- Nothing Phone (1) - nem semmi (2)
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- OnePlus 7T Pro - árban is a csúcson
- Xiaomi Smart Band 8 - folyamatosan
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Bemutatkozott a Redmi 13 4G
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
zeon.hu #2758 üzenetére
Erre ugyanaz az opció van, mint pc-k esetében. Megadott időközönként csekkol egy ip címet a rendszer és ha az nem elérhető, akkor a nincs Internet látható a hálózati kapcsolatoknál.
Erre próbáltam rávilágítani azzal, hogy ezt a MD is tudja, de folyamatosan (x időnként) monitorozni kellene az internetet, hogy van-e és ha nincs, akkor kapcsolja le a wifi-t. Ez még menne is, de a visszacsatlakozásra nincs 5letem, mert nem tudja megnézni a MD, amíg nem csatlakozott, hogy az adott Wifi hálózaton van-e internetelérés.
Az én Huawei telómon van Wifi+ bekapcsolási lehetőség, de még soha sem próbáltam. Ez tudná kiküszöbölni ezt a hibát, ami nálad van. -
válasz
zeon.hu #2756 üzenetére
"Se tv, se net, de persze a router szórja a wifit."
Ez teljesen normális működés. A belső hálózatnak működnie kell továbbra is. Nem volna jópofa dolog, ha pld egy NAS-ról nézett film lejátszása megszakadna vagy egy másolás...stb csak azért, mert nincs internetelérés.
Tudom, hogy ez sovány vigasz, de ez van."gyenge wifi jel esetén vált az eszköz mobilnetre, de wifi kapcsolat: "nincs internet" esetén nem"
Ezt én sem értem, mert pld a Wifi+-nak pont ez volna a lényege. (Legalábbis HUAWEI telefonokon ezt a célt szolgálná, hogy folyamatosan ellenőrzi az internet minőségét és az szerint vált a Wifi vagy Mobiladat között. -
válasz
zeon.hu #2754 üzenetére
Mondjuk úgy, hogy sufni megoldás létezik rá.
Ki lehet kapcsoltatni a wifit, hogy a mobilnetet használja az eszköz, de ezt megoldásnak nem nevezném és negatívumok is járnak vele.
Pld:
- a wifi kapcsolat alatt bizonyos időközönként ellenőrizni kell, hogy van-e internet. Nem akkubarát megoldás.
- Nincs olyan esemény, ami a wifin ismét elérhető internetet figyelni tudná, szóval nem térne vissza wifi-re a készülék. (sufni megoldás erre is van, hogy bizonyos idő után visszakapcsolódjon wifi-re, de csak vakon működne, ami azt jelenti, hogy lehet talál netet a következő csatlakozásnál, de lehet, hogy nem és ezek a próbálkozások szakadásokat eredményeznek.)
Amennyiben a routerrel van gond, én inkább annak a helyrehozására összpontosítanék. -
válasz
zeon.hu #2732 üzenetére
Ahogy Oldman2 is írta. Az átirányítás a szolgáltatói oldalon valósul meg. Odáig meg a MD nem ér el sajnos, vagy mégis?
Van a MD tarsolyában olyan, hogy "Bejövő hívás", "Hívás indítása", "Hívás elutasítása" és azok a feledésbe merült GSM kódok, amik használatával már manipulálhatjuk a hívásátirányítást, azaz be/ki tudjuk kapcsolni.Az elképzelésem a következő:
Hévégi napon, szombaton 00:01 perckor elküldi egy makró egy kimenő hívás segítségével a GSM kódot, ami az "Átirányítás ha nem elérhető " funkciót bekapcsolja, vasárnap 23:59-kor pedig kikapcsolja.
Ezen időszak alatt egy másik makró, azokat a hívásokat, amik nem a Kedvencekben lévőktől érkeznek, elutasítja és ezáltal létrejön a "Nem elérhető" státusz.
Mi a véleményetek? -
válasz
zeon.hu #2717 üzenetére
"Nekem kéne egy kis bővítés a "Bejövő hívás, ne zavarjanak feltétel, sms küldés" makróhoz."
Egybe gyúrtam amennyire lehetett.
SMS küldés Nem fogadott/Elutasított hívás és Ne zavarj mód esetén
Működés:
1. Hívás elutasítása "Ne zavarj" módban és SMS küldés, ha a hívó előhívószáma megtalálható a rögzített előhívóval mentett listában.
2. Nem fogadott vagy elutasított hívás esetén SMS küldés, ha a hívó előhívószáma megtalálható a rögzített előhívóval mentett listában.
3. Hívók telefonszámának rögzítése egy listába. A listában szereplő számok nem kapnak újabb üzenetet a lista nullázásáig. (Gyakori SMS küldés elkerülése)
4. Hívólista nullázása a következők alapján:
- 30 perces időköz (tetszés szerint módosítható)
- Telefon alkalmazás megnyitása (egyénileg be kell állatni az adott Telefon alkalmazást, de ha nincs szükség rá, törölhető az esemény és a hozzátartozó feltétel is)
- Ne zavarj mód kikapcsolása -
válasz
zeon.hu #2719 üzenetére
"(Van egyébként elutasított hívás opciót valahol?)"
Nem, nincs ilyen esemény. Ezért is kellett "kombinálni" a lehetőségeket.
Összeépítem valahogy a meglévővel.11-en töltötték le az általad kért makrót, ami jó és örülök, hogy van érdeklődés. Szívesen látnék még kéréseket.
Érdekelne, hogy tudja-e valaki mi a működési elve a makrónak. -
válasz
zeon.hu #2712 üzenetére
Szia!
Úgy emléxem, hogy korábban már neked vagy valakinek küldtem hasonlót.
Az valószínű, hogy nem működik már, mert megváltozott a reguláris kezelés a MD-ban.
SMS küldés Nem fogadott/Elutasított számra
Beletettem a 31-es számot is, mert az is mobilszám (Tesco mobil).
Ha nem kell, akkor vedd ki belőle, de ügyelj, hogy akkor az előtte vagy mögötte lévő pipe-ot(|) is töröld! -
válasz
zeon.hu #2674 üzenetére
Ott valami nálad nem kerek, de van egy feltételezésem, ami talán megmagyarázza.
Tehát, ahhoz, hogy 2,4-ről az 5-re átváltson, ahhoz előbb a 2,4-es jelerősségnek le kell mennie a beállított érték alá (maradjunk az én példámnál, ami -50 dBm) kb -60dBm-re.
Na most a 2,4-es jel távolabbra hat és ezáltal távolabb erősebb is, mint az 5G-s. Szóval mire a 2,4 en leesik annyira a jelerősség, hogy az SSID esemény aktiválódjon, addigra már nincs 5G jel, ahol meg van még 5G, ott túl erős a 2,4 és ezért nem vált át. Nem tudom nálad hogy lehet erősebb az 5G, de lehet, hogy valamit rosszul mértél. Tedd fel a Network Cellinfo Lite app-ot és méricskélj vele mind a 2 sávon.
Ez az én meglátásom és a tapasztalatom a dual frekvenciás routerekkel. -
válasz
zeon.hu #2665 üzenetére
De így nem fog működni, főleg, ha a hálózati nevek ugyanazok.
A MD nem tud különbséget tenni 2,4 és 5G között. Írtam is fentebb, hogy hálózati nevekre vagy MAC-címekre van szükség a hálózati nevekkel együtt.
Eltérő hálózati nevek esetén pedig ugyanazt a sémát kell alkalmazni, amit fentebb a makróban látsz. -
-
válasz
zeon.hu #2647 üzenetére
A kép alapján állítsd össze a makrót, működnie kellene.
Szükség lesz egy "Egész" típusú lokális változóra, aminek mínusz előjelű értéket kell adni. (Én -50 dBm állítottam. Kevesebb érték korai, nagyobb érték későbbi csatlakozást eredményez. Tesztelni kell, melyik a legjobb)
Mivel a szám alapú összehasonlításhoz (kisebb/nagyobb) Egész szám típusú változóra van szükség, de a [wifi_strength] csak szöveges változó esetében választható az előre definiált változók közül, ezért a feltételnél manuálisan kell beírni vagy innen másolni/beilleszteni.A változó beállítása.
-
válasz
zeon.hu #2647 üzenetére
Igen, de mint írtam ez az esemény, ha 1 percre állítjuk a beállításokban, akkor is fogja indítani a lekérdezést, ha 10km-re vagy az otthontól. Mindenképpen úgy kellene megoldani, hogy ha van már egy wifi kapcsoló makród, akkor abba kell tenni egy Makró engedélyezése/tiltása műveletet, ami ki/be kapcsolja a makrót, ezzel kímélve az akkut.
Ma nem tudom már legyártani, mert gatyába kell ráznom egy lapost holnapra, de holnap estére összedobom. Az viszont jó lenne (ha van ilyen wifis makród) ha el tudnád küldeni, vagy a képernyő fotóját. -
válasz
zeon.hu #2641 üzenetére
A MD-ban is van ilyen esemény, de itt más a neve: SSID hatókörön belül/kívül.
Ebben kiválaszthatod a kívánt wifi hálózatot vagy adhatsz is hozzá kézzel, valamint ha azonos nevű a két router/repeater, akkor MAC-adress alapján is kiválaszthatod, de ebben az esetben ajánlott nem egy eseményt, hanem többet beállítani a megfelelő SSID/MAC cím alapján.
Kétféle megoldást tudok hirtelen.
1. Az SSID esemény használata.
2. Rendszeres időköz esemény használata.
Mindkettőhöz szükséges egy előre beállított lokális változó, aminek az értékét (pld 60dBm) egy feltételben összehasonlítjuk és ez szerint lehet az adott Wifi hálózatra való csatlakozást kikényszeríteni.
Azt nem árt tudni, hogy az olyan események, amelyek egy beállított időben futnak le (SSID ellenőrzés minimum 1 perc) aktívabban meríthetik az akkumulátort. A Rendszeres időköz eseménnyel lehet trükközni, mert az ezt tartalmazó makrót engedélyezni/tiltani lehet egy Wifi csatlakozást vezérlő makróval. Az SSID eseményre ez nem biztos, hogy igaz, tesztelést igényel. -
Fall-N
veterán
válasz
zeon.hu #2633 üzenetére
Van olyan jelerősítő, ami AC-s, nekem is van, de szerintem nem jó megoldás. Mivel az extender oda-vissza forgalmaz adatot, így feleződik a sávszélesség. Két mesh képes azonos márkájú router a legjobb megoldás. Milyen routered van? De ez itt OFF, van router topik.Ha netán Mesh képes, akkor az mellé kell venni még egyet. Vagy acces pointként egy másik AC-s router kábellel összekötve. De a Mesh jobb megoldás.
-
válasz
zeon.hu #2627 üzenetére
Persze!
Sajnos az Envelop megadta magát, tehát onnan semmit nem lehet már letöltetni. Akinek kell még a régebbi makrók közül, az jelezze és megosztom.
SMS válasz Ne zavarj módban
SMS válasz Ne zavarj módban V2 -
válasz
zeon.hu #2585 üzenetére
Mivel minden alkalmazás értesítéséből másképp lehet kinyerni a kívánt szöveget, ezért neked kell kipróbálni minden lehetőséget.
Esemény: Értesítés érkezett - Join - tetszőleges mód - .
Művelet: E-mail küldése - Itt amikor az "Üzenet szövege" mezőbe kattintasz, akkor fent a 3 pöttyre bökve kiválaszthatod, hogy "Értesítés szövege vagy alszövege vagy nagy szövege".
Kísérletezz és valamelyik biztos jó lesz.
Mivel Curve-m sincs, ezért nem tudok konkrét makrót készíteni neked. -
Somatom
veterán
-
-
-
-
válasz
zeon.hu #2191 üzenetére
A Műveletek- Rendszer beállítások - System - alatt van egy ilyen: hw_volte_user_switch_0 (1)
A 0 érték tiltja, az 1 engedélyezi. Nálam a kapcsolót ki/be állásba állítja, de gyakorlatilag nem történik semmi. A VoLTe felirat nem tűnik el és kikapcsolt állásból sem jön vissza. Ha kézzel kapcsolom a hívás beállításoknál ki/be, akkor működik rendesen.
Próbáld meg, lehet nálad működik. -
válasz
zeon.hu #2098 üzenetére
Ezt kéne látnia a MD-nak, mert média eszközként szerepel.
Esetleg azt még kipróbálhatod, ha nincs rá szükséged, hogy a "Beviteli eszköz"-t kikapcsolod és utána megnézed a MD műveleteknél.
Sok minden függ a telefontól is. Pld amíg Samsungot használtam, addig a Honor Band 5 még a Bt eszközök listájában sem látszott. Most Huawei van, ebben látszik. (de a MD a műveleteknél nem mutatja a fentebb írtak miatt) -
válasz
zeon.hu #2096 üzenetére
Egyébként a telefon Bt eszközlistájában látszanak az eszközök?
Ha igen, akkor meg kell nézni, hogy van-e a beállítások között olyan, hogy Média hangja vagy Internetelérés. Ha ezek nincsenek, akkor nem fogod látni a MD műveleteknél.
Az összes olyan Bt eszközöm (és gondolom minden más, ami a fenti feltételeknek nem felel meg), amelyeket külső program vezérel, nem lehet "Csatlakozva" állapotba hozni, mert az eszköz nem keresi a telefont és a telefon sem keresi önnállóan az eszközt. Az eszköz csak egy jelet ad ki magából és a telepített program keresi és csatlakoztatja az eszközt a telefonhoz.
Korábban azt írtam, hogy a Bt fülesek, hangszórók, egyéb média eszközök keresik a telefont és csatlakoznak, ha megtalálják, de ez tud fordítva is működni úgy, hogy a telefon keresi a média eszközöket.
Viszont a nem média alapú eszközöknél csak egy irányból lehetséges a csatlakozás."Egyébként ezért lenne jobb, ha hozzá lehetne adni az eszközt - műveletnél be kell írni a nevét -, ahogy az E-robotban is."
De mit érsz vele, ha hozzátudod adni a listához, de a MD (annak alapján, amit fentebb írtam) nem tud mit kezdeni vele? -
válasz
zeon.hu #2089 üzenetére
Kicsit utánanéztem ennek a Bt listás dolognak és a következőket tapasztaltam:
Az eseményeknél és a feltételeknél megjelenik minden eszköz, de a műveleteknél nem.
A műveleteknél azok az eszközök nem látszanak, amelyek nem képesek Média átvitelére.
Pld: nálam a Honorband 5, a külső GPS vevő és az ODB2.
(Nem tudom, hogy az autód bt-s cuccát miért nem látja, nálam a Toyota Touch&Go+-t látja) -
Alien4
tag
-
válasz
zeon.hu #1921 üzenetére
Örülök, ha másnak is hasznos. Ezért is teszem közzé a mások vagy a saját 5leteim megvalósítását.
Ha van valami 5let javítással, finomítással, hibákkal kapcsolatban, akkor szívesen várom.#1922PistiSan
"számok vizsgálata teljesen új számomra, honnan tudod, hogy ezeket a jeleket így használva erre is alkalmazható?"
Ezek nem az én fejemből pattantak ki, hanem a Reguláris kifejezések tanulmányozásánál akadtam rá.
Ha belemerültél és gyakorolni szeretnéd, ezen az oldalon van rá lehetőség." jól értem hogy ahány számról keresik az illetőt, annyi lokális változó jön létre"
Nem egészen, mindig csak ez a két változó van, ezek kerülnek feltöltésre. A következőképpen működik: Az első változóban (MissedCall) minden esetben rögzítésre kerül a hívó száma, de ez a változó minden új hívás vagy nem fogadott hívás eseménynél felülíródik.
Nekünk viszont szükségünk van ezekre a számokra a későbbiek során az ellenőrzéshez.
Ezért az SMS küldés után hozzáfüzzük az első változót a második (Sent SMS) változóhoz.
A következő hívásnál már összetudjuk hasonlítani a rögzített számot és ha még nincs meg, akkor ezt is hozzáfüzzük a második változóhoz.
Annyi telefonszám kerül a Sent SMS változóba, ahány számra SMS-t küldtünk.
Mindaddig megy így ez az összefüzés, ameddig a "Ne zavarj mód" kikapcsolásra kerül, mert ebben az esetben kiürítésre kerül a Sent SMS változó.
A MissedCall változó ürítésére valójában nincs is szükség legalul, mert mint írtam, minden új eseménynél felülíródik."tehát ha 2 ember felváltva keresi, akkor kapnak majd sms-t?"
Nem, mindenki csak 1x kap SMS-t a "Ne zavarj mód" alatt.
Lehetne beletenni egy stoppert pld: fél-1 órás időtartammal és ennek lejárta után - ha hívnak - újból küldsére kerül az SMS.
Ennek az a hibája, hogy ha a lejárat előtt, az utolsó percekben 10-en hívnak, akkor azok pár perc múlva megint kaphatnak SMS-t.
Ha erre van valami jó 5letetek, akkor szívesen beleteszem.Remélem érthetően írtam le mindent és tudtam segíteni vele.
-
-
-
válasz
zeon.hu #1595 üzenetére
Olyan nincs is. Kell egy Rendszeres időköz esemény, pld: 2 perc és kell hozzá egy Internet ellenőrzése művelet, aminek értékét egy változóba kell menteni. Ez a változó legyen Logikai, Igaz/Hamis. Erre a változóra lehet hivatkozni a wifi kényszerített csatlakozásánál. De ahogy Fall-N is írta, nagy gond, hogy mind a kettő frekvencia ugyanazt a nevet viseli. Bár a meglévő BSSID-ra lehet csatlakozni, de nincs kizárva, hogy 1 percen belül megint ledobja. Akkor a 2 perce ellenőrzés hiábavaló. Ha pedig kisebb intervallumot adunk meg, akkor meg az ellenőrzés nem fogja békénhagyni a telót és ezáltal jobban merül az aksi. Szerintem amint lehet, változtasd meg a BSSID neveket és minden megoldódik.
-
-
válasz
zeon.hu #1590 üzenetére
"Amikor átvált mobilnetre a telefon, mert nincs internet, akkor le is csatlakozik a wifiről, illetve hogy vált át aktív wifi kapcsolat mellett?
Ha lecsatlakozik, akkor a "Hálózatról lecsatlakozva" esemény, ha nem csatlakozik le, akkor meg a Nincs internet eseményt kell elkapni (Értesítés érkezett)."Ezt kérdeztem és ajánlottam, de nem adtál választ rá, úgyhogy a kérdés még mindig fenn áll. Ha wifi-n van a telefon, akkor hogy megy a mobilnet? Ha be van kapcsolva a letöltésgyorsító (mobilnet használata, ha lassú a wifi), akkor azt ki kell kapcsolni, mert különben üldözzük a semmit. Érted mire gondolok? Normál körülmények között, ha elmegy a wifin a net, de lóg a hálózaton a telefon, akkor nem szabdna a mobilnetet használnia.
-
válasz
zeon.hu #1588 üzenetére
Én pedig válaszoltam neked, hogy ne az SSID eseményt használd, hanem a Wifi hálózatról lecsatlakozva és akkor működni fog. De ha nem szakad le a wifiről, csak simán elmegy a net, akkor azt egy pingelős makróval lehetne megvalósítani, ami "x" időközönként megpingel egy címet és ha nem válaszol, akkor le és felcsatlakoztatja a telefont a megadott wifi hálózatról/ra.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AI-séf főz a dubaji étteremben
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Automata kávégépek
- alza vélemények - tapasztalatok
- HP notebook topic
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Nothing Phone (1) - nem semmi (2)
- Formula-1
- További aktív témák...
- Lenovo Gamer Laptop: Ideapad Gaming 3 (i5 12500H, RTX3050, 32GB RAM)
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X +RX 6700XT 12GB +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- GAMER PC! i7-10700K / RTX 3060 Ti / Z490 / 32GB 3200MHz / 500GB NVMe / 750w! BeszámítOK
- Yamaha MX 630 (végfok)
- Lemezes PlayStation 5 + 2 kontroller
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest