- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- IFA 2025: Nem is látszik, hogy strapatelefon
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
-
Mobilarena
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
attilav
tag
Most már többé kevésbé szilárd az elhatározásom hogy venni fogok egy K110D-t. Nézegettem FZ50/FZ8/S6500 képeit és mindegyik mosott
, és legalább annyiba kerülnek mint a K110D. Hát azthiszem ezek után nem is lehet kérdés, főleg ha hosszabb távra veszem, hogy a pentax lesz a nyerő.
Viszont a manuális obikkal fénymérés nem tiszta vmi: Volt egy ilyen üzenetváltás h Mulder vett egy makrólencsét, és nem mért fényt a gép, és exponálni sem engedte.
sabeur válasza MUŁĐER (#217) üzenetére
Pentax-okat nem ismerem, A Canonnál ez autómatikusan manuális objektív ként kezeli azt aminél nem ''találja'' a csatlakozó lábakat.
Ez azt jelenti ha felismeri manuálisként, akkor EF emulátor nélkül is mér fényt ? Ez csak canon obiknál van ugye ? Mert eddig arról volt szó hogy M42-vel emulátor nélkül nincs mérés, sem fókuszvisszajelzés.
as_Rock válasza MUŁĐER (#219) üzenetére
Épp írni akartam, hogy menüben engedélyezed és láss csodát van fénymérés és záridőállítás, hiába na, ez Pentax az obihoz meg sok szerencsét
Pontosan melyik menüben, hol ?
Pentaxot vagy canont akarok, inkább pentax, de csak vázat vennék, és M42-kkel használnám. Pentaxra ugye a régi K bajonettes obik is jók, amiken nincs elektronikaEsetleg vennék ilyeneket is hozzá, ha kapok olcsón. Ha nincs elektronika akkor itt is megmakacsolhatja magát a fénymérés, vagy a manuális K-val 100% h menni fog ?
Pl [link] ezekkel.
Nikon az elvileg kiesik az M42 (un)kompatibilitás miatt, de kiváncsiságképp megkérdezem mit tapasztaltatok, mér fényt a régi(filmes) manuális nikon bajonettes obikkal?
[link] ezekre gondoltam, már ha rá lehet tenni nikon dslr-re átalakitó nélkül.
Bocs ha sokat kérdezek, de nem akarok 100K-t beleölni egy bridge-ba, ha tudom hogy úgyse lesz az elvárásaimnak megfelelő. Inkább belevágnék egy dslr-be, ha a zenittel megy, akkor azokkal is menni fog.
Új hozzászólás Aktív témák
- Microsoft Surface Laptop 5 13,5" i7-1265U 16GB 512GB magyarbill 1 év garancia
- Apple iPhone 13 128 GB Fekete 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- iKing.Hu - Motorola G86 5G Dark Blue Használt, karcmentes állapotban 8 GB RAM / 256 GB tárhely
- Samsung Galaxy Tab S8 Ultra / WI-FI / 12Hó Garancia
- Apple iPhone 15 128 GB Kék 12 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest