- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Érkezik a Samsung Health előfizetés?
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Azonnali mobilos kérdések órája
- iPhone topik
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
-
Mobilarena
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Loopus
tag
Eddig meg csak a Helios. Talan karacsonyra meglepem magam egy 135-os Pentacon-nal, vagy egy Jupiter 37-tel. Manapsag nem sokat tudtam fenykepezni, a munkahelyen kellet nehany tiz targyfotot csinalni, azon probalgattam gyakorlaskepp, meg nagymamam kertjeben. Igy mar tenyleg nincs baj a megfelelo helyre fokuszalassal
. Inkabb a kozelpont felol talal elesseget, de ha eros kontrasztra esik a fokuszpont akkor a tavolpont felol is elkapja.
-
Loopus
tag
Megjött az AF-confirm adapterem
. Még csak 5-6 képet csináltam vele próbaként, de azt hiszem örülhetek
.
-
Loopus
tag
Igen, vegul en is odajutottam, hogy gyakorolni kell
. Probaltam kicsit modositani a dioptriakorrekciot ottokar javaslata szerint (mondjuk eddig senm voltak eletlenek a keresoben jelzett parameterek) de valahogy "mashogy kell nezni" ha jo eredmenyt akarok (nem tudom megfogalmazni jobban) ami egyelore szemfaraszto dolog. A "rablendezest" tenyleg kiprobaltam meg regebben, de azzal meg a szandekolt dof-ot rontom el...
. No de sebaj, rendeltem egy af-confirm adaptert vegul, ha megjon remelem javul a helyzet. (amugy meg azt vettem eszre, esti felveteleknel meg jobb is sokszor a mf, mert pl a kitobi autofokusza eleg sokat vacakol es pl egy koncerten inkabb legyen egy picit eletlen a kep, mint hogy ne tudjak kesziteni egyet sem a lassusag miatt)
-
Loopus
tag
Sziasztok
Több részletben elolvastam az egész topicot, sok hasznos dolgot tudtam meg, ezért köszönet az itt levőknek. Nem túl régóta van saját DSLR-em (egy használtan vett 350D), és mivel tudom, hogy obikat egyelőre nem nagyon fogok tudni venni hozzá, ezért úgy gondoltam, kipróbálom az M42-eseket. Egy Helios 44-em volt is, vateraztam egy nem af visszajelzős adaptert és elkezdtem használni.
A probléma, ami miatt ezeket ide leírtam az, hogy jó néhány esetben előfordul, hogy a kész képen az élesség közelebb van, mint amit beállítottam. A képet árnyalja, hogy szemüveget használok fényképezéshez is, mert a dioptriakorrekciót nem tudtam beállítani úgy, hogy anélkül jó legyen. A kérdésem, hogy okozhat-e ilyen frontfokuszhoz hasonló dolgot (azért írtam hasonlót, mert a képek nagyobb részén nem tapasztalom) a rosszul beállított dioptriakorrekció, esetleg az objektív hibája lehet vagy az adapteré (vagy csak egyszerűen rutintalan vagyok még ehhez).
Üdv és köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS TUF Gaming F16
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest