- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Mobil flották
- iPhone topik
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
RaZroX
addikt
Na mégegyszer megkérdezem hátha..
Tehát volt egy angol kiosztású billem átmatricázva és most vettem egy magyar kiosztású billt. Tökéletesen működik meg minden, azt leszámítva, hogy amióta ezt használom, alvó állapot után ki kell húznom és vissza kell dugnom, hogy működjön. (Ami vicces, mert a billel is fel tudom kelteni a gépet...)
Minden más usb-s eszköz gond nélkül működik, próbáltam több usb portot is, de semmi javulás.Retail OS X 10.9.2
(Retail OS X 10.8.5-ön is ugyan ez volt)ui.: alváshoz nem használok semmilyen kextet, oob működik.
-
RaZroX
addikt
AZ a helyzet nálam, hogy a mikrofon baromi halk. Emiatt már sokszor panaszkodtam de beletörődtem, hogy nem lehet megoldni (mármint senki nem tudja a megoldást rá). A kérdés az, hogy egy vezeték nélküli mikrofonos fejhallgató rendesen működne ? Ugye az USB alapon menne, tehát nem a VoodooHDA-t használná (gondolom én).
-
RaZroX
addikt
Amióta új billem van azóta alvás után nem működik. Ki kell húzni és vissza kell dugni, hogy működjön… tudtok erre valami megoldást ?
Eddig ilyen sose volt.
(OS X 10.8.5 RETAIL) -
RaZroX
addikt
válasz
ThuG4LifE #23827 üzenetére
nekem csak a rádóval csinálta ezt, de csak pár mp-re állt meg kb 1-2 óránként. De ott szerintem a kapcsolattal volt gond, szóval nincs köze a te problémádhoz. Egyébként máshol nem tapasztaltam ilyet, főleg azért mert az iTunes-on csak rádiót hallgatok, a gépen lévő zenéket VOX-al nyomatom
-
RaZroX
addikt
Ja én rendes asztali gépet fogok összerakni, ha meg lesz rá a pénz.
(#23823) Xero Lehet velem van a baj, de én utálam a mehanikus billentyűzeteket. Általánosban volt még infó órán mehanikus bill, hát én téptem a hajam minden órán. Folyton bele akadtak az ujjaim a gombokba, képtelen voltam rendesen gépelni. Nekem a lapos billentyűzet való
-
RaZroX
addikt
válasz
Tikakukac #23820 üzenetére
nekem meg pont egy Apple Bill kéne, mert nagyon bejön. Mondjuk most ez is teljesen elég
A hang amugy nálam is "ciripelt" régen iAtkos SL alatt, illetve most ML alatt max hangerőn berecseg, szóval kicsit a maximum alatt van és így jó.Szerk.: Apropó cikk.. régi tervem, hogy összerakok egy CustoMac-et, mindent lefotózok és egy fullos cikket írok az összerakásról illetve a telepítésről. Biztos sokak kedvét meghozná, főleg olyanokét akik nem is tudnak róla, hogy az OS X elfut PC-n.
-
RaZroX
addikt
-
RaZroX
addikt
GT640 GDDR5 1GB sokat dobna a játékbeli teljesítményen ?
Most 9600GS 768MB van, viszont csak egy Core 2 Duo E6300-as procim van.
-
RaZroX
addikt
válasz
McSzaby #23795 üzenetére
A Mac-nek pont az a lényege, hogy megveszed és használod. Nem kell vele semmit sem barmolnod, teljesen rendben működik stabil szépen és gyorsan. Na most ez a része egy olyan hacklinál ami nem OOB támogatott kapásból elveszik, mert bénázni kell vele, hogy minden működjön.
Nevetni fogsz, de nálam az OSX volt fent egyhuzamban a legtovább. Win-nél le sem tud telni a 30 nap, mert újra kell tennem , mert a gépet szinte mindenre használom és kb belehal a rendszer. Az OSX meg sem érzi..
Pl windows 7 alatt nálam 2-3 napot bír alvással a gép, a 4. napon már teljesen belassul a rendszer és kell neki egy resi (márha működik az alvás, utobbi időkben a win 7 nálam alvás után meghal..). Most pl kb egy hete használom az OS X-et kikapcs nélkül, csak alvással és semmi röccenés.Minden esetre nem akarlak rábeszélni, csak a saját tapasztalatomat írtam le.
-
-
RaZroX
addikt
AppleHDA Patch-elésben járatos valaki ?
-
RaZroX
addikt
Ehhez a laphoz szerintetek van hankártya kext ? Vagy van ötletetek, hogy mivel működhet jól ? Most egy Vindóz de most szerencsére vissza tudtam már rakni az OSX-et (ML) és most az istenért sem akar működni a hang.
Eddig úgy tudtam életrekelteni, hogy felraktam a VoodooHDA kext-et MB-ből, majd Kext utility-vel az AC97-es kext-et (Szigoruan ebben a sorrendben, különben nem működik.) De most egyátalán nem akar.. -
RaZroX
addikt
Van egy 500-as és egy 80-as HDD-m, az 500-ason van az OS X, a 80-ast meg nem használom semmire. Úgy gondoltam felrakok egy Win7-et, hogy alkalmanként tudjak játszani, de partícionálás után kiírja, hogy "A Windows 7 nem telepíthető erre a lemezre. Hibakód: 0x1
23456789" Mi lehet a gond ? -
RaZroX
addikt
Ide is beírom hátha tudtok segíteni:
Üdv!
Van egy USB-s Bluetooth-om, ami ezidáig gond nélkül működött, most meg nem hajlandó uj eszközöket találni, illetve az eddigiekre sem tud csatlakozni. Van egy régi telefonom, aminek hibás az usb csatlakozója, így bluetooth-on akartam leszedni a fotókat róla, de így most nem tudom. Le tudom valahogy "restelni" a bluetooth beállításokat vagy valami ? -
RaZroX
addikt
Na megrendeltem ezt a hangkártyát, remélem be fog válni. Gondolom a VoodooHDA-t törölhetem is ha már megvan ugye ?
-
RaZroX
addikt
Azta.. frissítettem ugye 10.9.1-re és most mindenféle beállítás nélkül működik a mikim megfelelő hangerőn
ezt kaptam karácsonyra az Apple-től
Amúgy Boldog karácsonyt mindenkinek !
-
RaZroX
addikt
válasz
LógaGéza #22668 üzenetére
Huu én meg felkelek kómásan, idejövök a géphez, bezárogatom a naptár értesitéseket és volt egy AppStore-os értesítésis, mégpedig a 10.9.1-es és veletlen a telepítésre kattintottam. Kérdés nélkül egyből elkezdte telepítni és ugye ez nem a combo update-es dolog... feltelepült de minden rendben, semmilyen kextet nem kellett ujra bemásolnom
Amúgy ezekszerint nvidia kártyát nem nagyon érdemes venni ? Csak mert én majd az erősebb gépembe azt vennék legszívesebben.
Ja és köszi a screenshot-os tippet
(#22669) BoboDJ: Szintén!Szerk.:
Júj hát ez a kép elég érdekes... miért ilyen ?JPG-be konvertáltam -
RaZroX
addikt
Never Give up
Én egy IBM gépen használok OSX-et annak ellenére, hogy az OSX86-on volt aki azt írta, hogy a 10.4 talán felmegy rá.. aztán most majdnem teljesen biztos vagyok benne, hogy én vagyok az egyetlen ember a világon aki erre a gépre felrakta a Mavericks-et
És 99%-ban tökéletesen működik is!
Komolyra fordírva a szót, mindezek ellenélre én is azt javaslom, hogy erre a célra összeállított gépre érdemes feltenni, én is ezt fogom tenni majd nyár-ősz felé.
-
RaZroX
addikt
Pendrive-ról Bootolsz, akkor bejön a Bootloader és onnan kiválasztod az OS X-et. Szerintem a kedves kolega arra próbál kilyukadni, hogy a bootloadereddel lehet a gond, de ezt kétlem, mert én ugyan ezzel a módszerrel raktam fel a Mavericks-et és nálam jó volt. (bár ez nembiztos, hogy kizárja a lehetőségét. Szerintem húzd újra és EasyBeast-et csináld meg. Segiteni most többet nem tudok mert melozok, majd este leszek csak.
-
RaZroX
addikt
Mavericks-et tegyél fel. Tök ingyenes, újabb is, többet is tud és gyorsabb is. Azt meg csak letöltöd és nem kell másolgatni semmit sehova, egyből megtalálja.Ja benéztem, már megoldottad(#22605) kabalthenbk GraphicsEnabler=Yes ezt így írd be amikor beírod a -v és PCIRoot-os kapcsolót. Ha nem jó, akkor GraphicsEnabler=No
-
RaZroX
addikt
Én az SSD-s telepítést nem vágom, de azért megpróbálok segíteni.
Ilyen "rendszer számára fentartott..." dologról én nem tudok OSX alol. Leglalább is látható partíció biztos, hogy nincs, nekem már fent volt 10.5-től kezdve az összes és sose találkoztam ilyennel.Ez az OS X telepítését lépésről lépésre leírja.
-
-
RaZroX
addikt
válasz
GazVezír #22537 üzenetére
Hát amióta nem fut a Chrome nincsenek kiakadások egyátalán, sőt gyorsabb lett az egész rendszer. Számomra hihetetlen, hogy egy böngésző ilyen szinten le tudja zabálni a gépet. A kép szétesés csak Safari-nál fordult elő, azt meg szintén nem használom, mert most Operázok. Szóval egyenlőre nem kell foglalkoznom szerencsére a problémákkal. Aztán idővel (nyár körül vagy legkésöbb ősszel) összerakom a CustoMac-et és azzal remélem már nem lesznek teljesítménybeli gondok.
(#22536) kelzsoca: Hirtelen mindenki virtuális OS X-et akar. Keress Google-ön egy előretelepítette VMware OSX képfájlt, azzal elvileg működni fog.
-
RaZroX
addikt
Hali!
Mostanság többször is előfordult, hogy kiakad a rendszer. Megáll az egész és nem reagál pár másodpercig. Elég sok mindent futtatok egyszerre, vajon a régi hardver az oka ?
A porci nem akad ki, sőt általában 20%-on megy, ramom is van szerintem elég ehhez, a HDD félig sincs.
Amik egyszerre futnak ilyenkor:-iTunes
-uTorrent (fel és letöltés is megy)
-PS CS6
-Safar (5-6 lap, köztük youtube-on HD-ban lejátszás is)
-Chrome (1-2 lap)
-VLC (csak meg van nyitva de nem megy rajta semmi)
-DropBox
-Gdrive
-egyéb kis appok...gépem:
1,8GHZ Core 2 Duo E6300
4GB DDR2 800MHZ (2x2)
NV 9600GS
500GB SATA HDD 7200RPM (1-2 honapos, 100%-os)
OS X 10.9.0Ez egy ilyen régi gépnek elég soknak tűnhet, gyakorlatilag semmi nem szokott 100%-on menni.
Szóval van valami ötletetek ? -
RaZroX
addikt
válasz
bajnokpityu #22519 üzenetére
VOX-ot tudom én is ajánlani. Kedvenc zenelejátszóm.
-
RaZroX
addikt
válasz
ThuG4LifE #22510 üzenetére
Ja mert minden értelmes tutorial angolul van hozzá
Angolul én is sokkal több mindent megtalálok benne. Eleinte OS X-el is így volt mert SL-ben még ugye n em volt magyar nyelv, én meg azt használtam a legtöbbet. Aztán tök szokatlan volt magyarul de most meg már angolul lenne fura.
-
RaZroX
addikt
Lehet én is felteszem mert egyre több bugot találok a rendszerben.
-
RaZroX
addikt
válasz
V.Stryker #22498 üzenetére
Online rádió-nál (iTunes-on) van olyan csatorna ahol néha nekem is sistereg néha de szerintem ez szolgáltatás probléma. A youtube fogalmam sincs mért sistereg neki. Próbáld meg, hogy a rendszerhangerőt csak 3/4-ig huzod fel, és a hangfaalakon veszed fel a hangerőt. Nekem pl 100%-on recseg, így meg nem
Mondjuk az én hangkártyám 2 különálló kext-el működik csak szóval lehet nem a legjobb példa -
RaZroX
addikt
Olyasmi amugy nincs folyamatban, hogy iOS-t portolnak Androidos vagy WP-s készülékre ?
-
RaZroX
addikt
válasz
V.Stryker #22428 üzenetére
Egyet értek, bár nekem nem voltak bugok ML alatt sem, de ez jobb lett valóban.
Más: Nekem most OOB megy a sleep Mavericks alatt, viszont úgy működik a dolog, hogy rákattintok hogy sleep, monitor Stand By-ba a kerül, a gép meg még megy fél percet mire elalszik. ML alatt SleepEnablerrel ment az alvás, de ott azonnal elaludt, ha rákattintottam.
-
RaZroX
addikt
Na így pár nap használat után kialakult végre egy véleményem a Mavericks-ről, persze a saját konfigom által.
Nagyon tetszenek az újítások, tényleg gyorsabb és folyamatosabb mint az ML, animációból is több van. Snow Leopard óta nem volt olyan OS X amire azt tudtam volna mondani, hogy szerintem ez eddig legjobb, de erre most simán mondomViszont.. akár mennyire is szépítem a dolgot a gépem felett eljárt az idő, már kevés ennek a rendszernek. Vannak dolgok amik Windows alatt gyorsabbak mint Mavericks alatt. Erősen gondolkozom, hogy vissza váltok Snow Leopard-ra, csak még meg kell néznem, hogy az appok amiket használok támogatják-e még..
Ugyanis az elképesztően gyorsan fut, csak 1-2 óráig volt fent, de ennyire gyorsan működő OS-t én még nem láttam PC-nSzóval még kiderül mi lesz..
-
RaZroX
addikt
Videó illetve Zene szerkesztés/készítési munkálatok ugyan olyan jól mennek Hackintosh (nyilván megfelelő hardverrel) alatt mint igazi Mac-en ? Sose volt szerencsém kipróbálni videószerkesztést igazi Mac-en, de akikkel beszéltem erről, azt mondták hogy ég és föld Windows-hoz képest.. Szóval ez teljesül Hackli alatt is ?
-
RaZroX
addikt
Az mi, hogy OOB működik a sleep ?
Eddig ki se próbáltam, ma reggel arra keltem, hogy miután bezártam a Wake Up Time-ot és visszafeküdtem aludni, rá egy órával elaludt a gép.
Se DSDT, se sleep enabler.. semmit nem tettem hozzá fel. ML alatt csak Sleep Enabler-rel működött a sleep, de csak manuálisan, tehát magától nem tudott elaludni, csak ha én kattintottam rá hogy aludjon el.
-
RaZroX
addikt
válasz
Tikakukac #22323 üzenetére
Én is úgy vagyok vele, hogy már egyszer pénzt adok rá ki akkor az legyen olyan is és tartson ki sokáig. De rájöttem, hogy most munka mellett elég kevés időm van, így nem játszom semmivel tehát nem is kell erős gép. Játékon kívűl meg mindenre elég a jelenlegi gépem is. Majd szépen lassan összegyűjtök rá
-
RaZroX
addikt
Hát hogy is mondjam.. nincs meg a megfelelő képzettségem kext készítéshez
Úgyhogy egyenlőre akkor maradok sleep nélkül.
Amúgy ML alatt nagyon durván gyors.. Windows-nál a sleep-re kattintva még vársz egy jó percet mire bealszik, ML alatt kattintás után azonnal elalszik az egész -
RaZroX
addikt
SleepEnabler tönkre vághatja a rendszert ? ML alatt működött vele a sleep gond nélkül, de gondoltam megkérdezem mielőtt felteszem Mavericks-re.
-
RaZroX
addikt
Hát öcsém... Chrome-ot se használok többet..
Chrome-nál ha zenét hallgatok youtube-on és közben netezek akkor akad a zene, Safarinál ilyen egyátalán nincs.. Ráadásul jóval gyorsabb is a Safari -
RaZroX
addikt
Na felraktam egy ML-t, hogy akkor majd arról könnyedén megcsinálom a Mavericks telepítőt UniBeast-el. A telepítő elkészítése gond nélkül és gyorsan lezajlott.
Maga a telepítés még mindig nem megy, de most más a gond mint legutóbb:
Bootolok a telepítőről, megjelenik az alma, forog alatta a cucc, majd elmegy a kép (a monitor stand by-ba kerül) és lefagy minden (nem reagálnak a billentyűzet ledek).
Kipróbáltam -v illetve -x parancsokkal, a végeredmény mindig ez, kivéve -x indítással, olyankor működnek a billentyűzet ledek miután elmegy a kép.Ezek után átkötöttem VGA-ról DVI-ra hátha ez megoldja, de nem...
Szóval lelkesen várom a javaslatokat
-
RaZroX
addikt
válasz
bobooo #22261 üzenetére
Leszedtem egy preinstalled ML-t de annak meg minden baja volt.. nagy nehezen rendberaktam aztán meg amikor leszedtem volna a Mavericks-et Appstore-ból közölte hogy minimum 2GB ram kell neki ehhez, ami azért vicces mert pont 2 GB-ot adtam meg neki... ugyhogy hagytam a büdös francba
Szerk.: Na de no problem, már csinálja a dolgát a Disk Utility.
-
RaZroX
addikt
Mi lehet a megoldás a problémára ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayerUnknown’s Battlegrounds
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Mr. Y: Motoros sztorik #06
- Házimozi belépő szinten
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Autós topik
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Antivírus szoftverek, VPN
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Apple iPhone 14 128Gb Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E550 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I DVDRW I 15,6" HD I CAM I W10 I Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest