- Mobil flották
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Szakított a OnePlus és a Hasselblad
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Lecsap az S26 Ultra az Exynos 2600-ra
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
válasz
terapeuta007
üzenetére
3 cella mehet szimplán sorba, ilyet én is próbáltam, a védelem azt nem látja.
Lítium-vas-foszfát akku minimális feszültsége szintén 2,5 V, de tölteni csak 3,65 V-ig lehet, így a laptopba még saját védelemmel sem köthető be, mert amikor töltés közben 3,65 V felett megszakítaná magát, azt a laptopakku védelme valószínűleg valamilyen totálkárnak tudná be és végleg letiltana.
Ilyenkor viszont az újraindításhoz le kellene kötni az összes cellát és ismét ráforrasztani, a negatív saroktól kezdve felfelé, majd rátöltéssel aktiválni a védelmet és reménykedni, hogy nem sztrájkol be örökre az elektronika.
Védelmeket egyébként sem jó többszörözni, egymásra hatásuk problémás lehet. Pl. TP4056 töltőmodul saját védelmén keresztül tölteni egy védett akkut felesleges is, ki is akadhat a végén (tesztelve).
Ni-MH hármasával valóban ki tud tenni egy Li-ion cellát, még a 4,2 V töltés is jó hozzá, szintén próbáltam magam is. De laptophoz nem alkalmaznám, nem lenne praktikus / életszerű.
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3358
- BESZÁMÍTÁS! MSI B760 WIFI i9 14900KF 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3090 Trinity OC 24GB LIAN LI PC-O11D 750W
- Apple Macbook Air 15,3" M3 8C CPU/10C GPU/16GB/256GB (MC9E4MG/A) Ezüst - MAGYAR - 77 Ciklus - Gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP ZBook Firefly 14 Gen8 I7-1165G7 Sale.exe: 29.10.2025-ig Kedvezményes ár!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő