- Egy óra, két rendszer
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Négy színben tetszeleg a Galaxy S25 FE
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
DonThomasino #227337 üzenetére
Altalaban igen.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
DonThomasino #227337 üzenetére
Töltsd le a kezelési kézikönyvet, abban benne van pontosan.
-
tboldi
nagyúr
válasz
DonThomasino #196324 üzenetére
Nem, 1 db. Már csak azért is, mert általában különbözik a két oldal, egymás tükörképei szoktak lenni.
-
válasz
DonThomasino #188471 üzenetére
Ránéztem az imént a Lidl Ultimate Speed töltőre, már 2-3 órája stabilan világít, nem villog. EFB akksi, a téli / AGM programmal töltöm.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
DonThomasino #188457 üzenetére
A keret villogás a csepptöltés, utolsó pár százalék, minimális árammal. Tovább rajta kell hagyni, vagy ha már nem új akku, akkor simán lehet szerintem, hogy nem tudja befejezni. CTEK töltő topikot ajánlom
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
DonThomasino #188454 üzenetére
Aldis van de az kb ugyanaz. Mi a kerdes?
-
kisza25
félisten
válasz
DonThomasino #174937 üzenetére
az attól függ milyen autó, a hyundainál mindent ami náluk történt
Szoszo94: egy nap 1000km-t eddig kb 3x vezettem, igaz kb 300km volt pálya a többi országút, de annyit minden nap -
-v-
addikt
válasz
DonThomasino #174937 üzenetére
A fogyasztást.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
DonThomasino #173294 üzenetére
Sok extra van belerendelve és 14M gondolom lista ár (alku előtti). Amúgy a 2.0 TDI kombi DSG-vel Style felszereltséggel 10,8-tól indul, most megnéztem a konfigurátorban.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
DonThomasino #171790 üzenetére
Ha hozzáférni, kívülről a folyás helyére lehet nyomni némi epoxit kívülről, vagy csőre szigszalag, aztán desztillált vízzel tölteni. Töltés hideg motornál mindegy, de ha már melegedett, akkor járó motorral, apránként érdemes. Ja, és esetleg tegyél alá valami edényt, akkor lehet biztonságosan semlegesíteni, vagy ha tiszta, akkor visszatölteni.
-
törölt tag
válasz
DonThomasino #171783 üzenetére
Ha csak szivárog és elmegy többszáz Km-t egy-egy deci elfogyással akkor oké kis időre járni így, ha komolyabb eresztése van akkor magas a rizikó, hogy az eresztésnél kifakad és menet közben elfolyik rövid idő alatt a nagy része.
-
tboldi
nagyúr
válasz
DonThomasino #171776 üzenetére
Eléggé.
Cirka 2 éve figyelmetlenségből lelógattam egy csövet, amin keresztül kifolyt vagy másfél liter hűtőfolyadék a garázs betonjára. Hirtelen csak a "cuccolós" pokróchoz tudtam nyúlni, hogy felitassam, és a mai napig lehet érezni rajta, pedig már egyszer át lett öblítve.
szerk.: A Honda Type 2 coolantnak van szaga hidegen is.
-
törölt tag
válasz
DonThomasino #171779 üzenetére
Hidegen nem, mikor a forró kipucsonkra csepeg vagy a hűtő ha lyukas és 90 fokon nyit a termosztát és kicsit kigőzöli, akkor érezni igazán.
-
törölt tag
válasz
DonThomasino #171776 üzenetére
Ha meleg akkor igen, jellegzetes ööööööö... fagyállószagú.
Olyan édeskés kaparós izé.
Hidegen nem érezni. -
DonThomasino
veterán
válasz
DonThomasino #170385 üzenetére
Végül megvettem frogum szőnyeget, de valami
sumákolás biztos hogy van mert Petex es dobozban kaptam.
Elsőre jónak tűnik. -
molnarpeter
nagyúr
válasz
DonThomasino #170380 üzenetére
Talán elsőt külön párban, de érdemes rákérdezni
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
DonThomasino #170375 üzenetére
Ragasztottam rá alulról gumibelsőből kis darabot, hogy ne menjen be alá a piszok
Tip-Top ragasztót szoktunk használni foltokhoz, de itt talán valami Red Sun random cuccot használtam, hogy fogyjon, elvégre nem egy kritikus dolog. Illetve pluszban tettem még rá (alá?) a ragasztóhoz kapott foltot, nehogy le akarjon esni - szintén azért, hogy fogyjon a folt is, ne csak a ragasztó
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
DonThomasino #170372 üzenetére
Golfba Petex volt véve 7 évvel/120k km-rel ezelőtt, viszonylag porosan van használva, így kezd elkopni (sarkak alatt a bordázat már lassan eltűnik), és 1-2 kavics is lyukat csinált rajta. Összességében nem rossz, normál üzemben többet bírna, pontosan illeszkedik, rögzítő lyuk is korrekt (esetünkben univerzális, mindkét fajta rögzítőre felkészített). Cégnél új Octavia átvételkor találkoztam Rigum gumiszőnyeggel, kevésbé takar mindent egy Rezaw-hoz képest, illetve mindig felhúzott, hogy nem volt kilyukasztva a rögzítési hely, normál esetben ez nem probléma, heti rendszerességgel találkozva a dologgal azért elkezdett zavarni
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
DonThomasino #170372 üzenetére
Nekem Rigumi van, nem jó a kopásállósága és kicsi a pereme. Nem veszek ilyet újra.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
DonThomasino #170369 üzenetére
Rezaw szerintem, magasabb a perem és jobban benyúlik a pedálok alá, stb.
-
válasz
DonThomasino #170369 üzenetére
Én láttam petexet.
De mostanában jellemzően a lengyelt dobja be sok kereső (Rezaw-plast) -
Qru
MODERÁTOR
válasz
DonThomasino #169302 üzenetére
Az adás-vételi szerződésből kell 2 példánnyal besétálni hozzájuk, egyet megtartanak egyet meg lepecsételve visszaadnak. Minden egyéb iratot (forgalmi, törzskönyv) az új tulajnak kell átadni. Biztosítást felmondod (időarányosan a már befizetett rész visszajár neked de a gépjármű adót azt egész évben neked kell fizetned) és kész.
-
-
Peter.70
addikt
válasz
DonThomasino #169302 üzenetére
A jármű tulajdonjogában bekövetkezett változás bejelentését - a változástól számított nyolc napon belül - a tulajdonátruházó (eladó) a tulajdonjog változásáról készült teljes bizonyító erejű magánokirat vagy annak másolata, postai vagy elektronikus úton történő megküldésével, illetve benyújtásával teljesíti.
A közlekedési igazgatási hatóság a bejelentés tényét és időpontját a nyilvántartásba 3 napon belül bejegyzi.
A természetes személy tulajdonos elektronikus úton is intézheti az eladás bejelentését, amennyiben a tulajdonátruházó (eladó) a gépjármű kizárólagos tulajdonosa és a tulajdonszerző (vevő) a gépjármű tulajdonjogát teljes egészében megszerzi. -
fant0mi
őstag
válasz
DonThomasino #169300 üzenetére
A forgalmit es a torzskonyvet is at kell adni az uj tulaj reszere.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
DonThomasino #169262 üzenetére
Akkor nincs semmi dolgod csak a tulajnak van.
-
DonThomasino
veterán
válasz
DonThomasino #169261 üzenetére
Még 1 dolog elfelejtettem, én csak üzembentartó vagyok.
Tesóm a tulaj nyílván vele írják az adásvételit.
Befolyásol még ez valamit ? -
bohoc71
aktív tag
válasz
DonThomasino #169255 üzenetére
Nem is kell Neked eredetvizsga. Csak sima 4 példányos adásvételit kell kitöltenetek,ha eladtad az autót. Az új tulajnak kell elvinni eredetvizsgára átírás előtt. Arra figyelj,hogy az adásvételin pontos adatok legyenek,meg eladás után jelentsd be az okmányirodán az eladás tényét.
-
válasz
DonThomasino #169255 üzenetére
Az nem is a te gondod. Kitöltitek 2 tanúval az adásvételit 4 példányban, kifizeti az autót, a többit intézi magának, te pedig a 2 saját példányoddal bemész az okmányirodába és kapsz rá pecsétet (1 marad náluk). Pontos idő legyen az adásvételin.
-
válasz
DonThomasino #168939 üzenetére
Nekem a megnevezése tetszi:
"1db autó biztonsági övcsipesz univerzálisan állítható biztonsági övhosszabbító biztonsági övkártya-tartó dugó csattal biztonsági övcsipesz-hosszabbító fedél automatikusan a terhesség számára"
Google fordítós áliéxpésszés hirdetés.
Amúgy szerintem kényelmetlen lehet, mert merev toldás. (méretét tekintve pont e lengőbordát fogja nyomni, hát nemt'om....) Vészmegoldásnak gyorsba' lehet, hogy jó. (esetleg méretesebb emberek is megmondják majd a véleményüket.
Terheseknek meg teljesen mást szoktak venni. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
DonThomasino #168939 üzenetére
Mire szeretned hasznalni?
Pl gyerekulest nem rogzitenek toldassal de ha csak arra kell h ne jelezzen a be nem kapcsolt overt arra jo (bar nem szabalyos).
-
kisza25
félisten
válasz
DonThomasino #168715 üzenetére
Ha ki volt vonatva, akkor neked kell, ha forgalomban volt, akkor előző tulajnak kell
-
törölt tag
válasz
DonThomasino #168719 üzenetére
Fotókat kb. addig, néhány infót kicsit korábbról is, de ennyit tud. Előtte gondolom papír alapú volt az egész és azt nem fogják digitalizálni utólag, azért nem is látható.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Ha belföldi vétel akkor igen, a tárgyévit az fizeti akinek a nevén van jan. 1-én.
Ha külföldről vetted akkor részarányosan kell fizetned erre az évre. -
válasz
Igen, majd márciusban kapsz csekket, mindig az fizeti, akinek január 1-én a tulajdonában van a kocsi.
-
Doki16
addikt
válasz
DonThomasino #168712 üzenetére
Nincs semmi. Majd amikor kell, akkor küldi az önkormányzat.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
DonThomasino #168712 üzenetére
Küldik majd maguktól, a kormiablak lejelenti helyetted.
-
Zoli-bácsi
senior tag
válasz
DonThomasino #168660 üzenetére
Nem épp a legolcsóbb. Miért nem A Kauffer, Kovács autó, Zs+U vonalról rendelsz?
-
ilyennincs
tag
válasz
DonThomasino #168660 üzenetére
Már rendeltem innen. Nem volt semmi probléma vele.
-
tboldi
nagyúr
válasz
DonThomasino #168580 üzenetére
Kauffer vagy Fékmester. Olajat meg az Olajcentrumnál szoktam.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Kauffert nézd meg.
-
Zizmand
aktív tag
válasz
Én a Kauffernél szoktam vásárolni mindent.
-
Reggie0
félisten
válasz
DonThomasino #168413 üzenetére
Alvázvédő burkolat. (angolul "underbody trim")
-
Integrale
veterán
válasz
DonThomasino #168416 üzenetére
Vagy környezetvédelmi tálca.
-
kisza25
félisten
válasz
DonThomasino #168413 üzenetére
Motorvédő burkolat?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
DonThomasino #167067 üzenetére
Beszelsz a bontossal, hogy mennyiert veszi at (elofordul, hogy neked kell majd fizetned). Kiallit egy igazolast es azzal (plusz forgalmi/torzskonyv) tudod majd kivonni a forgalombol az okmanyirodaban.
Ezen kivul a biztositast kell felmondani meg es kesz.
-
válasz
DonThomasino #167051 üzenetére
Fizetős program, nem olcsó. (Szvsz nem ér annyit, mint amit kérnek érte ha nepper lennék se venném meg.)
Esetleg megkérsz egy kereskedőt. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
DonThomasino #166093 üzenetére
Dijkalkulátorba ha bedobod tulajként meg üzembentartóival is akkor kiderül.
-
kisza25
félisten
válasz
Nincs hozzá köze, én nekem legalábbis üzemben tartóként is kb ugyanannyi volt, mint előtte tulajként, sőt, most tulajként még drágább ami most van
-
válasz
DonThomasino #166101 üzenetére
Tesóm...ő családtag.
-
válasz
DonThomasino #166098 üzenetére
Igen. Rendes ajándékozásit csináltunk.
-
válasz
DonThomasino #166085 üzenetére
Azért ezt gondold át. Én is ajándékozásival vettem át tesómtól. És vagyonszerzésit sem kellett fizetni. Csak a forgalmi meg a törzskönyv volt tétel...
-
MasterMark
titán
válasz
Szerintem nincs hozzá köze. Vagy van?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
DonThomasino #166081 üzenetére
A sógorod ajándékozza a tesódnak és ha tőle veszed akkor nem kell. Kérdés, megéri-e ez a macera.
-
válasz
A sógorod nem közeli hozzátartozód. A testvéred igen.Szerk.: Megelőztek.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Igen.
"közeli hozzátartozó: a házastárs, az egyeneságbeli rokon, az örökbefogadott, a mostoha- és a nevelt gyermek, az örökbefogadó-, a mostoha- és a nevelőszülő és a testvér;"
-
válasz
DonThomasino #165543 üzenetére
Egy ember annyi autó uzembantartoja ahanynak csak akar. De a kgfb bonusz autonkent van, nem alkalmazhato egyszerre egy bonusz az osszes autora.
-
tboldi
nagyúr
válasz
DonThomasino #153402 üzenetére
Nálunk a sima Exide (még csak nem is Premium) már 7 éve bírja a WagonR-ben. Előtte a gyári Delphi 9 évig volt bent.
A Jazz-ben viszont másfél év alatt kinyírtam egy Yuasát a sok városi rövidtávval.
Most Rocket van benne picivel több, mint egy éve, egyelőre még nem akar megmurdelni. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Rocket, ugyanaz gyártja aki a Yuasa-t is. 2016-ban vettem és még most is pöccre indul a gép.
-
FeRRaR1
őstag
válasz
Bosch S5, 5 év garanciával. 6 / 7 évet bírt nálam. Hozzá teszem hogy csak az okos töltő szólt hogy már nem az igazi, nem tud minden szulfátot leszedni ezért eladtam vettem újat. Ezt indításnál én meg nem mondtam volna, de nem is akarok valahol ott ragadni...
Azt nagyon ajánlom, de most S6 AGM-et vettem (van Varta megfelelője ami ugyan az), elvileg még komolyabb, majd 5 év múlva kérdezz rá
-
MunezXBK
nagyúr
válasz
Mindegyik annyit fog bírni.
-
válasz
DonThomasino #136061 üzenetére
Kell! Tőlem is kérték februárban. meghatalmazás
-
Elektrosokk
veterán
válasz
DonThomasino #136061 üzenetére
nem kell.
-
MunezXBK
nagyúr
válasz
DonThomasino #110264 üzenetére
2 db.
-
válasz
DonThomasino #110291 üzenetére
Legegyszerűbb, ha felhívsz egy céget, ahol foglalkoznak műszaki vizsgával, meg fogják mondani.
Amúgy kaptál már választ korábban. -
válasz
DonThomasino #110264 üzenetére
-
válasz
DonThomasino #110115 üzenetére
Ha csak az a cél, hogy a következő műszakin átmenjen: [link]
-
válasz
DonThomasino #110113 üzenetére
Jól mondják a többiek, el kell dönteni milyen távra milyen minőségben van szükség az autóra, és az alapján dönteni.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
DonThomasino #110115 üzenetére
Használni is akarod, vagy csak a műszakin menjen át? Azért tessék-lássék megoldással nem kockáztatnám meg a hosszabb távú használatot, még a végén szétesik alattam.
-
MunezXBK
nagyúr
válasz
DonThomasino #110113 üzenetére
Nem minőséginek meg mi értelme?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
DonThomasino #100562 üzenetére
Motul Gear300-at vettem az tudja a GL4-et és a GL5-t is.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
DonThomasino #100562 üzenetére
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
DonThomasino #100558 üzenetére
Talán, de datasheet kéne. Mi konkrétan ami benne van, és mi a gyári előírt olaj?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
DonThomasino #100558 üzenetére
Nem, mert a hidegoldali viszkozitása azonos csak a hőtűrése jobb. Gyárilag nekem is csak 75W80 volt benne.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
DonThomasino #100552 üzenetére
A 75W90-nek nagyobb a hőtűrése, így nehezebben ég meg. Én is 75W90-et használok.
-
válasz
DonThomasino #100552 üzenetére
Az olajak téli, és nyári felhasználhatóság szerint kerültek besorolásra. Minél kisebb szám van írva a W jelzés előtt annál alacsonyabb külső hőmérsékleti tartományban alkalmazható az olaj.
A kötőjel utáni érték az üzemmeleg viszkozitásra (belső súrlódásra) utal, minél nagyobb az érték, annál sűrűbb marad 100°C fokra felmelegedve.
-
gzbotii
nagyúr
válasz
DonThomasino #98306 üzenetére
Dacia Logan, klíma nélkül?
Klímás Logan is 2.7 millió körül van. -
mr_kickass
tag
válasz
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Szerintem nem. Ennyiért használtból is bőven kell válogatni a tapasztalataim alapján, ha nem kisautót akar az ember.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
DonThomasino #97937 üzenetére
Külső gumi átmérő számít, felni diameter mindegy.
-
Skillet
addikt
válasz
DonThomasino #97937 üzenetére
A gumi átmérő a lényeg. Bár, attól függ, mire teszed fel
Összkerekesre nem illik más átmérőjűt felrakni.(#97918) Qru
Skillet végül kijutott molnarpeter fórumtárs jóvoltából -
tomcsi23
veterán
válasz
DonThomasino #79387 üzenetére
-
tomcsi23
veterán
válasz
DonThomasino #79346 üzenetére
Akkor már nem két tök egyforma alkatrészről beszélünk. A paraméterei meg max a méret, de anyagában, kidolgozásban lehet különbség.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
DonThomasino #77275 üzenetére
Ők nem hamisítanak adatot ha erre gondolsz.
mod:
Bár a szervizes munkájuk többnyire nem makulátlan...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
DonThomasino #77273 üzenetére
Nem.
Autó nem kell hozzá de a tulaj az igen.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
DonThomasino #77271 üzenetére
Az attól függ mennyire profin van megtekerve. Sok autó nem csak egy helyen tárolja a km állást, ha nem tekerik meg csak az egyiket akkor kibukik. Viszont van olyan, hogy cserélni kell vmi miatt a műszeregységet (pl, baleset, zárlat stb) akkor is oda tekerik ahova akarják.
Kétséget kizáróan nehéz, szinte lehetetlen megállapítani. Lehet hamisítani szervizkönyvet stb.
Ezért mondjuk azt, hogy állapotot veszünk nem km óra állást. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
DonThomasino #77268 üzenetére
2012 01. 01-től, ha a tulajdonos illetve az üzembentartó személyében változás következik be (okmányirodában) vagy sikeres műszaki vizsga után (kiállított műszaki adatlap alapján).
A tulaj/vizsgabiztos írja be, ellenőrzés nincs tehát ne vedd szentírásnak az ott rögzített értékeket.
mod:
focvis: Kormiban elég jó a hangcucc a Wagonban meg a Fűnyíróban viszont borzalom. Mondjuk nem is zenehallgatásra vettem őket.
-
Skillet
addikt
válasz
DonThomasino #56384 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
- Egy óra, két rendszer
- Formula-1
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Négy színben tetszeleg a Galaxy S25 FE
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Villanyszerelés
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 4 db érhető el (130/131/132) - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- LG 27UN83A-W - IPS LED - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - USB Type-C - HDR 400 - AMD FreeSync - Hangszórók
- Samsung Galaxy A23 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3061, 96% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest