- Hívószám-hamisítás
- Magisk
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rapid136
őstag
Nem biztos hogy korrekt... beszólsz a képre hogy szarrá van utómunkázva, aztán elmenekülsz
a fotózás egy halálosan szubjektiv dolog, az hogy mi jön ki a képből és én mit hozok ki és neked mi tetszik, ezek nem összemérhetők
semmilyen kép nem úgy jön ki a gépből ahogy azt aztán közszemlére teszik, se a digitális világban, se korábban az analógban, ez egy online újság, ezek ide készültek
először azon kezdtél vitázni hogy ilyen mértékű torzulást lehet ujkori obival csinálni (ezt változatlanul cáfolom) most meg ott tartunk hogy elcsesztem a képet...
akkor most végül miről próbáltál meggyőzni? -
Rapid136
őstag
-
Rapid136
őstag
1. nem mondtam hogy nincs, de azért az se igaz hogy rá se lehet ismerni a képre
2. meséljek neked hogy az analóg fotózásban mennyi minden történt mire a negativból kép lett?
nem biztos hogy értem miért ne lehetne egy fotón bizonyos mennyiségű utómunkát elvégezni, ez pedig a durva beavatkozástól igen-igen messze áll
A Biotar lágysága meg pont nem egy A38-as koncerten lesz hasznos és nem is jön ki, eleve fényerős kistelének vittem el. -
Rapid136
őstag
-
80hun
addikt
Az a baj hogy bizonyos korrekciókat (pl szín) gyári obbikkal nem tudod kikapcsolni épp ezért olyan jó így hasonlítgatni.
Két különböző manuált hasonlíts össze.
Itt az én 44-2-m.fujin.nyitva.
Sőt itt egy bevonat nélküli obi amit full-specrumos géphez használ az egyik komám.
-
MrChris
nagyúr
Ezek a képek láthatóan rosszul, túl exponáltak. Egy SUN 24/2.5 is járt nálam, na az decenteres volt, már 4/3-on kép 1/3-tól kenni kezdte a bal oldalt.
Színvilág azért nagyban függ a konvertertől. Milyet használsz? Lr-ra jellemző szürke vagy zöldfátyol. Silkyben pl egész más, ráadásul vannak profilok amik nagyon megváltoztatják, mintha klf LUT-ok lennének. Aztán Sonyhoz lehet inkább C1-t kéne használni, még kipróbálom. -
MrChris
nagyúr
Igen arról, fekete obi, sc-s. Úgy emlékszem 5.6-on, szerintem legalább egyet rekeszeltem. De ki kell majd egyszer próbálnom rendesebben. Neten találtam ilyen obival Canon 5d-s képet azokon eléggé taknyolta, még a középtájékon se volt csúcs. Nálam kettő is megfordult, azok rendben voltak, de 2.8-on még lágy.
-
Matska
senior tag
El kell dönteni, hogy kell-e, hogy a sarokban is éles legyen, és ha igen, akkor megéri-e dupla áron. Nekem megérte.
Azzal még számolni kell, hogy egy focal reducer örök darab. Úgy értem maximum elajándékozni tudod, eladni nem, mert itthon nincs kereslet a használtra, és az újra is minimális. Nekem is szerencsém volt, hogy Muerte épp venni akart, én meg épp kiszúrtam a fórumon
Különben már belenyugodtam, hogy lesz kettő, el is terveztem, milyen remek összehasonlítást lehet majd csinálni.Chris: nyitva fókuszálni ilyen fényerős lencsével + focal reducer használatával kész katasztrófa. Ha sikerül eltalálnom, hogy az legyen éles amit akartam, akkor még most is pezsgőt bontok
A hóvirágnál le volt támasztva, nem tudott egy millimétert se elmozdulni -
Rapid136
őstag
Azon gondolkozom hogy mennyire számít bármit is egy objektiv "szinvilága"?
Eleve a jpg motor és az auto WB már belepiszkál, aztán monitora válogatja, hiszen nem sok embernek van kalibrált eszköze. Szóval mindenki mást lát belőle.
RAW-ból meg azt hoz ki az ember amit szeretne. És ez igaz a kontraszttalan képekre is, utómunkával elég sokat ki lehet hozni egy látszólag gyenge képből.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Rágyúr a macOS-re a 3DMark
- Milyen légkondit a lakásba?
- Gyúrósok ide!
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Előrendelhető a OnePlus Pad 3
- Milyen monitort vegyek?
- Hívószám-hamisítás
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Canon EOS 2000D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel, (ÚJ! / 100 / 1100 / 4200 expoval )
- Canon EF 70-200mm f/2.8L IS II USM -Dobozos, újszerű-
- Olcsóbb lett! Nikon D3300 + Nikon 18-300mm f/3.5-6.3 G AF-S DX ED VR objektív + tartozékok
- Sigma 12-24mm f/4 DG HSM Art ( Canon ) -Újszerű-
- GOPRO Hero 12 BLACK akciókamera sok tartozékkal
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- Asus TUF A15 FA507NU - 15.6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 8GB - 512GB - RTX 4050 -2.5 év gari
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 15 Pro Max 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest