- Motorola Edge 40 - jó bőr
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Netfone
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Honor 400 Pro - gép a képben
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Xero
nagyúr
válasz
#51177472 #19659 üzenetére
De olyan általánosságokat kérdezgetsz, amire nem lehet érdemben válaszolni. Most is harapófogóval húztuk ki, hogy se multibeast se semmi.
Ezek között keress olyan configot, vagy ahhoz a lehető legközelebb lévőt mint a tied és az ott leírtaknak megfelelően járj el: [link]Szükséged lesz:
- Az unibeast-el elkészített pendrive-ra.
- A legfrissebb Multibeast telepítőre (A neked szükséges beállítás listával. Nem mindegy mint pipálgatsz.).
- Az alaplapodnak megfelelő (a bios verziónak is stimmelnie kell) DSDT-re (ezt az asztalon kell elhelyezned és átnevezni DSDT.aml-re).
- A legújabb Chimera-ra, ha iMessage-et is szeretnél macera nélkül.Ha ezek fent vannak, akkor gond nélkül kell működnie a legtöbb esetben.
-
Xero
nagyúr
válasz
#51177472 #19656 üzenetére
Pontosan mi került fel? Ugye az megvan, hogy az alkatrészeknek megfelelően kell kiválogatni a kexteket, az smbiost, megadni neki a DSDT-t ha szükség van rá stb stb. Ez egy egyszerű kernel panic, amennyire látom már az smbios-cpu-nál hasal.
Az én meglátásom az, hogy nagyon nem néztél utána ennek a folyamatnak. A legegyszerűbb eljárás az unibeast-multibeast páros. A forumon és a wikin is kiválóan van dokumentálva minden az egyes alkatrészeknek megfelelően. Szánj rá időt, olvass utána és indulj tiszta lappal.
-
Xero
nagyúr
válasz
#51177472 #19646 üzenetére
Mondjuk nem ártana tudni, hogy pontosan mit és hogyan raktál föl. Az is sokat segítene, ha verbose mode-ban indulnál és nem annyit kapnánk, hogy nem bootol. A boot loader (ahol kiválaszhatod mi induljon) mikor és hova lett feltelepítve? Mi került föl? Chameleon, Chimera, Clover?
Szóval a lényegi információkat még mindig elhallgatod.
-
Xero
nagyúr
-
Xero
nagyúr
A tegnapi, napi jócselekedetem:
A Hackli alól kihalt a monitor még december elején. Egészen pontosan a DVI port adta meg magát végérvényesen. Mivel annyira nem volt fontos a gép, így nem is foglalkoztam vele.
Most itthon voltam pár napot és meguntam, hogy nem tudja senki használni.
Egy szó mint száz sikerült a VGA out-ot működésre bírni a HD3000-en hiba nélkül.A szükséges módosított kext erre található: [link]
Az smbios-t MacBook Pro 8,1-re kellett módosítani, de ez nem sok vizet zavart.
Érdemes utána felrakni egy switchresx-et és fixálni 75Hz-en a jelet. Így normális (részben, azért az én szememet bántaná, hogy nem digitális jelet kap) a kép és egyedül a boot során kell nyomni egy sleep-wake kombinációt, hogy legyen kép. -
Xero
nagyúr
válasz
peterattila #19348 üzenetére
Akkor részemről passzolom a kérdést. Sorry.
-
Xero
nagyúr
válasz
peterattila #19346 üzenetére
"Jan 15 07:14:32 Peter-Mac-Pro kernel[0]: NVEnabler::probe fails"
Ez nem egészséges teljesen. Nekifuthatnál valamilyen másik kext-el nvenabler helyett. Hirtelen jobb ötletem nincsen.
-
Xero
nagyúr
válasz
peterattila #19344 üzenetére
Leginkább igen. Az mindenképpen érdekes, hogy egy 1080p teljesen leterheli. Próbáld meg Plex-el és VLC-vel is.
-
Xero
nagyúr
válasz
peterattila #19342 üzenetére
Nem teljesen. Ha van normális kext és minden be van állítva, akkor általában van Quartz Extreme (gyorsítás). 9800gt-nél is elérhető ez. Lehet, hogy át kell flashelni 8800-ra a kártyát, de mennie kell.
-
Xero
nagyúr
válasz
instantwater #19317 üzenetére
Vedd meg a store-ban, a többit elintézi a unibeast.
-
Xero
nagyúr
válasz
instantwater #19304 üzenetére
Pedig ez utóbbi lenne a legegyszerűbb megoldás.
-
Xero
nagyúr
válasz
instantwater #19302 üzenetére
Miért nem jó a vmware? Feldobsz egy SL-t, frissíted, megveszed a ML-t és megcsinálod unibeast-el a pendriveot.
-
Xero
nagyúr
válasz
filmesember #19171 üzenetére
Csak az App Store-ban lehet kapni. Ott vedd meg.
-
Xero
nagyúr
-
Xero
nagyúr
-
Xero
nagyúr
válasz
PainKiller13 #18845 üzenetére
Ne iBoot-al próbálkozz. Unibeast-el csinálj egy Mountain Lion telepítőt.
Mondjuk Laptop-al sosem olyan egyszerű a dolog. -
Xero
nagyúr
válasz
PainKiller13 #18842 üzenetére
Bent lehet, nem okoz gondot, de ha paranoiás vagy, akkor kapcsold le. Majd ha kész a telepítés, akkor kapcsold vissza és szépen meg fog jelenni. A bios(efi)-ban az OS X lemeze legyen megadva elsődleges boot eszköznek.
-
Xero
nagyúr
válasz
Phantomhive #18747 üzenetére
Nekem a MBP évek óta süvít ha video chat van. Ez ilyen.
-
Xero
nagyúr
-
Xero
nagyúr
válasz
indaboy #18535 üzenetére
A lapnál a DSDT hiány gondot jelenthet, de lehet találsz hozzá, vagy max csinálsz magadnak.
Procit cseréld 2105-re, vagy vegyél valami alap dedikált kártyát a tonymac listából.
Kártyából pedig a TP-Link TG 3468 lehet jó oob.
Ha ez megvan, akkor mehet rá a 10.8 gond nélkül.
-
Xero
nagyúr
válasz
Máté94 #18436 üzenetére
Úgy is volt. Mindent végig próbáltam. Mondjuk nálam lehet, hogy a realtek driver ami megfogja, de azt nem cserélem le. Sokkal stabilabb a működése nálam.
(#18437) Prof01: Hogy ne lenne 5.1? Egyedül a 7.1-hez kell a külön panel. Ezen túl van digitális kimenet is a világon.
Ha annyiért tudsz vadászni i7 2600-osat, akkor jó, de abból is csak a K végűek a nyerőek (HD3000 grafika).(#18439) Máté94: Asztali gépnél sosem hiányzott. Itt sem fog. MP-nál sincsen beállítva, MBP-nál is csak aksiról.
-
Xero
nagyúr
válasz
Prof01 #18427 üzenetére
Gigabyte - Z68MA-D2H-B3
Intel i3 2105
Corsair Vengeance LP 8GBEzek vannak nálam. Ezen kívül van még OCZ Agility 3 is és WD Green 2TB is.
A HD5870-ről nem tudok nyilatkozni. (Pontosan adataimnál.)A lényeg, hogy közel vanilla rendszer építhető erre. A működéshez csak alc889, realtek ethernet és usb3 kext kell, valamint a Trim-et kell bekapcsolni. Minden más out of the box megy HD3000-el.
Az USB3-al elviekben vannak még kisebb-nagyobb gondok egyeseknél, de eszköz hiányában én ezt nem teszteltem. USB2-es eszközök kiválóan mennnek rajta.
-
Xero
nagyúr
válasz
sp@rtan #18410 üzenetére
Mi elkezdtük beállítani egy rokonnál a hálózatot normálisan (Linksys 24 portos gigabit switch, Linksys 8 portos 100-as switch, TP-Link TL-WDR4300 router, több kábeles végpont - kettő iptv, több wireless kliens, CAT6 és CAT5E kábelezés), de ez a ZTE förmedvény volt a legalja a dolognak.
-
Xero
nagyúr
válasz
Phantomhive #18398 üzenetére
Ubuntut rá.
-
Xero
nagyúr
Volt időm.
UEFI fent van a Z68MA-D2H-B3-on.
Trim nem ment out of the box, de a TrimEnabler 2.2 megoldotta átmenetileg. A meghajtókat a rendszer külső, de nem leválasztható eszköznek látja még mindig, de ez meg nem izgat.DSDT nincsen, boot gyors, sleep-wake hibátlanul megy, az usb webcam-el nem bohóckodik. Szóval szinte hibátlannak tűnik a dolog.
-
Xero
nagyúr
-
Xero
nagyúr
válasz
#92942848 #18207 üzenetére
Nem feltétlenül álom. Inkább úgy mondanám, és most maradjunk a Ferrari analógiánál, hogy olyan mint egy Ferrarit vásárolni, fenntartani, majd max 2000-ig forgatva boltba járni vele. A feladatot maradéktalanul ellátja, baja sem lesz, de sosem fogjuk megízlelni így a Ferrari lehetőségeit.
-
Xero
nagyúr
Na most nem tudom bele vágjak-e az UEFI bios dologba!?
Kaptam egy ilyen visszajelzést tonymacen:
"The HD 3000 graphics work perfectly out of the box with GraphicsEnabler=YES and sound works fine with non-DSDT HDAEnabler for ALC880 and Patched AppleHDA ALC889 from MultiBeast."Nem igazán van kedvem-időm új rendszert húzni, így a meglévő kexteket kell kipucolnom és a dsdt-t kukázni. Csak azért tartok kicsit tőle, mert ha a hanggal gond lesz, akkor bizony az én fejemet leharapják.
Visszaút meg nem igazán van, ha egyszer belevágok.
A visszajelzések a hangot és a tuningot (ez engem nem érint különösebben) leszámítva rendkívül pozitívak.
-
Xero
nagyúr
Én is jellemzően csak azért fizetek, amit sokat használok vagy értéket termelek vele. Amikor dtp-ben mozogtam megvásároltam a CS-ot is, de az 5-ös óta nincs eredeti licenszem.
Nem termelek vele, csak hobbi szinten használom jórészt, és mivel már egyszer fizettem érte egy nagyobb adagot így nem is érdekel annyira. Ha megint komolyabb megrendelések lennének, akkor igenis kifizetném ismét.A másik, hogy sok esetben ott van a nyílt forrású ingyenes megoldás. Nyilván nem váltható ki vele minden, de rettentő sok olyan helyzet van amikor igen.
Én egyszerűen azt nem tudom elfogadni, hogy valaki szinte gondolkodás nélkül célirányosan a crackelt softwaret irányozza elő magának. Valahogy az emberek nem érzik a sw lopás súlyát. Ugyan olyan kőkemény munka van mögötte, mint a kézzelfogható termékek mögött (néha még több is), mégsem tudják úgy kezelni őket.
Én tipikusan az a hülye vagyok, aki még a cydia store-ban is fizetett, mert tudom milyen munka van egy-egy apróság mögött, amit nagyon sokat használok. Nyilván én sem vagyok szent, ahogy fentebb is írtam (HD filmeket és sorozatokat pl csak torrentről lévén itthon nem érhető el olyan mennyiségben és minőségben).
-
Xero
nagyúr
válasz
stigma #17785 üzenetére
Akkor gondolom az sem gond, ha a banda zenéjét is lopják majd.
Más téma: Kijött a hacklink lapjához (Z68MA-D2H-B3 rev.1.3) egy UEFI Bios. Erősen töröm a fejemet rajta, hogy rá kéne próbálkozni, mert a visszajelzések alapján nagyon jó vele minden (gyorsabb boot, pattogósabb rendszer, hibátlan sleep), csak egy valaki reportolt egy p-state problémát. A gond az, hogy nála tuningolt cpu-ról van szó. Szóval fene tudja nálam mi lenne a helyzet stock beállításokkal.
-
Xero
nagyúr
Tegnap este és ma volt végre egy kis időm. Felment a ML a MBP-ra és a Hacklira (ez utóbbi clean install) is. A MP még várat magára.
Eddig jónak tűnik a dolog, sőt jobbnak tűnik hacklin mint a Lion. -
Xero
nagyúr
Azt módosítani kell Unibeast-el és úgy telepíteni.
Az iAtkossal pusztán annyi a gond, hogy tele van szórva sok számodra felesleges cuccal. A minél inkább vanilla rendszer az egyre kevesebb hibaforráshoz vezet.
Egy Z68-as lappal és i3 2105-el szinte out of the box jó vagy teljesen vanilla rendszerrel. Nekem is ez a felállás és ezek vannak csak fent:
-DSDT
-ALC8xxHDA
-AppleHDA rollback
-IOAHCIBlockStorageInjector (ez nem feltétlen szükséges)
-Trim enabler (SSD-hez kell csak)
-Fake SMC + motherboard plugin
-AppleRTC patch for CMOS reset
-Realtek Gigabit Ethernet 2.0.6Szóval minimálisan kellett hozzányúlni a gyári rendszerhez.
Én mindenképpen azt javasolnám, hogy tüntesd el az iAtkos-t a fenébe és had szóljon tiszta lappal.
-
Xero
nagyúr
válasz
Máté94 #17335 üzenetére
A valódik eddig még bírták, de onnan is legyilkoltam. Nem tudom milyen bolygó együttállás okozta a gondot, de a logokból semmi sem derült ki. Kapott DU permission repairt, és User permission repairt is, de nem igazán vált be. Új usernél is gondok vannak, így inkább nullázom a dolgot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Hollow Knight
- Linux kezdőknek
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Path of Exile (ARPG)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Bitcoin topic
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 8700G Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR VI EXTREME alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest