- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Google Pixel topik
- Nem lett arányos a fogyókúra
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
-
Mobilarena
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Damage
senior tag
Nem 40-2C-t keresek, azt már találtam. 110000 HUF és új, most hétvégén megyek megnézni. Csak félek az APS-C miatt.
p_adam: Sajnálom, hogy az F1,2 nem megy rá.
Nem semmi ára van a Contaxnak.
150 ezret biztos, hogy nem fogok egy használt, manual lencsére áldozni.
Ennyire jó a rajzolata?
Köszönöm az info-t! -
Damage
senior tag
"...nem jön át annyira az a különleges karakter, amiért veszed."
Pont ez a félelmem! Igazából nem (csak) a nagy fényerő miatt érdekelne ez a lencse, hanem a különleges bokeh miatt. És ugyebár FF-en a képszéleken erősödik ez a hatás, APS-C-n meg szinte csak az üveg közepét használná, ahol nem annyira erős a "swirl".
Nagyon szép képe van a Samyang-nak, de van a 70-200 L-m és 200mm mellett már közel annyira mossa a hátteret. Élesség: ha a Samyangot lerekeszeljük, még akkor is másfélszer annyi vonalat rajzol ki a 70-200-as.
A tömege nem annyira zavart volna, egy súlyban van a 18-35 F1,8-cal és azt se érzem kényelmetlennek.
Egyedül a különleges rajzolata miatt érdekelt volna ez a lencse, de megerősítettél a hitemben, miszerint APS-c-re hülyeség megvenni. Majd, ha vettem egy FF vázat, akkor újból elgondolkozom a dolgon (több, nagyon jó, pár hónapos EF-S lencsém van, amit hülyeség lenne eladnom FF-re váltás miatt).
A Contax milyen árban van? Van a 40-2-n kívül hasonló/érdekes rajzolatú MF objektív, ami nem veszti értelmét APS-C-n? Hallottam a Cyclop 1,5-ről, de gondolom ugyanígy felejtős lehet crop vázon. Cyclop 85 1,2 milyen árban lehet? Volt valakinek szerencséje hozzá?
-
Damage
senior tag
Sziasztok!
Van valakinek személyes tapasztalalata a Helios 40-2C + EOS APS-C párosítással? FF vázzal sok képet láttam, APS-c-vel nem sokat találni.
A régi Helios 40-2 vagy az újabbak jobbak? Van a rajzolatuk között különbség?
A "C" mit takar a nevében? A Canon bajonettre utal (amit néztem nem M42 menetes)?Válaszokat előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Horgász topik
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Linux kezdőknek
- E-roller topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- Sigma 18-35mm f/1.8 DC HSM Art (Nikon) + Sigma USB dokkoló
- Canon EOS 2000D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel, (ÚJ! / 100 / 1100 / 4200 expoval )
- Canon EF 70-200mm f/2.8L IS II USM -Dobozos, újszerű-
- Olcsóbb lett! Nikon D3300 + Nikon 18-300mm f/3.5-6.3 G AF-S DX ED VR objektív + tartozékok
- Sony FE 24mm 1.4 GM
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- 12.000 ft tól elvihető ELITRO Bankmentes , kamatmentes vásárlás .Cooler Master GM2711S Monitor
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest