- Nem tud dönteni az iFold a titán és az alumínium között
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Magisk
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Fotók, videók mobillal
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Milyen okostelefont vegyek?
Hirdetés
(használd a CYBSEC25PH kuponkódot további 20 ezer ft kedvezményért!)
-
Mobilarena
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolka78
senior tag
válasz
szaszlaci #4206 üzenetére
Praktica MTL vázam is van, és viszonylag rendszeresen is használom. Az alsóbb kategóriás dslr vázak optikai keresője meg sem közelíti azt. Én canon eos 500D-n manuálozok de ML nélkül nem nagyon tudnék pontosan éleséget állítani, elég sokszor mellé lőnék. Tényleg gondolkodj el a milc vonalon ha manuálozni akarsz, nem ördögtől eredendő az a vonal, sőt...
-
Schanyee
senior tag
válasz
A milc is a valódi képet adja, annyi csak a különbség, hogy mivel digitális azon a képen el lehet helyezni plusz információkat és bele is lehet nagyítani. Plusz sötétben amikor az optikai keresővel már nem látsz semmit, így nem tudsz mire fókuszálni, milc-en nagy eséllyel még akkor is látsz. Igazából egy jó elektronikus kereső azon kevés dolgok közé tartozik amit a dslr használók többsége is elismeri hogy tényleg jobb mint az azonos árú gépek optikai keresője.
-
ccs2929
senior tag
válasz
Szia!
Nekem egy Sony Dslr-A100-am van, nincs rajta élőkép, a keresője viszonylag kicsi /sötétnek abszolút nem mondanám, hacsak nem rekeszelem le nagyon a manuál obikat/, nekem eléggé megnehezíti a fókuszálást, mert a szemem is szar, de lehet venni/fogok is/ keresőnagyítót, amivel elvileg könnyebbé válik a fókuszálás, meg már kicseréltem a gyári keresőüvegemet mattüvegre, ami szintén segít a fókuszálásban. Amióta megszereztem az első manuál üvegemet, azóta csak a manuálok vannak rágyógyulva a vázra, és amíg nem lesznek felesleges százezreim af-es nekem megfelelő obikra, addig marad is, én is nagyon megszerettem a manuálozást, igaz rohadtul jó lenne az élőkép nekem is, de egyenlőre nincs keret vázcserére
-
jjeahh
nagyúr
válasz
sosem néztem bele még ilyen Prakticába, de gondolom akkora keresője lehet, amit a mai ff gépek is megirigyelnének...persze lehet, hogy tévedek, de ha így van, egy olcsóbb belépő dslr kukucskája kb kulcslyuk lehet hozzá képest
íme pl az om-1 keresője, a mai gépekhez viszonyítva, ami kb egy vele egyidős 35mm gép :
Új hozzászólás Aktív témák
- Filmvilág
- Spotify
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Borderlands 4
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Nem tud dönteni az iFold a titán és az alumínium között
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Steam topic
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- AMD AM4-es HP OMEN 25L GT12 alaplapok - B550 chipset
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue - 1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor,MS3409
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M2 ULTRA 2023 64GB 1TB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- Lenovo ThinkPad X13 Gen 2 i5-1145G7 16GB 512GB FHD+ Érintőkijelző 100% sRGB - 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest