- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- IFA 2025: Nem is látszik, hogy strapatelefon
- Xiaomi Mi Band 6 - hatodik érzék
- IFA 2025: Telepcsere kikapcsolás nélkül
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
arf
csendes tag
válasz
Hydra SR #461 üzenetére
Köszi! Sajnos nem találtam sem a menüben, sem a kézikönyvben semmiféle trap-ot, focus mondjuk volt néhány.
Azokat már a kérdés feltevése előtt kipróbáltam, vagy legalábbis megpróbáltam. De a fránya gép exponál akkor is amikor nem éles semmi...
Teljesen véletlenül kaptam egy 500-as m42-es tükörobjektívet a napokban, meg egy soligor kétszerezőt. Ehhez szereztem egy nikon-m42 átalakítót. Érdemben még nem tudtam kipróbálni, de a tapasztalatom az, hogy nagyon sötét a keresőben látott kép, és hogy a tükörobjektívet nem tudom közvetlenül feltekerni a gépvázra, mert a pentaprizmától nem fér el a vaskos objektív. Ezért (is) jó egy karcsú, áramvonalas kétszerező.A közeli tervem a pannonhalmi bencés gimnázium kollégiumi mindennapjainak megörökítése a teraszunkról
Szóval így kerültem ide, és itt láttam a fókuszcsapdáról néhány megjegyzést.
Egyébként az m42-es objektívvel semmi nem működik a d1x-en sem (azt jelzi, hogy nincs objektív a gépen), hasonlóan a canonokhoz, így a fókuszcsapda sem. Nem is ezzel lett volna érdekes a történet, hanem a nikon objektívekkel.
Köszi mégegyszer, hogy írtál!
Üdv: arf
ui: valóban viccesen néz ki a fgép ezzel a nagy valamivel az elején.
Új hozzászólás Aktív témák
- Új Dell 14 Inspiron 5435 FHD+ Ryzen7 7730U 4.5Ghz 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega 8 Win11 Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10850K 10mag 20szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- ÚJ Dell Latitude 15 5550 - 15.6"FullHD IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - 2,5+ év gari
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest