- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nyugdíjas
nagyúr
-
Nyugdíjas
nagyúr
Szia!
Ezt a PS-es kérdésedet nem teljesen vagyok benne biztos, hogy értem. De megpróbálok válaszolni.
Tehát te egy bitmap-es képet szeretnél importálni? Azt leginkább Import-al szoktuk, vagy át is rángathatod,de az attól még marad bitmap, azt gondolom tudod...Ha csak egy kivágott része kell a képnek, akkor annyit kell tenned, hogy az adott kivágást copy-paste-el a Photoshop-ban átteszed egy új file-ba, majd mented mondjuk .jpg-ként, és már ráncigálhatod is át a Flash-be.
AS programozásról van valami hivatalos könyv magyarul, az elég jó, és nagyon az alapoktól van felépitve. Talán próbáld azt. Nem olcsóság,de nem is egy ökör ára.
Mindenképpen AS3-al kezdj el foglalkozni, a 2-vel már nem sokra mész, ha most kezdesz bele.... -
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
<Lacy85> #1041 üzenetére
Szia!
Általad készitett flash-mozi ez? Mert ha nem akkor eleve rosszul van megirva, szóval nem sokat tehetsz.
cellpeti: Szeretnéd megtanulni komolyan, vagy csak ugy hobbi szinten? Mi az amit szeretnél csinálni vele? Túrok neked valami irodalmat, ha gondolod, illetve akár helyet is tudok ajánlani, ahol korrektül megtanulhatod a dolog csinját-bínját.
-
Nyugdíjas
nagyúr
MC-vel én ugy csinálom, hogy van már erre egy egyszerű kis class-om,de alapvetően annyi az egész, hogy egy MovieClip-ben csinálod meg az egészet, aztán irsz rá egy scriptet:
buttonMode = true;
function click (e: MouseEvent): void {
getURL("http://www.paticard.hu", "_blank");
}
addEventListener(MouseEvent_CLICK, click);
telefonról pötyögtem be, remélem nem néztem el -
Nyugdíjas
nagyúr
Én lehet megpróbálnám úgy, hogy mikor létrehozom a szövegmezőt, már rögtön adok bele valami szöveget. Feltéve persze, ha szét lehet bontani ezta függvényedet.
Bár elég valószinü, hogy félreértelek, mert már a minap is akartam irni, hogy elég furán irod ezeket a kódokat (egyrészről van "kód" üzemmód a hozzászólásoknál, másrészről olyan baromi általánosságokban irod le, hogy gyak. bármi lehet). Pl. most azt is mondhatnám, hogy szedd szét a két függvényt, amit nyilván nem szeretnél,de mivel nem derül ki, mit csinálnak, igy affene tuggyya
Teccikérteni?!
-
Nyugdíjas
nagyúr
Meg nem mondom neked, mennyivel gyorsabb a scriptfuttatása, mert nem használtam az AS2-t soha,de bizonyára fejlődött.
Azt ne mond nekem, hog te olyan scripteket irsz amik ilyen sokig futnak, hogy ez felmerül, meg a 15mp is kevés hozzájuk
Ott valami nem kerek, vagy valamit tudsz amit mi nemEgyébként, ha jól tudom a 15mp az nem kikapcsolható, mindenképpen szólni fog a böngésző.
A tömbökre igazából megmondom neked öszintén nem is tudom mit akarsz kérdezni
Ez egy tömb a tömb-ben című dolog? Azt természetesen lehet,de a kapcsos zárójelek hogy jönnek ide? -
Nyugdíjas
nagyúr
Nem.
Megvetted a CS2-t? Az szivs, mert azért elég drága a CS3, még diák-kedvezménnyel is.
Pedig mostmár tényleg nem nagyon érdemes elkezdeni AS2-vel...Hát továbbra is swf.hu amit tudok ajánlani, vagy pedig angolokat elég sokat találsz(gugli a barátod). Bár én nem nagyon tudom elképzelni, hogy AS-t normálisan tutorialból meg lehet tanulni...
-
Nyugdíjas
nagyúr
-
Nyugdíjas
nagyúr
Ht csávók... Nagyon nagy volt a CS4 konferenszié. Flash is egyre jobb. Ez a "paper-flip 3D" nagyon sokat fog dobni a kis dolgainkon
-
Nyugdíjas
nagyúr
Ha esetleg valaki foglalkozik itt karakter-animációval, figuratervezéssel, akkor tudok adni egy-két elég komoly szakkönyvet
Minden animátor faln ott a helyükNah, ha valakit érdekel, pü. me, aztán átlököm a pdf-eket...
-
Nyugdíjas
nagyúr
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
YODA mester #953 üzenetére
Jah
Én azthittem teli vagyunk itt komoly szakikkal, bár most egy picit beleolvastam a topicba és nem kifejezetten a fejlesztés oldalával foglalkoztatok eddig. Na majd változtatunk ezen
Egyébként ha valakinek valami hihetetlen megoldani való problémja van fejlesztéssel kapcsolatban segithetek utána járni. Szerencsére több komoly flash, és AS-szaki él környezetemben
-
Nyugdíjas
nagyúr
Nah végre, hogy idetaláltam
Kerestem már egyszer, hogy van-e a (mostmár) Adobe Flash-nek topicja,de nem leltem.
Gyakori vendég leszek itt mostantól, és remélem mihamarabb már én is tudok majd segiteni az érdeklődőknek.
Bár még csak most kezdtem el foglalkozni a témával,de több oldalról is komoly behatások érnek napi szintenIgy remélem ragad rám valami
Nah, majd jövök rémisztgetni a kérdéseimmel
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Intel ES Core i5-3470 4-Core 3.2GHz LGA1155
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest