-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
varsam
őstag
Nemrég írtam a megoldást. Nálam ez működik. Sima win-es start recovery nem segít, ez viszont igen.
Itt el tudod olvasni, 4 napja írtam. -
varsam
őstag
Én a legújabb macdrive-val mindent láttam win7 alól osx partición, tudtam másolni/törölni kexteket. Nem kell neki semmi betűjel. (kalózöbölből leszedheted
)
(#4958) geri005
Úgy a legkönnyebb, ha először win-t teszel fel, majd utána az osx-et, amivel együtt telepítesz egy Chameleon bootloadert (ezt mindegyik telepítő tartalmazza). Ennek segítségével tudod indulásnál kiválasztani, hogy melyik oprendszer induljon. -
varsam
őstag
Disk utiliy-ben miért nem tudok Verify és Repair Disk Permissions-t csinálni? Azt írja mindkettőre, hogy Error: No installer packages can be found for this disk.
-
varsam
őstag
válasz
Misi1979 #4917 üzenetére
Nem kell ide olyan nagy tudomány
Bonyolultnak tűnik, de nem vészes. Az a lényeg, hogy olvass utána rendesen, hogy az egyes hardverjeidnek milyen kextre (kernel extension - ezek leginkább a windowsos driverekhez hasonlíthatóak. Később is lehet őket "telepíteni" és törölni bármikor) van szüksége. Utána már csak egy üres vinyó/partició kell, aztán mehet a telepítés, ami még egyszerűbb mint windowsnál.
Windows mellé szeretnéd az osx-et ugye? Indulj ki abból, amit leírtam feljebb.Ha telepítés után nem indul a win (nálam sosem), mert hiányzik neki a bootloader, akkor se ijedj, könnyen orvosolható. Ha ilyen, akkor:
- win dvd-ről bootolj be, mintha telepíteni akarnál.
- válaszd a Javítást
- ott parancssort majd írd be ezt a két paracsot:
- bootsect /nt60 C: - itt a C helyére lehet másik meghajtó betű kell, a lényeg, hogy az a meghajtó betű legyen, amelyik partición sorrendben van a win. Szval ha második partició, akkor D:
- bcdboot C:\Windows /s C: - a meghajtó betűjelek itt is ugyan azok legyenek mint az előbb. -
varsam
őstag
válasz
Misi1979 #4909 üzenetére
Az én laptopomban is 965-ös chipset van T7500 procival és bár nem quadro, de nvidia vga-val. Ezek tökéletesen mennek. Az ethernetre és a wifidre keress rá ezen a fórumon, vagy akár az egész gépedre.
Én egy Hazard féle 10.6.2-őt próbálnék a helyedben. Pár hsz-el feljebb találsz egy képet a választható kextekről.
Ebből ami kell sztem:
- chameleon rc3 + pc efi 10.5
- boot options/ graphics enadbler (bár én is feltettem innen, de vmiért nem működött, viszont utólag is meg lehet oldani) -ez a vga-hoz kell.
- a hálózatnak megfelelő kextek (nézz utána ezeknek)
- laptop support/ voodoobattery, voodoops2trackpad
- patches/ evoreboot, fakesmc (ezt később lehet cserélni újabbra ), PS2 (nem biztos, de lehet h kell, nálam alapból valamiért nem ismerte fel a billentyűzetet és csak windows alól tudtam felmásolni a voodoops2controller.kext-et, ezzel megy a bill tuti.)
Hirtelen ennyi jut eszembe. De mindenek előtt keress rá a laptopod pontos típusára illetve az egyes hardverelemekre, hátha már valaki próbált hasonlóra osx-et telepíteni. -
-
varsam
őstag
10.6-hoz nem tudom, hogy van-e, 10.5-höz volt, de borzasztó. Ha teheted, kíméld meg magad tőle, szinte érthetetlen a fordítás, elrondítja az egész oprendszert. Nagyon minimális angol tudás kell hozzá, hogy használd. A magyar fordítás egyáltalán nem olyan mint a windows-é.
-
varsam
őstag
Ilyet nekem is csinál, nem tudom mitől lehet. Sima Leo kb 5 percenként csinálta, Snow Leo már ritkábban, de ez is csinálja.
más:
beszereztem egy Broadcom BCM94311MCG notebookba való wifi kártyát, tökéletesen megy SnowLeo alatt, semmi nem kell hozzá, alapból felismeri, úgyhogy mostmár 100%-os a hackintosh-om -
varsam
őstag
-
varsam
őstag
válasz
sislaciii #4851 üzenetére
Attól hogy megnyitod a dmg fájlt, magát a programot még nem fogod tudni használni windows-on. A mac-re írt progik nem mennek windows-on, erről jobb ha most gyorsan lemondasz. Vagy telepítesz virtuális gépre mac os x-et, vagy rendesen felteszed a gépedre, mert máshogy nem fogod futtatni a kívánt alkalmazást.
-
varsam
őstag
húha
Ezt egy szimpla linux live cd-vel (pl ubuntu) is meg lehet csinálni?Nálam:
1 vinyó van, első partició 100megás vmi amit win 7 csinál, második win7, harmadik osx, negyedik meg csak adatoknak. Az osx-el együtt települt a chameleon, szval gondolom az a 3. partición van.
Az sd.. particiót jelöl ugye, szóval akkor ezt kéne csinálnom?mentés: dd if=/dev/sdc of=mbr bs=512 count=1
visszatöltés: dd if=mbr of=/dev/sdc bs=446 count=1 -
varsam
őstag
És azt hogy kell csinálni?
Ez kell hozzá? -
varsam
őstag
Ha már van egy működő Mac-em, és újra akarom tenni a Win-t (ugyanazon a vinyón vannak és nincs lehetőség másikra), akkor ezzel a wines chameleon installerrel újra tudom tenni a chameleon-t, hogy tudjam mindkét rendszert bootolni? Használta ezt már valaki, vagy hogy tudnám megoldani a dolgot?
-
varsam
őstag
Köszi megnézem
(#4799) sghc_toma
elindul nélküle, de úgy elég lassú lesz a gép, sztem ilyenkor teljesen visszaveszi a szorzót alapból a gép, és nincs ugye ami ezt változtassa.(#4800) Pret_1G
Szimplán netezés, msn közben 55fokos a proci, terhelésnél 70fölé megy, tesztprogival megy csak 80ig, de a fölé már nem. Csak ha kevesebb lenne üresjáratban, akkor a venti is halkabb lenne, ami éjszaka elég fontos.
Köszi, megnézem ezt is kextet is. -
varsam
őstag
snow leo-ra van vmi jó intel procis "power management?" Most nem jut eszembe a rendes neve, szval olyan ami visszaveszi a proci szorzót amikor nincs szükség a teljesítményre. Jelenleg Nullcpupowermanagement-et használok, amivel (ha jól tudom) folyamat maxon van az órajel, de így többet is fogyaszt, meg melegszik a gép.
-
varsam
őstag
-
varsam
őstag
próbálj valami 10.5.7 vagy 10.5.8 verzót, esetleg mégújabb Snow Leopardot 10.6.2 (feljebb találsz egy nevet), ezek már nekem is simán felmentek, míg a régebbiek nem.
Azt biztosra tudom mondani, hogy a wifid nem fog menni, ahhoz még nincs működő kext sajnos. -
varsam
őstag
Ha voodooPS2controllert akarok használni, akkor az ApplePS2-őt le kell törölnöm?
-
varsam
őstag
Köszi az ötletet, ez jobban tetszik mint az usb-s wifi.
Ezen az oldalon lévő scriptre gondoltál? -
varsam
őstag
Próbáltam ezt már régebben akkor sem ment, most sem
azért köszi
nekem a voodooPS2controller SnowLeo alatt alapból nem megy, kext utility-val elszáll. ApplePS2Controllert próbáltam így szerkeszteni, de azzal sem megy, kext utility közben így ez is hibát dob.Ezenkívül a tapipadom se működik rendesen, illetve az egeret tudom mozgatni, de kattintani már nem tudok vele, voodooPS2trackpad sem működik. Sima Leo alatt még 2 ujjas kombinációkat is ismerte, most preferencesbe semmit nem tudok állítani rajta.
-
varsam
őstag
válasz
glockadam #4711 üzenetére
olvastam Godfath3r kártyáját, csak nekem olyan kéne ami azért Win alatt is simán megy, és ezt nem tudom mennyire ismeri Win, illetve van-e hozzá vmi driver.
Köszi a linket, nézelődök, de nekem vmi olyan cucc kéne amit Mo-n is be lehet szerezni és Win alatt is működnek. -
varsam
őstag
más:
Milyen wifi vevő egységet ajánlanátok? Jelenleg a laptopomban Intel 4965 típusú van, de ehhez már nagyon régóta nincs semmilyen működő kext, és szerintem már nem is lesz. E helyett kellene valami, amivel tudnék wifizni, jó lenne akár USB-s...illetve:
Jelenleg a "0" gomb helyén nekem a hosszú "í" betű van, és az eredeti "í" betű gombja pedig nem csinál semmit. Valahogy meg lehetne ezt cserélni, hogy a "0" helyén a "0", az "í" helyén pedig az "í" legyen? -
varsam
őstag
válasz
Pret_1G #4701 üzenetére
nekem az új chemeleonnal működik mindenféle kext nélkül a vga-m, csak a com.apple.Boot.plist fájlba (extra mappában) be kell írni két sort:
<key>GraphicsEnabler</key>
<string>Yes</string>Illetve még lehet hogy be kell szúrni a "-pci0" v "-pci1" -et ide:
<key>Kernel Flags</key>
<string>-pci0</string>Nekem így "-pci0"-val tökéletesen megy.
Így néz ki az egész:
<dict>
<key>Timeout</key>
<string>2</string>
<key>Kernel</key>
<string>mach_kernel</string>
<key>Kernel Flags</key>
<string>-pci0</string>
<string>Yes</string>
<key>SMBIOSdefaults</key>
<string>y</string>
<key>GUI</key>
<string>n</string>
<key>Legacy Logo</key>
<string>Yes</string>
</dict> -
varsam
őstag
istat-nak hogy tudom beállítani, hogy tudja olvasni a CPU és GPU hőmérsékletet?
Temperature Monitor nevű progi a processzorét tudja olvasni, de GPU-t nem.(#4306) tlac
lövésem sincs mi lehet. -
varsam
őstag
minden más működik. Gondolom az apple bill kiosztása miatt ilyen, vagy nem tudom. Van 0-ám is, mivel van numpad a laptopon, csak akkor is zavaró.
Újabb hiba, csak h nehogy már jólegyen
Behozom a Dashboard-ot, majd amikor beölti a widgeteket, akkor ilyen fehér körülöttük néhánynak. Ha megnyitom mindegyik beállítását akkor eltűnik.
[link](#4299) tlac
Még a legelején voodooPS2-őt tettem fel, de az nem ment, és akkor billentyűzetem sem volt. De keresek másikat, hátha... -
varsam
őstag
-pci0 -vsl szépen felismerte, -pci1-el nem ment. Most már látja, hogy 8400M G.
QE & CI Support még mindig nincs, de már gyorsabb a gép.
Nagyon köszönöm a segítséget.Az applePS2Controllert valamiért nem engedi lecserélni. Csináltam róla egy másolatot, amit átszerkesztettem, de nem engedi hogy visszamásoljam, pedig megvannak a jogok.
-
varsam
őstag
igen
próbáld ki, jobb ötletem nincs
aztán futtass egy kextutility-toké megpróbálom.
<string>Yes</string>
Ezt a két sort az Extra mappában lévő com.apple.boot.plilst-be kell csak simán a végére beszúrnom, majd újraindítanom a gépet? A meglévő nvinject és nvenablert töröljem? -
varsam
őstag
nos megvan a kext, de ha megnyitom ezt az info.plist-et, akkor ezt látom, és itt megáll a tudományom [link]
Megint más: vga-hoz nvinject-et és nvenabler használok, de kicsit akad az exposé. System profiler-be sem ismeri fel rendesen a vga-m. Olvastam valahol, hogy EFIStings-et kéne használni. Nos az mi és hogy
? Vagy valami más ötlet?
-
varsam
őstag
ntfs-3g-vel és macfuse 2.1.7-el már megy rendesen
A lilaság is megvan. Displays-nél át kellett állítani a színt sRGB-re
Már csak a duplaklikk-es dock-ra zárás, és az í csere van vissza.
-
varsam
őstag
válasz
Pret_1G #4258 üzenetére
most látom nálad is ez a hiba. Nálam viszont nincs voodooPS2controller, mert azzal hibát ír az osx, és ApplePS2Controller van fent.
Hogy tudom egyébként szerkeszteni?(#4280) tlac
[link]
Na ez most érdekes. Ugye itt a screenshot-on kéknek látszik ("Automatic-on"), viszont nekem itt a monitoron lila... -
varsam
őstag
lenne pár kérdésem snow leo-hoz:
- NTFS-hez mit tegyek fel, hogy tudjam írni is? ntfs 3g és macfuse páros nem jön össze, hibát ír ki.
- a hosszú í betűm a 0 helyén van, az eredeti gombja pedig nem csinál semmit. Ezt hogy tudnám visszatenni a helyére?
- hogy lehet megcsinálni, hogy ha duplán kattintok egy ablak felső részére, akkor azt letegye a dock-ra? Sima Leo alatt ment, itt snow-val nem, és jó lenne.
- ha jobb klikkelek egy ikonra, akkor a különböző pontokat mért lilán jelöli ki? ezt meg lehet valahogy változtatni?(#4278) HiPPoNaX
moddolt bios-t használunk mindketten az EX600-hoz, amivel magától felismeri és használja mindkét magot az osx. Azelőtt nekem se mentek a telepítők, de ezzel a biossal igen.
innen lehetett leszedni, de sajnos már meghalt az oldal :S Azt hiszem nekem még megvan valahol, ha kell írj rám és elküldöm. -
-
varsam
őstag
Ha kextet akarok törölni vagy feltenni, akkor azt elég csak a S/L/E mappából törölni, illetve ide másolni? majd újraindítani a gépet?
-
varsam
őstag
windows alá van vmi driver, amivel tudom olvasni az osx HFS+ fájlrendszerét?
-
varsam
őstag
válasz
trebron86 #4060 üzenetére
Itt egy nagyon jó leírás magyarul, hogyan is kell telepíteni. Ebből egyedül az Acronis-os részt hagyd ki, az nem fog kelleni. Olvasd el. Itt kicsit régebbi osx-el próbálkozik a srác, de te majd azokat próbáld, amit én linkeltem, és már töltöd őket
A Chameleon boot manager segítségével tudod majd kiválasztani a gép bekapcsolása után, hogy melyik oprendszered induljon el (windows vagy mac). Ezt majd osx telepítés közben tudod bejelölni és az acronis helyett van, azt letörölheted.
A kext, (kernel extension) ugyan az kb, mint windowsnál a driverek.
Ezeket is majd mac telepítése közben tudod kiválasztani.
Ennek lenne jó utánajárni az insanelymac fórumon. Itt az alaplapodra keress rá, mert általában az alaplapon múlik minden, pontosabban a chipseten. Nézd meg hogy ki miket telepített hozzá. (chipset, hálózat, audió) De szerintem mindennek mennie kell majd.
Videókártyád is menni fog majd sztem.
Ezeket nézd meg, mielőtt nekikezdenél, így majd telepítés közben már csak be kell pipálni a dolgokat (a leírásban látni fogod hogy hogyan, a Customize résznél)
Elsőre hirtelen ennyi, hajrá -
varsam
őstag
válasz
trebron86 #4058 üzenetére
Ennél újabbakkal kellene próbálkoznod szerintem. Küldtem róluk PÜ-t.
Acronist sztem felesleges feltenned, az osx-el együtt tedd majd fel a Chameleon boot loadert, azzal tudsz oprendszert választani gép bekapcsolás után.
Ezen a fórumon keress rá a laptopodra, és nézd meg milyen drivereket/kexteket tettek fel hozzá. -
varsam
őstag
Akkor lehet nem cserélek, ahogy néztem elég körülményes még a dolog, nincs kedvem plusz particióval szenvedni, meg minden más egyébbel. Most ez a 10.5.8 stabil és tök jól megy, csak még wifi kext hiányzik. (még fejlesztés alatt áll)
Illetve nem tudja valaki, hogy a vga kimenetet hogy lehetne működésre bírni? Sima D-Sub kimenet. Amikor csatlakoztatni akarok külső kijelzőt, majd rámegyek a Displays-nél hogy Detect Displays, elsötétül a képernyő, és sehogy nem tudom visszahozni, csak ha újraindítom a gépet. Jó lenne, mert filmezni jobban szeretek lcd tv-n, de ilyenkor mindig át kell lépnem Win-be... -
varsam
őstag
Jelenleg 10.5.8-as osx van a gépemen, de ki szeretném próbálni a snow leo-t. Leírást sokat találtam, hogyan is lehet telepíteni, ezeket majd megpróbálom.
Kérdésem csak annyi, h az eddig használt kexteket tudom használni snow leo alatt is? -
varsam
őstag
Ez nem igaz:
[link]
[link]
Ez csak két link, de google többet ad.Plusz érdekesség:
Snow Leo PC-re
Snow Leo PC-re (AMD) -
varsam
őstag
válasz
m0h0senator #3905 üzenetére
tegyél másik fajtát..van még pár: ájAtkos, ájDeneb
-
-
varsam
őstag
Megcsináltam amit írtál, most már vista alól bármit elérek, amit megosztok osx-en, de fordítva ez nem így van. Szval a vistás public mappát tudom olvasni, viszont ha megosztok egy meghajtót, azt látom a listában, de amint bele akarok menni (na ez szép megfogalmazás) ezt írja ki : This operation cannot be completed, because the original item for "D" cannot be found.
A "D" pedig a meghajtó akar lenni, amin egy az egybe beállítottam, hogy ossza meg.
Jelszóval és jelszó nélkül is ezt a hibát írja ki.Szerk:
Külön meghajtót nem tudok megosztani, de ha a mappákat egyesével megosztom, akkor már jó... érdekes...de mind1
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Gamer szék noblechairs LEGEND TX Szövet Antracit
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5060 TWR számítógép - i5 8500 16GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD UHD630 WIN10
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i7 9750H 32GB 500GB Radeon Pro 5300M hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest