- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
-
Mobilarena
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyurgyevo
csendes tag
Nézd meg feljebb, az 1516-os hozzászólásban lévő linket.Az igen kidomborítja a dolgokat, hálás köszönet annak aki feltette. Nagyon tanulságos, én órákig tanulmányoztam. Ott is látszik, hogy a nem gyenge fotóművész milyen obikat használt a digitális géphez. Engem eléggé meglepett, de úgy látszik azokat még ráértek megcsinálni.
-
gyurgyevo
csendes tag
válasz
macskajancsi #1536 üzenetére
Különben neked és mindenkinek nagyon köszönöm aki rábeszélt a pentaxra,-végül is
egy K7-est vettem, nagyon meg vagyok elégedve vele. -
gyurgyevo
csendes tag
A külső átmérő hátul ugyanakkora mint az elején, 126 mm, a súlya 1,95kg (van rajta állványcsatlakozó) Szerintem a vázra simán rá lehet tenni, mivel a végének olyan a kialakítása, hogy a menetes rész után még vagy 25-30 mm magasan a menetátmérővel majdnem megegyező perem van, tehát nem ér a géphez. Az obin célzótüske is van. A fotózás úgy megy, hogy fel kell tenni az objektívet az állványra, rátenni az adaptert, utána a gépet feltenni az objektívre. Kicsit macerás. Majd, ha stabilan jobb idő lesz, csinálok vele egy két képet egy nagyobb dombról a pentax-k7-el, a használaton kívüli szentkirályszabadjai reptérről. Én különben, mióta megvettem a k7-et, egy két nap fényképezésen kívül, mással sem foglalkozom csak objektíveket, tartozékokat vadászok hozzá. Leginkább régi manuálisokat, mivel nekem a tájkép, meg a makró a kedvencem,ezek a nagyobb fényerő miatt is, meg a lencsék minősége miatt is jobbak és egyúttal hálaistennek jóval olcsóbbak. Az autófókusz nem nagyon érdekel, épp most rendeltem egy 2,4x okulárt a géphez, a régi pentacon féle rámegy de kicsit nagy rá és néha lepattan. Megjegyzem, ha összehasonlitom csak egy zenit 55-ös objektív (ami még nem egy csúcs) által rajzolt képet a 18-55 kitobi által rajzolttal,(55-ön már ki is korrigáltam az élességét) az utóbbi valahogy embertelen, olyan ufós. Egy két jobbat (és jóval drágábbat is) próbáltam, de a véleményem nem változott. Olyanok ezek, mint az olcsón, kis energiával legyártott embertakarmányozásra használt élelmiszerek. Elnézésedet kérem, hogy ilyen sokat szaporítottam a szót.
-
gyurgyevo
csendes tag
Szevasztok!
A technikához nem nagyon értek, de fotózni szeretek.
Elszállt felettem az idő, valamikor sportfotós voltam, egyszerűPraktica LTL3-assal fotóztam. Végigolvastam az egész fórumot, van egy pár M42-es objektívem és mivel most szándékozom egy komolyabb gépet venni, tanácsot kérnék.(az objektivek, Chinon 1.7/55,Pentacon Electric 2.8/100, Pentacon 4/200, Zenit MC MTO-11CA 10/1000)
Két választottam van,: a Pentax K200D+18-55 obi, vagy a Canon EOS500D+18-55 obi. Melyiket válasszam szerintetek, azt is figyelembevéve,hogy az M42-es objektíveket is szeretném használni, valamint a Canon kb.30 ezerrel olcsóbb a fenti felállásban.A gyors tanácsokat előre is köszönöm, tekintettel arra is,hogy a választott Pentax elfogyóban van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- NBA és kosárlabda topic
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen notebookot vegyek?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Milyen légkondit a lakásba?
- Vicces képek
- További aktív témák...
- Olcsóbb lett! Nikon D3300 + Nikon 18-300mm f/3.5-6.3 G AF-S DX ED VR objektív + tartozékok
- Sigma 18-50mm f/2.8 DC DN (C) Sony E objektív + Sigma 55mm WR CPL szűrő
- ÚJ bontatlan insta360 Ace Pro 2 8K AI - GYÁRI GARI
- Canon EOS 2000D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel, (ÚJ! / 100 / 1100 / 4200 expoval )
- GOPRO Hero 12 BLACK akciókamera sok tartozékkal
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 Pro 16GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged