Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Rowon

nagyúr

válasz Rowon #13 üzenetére

Na beszereltem a bordákat. Két SSD van a gépben egy Samsung 980 1TB és egy SK Hynix Platinum P41 2TB. Utóbbiról másolom a fájlokat az előbbire. A grafikonon a felső 3 hőmérséklet érték a Samsungé, az alsó 3 a Hynixé. Nagyon kellemesek a hőfokok.

Ugyanakkor több dolgot is észrevettem és ezúton is írom nektek okulásul. A memóriachipek és a vezérlő méretei különböznek... A Samsung memória pontosan 0,5 mm-rel magasabb, mint a kontroller. Ebből két dolog következik:

1. Ha az alaplap stock hűtőbordáját használod az SSD-re, akkor azokon teljesen egyfajta méretű padek lesznek, amik nem fogják jól lefedni a két alkatrészt egyszerre. Ezért lenne jobb megoldás egy utángyártott hűtőborda.

2. Az utángyártott bordára, ha megfelelő méretű hővezető lapokat szerzel be, például a jelenleg példaként felhozott Samsung SSD-nél én 0,5 és 1 mm vastag hővezető lapokat használnék, 1 mm-est a kontrollerre 0,5-öst a memóriákra, akkor ezzel így egy sík felületet lehetne kapni, amire teljesen felfekszik a hűtőborda és stabil hőfokokat fogsz kapni mindkét alkatrésznél.

A borda amúgy jó, de a hozzá mellékelt padek értelmetlen méretezésűek és a használati útmutató csapnivaló...

Új hozzászólás Aktív témák