- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen GPS-t vegyek?
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy S24 FE - később
-
Mobilarena
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
sabeur
csendes tag
Szia,
Kicsit magamra vettem a kérdésedet, nekem is 350D-m van, és hát be kell látni baromi kicsi keresője van, AF-es obinál ez nem is gáz, mert itt kiválasztod a képkivágást és hagy szóljon az elektronika a többit elrendezi, de manuális objektívnél egy olyan dolgot is meg kell oldani, amire nemtervezték magát a gépet. Vannak olyan trükkös obik, amik úgynevezett élességállító emulátorral rendelkeznek, ezekkel pontosan be tudod állítani az élességet... jelzi, hol éles, mintha AF-es obit használnál...
Ennek ellenére én sem használomÉn is szemüveges vagyok, nem tudom hogy ezért, vagy alapjába véve, én megfigyeltem, hogy sok esetben az élességet a keresőben nem pont ott látod, ahol van. Közelpontnál nyitott rekesszel egyszer kísérletezgettem, jó megvilágítás mellett...és azt kell mondanom, hogy az élesség tényleg ott van, ahol kell lennie csak a szeme becsapja az embert... Érdemes egy sorozatot csinálni, esetleg kísérletezni és felírni a beállításokat, majd visszanézve a képeket rögtön kiderül mi a helyzet...
A másik dolog, hogy nem csak az élességre, hanem a fénymérésre is oda kell figyelned... én mindig időelőválasztással fotózok MF-es obikkal, a blendét meg úgyis kiválasztom kézzelSzóval ha nem vagy biztos, az élességben inkább blendézz rá 2-t ...persze ezt csak viccnek szántam... Ha sokat gyakorolsz vele és szerzel némi rutint rááll a szemed az élesség állításra és tudni fogod hol a jó!
Üdvözlet,
Fecó
Új hozzászólás Aktív témák
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max Black Titanium Titán stílus, 5 optikai zoom 256 GB- Gari
- Asus ROG Zephyrus G15 - 15.6" 4K 120Hz - Ryzen 7 6800HS - 24GB - 512GB - RTX 3060 - 2 hó garancia -
- Focusrite Scarlett 2i2 2. gen. // Számla+Garancia //
- Bomba ár! HP 250 G6 - i5-7GEN I 8GB I 128GB SSD I HDMI I 15,6" HD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- OnePlus 13T Villámgyors teljesítmény, hosszú üzemidő 12/256 GB Használt, karcmentes 3 hónap
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest