hogy tudok élességet állítani, néztem, van elvileg van a MILC-eken focus peaking, de jól is használható, élesek lesznek a képek, végtelen fókusz is lesz?
Köszönöm segítségetek!
Új hozzászólás Aktív témák
- Sigma 18-35mm f/1.8 DC HSM Art (Nikon) + Sigma USB dokkoló
- ÚJ bontatlan insta360 Ace Pro 2 8K AI - GYÁRI GARI
- Canon EOS 2000D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel, (ÚJ! / 100 / 1100 / 4200 expoval )
- Dji Osmo Pocket 3 kamera 2026.06.19. jótállással
- Canon 600D + Canon AF 50mm f/1.8 II + Tamron AF 70-300mm f/4-5.6 Tele-Macro objektívek + LP-E8 akksi
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 6600 16GB DDR4 256 SSD 500GB HDD GTX 1050 2GB Zalman Z1 Njoy 550W
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest