- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- MIUI / HyperOS topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Poco X6 Pro - ötös alá
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
-
Mobilarena
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
80hun
addikt
válasz
tvamos #10108 üzenetére
Vegyél egy e-m10-et
Vagy ha reducter kell elé akkor egy GX80-at .
A nikon 1 nél jobb a szenzora, a stabid is lesz a manuálokhoz is és a crop is megmarad. És ha akarsz gyári nagytele is van rá ekv600-as véggel..És még a mérete sem túl nagy.
Hú de pici a nikon1 , hát még a szenzor -
80hun
addikt
válasz
tvamos #10102 üzenetére
A nikonnal csak egy baj van és az az hogy nikon obi megy csak rá.
A canonra felmegy sokminden de optikai keresővel manuálozni nekem gyötrelem.Marad a milc. Egy oly-m nekem is van meg egy pana is mostmár videóra jobb mint hinnéd. egy e-m10 nagyonjó manuálozni főleg hogy van benne stabi.
A 300-as telét (ekv600) úgy megfogja kézből mint a pintyAz A7 nemolyannagy , persze én nem vagyok az a zsebrevágós tipus , a nyakamban lóg a gép.
Sok Nikonost ismerek akinek nex , a6000 stb van a nikon mellé manuálozni.
De ez olyan ha éppen összejön a zsé az A7-re meg kell venni egyszer élünk. Lehetőleg garis amire van még 7 hónap minimum és kibővíteni 5 évre. Aztán nyúzhatod sokáigAz e-m10m2-t ki tudod próbálni nemsok minden változott rajta az e-m10-hez képest , főleg okosabb lett
-
80hun
addikt
válasz
jjeahh #10086 üzenetére
Mivel többnyire te se tájképet lőnél vele jó választás lehet az X-E1+ reducter.
A 16Mp-es szenzor pont jó erre a mutatványra.A fuji reducter nélkül is jó nagyon sztem. Kár hogy csak pár képet raktam fel vele.
-
80hun
addikt
válasz
jjeahh #10084 üzenetére
Nem rossz az X-E1 keresője de azért nem egy A7 és nem is egy X-T1
Zajban nekem már az X-E1 is elviselhetetlen volt iso6400-on. Volt rizsa rendesen.
Mondjuk én mindennemű zajszűrést kikapcsolok minden gépemen..Inkább az hogy a FF-nél iso6400-en (van azért zaj itt is bőven) a szűrés után több részlet marad.
Ez pl iso6400-on készűlt , jó egy zeiss 55-el nyitva
Persze ez pénz kérdése ha vki meg tudja venni az A7-et akkor hajrá. Ha meg nem akkor marad a többi megoldás manuálozni.
Használtad az A7S-t tudod milyen. Jó kis gép az is ,
Etalon persze nincs itt sem manuálozásra csak amire a keret futja és abból kell kihozni ami vanAz X-E1 nekem rawozos volt de amit ki lehet hozni belöle az nagyonjó. Valahogy nekem nem ment az LR alatt de a Silkypix nagyonjól kezeli.
Persze leméretezve v. 10x15-ös nyomatokhoz én bátran használom az mft-t is iso6400-on
-
80hun
addikt
válasz
tvamos #10082 üzenetére
Az mft-ből csak aps-c csinál a reducter.
Az aps-c-ből csinál FF-et
Valamelyik fuji X-E1 v X-E2 . Vagy Sony A6000, Nex6 , Nex7.Egy e-m10 mondjuk jó dolog , a stabi jól használható a fix objektívekhez. Viszont ha már ráraksz egy focal reductert a stabinak is más gyújtótávot kell majd megadni. Ki kell számolni.
Én azért vettem A7-et mert mindig is vágytam rá. Garisakat ki lehet fogni 250-270-ért.
Sajna drágák (nekünk) , ez van
-
80hun
addikt
válasz
Matska #10079 üzenetére
Nem fogja hozni azt a minőséget mint egy A7.
Az enyémre 5év gari van mire lejár már jó öreg gép lesz.Nem rossz dolog a reducter de azért csodát ne várj tőle.
Se szenzor teljesítményben se a többiben nem fogja helyettesíteni az A7-et.
Pl az x-e1 v. e-m10 keresője a közelében sincsa az A7-nek manuálozásra. A focus peaking is csak a sony-n használható normálisan.
Nem azt mondom hogy vegyél A7-et de azért más világ mint a cropos vázakA porosodásra körtepumpa a megoldás, sok manuálom van ezzel még nem volt gondom pedig sokat cserélgetek obikat a vázakon.
-
80hun
addikt
válasz
masterful87 #10064 üzenetére
Ezt már jó rég csináltam és nincs hozzányűlva így teljesít apsc-n egy Canon FD 28 sc.
Az obi még megvan csak azóta FF került alá ennél még jobb végeredményt is tud produkálniMajd tavasszal a meglévő manuálokkal FF-en is dobok teszteket hogy legyen mit sasolni
-
80hun
addikt
válasz
Matska #10029 üzenetére
Jopár volt nekem is mint írtam ,de csak egy maradt.
44-2ből volt kettő Zebra is abból ez egyik iszony éles volt de vmi nagyon ramaty állapotba volt sajnos.
8-10db zenit váz még van itthon ezenkívűl kb 5db-ot már szétbontottam a kiscsavarok miattSajnos tényleg a gyártásí szórástól függ hogy milyet fogsz ki.
Bár ha van egy szép 44-2-d azt kár eladni, pár ezerért mert örök darab
-
80hun
addikt
válasz
DrojDtroll #10023 üzenetére
A 44M sajnos már nem formál szép köröket ha zárod a rekeszt. Az csak a sima 44 , 44-2 és 44-3 kiváltsága.
De ahogy írták tényleg ki kell fogni egy jót a gyártási szórásból. Nekem mind meg volt és egy 44-2 maradt a kb25db-ból ami átment rajtam
-
80hun
addikt
válasz
Muerte68 #10021 üzenetére
Az én 44-2-m nyitva fujival még annó
-
80hun
addikt
válasz
Grga_Pitic #9961 üzenetére
Pedig nem rossz kis obi az oly 40-150
Amit ajánlottam pentax-m 135/2.5 van fenn most a magyar aukciós oladalon.
Méretre (persze a zoom oly összecsukva ekkora) kb egyformák , az adpterrel lesz hosszabb. -
80hun
addikt
válasz
Grga_Pitic #9958 üzenetére
Én nem cserélném le, nekem is van kár eladni 25e-ért
Sztem mellé vegyél manuált és ne helyette, ha késöbb úgy gondolod hogy jobb a manuál akkor add el a 40-150-es olyt.Az én tapasztalatom az hogy a manuál üvegek nem érzik magukat olyan jól mft-n mint FF-en.
Gondolom a pikszelsűrűség miatt. (16MP mft = 65M FF)
Nálam az A7-en új életre keltek a manuáljaim a cropos szenzorokhoz képest. -
80hun
addikt
válasz
Grga_Pitic #9956 üzenetére
Ilyet nehezen fogsz találni
Nagyobb lesz átalakítóva és nehezebb és is kicsit egy 135mm-es obi az biztos.
Nekem ilyen van , az egyik legkisebb 135-ös a piacon.Élesebb meg egyik manuál se lesz az biztos a natív megoldásnál.
-
80hun
addikt
Sajnos a Minolta MD és a Canon FD se jó EOS vázra. Van hozzá adapter de nem lesz végtelened.
A takumar 1.4 már olyan 35e kötül van , a pentax meg 25e..
Az SMC pentaxok a takumárokat váltották egyébként
Eladhatóság szempontjából meg az kel el amit ép keresnek v. nagyonjó az ára.De mivel beköszöntött a milc korszak így minden manuál drágább lett
-
80hun
addikt
válasz
Muerte68 #9928 üzenetére
Nem a szenzorba ér bele és nem is az aknába, hanem túl közel van a korrekciós lencse a szenzorhoz és a végső képen lilulást okozhat.
Matska
Az EF bvajonetthez meg van jónéhány adapter PK, OM, C/Y , keresgélj azok közt. is
Én pl meg nem vennék egy Takumar 50/1.4-et mikor az SMC Pentax-M 50/1.4 olcsóbb nála
Az m42-es obik közül is a 44-2 az egyik aminek a legjobban hátralóg a hátsó lencsetag. A yashid meg egy fehérholló aminek mégjobban hátralógCsak m42-es obikra meg kár ráálni mert bajonettesekből sok fiatalabb van ami jóbb konstrukcióval és bevonattal redelkezik
Azt meg meg kéne értened hogy az FX-M42 adapteren is ugyanott lesz a korrekciós lencse mint a mostaninál, tehát a te yashid abban is fel fog ütközni. Sőt szerintem egy m4/3-m42-ben is felütközne.
Töbszáz obi van sztem ne eröltess egy 8e-t érő yashit a foca lreducterhez. -
80hun
addikt
Nem
Ha a helios 44-2 jó akkor sokminden rá fog menni.
Arra kell figyelni hogy ne vegyél a helios 44-2-nél hosszabban kilógó hátsólencsetagos obit
Nagyonsok obiból szinte ki sem lóg a hátsó lencsetag.A jupitert csak a chrome verzió miatt szeretnéd? Én a 37A-t ajánlanám inkább.
A takumar 1.4 meg elég drágák abból én a SMC Pentax-M 50/1.4-et venném, dehát kinek miNekem SMC Pentax-M 135/3.5 van , ez is megteszi
-
80hun
addikt
Igen most már látom a problémát
Én vennék másfajta 50/1.7 v inkább 50/1.4 obit az reducterre. A yasi meg maradna sima adapterhez.
Van választék bővenAnnyira nem drága obi hogy ehez leceréljem a reductert egy FX-M42-re , de sztem abba is beleérne , túlságosan kinyúlik a lencsetag.
Persze ez egyéni véleményem
jjeahh
Nemsok ilyen obi van ami ennyire kinyúlik. A maradék választék meg elég nagy -
80hun
addikt
Mit jelent az hogy koppan?
Az adapterben belül megakad 2m-nél v. kézbevéve adapter nélkül is megakad?
Vagy megakad akkor is ha az eos-m42 adaptert rakod csak rá?
A yahsi m42-es v. c/y?
Ha a helios nem koppan fel a focalreducterben akkor fura ha a másik igen mert a helios 44-2-nek igencsak kilóg a hátsó lencsetagja végtelenre tekerve.
-
80hun
addikt
Dehogynincs 24-től egész 500-ig
-
80hun
addikt
Ehez a fajta RMC tokina 400/5.6-hoz volt szerencsém, iszonyatosan CA-zik. , számomra használhatatlan volt.
-
80hun
addikt
válasz
daniduke #9870 üzenetére
A blendés csak canon eos obikhoz kell, mivel azokat nem tudod rekeszelni csak af-es elektronikus adapterrel.
Manuálokhoz nincs értelme a blendés verziónak.Camdiox jjeahh kolegának van
Nekem nincs focal reducterem, én egy A7 váz melett döntöttem így nincs rá szükségem.
UWA-ból nekem 16-35-ös zeiss van.Aps-c nexre talán a legolcsóbb UWA megoldás egy olcsó adapter + egy Canon EF-S 10-18-as zoomobjektv. De ez már az obi miatt a kereteiden túl van.
A 18-19-20-ról induló manuál zoomok nemnagyon vannak.
Talán a Soligor/Cosina/Vivitar 19-35/3.5-4.5-et tudnád rárakni , azok olcsók.. Pentax-os verzión van rekeszgyűrű is -
80hun
addikt
válasz
MrChris #9868 üzenetére
5-6 éve.
Nem kell csucsognia tőle és vajpuha lesz a fókusz..
Hidegben sem sűrűsödik meg és nagy melegben se folyik ki.Az teflon bázisúak , az egyik folyékonyabb a másig picit megdermed miután kifujtad.
A sűrűmenetes részhez hasnálom a folyékonyabbat, persze előtte ki kell takarítani mindent.A sűrűbb -30 és +160 fok között használható
A hígabb -50 és +250 fok között használható.Dehát kinek mi vált be
-
80hun
addikt
válasz
daniduke #9860 üzenetére
Sztem a focall reducter pont nem UWA-ra találták ki.
Sőt ha nem éjszaka csillagokat v. kézből éjszakai képeket akarsz fotózni a fényerő mit sem ér ilyen rövid gyújtótávon .Bár a 24mm még nagylátónak se mondható apsc szenzoron a crop miatt nemhogy UWA-nak.Manuálból inkább egy jobb 24mm-es obit ajánlanák pl Canon fd 24/2.8 .
De a legjobb megoldás egy sigma dn 19mm f2.8 lenne , v akár egy sony 16mm f2.8.
Ráadásúl ezekhez legalább van torzításkorrekció és még af is van. -
80hun
addikt
válasz
Jannus333 #9699 üzenetére
Nem inkább a hátsó lencsetagokra gondolsz
-
80hun
addikt
válasz
fulemuless #9662 üzenetére
Csak a Helios 44M-en (nem a 44M-4 stb verzió hanem sima M )
A 44-2 és 44-3 preset verzió tehát azokra meg nem kell.De mindegyiken megoldható a blendebeugrasztó pöcök kitámasztása, én tollbetét darabkával szoktam kitámasztani.
-
80hun
addikt
Az SMC Pentax-M-eket én kedvelem viszont.
-
80hun
addikt
válasz
Bubukain #9467 üzenetére
Blendeperemest
Ezek a fajták nekem beváltak
-
80hun
addikt
-
80hun
addikt
válasz
KelemenUhr #9137 üzenetére
Ne sajnáld a zenit vázat. Vagy 10-et szedtem szét mert kiscavar gyűjtésben voltam.
És még mindig van itthon vagy 7db.Dunát lehet velük rekeszteni.
-
80hun
addikt
válasz
KelemenUhr #9133 üzenetére
1. Van egy pöcök az alján az obinak. Ha benyomod akkor tudsz rekeszelni
Ezekhez kell a peremes m42-es adapter
2. A 44-2-ben 8 blendelamella van és amikor zárod szabályosabb kört formál.
A 44M-4-ben csak 6 van ez semmilyen kört nem formál -
80hun
addikt
Dobok neked én is egy makrót
Minolta MD 100/4 Feldolgozva , és kivágva. -
80hun
addikt
Amit Mrchirs ajánlott obi nagyonjó.
Ha makrózni akarsz csakis makró obit vegyél, a többi megoldás csak a felszínt súrlogatja.Egyébként ha nem művészkedésről van szó akkor a makró egy rekeszelős téma.
Tehát hiába a fényerő úgyis rekeszelned kell.
Álvány ajánlott,
Vagy kézből fotózva mindenképp legyen meg a reciprokszabály záridő kétszerese minimum , ha nincs stabi az obiban vagy a vázban. -
80hun
addikt
válasz
Cheesus #9079 üzenetére
Egyszerübb ha veszel az obik alá egy NEX-et (3, 3N, 5) ahogy a többi nikonos is csinálja.
Arról ne is beszéljünk hogy az első generációs nex3 is klasszisokkal jobb szenzorral rendelkezik mint a nikon d50.A NEX3N-ek 35-40e-ért szoktak menni.
Van amelyik régi obin cserélhető a vég nikonra de a amin nem azzal nem lesz végtelened. Vagy lencsés adapterrel hazavágod az egészet
-
80hun
addikt
válasz
KelemenUhr #9065 üzenetére
Igen
-
80hun
addikt
válasz
KelemenUhr #9062 üzenetére
Erre 49mm-es sapi kell. Ez a Helios 44-2
Én többnyire adapterrel együtt tárolom az obikat. És veszek az adapter végére utángyártott sapit
De lehet venni M42-es hátsó sapit is ha több obid van.
-
80hun
addikt
válasz
KelemenUhr #9059 üzenetére
Melyik heliosről van szó? 49mm és 52mm-es sapkák mennek rájuk tipustól függően
-
80hun
addikt
válasz
Elektrosokk #9042 üzenetére
Ez az A-bajonettes zeiss 135/1.8?
-
80hun
addikt
válasz
#86322688 #9020 üzenetére
Vagy az obi a ludas vagy az átalakító
Más obival van végtelen?Nem skála szerint nézed a végtelent ugye. Az adaptereknél sokszor túl van tolva a végtelen és nem a végtelen jelhez esik.
Az adapter felfekvő pontjainak vastagságának 27.76mm v kevesebbnek kell lennie. Persze ha meg tudod mérni tolómérővel.
-
80hun
addikt
válasz
daniduke #8987 üzenetére
Sőt ha milcre rakod akkor m42-eos + eos-nex(m4/3) beépített blendés adapter és máris van rekesz is
Igy lehet a cyclopra is rekeszt csinálniDe léteznek helicoid adapterek is amivel fókuszt is tudsz varázsolni némelyik obira.
EL-Nikkor 50/2.8-hoz azt használ komám a IR NEX-en. -
80hun
addikt
-
80hun
addikt
Én mondtam hogy nem ehez való
Azokat csillagász távcsövekhez gyártják.
A T2-es adapterbe nem fogod tudni belerakni.Egyszerűbb lett volna egy rövidebb gyújtótávú objektív.
Ha bele is akarod rakni esztergálni kell hozzá az tuti, központosnak kell lennie.
-
80hun
addikt
válasz
Muerte68 #8948 üzenetére
itt figyel a hardveraprón már régóta egy
Én is nemrég adtam el az enyémet , hamar elvitték
-
80hun
addikt
válasz
frankstork #8933 üzenetére
Ha dslr-ről van szó és Aps-c-s
Nikkor AF-S 40mm f2.8 MicroVagy Micro Nikkor 55mm f3.5 mondjuk (ez manuál) Talán ez a keret 1.5x-ese
-
80hun
addikt
Majd kispórolom mostmár a lightroomot is. Aztán abban ott van a profil ha jól gondolom.
De majd lövök neked rawot egyforma fix WB-n mindkettővel egyforma obikkal. Aztán hasonlítgathatszEbbe a nyomorúlt C1 Expressbe nem találok jó icc profil-t.
Van benne kettő A7-hez aztán cső.Ezen te hogylátod nagyon elcsúsztak a színek?
-
80hun
addikt
válasz
#86322688 #8847 üzenetére
Fujihoz tudtommal nincs AF adapter.
Beépített lendés manuál adapter van szükségmegoldásként ha vannak canon objektívjeid.
Ezzel semmilyen visszajelzést nem kapsz a rárakott obitól úgy fog müködni mint bármelyik manuál obi.
Amelyik canon EF v EF-S obin önmagába gépváz nélkül nem tudod a fókuszt állítani azt itt se fogod tudni. -
80hun
addikt
Meg még itt is van egy Rokkor 50/1.7
ferq68
Nem voltam benne biztos már rég volt -
80hun
addikt
válasz
Muerte68 #8799 üzenetére
Már rég volt a kezemben MD 50/1.7
F1.7 és F2.8 között beugrik a rekeszgyűrű egyáltalán vagy 1.7 után egyből f2.8 jön?HKorn
Ha összefutsz egy SMC Pentax-M 50mm f2-vel az egy nagyon penge kis obi.Minolta MD-ből az MD 50mm f2 nagyon kis penge obi még
-
80hun
addikt
válasz
Balinov #8780 üzenetére
Én már teszteltem is és tényleg így van. Ha mosodát akarsz akkor a FF a nyerő
A DOF-ra is van ekv. szorzó mint a gyújtótávra.PL a photozone oldalán udaírják az obikhoz.
Pl itt is megtalálod az oly 25/1.8-nál "f/3.6 (full format equivalent, in terms of depth-of-field)" -
80hun
addikt
Már vettem(A7). Nekem nincs gondom a színekkel sonyn
Az e-m10m2-ben is sony szenzor van nem?
Első pár kép sony meg még találsz régebbi sony képeket is. Kb 5percet utómunkázok, nekem így jók.
Úgyis minden monitoron másképp néz ki
Az ipadon szoktam megnézni sokszor hogy milyen lett, abba legalább normális kijelző van
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Argos: Szeretem az ecetfát
- iPhone topik
- Milyen videókártyát?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Elektromos cigaretta 🔞
- Linux kezdőknek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- 24" Eizo FlexScan EV2146W, 1920X1200 és 22" Eizo FlexScan EV2216W monitorok szépek, talp nélkül
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged