- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hívószám-hamisítás
- Magisk
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
-
Mobilarena
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Muerte68
addikt
megjött a Minolta MD 1,7/50 pf+UV-CPL-FLD-szűrő(RISE UK)
-
Muerte68
addikt
annyira nem merültem el benne azért tudom hogy a minolta nem jó mert az volt és nem bírtam használni
Most Milc van úgyhogy már mindegy jöhet bármi
Egyszer beszereztem egy Y/C átalakítót még a m4/3-ra de nem nagyon találtam hozzá obit úgyhogy utána hanyagoltam ezt a vonalat.Most egyenlőre M42-minolta adapterem van,azokat használom. -
Muerte68
addikt
Jófajták külömben a yashicák is csak ritkábbak és drágábbak is a minolta szinte minden nyíláson éles relatíve olcsó 6-8e-és itthon is kifogható azért választottam.A yashicát is kipróbálnám M42-est próbáltam már nekem tetszett az is bár nem olyan éles mint a bajonettes obik.
-
Muerte68
addikt
M42-es Yashica obikról mi a vélemény?Az 1,4-50-menyire jó?meg az 1,7-50-menyi pénzt érhet reálisan?azt halottam hogy nem olyan éles mint a későbbi bajonettes 1,7-esek
Nem ez a fő cél 1,7-ből csak érdekességkép szeretnék egyet ha elég szép a bokeh -
Muerte68
addikt
OM-NEX adaptert múltkor én is láttam 3000-ért-meg volt egy 50-1,8-as obi is 3500-ért az apróknál csak nem ismertem ezeket hogy milyenek minőségileg.Az FD-adapteren is azért gondolkoztam mivel a Canon gépekre nem jók viszonylag olcsón adják őket.Csak nem akartam ismeretlen obikat gyűjteni ha nem biztos hogy jó.Így már nekilátok
-
Muerte68
addikt
Akkor a canon FD-vel meg az Olympus Om-el nem nyúlok mellé
Ezekből láttam elég jókat jó áron-itthon is.Lényeg hogy ne keljen hozzá csak sima adapter ,én ezeket a rekeszes manuális obikat szeretem
Egy minolta 50-1,7-amit még mindenképpen akarok,olyan már volt azt ismerem
Az industar is jól néz ki gondolom nem gyakori darab -
-
Muerte68
addikt
Milyen adapterere érdemes még ráálni?M42-Minolta-úton van
Nézegettem még Nikon -Canon FD-Olympus OM-esetleg Yashica adaptert.Melyikből vannak olyan jó obik hogy érdemes legyen beszerezni?
Inkább a kisebb gyutávú 100-alatt-érdekelne mivel a vázam A5000-nem stabilizált.Ja és lehetőleg fényerős legyen
-
Muerte68
addikt
a postával egy kicsit az aprón most vittek el egyet asszem 6,5-ért
de a jó állapotúra azért vadászni kell-én hajdanában 9000-ért vettem a kollégám 6500-ért a kép alapján nem mertem megvenni mikor megjőtt kiderült hogy szebb volt mint a 9000-es
Sajnos eladtam közben ugyhogy most vadászom a köverkezőre
Az adapterek most jönnek az e-bay ről
Az egyik legélesebb régi obi és a bokeh is szép -
Muerte68
addikt
Zeiss Tessar 2,8/50-objektívnek úgy néz ki hogy szorul a rekesz lamella-amúgy teljesen topp állapotban van .Házilag lehet valamit próbálni javítani rajta vagy csak szerelővel érdemes ?Vidéki vagyok itt nem sok van belőlük
-
Muerte68
addikt
sony a5000-et mire érdemes még adapterezni?M42-es obijaim vannak pentagon 2,8-28/helios 44M6-/zeiss tessar 2,8-50.1,7-1,8-as fényerős obit szeretnék még-meg egy jó portrét.a régi canon-nikon obikat sokan dicsérték jók lehetnek,
-
Muerte68
addikt
Canon géphez milyen 1,7-1,4-es obit érdemes beszerezni?melyik tipushoz nem kell lencsés átalakító?
-
Muerte68
addikt
mi a baj a FOTGA átalakítókkal?nekem is van de nem értettem a problémát amit felvetettek?nem jól ál a bajonett??
-
Muerte68
addikt
friss szerzemény
-
Muerte68
addikt
válasz
Elektrosokk #6664 üzenetére
gratula a 300-as már tényleg jobb,de a manuálhoz a vázstabi mem fog hiányozni??
-
Muerte68
addikt
Minolta MD Rokkor 1,7/50
Minolta MC Rokkor-pf 50mm 1:1.7
vagy
Zeiss MC Pancolar 1,8/50 M42
Pancolar 1.8 50mm zebra M42 -ezek drágábbak-melyiket érdemes megnézni(a zeissek 15+osak)van egy Yashica 50mm AF 1.8-is kicsit szoruló fókuszgyűrűvel(egy kollégámnak van egy 1,7-ese ő nagyon dicséri)
-
Muerte68
addikt
válasz
Elektrosokk #6621 üzenetére
Nx5-öm volt,ugyan az mint az NX10-csak a kijezlő nem oled meg nincs szenzortisztítás.Jó fényerős helyen jó de roszabb fényeknél meghal,az árnyékosabb részek hangyafocisak,a kisebb fénynél meg tiszta zaj minden.Az olympos még kittobival is sokkal jobb.A Nex 5-jobb de káosz a menüje
-
Muerte68
addikt
válasz
masterful87 #6626 üzenetére
lehet hogy zsíros kézzel -homlokkal hozzáértek,látni kéne élőben ,láttam hasonló módon szennyezett obit túl közelről nézegették a "hozzáértők"-de így képen elég rizikós tippelni
ha mégis gombás akkor viszont brutális -
Muerte68
addikt
1,4-es yashica megér 18500-at?
-
Muerte68
addikt
válasz
menyhartlevi #6228 üzenetére
m42-ből-Helios 44-2-4-6(amilyet találsz közülük elvileg a 6 a legjobb)Pentacon 29/2,8 esetleg egy 135-ös még.ezek a legolcsóbb jól használhatóak.
-
Muerte68
addikt
válasz
menyhartlevi #6259 üzenetére
44m6-ot,44 m4-et és 44-2-őt is vettem már 5000-ért,a 44,2-őt vázzal együtt
5-7-ért teljesen topp darabokat lehet levadászni.Sokszor vázzal olcsóbb mert nem tudják mire lehet használni.A pentacon 29-est vázzal vettem 3000-ért a bolhapiacon!
-
Muerte68
addikt
válasz
masterful87 #6181 üzenetére
Olympus P7-is,jó dolog bár nem tudom mennyire hatékony
-
Muerte68
addikt
Pár kép Helios-al[link]
pardon a lépcső nem -
Muerte68
addikt
Ha valakit érdekel van egy 44-2-es helioszom eladó teljesen új dobozból gépen volt
-
Muerte68
addikt
Érdekelne két obi közti külömbség,van egy 44M6-os heliosom,és nemrégen vettem egy gyári új zenit gépet(ofotértes dobozban
)helios 44-2 van rajta külsőre teljesen más kialakítású,de nem tudom van-e a két obi közt akkora külömbség hogy érdemes két majdnem egyforma obit megtartani??
Vettem még egy pentacon 2,8-29-et is látok rajta kis pöttyöt (a képeken nem látszik)mintha a külső védőréteg sérült volna,van rajtuk ilyen?lehet hogy ez a pötty?
-
Muerte68
addikt
Vélemény?a két obi -ról?
-
Muerte68
addikt
Melyik a jobb? PL1-re- Pentacon auto 1.8/50 multi coating vagy Helios MC 44M-6 ?
-
Muerte68
addikt
Helios 44M-6-PORST m42 -> m4/3 adapter
Vélemény? PL1-hez néztem -
Muerte68
addikt
Vélemény? PL1-re néztem ki adapterrel is van M42-- Helios 44M-6
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudományos Pandémia Klub
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok