Hirdetés
- Vivo X200 FE – fenséges méret
- HMD Watch X1, Watch P1 és DUB széria: új viselhető kütyük a HMD-től
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Apple Watch
- Google Pixel topik
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dißnäëß
nagyúr
Na, nem rosszak. A felsőnek sok értelmét nem látom, az a pici venti értelmetlen és hangos, elvesz annyi lamellát meg minden egyebet, hogy egy külön mellétett-belecsavarozott-ráapplikált venti jobban hűtené ugyanennek a passzívját és már 8 centi körül halk is lehet, nem egy holnapra megcsapágyasodó kis pörgő süvítő kína alja szarocska. (Emlékszünk az AGP éra VGA kártyáira, na, addig bírják ezek a kis ventik kb).
Az alsó kifejezetten ötletes.
-
Dißnäëß
nagyúr
Wow ez vagány.
Nálam pont elférne, ahogy látom ezt is fel lehet tenni ígyis, meg úgyis (fentről fújjon lefele, vagy megfordítva, lentről felfele).
Ez nagyon alaplap függő is (hogy hova teszik az M.2 slot-okat) és konfig függő is (hogy mi minden van mellette a szomszédban, nálam a PCIe 16x _2 -ben van egy SAS kontroller kártya is a vinyókhoz, azzal lehet az alsó SSD-nél összeakadna ez a kis keskeny toronyka. A CPU alatti SSD-nél meg nem kérdés.
Amúgy jó cucc. Ha olyan lenne a lapom, vagy engedné a konfig, simaliba
de ez gondos tervezést igényel fejben.
-
Dißnäëß
nagyúr
Ha csak ilyen közepes átlagos felhasználás, szerintem oké, ez a két Samsung PM9A3 is 48 körül volt, de alig használva. Pillanatok alatt ahogy írok rá, nőtt a hőmérséklet. ASUS alaplapi hőelosztó alig jelentett valamit, hát ezt a két ID cooling-ot megkapták és máris nem ugrál úgy a hőfok - pláne nem akkorákat - hanem csak tetűlassan, percek alatt vánszorog fokról fokra fel és jön szép lassan vissza. Szóval nagyon-nagyon jó, ha kipróbálod, én csak biztatlak, tetszeni fog.
Arra érdemes ügyelni, hogy hogy fekszik fel az SSD-re, ellenőrizni előtte. Nálam az SSD kontroller nem a legmagasabb pont volt a borda alatt, hanem egy arrébb lévő tápellátásért felelős egység (vagy a PLP kis SMD kondijai, nem tudom) fél milliméterrel magasabbra estek és szélesebben is voltak elterítve az SSD nyákon, így ők a mérvadó, ahogy az SSD-re felfekszik a borda és a tartalék, hozzáadott kis hővezető lapból vágtam le egy kb. 1.5x1.5 cm-nyi darabkát a kontroller chip-re, így azon kicsit több a "gumi" de totál jól műxik, ahogy Sentinel is mutatja. Magyarul nem hagyok ott egy légrést, akkor az egésznek semmi értelme.
A GPU oldali necc volt, nálam Palit a kártya és nem 2.5 slot-ot foglal (hűtése miatt), hanem klasszik módon csak 2 slot-ot, így szépen elfér az alsó M.2 SSD-ben is a másik Samsungra a hűtőborda.
Rendszer ventiket kicsit fentebb vettem UEFI-ben is, jobban legyezzenek, még így nem zajos. Szerintem jó lesz és egy darabig nem kell SSD-t vennem.
-
Például ezt alaplapról is lehetne szabályozni, PWM venti van rajta. Kérdőjeles, hogy mennyire fér el fizikailag.
https://www.boringtextreviews.com/2023/12/14/beyond-overkill-cooling-jiushark-m-2-three-ssd-heatsink-review/
-
Dißnäëß
nagyúr
Igen, aláfért, de ez más toronyhűtőre lehet nem lesz igaz, Royal Pretor 130-nál nincs gond.
Az SSD-im 22110-esek, ezek pedig 2280-as hűtők, de a chip-et, a legforróbb alkatrészt le is fedik szépen, a két nand modul (túloldal, ssd végén) fedetlen marad, de az gyárilag is olyan és most jön új, még jobban szellőző gépházam.
Sentinelben azonnal normalizálódtak is az értékek, szupi eddig.
Szerintem megtartom őket, csinál hasonlót ahogy néztem az Axagon is, de ez minőségibbnek tűnik. A sok lamella sokat jelent.Adnak hozzá tartalék hőelosztó csíkokat is, ha SSD cserekor azt látja az ember, hogy az eredeti kis lapokat nagyon megnyomta 1-2 chip (óhatatlanul). De ezt lehet pótolni az elektronikából ismert tranzisztor szigetelő (hűtőbordára csavarozáshoz) lapocskákkal is, van ollóval vágható is, szóval az M15-ök én most úgy látom, kb. örök életűek, míg meg nem eszi őket a rozsda, arra pedig - lévén krómozott, tetején még polírozott is - kicsi az esély.
Jó cucc, nem drága szerintem, aki tudja és elfér minden mellett is, vegye.
Ui.: ahol kanyarodik a heatpipe felfele, azt a végét forgattam a forró Samsung SSD kontrollerre, de amúgy rámegy 180° fordítva is.
A motyó, csavarok, csomagolás, az egész minősége csillagos ötös amúgy.
-
Dißnäëß
nagyúr
Behúztam 2db M15-öst. Beszerelés után jövök az eredményekkel. Addig is kis unboxing + heatpipe view.
A CPU-hoz közel eső M.2-esre remélem ráfér, a böszme Thermalright Rotal Pretor 130 alá (ahogy előzetesen méricskéltem, be fog). Szerda este kiderül.
A GPU alatti PCIe 1x slot előtt lévő másik M.2 SSD-nél épp elfér a GPU-tól, az tiszta sor.
-
Dißnäëß
nagyúr
Sziasztok, jól látom ilyen még nincs ?
Nyitnék.
Vettem 2 NVMe-t és az ASUS lapom hőbordája hát max hőelosztónak elég, idle-ben azért megvan a 48 SSD-fok a kuckóban most (bár az airflow még nem tökéletes, lesz új ház).
Nézelődtem, Tomshardware és a többi külföldin, kijött klassznak az ID Cooling ZERO M05 és M15.
Nyilván M15-nél ha CPU közeli SSD kitettség van, a hűtőre figyelni kell M15-nél, nem mindenhova lehet jó, sőt..
Tapasztalat esetleg itthon, komolyabb (forrófejű) SSD hatékony hűtésére valakinél ?
Mit használtok, hány fokon vagytok terhelés (pl. percekig folyamatos írás) alatt ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- VGA kibeszélő offtopik
- TCL LCD és LED TV-k
- Óra topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A sufni mélyén született a Galax Titan RTX Hall of Fame VGA
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- BestBuy topik
- Asus ProArt x570 Creator alaplap javítása?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- ÚJ könyv: Gloviczki Zoltán - A holnapután iskolája
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4366
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor 90 Lite / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Full Prémium! Gamer PC-Számítógép!Rog Maximus XII! I9 10850K / RTX 3080 Suprim / 32GB DDR4 / 2TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest