- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Az-X
őstag
Érdekes a 10.5.7 Core Solo-nak ismeri fel a Core Duo procimat... volt valakinek hasonló?
-
Az-X
őstag
No Hölgyek, Urak... 2 napot bogarásztam főnök úr MacBook-jával így hatalmas tapasztalatot szerezve a korábbi kudarcok ellenére sikerült feltennem a laptopomra egy iPC OSX 10.5.6 Leopardot.
A gép egy IBM X60, a következőket kellett kiválasztani az opciókból:
Video - Intel GMA 950
Chipset - Intel ICHx SATA Drivers
Audio - AD1981
Ethernet - Intel 82566MM/DC
Power Management - Power Management Package
Fixes and Patches - CarbonLib Fix
PS/2 Devices - Mouse Fix and Keyboard Fix
DSDT Patches - Patch DSDT
Apple SMBios Patch - AppleSMBIOS-27 Rev3 667MHz
Applications - OSx86 Tools Utility and PacifistEzután kellett még neki egy Wifi driver és minden működött rajta.
Annyira bele lendültem a dologba, hogy most épp egy 10.5.7 települ, meglássuk mi lesz belőle. -
Az-X
őstag
Viszont akkor nekem is lenne egy újabb kérdésem... OSX 10.6 szeretnék telepíteni valamit ami előtt hozzá kéne férjek egy olyan fájlhoz amihez csak root felhasználóval lehet. Az internetes leírások alapján engedélyeztem a root usert, adtam neki jelszót meg minden... de aztán hiába írom be a terminálban, egyszerűen nem lép be (incorrect password). Ötlet valakinek?
-
Az-X
őstag
A hardver elemekből értelem szerűen azt válaszd ami van a gépedben. A többit meg... nos azt neked kell tudnod mire van szűkséged. Ha fogalmad nincs mi kell akkor pipáld be próbáld ki, ha nem tetszik reinstall és akkor nem pipálod ki
Előre felkészítelek, hogy az első install úgysem lesz elég. Én sok napot szarakodtam, míg eljutottam oda, hogy egyáltalán rendesen bebootolt.
-
Az-X
őstag
Tudna nekem linkelni valaki egy működő magyar lokalizációt? 10.6-hoz.
-
Az-X
őstag
válasz
Gdfath3r #4689 üzenetére
Üdv!
Kb 3-4 napja küzdök, szeretnék végre kipróbálni egy OS X-et. 10.6.2 volt az első amit próbáltam. A legnagyobb siker eddig ezzel a verzióval az volt, hogy feltelepült, elindult a grafikus felület, majd valami olyasmit írt ki, hogy nyomjam a power gombot míg kikapcsol a gép, majd kapcsoljam vissza...
Vicces gyerek mert minden indításnál eddig jutott csak.
A legsikeresebb verzió eddig a 10.5.2 volt. Ezzel már komoly kínok árán be is bootolt, működött is meg minden. Apró szépséghibája, hogy csak akkor indul ha benne hagyom a telepítő lemezt. Ami azért gond mert ez egy subnoti amihez csak USB-s DVD-m van. Több helyen olvastam, hogy IDE winyóra nem is célszerű próbálkozni vele... hát ebben IDE winyó van, de a telepítő látja, fel is mountolja, a futó rendszer pedig SATA-nak ismeri fel.A gép amúgy egy IBM X41-es. Kérdés, hogy lehet e erre 10.6.2-est tenni vagy ne is próbálkozzak vele? Ha igen akkor miként?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Gyermek PC játékok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest