- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- iPhone topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Nem lett arányos a fogyókúra
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oneironauta
csendes tag
válasz
blasi19R #346 üzenetére
Az, mondjuk mindenképpen előnye az arch alapú disztróknak, hogy egyszerűbb a tárolók kezelése (ahonnan a csomagokat szerzi be) abból a szempontból, hogy pl. debian/ubuntu rendszereken sok programhoz még külön ppa-kat kell hozzáadogatni egyenként...ami nem csak kényelmetlen, de biztonsági problémákat is okozhat.
Személyes vélemény:
Szerintem az ubuntu elég sokat romlott az utóbbi években...
Sok dolgot elkezdett ráerőltetni a felhasználókra, feleslegesen egyszerüsít, amivel mégtöbb problémát okoz, (pont az arch mentalitás ellentéte) mondhatni kezd "elwindózosodni"...
Az arch alapú disztrók szerintem sokkal gyorsabbak és stabilabbak. Lehet, hogy kicsivel több időt kell szánni a beállításukra/telepítésükre, de meg is hálálják azt... -
Oneironauta
csendes tag
Legkönnyebb út:
A másik telepített linuxról bebootolsz.
Megnézed a manjaro partícióján a /boot könyvtárban mit ír initramfs verziószámnak és megjegyzed. (Pl. initramfs-4.9-x86_64.img)
Megnyitod az utoljára telepített linuxod grub.conf fájlját.
Megkeresed a manjaro bejegyzést és az initrd sorban átírod az intel-ucode.img részt pl. initramfs-4.9-x86_64*.img-re.Persze megelőzhető, hogy ha több linux van multibootban, akkor mindig a manjarot rakjuk fel utoljára és annak a grubját használjuk.
(Engem az jobban bosszant, hogy ha manjaro alatt csinál az ember egy grub frissítést pl. grub-customizerrel vagy paranccsal, vagy 30 percig küzd, mire felveszi az oprendszereket a manjaro grubba...)
*mindig a kernelnek megfelelőre!
-
Oneironauta
csendes tag
Én használtam régebben vagy egy, másfél évig az Antergost, remek rendszer volt.
Aztán egy idő után állandóan rosszul települt nálam.
Pl. csak az uuid kézi átírásával volt hajlandó bootolni, és egyre több apró bosszantó dolog jött elő, így otthagytam a disztrót...
A fő gond szerintem a saját telepítőjük erőltetése (CNCHI) pl. egy Calamares helyett, és az, hogy sok DE-hez a LightDM-et telepítette alapnak, ami kb. havonta, kéthavonta okozott problémákat.
(Elég ránézni a fórumukra, tele van az ezekkel foglalkozó bejegyzéssel...)Ha ezeket kinőné, nagyon jó kis arch alapú disztró lenne egyébként. Pl. az alap témái nekem sokkal kiforrottabbnak és szebbnek tűntek, mint a Manjaroé.
Bár az Apricity OS - ami szintén arch alapú - talán mindkettőnél szebb (asszem alapból cinnamonos, szóval aki azt kedveli, tehet vele próbát). -
Oneironauta
csendes tag
És egy nagyon eltalált openbox alapú manjaro spin (Mabox):
(Nem kell megijedni tőle, szinte minden állítható menükkel, grafikus felületen is)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezetékes FÜLhallgatók
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Anime filmek és sorozatok
- Autós topik
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
- iPhone topik
- OLED TV topic
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- További aktív témák...
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Dymo LabelWriter 400 - Hőpapíros címkenyomtató
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 6600 16GB DDR4 256 SSD 500GB HDD GTX 1050 2GB Zalman Z1 Njoy 550W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged