- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Honor 400 Pro - Gép a képben
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
Hirdetés
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
gabo89
senior tag
AMD-vel nem megy az OS X. Még virtuálisan sem.
Pontosan. Kiírod az iAtkos-t, feltelepíted. Megcsinálod az Unibeast-et és Unibeast-el felrakod a Retail Lion-t( az iatkos helyére). Azért tedd fel újra, mert az iatkos egy buhera cucc. Nem az igazi OS X.
Azt javaslom, hogy a retail telepítő app-ot, és az Unibeastet töltsd le előre. Ne az iAtkoson töltsd le, mert akkor fel kell tenni a hálókártya kextet. -
gabo89
senior tag
válasz
bobooo #16208 üzenetére
Szerintem nem is menne a virtuális OS X, mert hardveresen nem támogatja a procid a virtuális gépet. 10.5.5-ig lévő OSX-ek mennek hardveres támogatás nélkül, de az nekem az bűn lassú volt. Tegyél fel egy iAtkos L2-őt. Azt DVD-re kell kiírni, felrakod, és onnan megcsinálod az Unibeast-et. Én is így tettem.
-
gabo89
senior tag
Nekem egy Conceptronic CBTU2A bluetooth adapterem van. Sleepből indítva rögtön működik.
Újan már nem kapni, régi 2.0-ás.
Amúgy akartam tuningolni a GA-EP43-DS3L -ben az E7300-as procimat. De az OSX úgy nem nagyon akar bebootolni.
Gondolom a 7.4-es frissítés betesz itt is, mert emlékeim szerint ezelőtt nem volt ilyen probléma.
-
gabo89
senior tag
A procival nincs gond. Wolfdale magos mint a C2D. A GT440 pedig egy felemelt órajeles GT430. Azzal sem kéne gondnak lenni. Csak a DSDT lehet a gond, viszont találtam egyet hozzá.
szerk.: csak nem kapcsol ki a gép a leállításra kattintva.
-
gabo89
senior tag
válasz
Máté94 #15877 üzenetére
Igen, van DSDT.
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<!DOCTYPE plist PUBLIC "-//Apple//DTD PLIST 1.0//EN" "http://www.apple.com/DTDs/PropertyList-1.0.dtd">
<plist version="1.0">
<dict>
<key>EthernetBuiltIn</key>
<string>Yes</string>
<key>GraphicsEnabler</key>
<string>No</string>
<key>Kernel</key>
<string>mach_kernel</string>
<key>Kernel Flags</key>
<string>npci=0x3000 darkwake=0</string>
<key>Legacy Logo</key>
<string>Yes</string>
<key>Timeout</key>
<string>2</string>
</dict></plist>
DVI-val sem volt jó.
-
gabo89
senior tag
-
gabo89
senior tag
válasz
pottika #15464 üzenetére
Nem fog menni. SATA-s kell mindenképp. DVD olvasó nem feltétlen szükséges. De ha nagyon kell, akkor arra megfelel egy jmicron kext a multibeastből.
Ha meglesz a Q6600, akkor vegyél egy sata-s HDD-t vagy esetleg SSD-t és tedd fel Unibeastel a Lion-t. Az én konfigombol kiindulva a tied is tökéletes lesz. -
gabo89
senior tag
Szerintem van rá esély.
Mi az IGP, Wifi, Audio neve? -
gabo89
senior tag
De ha ragaszkodsz, akkor ugyan így megcsinálod rajta. iBoot + retail. Ha fenn van, telepited a combo update-t. És utána mehet a dsdt készítés és a multibeast.
-
gabo89
senior tag
válasz
pottika #15336 üzenetére
Szia!
Nekem EP43-DS3L lapom van. Én is szórakoztam a cartri biossal lion alatt, de a bootloader nem töltötte be a Lion-t. Ha unibeast-ről bootoltam be a rendszerbe akkor jo volt, és minden működött. De ez nem megoldás.
Szerintem csináld az amit én. Nekem minden működik DSDT-vel. Tedd fel a legfrissebb gyári bios-t. Tedd fel a Lion-t Unibeastel. Utána megcsinálod a dsdt-t ez alapján. A patch-et itt letöltöd hozzá. Az asztalra elmented a DSDT.aml fájlt. Multibeast-ben kijelölöd a UserDSDT Install, ALC8XXHDA + HDA rollback, Lnx2Mac's RealtekRTL... -et. Ennyi.
Csak látom hogy neked IDE HDD-d van. Szerezz be egy SATA-sat. -
gabo89
senior tag
Ez nagyon tetszik. Ha elterjednek a thin Mini-ITX-es lapok, akkor sok ilyen build készülhet.
Ha lenne rá keretem, én is belevágnék egy ilyenbe.
-
gabo89
senior tag
válasz
matwood #15244 üzenetére
Megveszed az Mac App Store-ban az App-ot, vagy fizikai USB adathordozón az Apple Store-ban.
-
gabo89
senior tag
válasz
kisjimy #15179 üzenetére
iAtkos alatt megcsinálod az Unibeast telepítőt. Telepíted és innen folytatjuk.
Ha windows-t is szeretnék ugyan arra a HDD-re, mint amin az OS X lesz akkor patchelni kell a telepítőt, hogy felmenjen MBR particios táblára.Letöltöd a zip-et, kibontod. muCommander-rel megnyitod az USB telepítő tartalmát és kicseréled a fájlokat a zip tartalmával.
Ha patcheled a telepítőt, akkor telepítés közben a Customize-nél (magyarul már nem tudom hogy hivják az opciót, de biztos tudod mire gondolok) kikell venni a pipát a többi nyelvből és csak a magyart kell bejelölni. A windows partiticióját is az OS X telepítőnél kell előre megcsinálni.
-
gabo89
senior tag
válasz
gabo89 #15171 üzenetére
Illetve a PS2-es opciót is jelöld be a MultiBeast-ben, ez esetben.
Ha szeretnél Windows-t is ugyanarra a HDD-re, amire az OS X megy, akkor patchelni kell az Unibeast-et. Ha külön HDD-re megy, nem kell patchelni.
Letöltöd a zip-et, kibontod. muCommanderrel megnyitod az USB telepítőt és kicseréled a fájlokat.
-
gabo89
senior tag
válasz
Zsoca92 #15170 üzenetére
A te gépedre minden további nélkül felmegy a Retail Lion. Azt javaslom, ne foltozgasd az L2-öt.
Csináld meg az UniBeast-et az iAtkos-on.
Telepítsd az iAtkos helyére. Miután kész a telepítés leszeded a DSDT-t és DSDT.aml néven az asztalra teszed. Futtatot a MultiBeast-et.
Bejelölöd az UserDSDT, ALC8XXHDA + AppleHDA rollback, és a Lnx2Mac Ethernet.
A Lion App-ot megtalálod a "Mac OS X Lion (Mac App Store)" néven az interneten. -
gabo89
senior tag
1000-2000 Ft, annyira nem sok.
És a cseréje is egyszerü, a garancia nem vész el miatta.
-
gabo89
senior tag
Lion App-ot kell leszedni, a Mac App Store-ból vagy más forrásokból. Mac OS X Lion (Mac App Store) <-- googleval meg is találod a másik forrást.
Ha egy merevlemezen van az OS X és a Windows, akkor lekell formázni az egészet. Plusz még patchelni kell az OSX telepítőt. Szóval kicsit macera. Ha nem akarsz vele bajlódni, akkor akár maradhat az iAtkos.
-
gabo89
senior tag
"Mac OS X Lion (Mac App Store)" <-- Erre keress rá google-ban.
-
gabo89
senior tag
válasz
pingwin92 #15026 üzenetére
Megoldható. Először az OS X-et kell feltenni. Az OS X telepítőben létrehozol két particíót, az elsőt extended journaled-re, a másodikat FAT-ra kell formázni, fontos hogy a windows particióját is itt kell megcsinálni. A particíós táblának MBR-nek kell lennie. Először tedd fel az iAtkos L2-őt, majd azon csináld meg a Retail telepítőt . Miután kész az USB telepítő, patchelni kell, hogy feltelepűljön MBR particíós táblára. Ezt letöltöd, és muCommanderrel kicseréled a fájlokat az USB telepítőn. Majd mehet a az iAtkos helyére. Utána MultiBeast, ami telepíti az DSDT-t (ha elérhető) és a Bootloadert.
Miután kész, mehet a Windows telepítése.Persze ez függ attól. hogy milyen a konfigurációd.
-
gabo89
senior tag
-
gabo89
senior tag
Menni fog mind a két rendszer.
-
gabo89
senior tag
start->Számítógép->jobb egérgomb-tulajdonságok
-
gabo89
senior tag
Egy apróság. Hogy lehet a szürge almalogót, a boot képernyőt natív felbontásra állitani?
-
gabo89
senior tag
Felraktam magamnak a Retail-t az egyik laptopra. Viszont nem full magyar.
Ez mitől van?
Csak néhány helyen magyar, pedig arra van állitva. -
gabo89
senior tag
válasz
Takhanto #14920 üzenetére
Ha nincs Mac/Hackintosh a közeledben, amivel megcsinálhatnád az USB-s Retail teleptítőt, akkor szerezd be az iAtkos L2 -őt. Azt ki írod Transmac-kel Windows alól, majd feltelepíted. És megtudod csinálni az usb-s telepítőt, majd ha kész, akkor az iAtkos helyére mehet a retail lion. Bonyolultnak hangzik, de nem az, én is így csináltam.
-
gabo89
senior tag
válasz
BogyóBP #14850 üzenetére
Én ha a MultiBeast-ban bármit is bepipáltam, már akkor sem bootolt be utána.. Nem is értettem. Így bejelöltem az UserDSDT-t. AML fájl nélkül. hogy legalább a bootloader felrakja.
Így jó volt. Ha lett volna aml fájl hozzá, vagy az Easybeast-ot vagy egyéb kextet jelöltem volna be, nem bootolt volna be... Na mindegy is. -
gabo89
senior tag
Nekem van még egy kérdésem.
A P5Q Deluxe-on van egy darab ps2 port, ami univerzális, tehát félig lila, félig zöld. Erre van kext? (Amúgy dsdt-t nem rakok fel, mert emiatt valamiért nem bootolt be. A nélkül viszont minden frankón müködik, a sleep mód kivételével.) -
gabo89
senior tag
válasz
BigDarkJoy #14834 üzenetére
Az a baj, hogy össze-vissza írsz. Nem értem, hogy most mid van, mert irtál 10.4 10.5 és Lion-t is. 10.5-ről nem fogsz tudni upgradelni.
A legegyszerübb megoldás az Unibeast, amit már Xero linkelt. Kis angol tudással is teljesen érthető a leírás. Kell hozzá egy Mac vagy egy meglévő hackintosh, amivel elkészíted a telepítő pendrive-ot, egy min. 8GB-os pendrive, és egy Mac OS X Lion (Mac App Store).
Ha nincs Mac-ed amivel megcsinálod a telepítőt, akkor tedd fel az iAtkos L2-őt ideiglenesen és onnan megtudod csinálni a pendrive telepítőt. Majd a retail osx-et az iAtkos helyére telepítsd fel.
iBoot lemez nem szükséges, sem az iAtkos-hoz, sem az Unibeast-es Retail Lionhoz. -
gabo89
senior tag
válasz
Máté94 #14798 üzenetére
Remélem. Természetesen full megoldás kell, tehát QE/CI -vel.
Illetve elfelejtettem, hogy van egy ExpressCard is. Az működhet egyáltalán? Bár szinte biztos hogy nem lesz használva. Csak kérdezem.
(Van egy miniPCI-E foglalatos TV tuner is benne
. Ez gondolom, hogy biztos nem működik, de nem is kell, direkt ki is hagytam.
)
-
gabo89
senior tag
Erről mi a véleményetek? Ugye semmi akadálya a retail lionnak?
HP Pavilion dv6-1130eh
Processzor: Intel Core 2 Duo T6400
Memória: 3 GB DDR2
Chipset: Intel PM45
Videokártya: ATI Radeon Mobility HD4650 1 GB D
Hangkártya: IDT 92HD75B3 HD Audio
Hálózati kártya: Realtek RTL8168C(P)/8111C(P
wifi: Broadcom 802.11g
e-SATA
HDMI
Bluetooth
Firewire -
gabo89
senior tag
Most fenn van az Lion és a Win7 két külön merevlemezen. Ha a Lion merevlemezéről bootolok, és a bootloaderben kiválasztom a windows-t, akkor hiányzó bootmgr-re panaszkodik. Ha a windows 7 hdd-ről bootolom be, akkor nem panaszkodik és bejön a windows.
Hogy csinálhatom meg ezt, hogy a loaderből betöltsem? -
gabo89
senior tag
Na senki nem tud segíteni? 14587 Olvastam, hogy valami efi stringet kell modosítani, de eddig jutottam.
-
gabo89
senior tag
Üdv!
Nálam van egy gép, melyre osx-et szeretnék telepíteni.
Az a kihívás benne, hogy két darab nvidia 9500gt van benne, aminek 4 monitort kell meghajtania. Itt vettem némi információt, de nem sikerült. Ha a PCI slotban lévő kártya az elsődleges, akkor elindul az OSX, de a másik kártyán lévő monitort nem aktiválja. A kártyát látja a rendszert, mert az osx rendszerjelentésben írja mind a kettőt. Igaz amelyik nem megy, arra 1MB-os memóriát ír.
Ha a PEG az elsődleges, akkor bootolásnál "you need restartot" dob.
Az alaplap egy Asus P5Q deluxe. Szóval jol jönne egy kis segítség. -
gabo89
senior tag
válasz
KergeK@csa #14107 üzenetére
Én Windows alól kiírtam Transmac-al az iAtkos Lion L2-őt DVD-re, azt felraktam a PC-re és azon megcsináltam a retail usb telepítőt, majd az iAtkos helyére feltelepítettem a retail-t.
-
gabo89
senior tag
Üdv!
Valaki esetleg? 13998 -
gabo89
senior tag
Üdv!
A konfigra retail Lion a cél. Kérdésem, hogy a két videókártya (sli nélkül) müködhet-e. Nem az ereje kell, ezért sincs sli-ben, és azért sem mert az alaplap nem támogatja az sli-t. 4 monitor meghajtása miatt van a két kártya.
ASUS P5Q Deluxe
Intel C2Q Q9550
1. NVIDIA Geforce 9500GT
2. NVIDIA Geforce 9500GT -
gabo89
senior tag
Üdv!
Felraktam az iAtkos L2-öt a Lenovo G550-es laptopomra. Rögtön elindult, a wifi-re és az ethernetre találtam kextet. Az audiót még nem néztem, de szerintem azzal sem lesz gond.
Viszont az Intel 4500HD nem akar natív 1366*768 -as felbontást adni, 1024*768-ban tolja. Próbáltam már egy két kextet, de nem jön össze.
Tudtok segíteni? -
gabo89
senior tag
Valaki? 11202
Valamelyik disztribúció legyen, vagy mehet rá a retail? Lion vagy SL? -
gabo89
senior tag
Sziasztok!
Van egy Lenovo G550 laptopom a következő paraméterekkel. Szeretnék a windows mellé egy osx-et is. Melyik verzióval kezdjem?
Intel T4400, GM45 chipset, ich9-m déli híd, 4500MHD -
gabo89
senior tag
Hali!
Windows alatt lehet csinálni OSX telepítőt pendrive-ra? Nem találok semmit róla, csak OSX alól. -
gabo89
senior tag
Üdv!
10.5.8 -as leo-hoz létezik magyarítás? Az öcsémnek szeretném felrakni. -
gabo89
senior tag
Üdv!
Keresek egy kext-et/megoldást: Van egy SATA2 HDD-m (win xp), és ODD-m, és egy IDE HDD-m. Az IDE HDD-n van az osx leo. Telepítés után, az első boot után az osx még látja a sata2 eszközöket, de reboot után már nem, csak ha achi módban van.Szóval van megoldás erre? Nem szeretném ACHI módban használni, az xp miatt.
EP43-DS3L
Telepítéskor, customnál ezek voltak bejelölve:
New ichx (ich10)
JmicronATA -
gabo89
senior tag
Sziasztok
Most a gépemen egy XxX 10.5.6 leo van. Letöltöttem egy ideneb féle 5.8 combo update-t. Tudnátok segiteni, hogy feltelepthetem-e, és hogy miként járjak el, hogy sikeresen be is bootoljon utána?
-
gabo89
senior tag
Üdv!
Az alábbi konfigra próbáltam feltenni a Snow Leopard 10.6.1-10.6.2 Intel AMD made by Hazard -ot, de miután feltelepült, bootolásnál kiirja, hogy restart-ra van szükség. Miután restartolom, cmos resetet nyom az alaplap. Mikor újra bootolni kezd a rendszer, megint kiirja a restart szükségletet. Tudtok valami megoldást erre?
GA-EP43-DS3L
C2D E7300
Ati HD3870
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ RTX 4000/ RTX 5000/ RTX A2000
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest