-
Mobilarena
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Benji21th
tag
Köszönöm a válaszokat. Annyira nem jó obi szerintem, hogy nyűglődjek vele. Marad a vadászat egy nem elszállt jupiterre
-
Benji21th
tag
PK végű obikkal van valakinek tapasztalata? Eredetileg egy jupitert szerettem volna, de lassan ott tartunk, hogy 20ezer egy kopott verzió. Van egy Super Albinarom pk bajonettel, a problémám ezzel az, hogy nem lehet rajta rekeszt állítani és feltételezem az adapterem miatt van (bár kézzel se reagálnak a lamellák), minden pk-s ilyen? Külön rekeszállítós adapter kellene hozzájuk?
-
Benji21th
tag
válasz
ooooobi #8766 üzenetére
[link]
Csináltam egy kis videót. Nem szoktam úgyhogy a beszédért és a minőségért bocsi. Átraktam a peakinget és a nagyítást egy-egy gombra, csak így van egyszerre. Lassulás csak peakingnél van. Amit még hozzátennék, hogy először Helios-szal próbáltam, de azon sokkal gyászosabb a helyzet, konkrétan nem emelt ki vele semmit... De ez betudható az objektív állapotának is talán (nem olyan rég szétszedtem) -
Benji21th
tag
Panával nem, nx-el tudom összehasonlítani, ahhoz képest így jó pár hét után nyugodtan kimondhatom hogy borzalmas.
Én úgy vettem észre, hogy saját üveggel alig, manuál üveggel viszont komolyabban laggol a kép, de nem teljesen használhatatlanul, hasonlóan mint amikor art filtereket használsz (Plusz azt sem sikerült még megoldani, hogy manuálnál egyszerre nagyítson és peakingeljen, de lehet hogy csak béna vagyok). Sikerült az nx-emet elcserélni egy oly 25mm-re, nagyon tetszik, de ha idővel bagóért lehet majd venni nx30as vázat tuti veszek még egyet a manuálokhoz, esetleg valami régebbi nexet, ilyen téren nekem eléggé csalódás az em10
-
Benji21th
tag
válasz
masterful87 #8516 üzenetére
A már említett valamennyi építési minőség mellett kisebb a váz is meg az m43-as objektívek is. Szerettem volna vázstabit és lehetőséget, hogy modern fényerős fixet tehessek fel. Korábban is volt olympus milcem és hiányoztak a színei
De a váltás oka leginkább az volt, hogy belefáradtam, hogy nincs piaca az objektíveinek. Rendben...ebay, de milyen árakon...garanciás és szép állapotban van, most még kaphatok érte pénzt. Kacérkodtam az a6000-el is meg a gx7el is, de itt a fórumon is megerősítették a belső hangot, ami azt mondta olympus.
-
Benji21th
tag
Hááát...Igen más...de egy G6-hoz képest szerintem jobb (az lett volna még). A G6-hoz hasonló felépítés, plusz a hajtogatható EVF, ami amilyen idétlenül nézett ki elsőre, annyira szerettem meg használat közben.
Lehet beképzelem, de mintha a manuális üvegeket is jobban teljesítettek volna rajta. A peaking meg...nem tudom ki hogy van vele, de szerintem a piros kiemelés a legjobb, az olyn van fehér és fekete és még szaggat is tőle a kép (NX30an ilyen se történt). Óh és még valami, ami számomra új volt az olyn...a hangja
Az első kis pen-emnek nem hallottam a hangját, a samungnak már volt egy halk búgása, de ez...
Az alap búgás mellé fókusz esetén még fel is pörög. De még mielőtt azt az érzést kelteném, hogy megbántam, nincs így..megvannak az előnyei, meg azok a dolgok amikben visszalépés történt, de amire én vágytam azt az oly jobban kiszolgálja majd. Ha valaki manuálra keres milcet, tudom ajánlani az NX30-at.
-
Benji21th
tag
Megy az "A" mód NX30-al is.
-
-
Benji21th
tag
válasz
MrChris #5584 üzenetére
Az obi 1-2 ezer lenne. Mivel nem tudom eldönteni milyen adapter kellene hozzá annak az árát csak saccolni tudom, 3-4 ezer forint. Még annyi, hogy front lencsén van egy karc és a lamellái se mozdulnak. Neked tetszett? Megérné szerinted ennyiért, kiegészítve egy kis szervízeléssel?
-
Benji21th
tag
Sziasztok!
Kaptam egy objektívet, hogyha tetszik, jutányos áron megvehetem. Sajnos kipróbálni se tudom, mert nem tudom milyen mountra való szegény. A típusa Super Albinar MC AUTO 135MM F/2.8. Az biztos hogy nem M42-es. Ránézésre OM, vagy Pentax K lehet. Sajnos nem nagyon találok róla még infót se. Egyáltalán érdemes vele vesződni?
-
Benji21th
tag
Tudok mutatni persze, de úgy látom felesleges. Kicsit gugliztam a dolgok után és találtam egy fórumot ahol ezt írták:
The problem is your adapter. Helios-44 lenses were designed for SLR cameras which require a large "register" (the distance from the back of the mount to the film/sensor) to leave room for the mirror to clear the back of the lens when it swings up. Your adapter is for rangefinder lenses, which have a much shorter register because there is no mirror between the lens and film.Fortunately, the solution is easy and cheap, if not especially attractive. You need to find a M39-M42 adapter ring (your lens may have come with one) and then buy a M42-Micro 4/3 adapter. This will give you the right register.
Megpróbáltam kiemelni és picit távolabb tartani a szenzortól és valóban élesebb lett :/
-
Benji21th
tag
Szétszedtem ahogy mondtad, látványosan jobb lett, de csak annyira, hogy már látni azt hogy mi van a túloldalon, de még mindig nagyon messze van attól, hogy hasonlítson a valóságra
és igen, rekeszelve is homályos. Megpróbálom még igazgatni, jobb ötletem nincs sajna. De köszönöm a tippeket.
-
Benji21th
tag
Sziasztok!
Végre valahára megérkezett kínából az m39-m43 adapterem. Egy E-PL3-ra teszem/tenném rá a Helios 44-2 m39-es verzióját. Ami nem zavaró: csak "fejjel lefelé" lehet rácsavarni az objektívet, a feliratok alul lesznek, ez annyira nem érdekes. Viszont az már igen, hogy akárhogy állítom az objektívet, vagy a vázat, csak homályos képet képes produkálni. Nem életlen, hanem homályos, mintha be lenne kenve valamivel az üveg, (de persze tiszta minden). Nem lepődnék meg, ha én lennék a béna, úgyhogy várom a tippjeieket, mi lehet a gondKöszönöm.
-
Benji21th
tag
Sziasztok!
Nemrég vettem egy Olympus E-PL3-at, még nem érkezett meg sajnos, de szeretném majd régi objektívekkel is használni. Úgyhogy nekiálltam vadászni, ráadásnak kapok egy m42-es adaptert a gépem mellé. Egy Heliost mindenképp szerettem volna és szerencsém volt mert a rokonságban találtam egy zenit 3m-es masinát. Ezen egy 44 2/58 Helios van, ha a google nem hazudik, de ugye m39-es, ha minden igaz. A kérdésem az, hogy érdemesebb vadászni a 44-2 m42es verzióra, vagy nincs a kettő között lényegi különbség és inkább adaptert keressek hozzá?
Köszi előre is
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Le Mans Ultimate
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Yettel topik
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Végleg lenyomta a tévét a streaming az USA-ban
- Óra topik
- Milyen processzort vegyek?
- Nintendo Switch 2
- 6 év biztonsági támogatást ígér a Motorola
- Telekom mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Turbózd fel géped a jövő RAM-jával!
- DELL Universal Dock D6000 dokkolók, RTX Legion Pro laptopok 4 év Lenovo garanciával, licencek
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1TB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Odyssey G6 S27BG650EU - 27" QHD 2K 240Hz Ivelt - Gaming monitor - 1,5 év Gyári garancia
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest