Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• MaryJane

csendes tag

válasz fntastic #26421 üzenetére

Igen. Én is Premiere Pro-t, Vegast használtam, amikor ablakos rendszer volt a gépemen, aztán egy pár évvel ezelőtt, hirtelen ötlettől vezérelve nekiálltam felpakolni rá a Hackintosht. Egy ideig használtam, majd visszaálltam vindózra, mert nem igazán találtam meg azokat a "berögződött" programokat, amiket amúgy sem használtam azóta. Majd Dual boot, és már egy ideje nem is használok mást, csak OSX-et. Ezen vágok videókat, manipulálok képeket, és hasonlók. Annyira megszerettem az egyszerűségét, s azt, hogy feleannyi programmal megcsinálok mindent, hogy a notimat le is cseréltem Macre.

Tehát a kérdésedre a válaszom, határozottan igen. Sokkal jobb ezen dolgozni, mint a vondózos programokkal. Nekem például sokkal jobban kézre áll minden, emiatt haladósabb is a munka. Nincsen gondolkodási idő, homokóra, lefagyott gép utáni "picsábamármegintelbuktamamunkát" felkiálltások.

Nincsen semmilyen kompatibilitási/kódolási probléma. Talán a Final Cut miatt is van, mert sokkal jobb használni, mint a Premiere Pro-t. Bár mindkettő fel van telepítve, de csak a FCP-t használom.

Ha sikerül felhegesztened az OSX-et a gépedre, hidd el, hogy ebben nem fogsz csalódni. Ha tudod "kis"kompromisszumokkal tengetni, a gép előtt töltött napjaidat, akkor nagyon jó választás a rendszercsere. Legalábbis én ezen a véleményen vagyok vele.

Új hozzászólás Aktív témák