- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Terjed a Telegram messenger
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Realme GT 2 - aláírjuk
Új hozzászólás Aktív témák
-
kilincs89
tag
Sziasztok!
Hozzá jutottam rengeteg jó minőségű 18650 cellához. Ti hogyan tesztelnétek le őket, hogy milyen állapotban vannak? Hogyan lehet kiszűrni a megfáradt darabokat? Előre is köszi a válaszokat!
-
Morris
veterán
Üdv.
Tudtok ajánlani jó 18650-es akkut töltővel?
-
And
veterán
Hazai forrást én sem látok, viszont az AliExpress-en lehet találni 8,4 USD (~ 2600 HUF) körül, postaköltség nélkül. Itt mostanában egyedül a szállítási idő lehet problémás.
Mod. a korábban linkelt lygte-info-s teszthez: inkább 320 mAh körüliek a mért kapacitások, csak mint írják, az egyik tesztelt példány hibás lehetett, fele kapacitással, valószínűleg a két belső cella egyike szakadt volt. Írnak a konverter nyugalmi áramáról is: 0,1 ... 0,2 mA körüli. 320 mAh induló kapacitással ez 1500...3000h időtartamot jelent feltöltött állapotból a teljes önkisüléshez (2..4 hónap). -
And
veterán
De, a névleg 400 mAh a kimenetre vonatkozik, hiszen az lenne a lényeg és a többi 9V-os blokkal is csak így lehet összehasonlítani. A review-ek között említik, hogy belül két darab 500 mAh-s LiPo van párhuzamosan kötve, vagyis eredőben 3,7V / 1Ah. Ebből egyébként 100%-os konverziós hatásfokkal maximum 410 mAh-s kapacitás jönne ki 9V-os kimenetnél. Egyesek 350 mAh valós (mért) értéket említettek a vélemények közt, de a lygte-info.dk oldal tesztjei 240 mAh körülire mérik, ami még mindig magasabb a NiMH-s típusokénál. Mellesleg ők 6..12 hónapot írnak a konverter okozta önkisülésre, de ez az adat speciel nincs túlságosan alátámasztva.
-
And
veterán
Itt azt írják, hogy a csomagolás szerint használat nélkül 3 hónap után illik feltölteni: [link], de az sajnos nem derül ki, hogy addigra mennyit veszít a töltöttségéből. Viszont a kapacitása majd' a duplája a hasonló kivitelű NiMH-cellákénak, és említik, hogy kb. 350 mAh a valós mért adat (névleg 400 mAh-s).
-
And
veterán
Nem nagyon találni olyat, amelyiknek a megszokott 9V-nál lényegesen nagyobb lenne a névleges feszültsége, és ez mondjuk nem is baj. Határozottan egészségtelen dolgokat tud művelni egy olyan berendezéssel, amelyet nem készítettek kellően hülyebiztosra, a tervezői nem feltételezték, hogy akár 12V-ot is kaphatnak a telep felől. A Li-ionos kivitelűek ezért szokásosan kétcellásak, a NiMH-sok pedig jellemzően 7-cellásak, bár létezik 8-as kivitelű is.
Áthidaló megoldásként be lehet szerezni olyan példányt is, amelyben Li-polimer akku van ugyan, de csak egyetlen cella, így micro USB-ről tölthető, a kimeneti fix 9V-os feszültségről pedig belső DC-konverter gondoskodik. -
starr
őstag
Üdv guruk!
Nekem olyan "9V-os elem" kellene, amiben 3 cellás Lithium akksi van. Feltöltve 12V körül.
7,4V-osat látok, gondolom az két cellás, de 7,4V nekem kevés.
Létezik ilyen?
Előre is köszönöm a válaszokat! -
farkas-j
őstag
-
farkas-j
őstag
-
jaja1981
addikt
Sziasztok, laptop aksi felújításnál cella csere után a BQ30423 vezérlő letilt a Dell smart aksiban.
Tudtok olyan valakit, aki eprom programozással foglalkozik és tudná reset-elni az IC-?Köszönöm.
-
vcsabika
tag
Gerabest-rol miota nem lehet rendeleni 18650-et?
-
puhakex
tag
Sziasztok! Egy olyan kérdésem lenne, hogy az okostelefonokban lévő li-ion akkuk cseréjekor az alatta lévő ragasztószalagnak mi a célja?
Csak az, hogy ne tudjon lötyögni az akku, vagy valamilyen biztonsági célja is van? Pl. Ne robbanjon szét, vagy ilyesmi? Most cseréltem először ilyet egy Xiaomi telefonban, de a ragasztással meggyűlt a bajom. Remélem nem a biztonság rovására megy ha valaki ezzel nem elég alapos. -
farkas-j
őstag
válasz
Dooonfrigo #234 üzenetére
Én ezektől kértem árajánlatot akku ügyben. Nem tudom jónak számítanak e az áraik, de egy próbát megér:
Lieber József Electro Trade Hungary Kft Pilisvörörösvár +36 70 600 8118 -
Dooonfrigo
tag
Sziasztok!
20db 18650-es cellára szeretnék forrfüleket csináltatni. Beszéltem néhány bolttal de elég magas árakat és hosszú átfutási időket mondtak. Esetleg tudtok valakit javasolni, aki ezzel foglalkozik? Előre is köszönöm! Üdv!
-
DigitXT
félisten
válasz
bahdhdi766 #232 üzenetére
Valami ilyesmi? [link]
-
bahdhdi766
friss újonc
Sziasztok!
Raspi-s projekthez lenne szülségem egy kb 50wh-s minél laposabb aksira. Milyen megoldás létezik erre, amihez nem kell nagyon sokat berhelni?
18650-es aksikkal meg aliexpresses toltesvezerlokkel játszottam már, de azok túl vastagok sajnos.
Telefon akkumulátor szerű dolog elérhető?
Van erre valami ötletetek? -
A telefonos gyorstöltés mennyire nyírja az aksit? Ha 20-80% között tartom, akkor használható hosszú 3 éves távon, vagy inkább egy 2A-es töltő?
-
Lordus
senior tag
sziasztok,
olyan kerdesem van, hogy ha van egy kameram, amiben 3 vezetekes az akku, abban a +/- -on kivul mi a harmadik? (feher)
az akksi doglodik, es draga egy 3 vezetekes, mi van, ha 2 vezetekesre cserelem?
lehet butasag a kerdesem, elnezest -
cidalain
veterán
Üdv
Morzsaporszívómban bedöglött az akku. 1 darab 18650 2500 mAh LG cella volt benne eredetileg. Valószínűleg nem volt védett, mert nullára merült. Hirtelen beletettem egy bontott laptop akku cellát, ami csak 2200 mAh-ás, és már eleve nem volt a toppon, és így a gép kevesebb ideig működik.
Milyen cellát tudtok ajánlani bele? Protected, vagy unprotected legyen? Minimum 2500 mAh, de ha van jó minőségű nagyobb akkor az még jobb. Forrfüles lenne ideális. A gép viszonylag nagy áramot vesz ki az akkuból (sajna elfelejtettem lemérni mennyit)
Külföldi beszerzés nem gond. (Ha van ajánlott beszerzési hely az is jöhet) -
And
veterán
válasz
Interceptor #226 üzenetére
Ikea LADDA, ami lényegében eneloop, jóval olcsóbban: [link].
"[..] nézem, hogy az eneloop még mindig a legdrágábbak közé tartozik meg Panasonic lett? "
Igen, de ez sok éve így van: a Wikipedia szerint a negyedik generációs eneloop már Panasonic néven jött 2013 áprilisában, maga a felvásárlás pedig már 10 éves történet. -
Interceptor
addikt
Hello,
Korábban már használtam 4db-os eneloop AA akkut és nagyon jól bírta(kb 6 évig használtam). Most viszont szeretnék 8db-os AAA akkut venni, nézem, hogy az eneloop még mindig a legdrágábbak közé tartozik meg Panasonic lett
? Pont lemaradtam egy 8-as pakkról amit az alzánál árultak jobb áron mint más boltok, most nincs náluk sem, viszont van 4-es arányaiban drágábban mint a 8-as. Melyiket ajánljátok most márka? Érdemes még eneloop aksiba beruházni? Köszi.
-
And
veterán
válasz
Bélabácsi #224 üzenetére
Az NCR is egyfajta lítium-ion akku, ami ugyan összefoglaló név, de a töltési paramétereik 1-2 kivétellel megegyeznek. Kivételek az LTO (egyelőre nem túl gyakori, 2.7V-os végfeszültséggel) ill. a LiFePo4, de utóbbi támogatását fel is szokták tüntetni, mivel a töltési végfeszültsége 3,65V. A 'normál' 4,2V-os - vagy picivel ezen érték feletti - végfeszültségű altípusok (LCO, IMR, NMC, NCR) töltési metódusa megegyezik.
-
Sziasztok!
Egy apró segítséget szeretnék kérni, még viszonylag új vagyok a témában és próbálom felszívni a szükséges tudást
Ugyebár létezik az NCR típus, amelyet a legújabb Panasonic akkuk használnak. Az nem világos, hogy ezeket az NCR akkukat milyen töltővel szabad/kell tölteni? Csak mert például nézegettem az XTAR töltőket, de a weboldalon egyikhez sem írja, hogy kompatibilis lenne az NCR típussal. Vagy esetleg félreértek valamit?Előre is köszönöm!
-
farkas-j
őstag
Elem helyett általában lehet használni akkukat. Az elemek feszültsége új korukban 1,5-16V. Egy NiMh akku feltöltve ~1,4V ami típustól függően hamar 1.25-1,2V névleges feszültségre képes esni terhelés hatására. Ez sok eszköznél nem okoz problémát, én is sok helyen használok ilyeneket elem helyett. (Különösen a SANYO Eneloop vált be nekem.) Létezik 1,5V-os akku is, de drága, egyedi töltő kell hozzá és alacsony a ciklusszáma. A Litiumos akkukkal az a probléma, hogy jóval magasabb a cellafeszültsége. A névleges 3,7V körül van de teljesen feltöltve 4,2V. Emiatt nem alkalmas a legtöbb esetben az elemek kiváltására. Emellett nagyon precíz töltést kíván, és a túlmerítést sem tolerálja. Létezik olyan Lítiumos akku, aminek a felhasználói kapocsfeszültsége 1,5V, mert belül egy elektronikus feszültségátalakító van. A töltése általában az oldalán lévő mikro USB porton keresztül történik.
-
inf3rno
nagyúr
Sziasztok! Hirtelen felindulásból vettem tölthető elemet, és NiMH sikeredett. Körülnéztem most árukeresőben, és azt látom, hogy ilyen kivitelben csak NiMH aksik vannak a piacon. Van ennek valami oka, hogy a lítiumos nem terjedt el? Bátyám pl rengeteget szívott fényképezőhöz aksikkal, és a végén az elem mellett kötött ki, gondolom ezért mert NiMH-t használt ő is. :S
-
fricc_
tag
Sziasztok!
Vettem a fiamnak egy játékot karácsonyra. A képen látható akkukat és töltőt kaptam hozzá.
Szeretnék hozzá egy tartalék akku pakkot, plusz ahogy elnéztem elkéne egy normális töltő is.
Eddig nem használtam lítiumos aksikat, így nincs hozzá semmilyen töltőm.
Vissza olvasva Liitokala lii-500 töltőt láttam hogy ajánlott, gondolom az jó lesz nekem is, ugye?
Valamint kéne vennem páros akku tartót, mert így a fóliástul bajosan fogom tudni tölteni. :-)Olyat hol találok?
Érdemes védelemmel ellátott akkukat vennem? Ha igen, akkor az bele fog menni egy sima tartóba, vagy már elve olyan tartót kell vennem? -
farkas-j
őstag
-
Alu
senior tag
Sziasztok!
JBL Xtreme hangszóróban cserélte már valaki a gyári akkut 18650 -es cellákra?
Véleményekre, tapasztalatokra lennék kíváncsi. Megéri szenvedni vele, vagy okosabb döntés egy gyárival megegyező, de csak 5000mAh -s akkut venni? -
terapeuta007
aktív tag
4,1v ig.
De ez valtozhat meggkell nezni leirast.
4,1-nél neha tovabb toltheted.Kinai cellak olcsok.
Japan/delkoreai cellak dragak de azokat vakumban rakjak ossze. Eseteleg ezek tovább birják 100 toltessel. Esetleg 200al.De amugy gondolkodj a lifepo vagy nmc hasznalatan hogyha szamit neked az elettartam.
Nem sokkal dragabbak.Lifepot meglehetosen egyszeru tolteni.(max4v per cella+ balance az kell ha sorba kotsz. Annyi hogy ez 3,2v. De 3,2v ot stabilan tartja meg le nem merul teljesen szoval megfelelo egy hagyomanyos lithium helyettesitesere.
Nmc-t pedig lehet sima lithiumos toltovel.
-
Kolty
aktív tag
Hány voltig tölthetem a 18650. es 3,7v os akkut? Multiméter hány voltot mutathat max?
-
Kolty
aktív tag
Köszönöm a gyors válaszaitokat.
Mindenképp onnan (www.mylitee.com) szeretném rendelni valamelyiket. -
farkas-j
őstag
Ezt a Liitokala lii-500-as típusú töltőt tudom ajánlani. Tudsz vele NiMh akkukat is tornáztatni (töltés-kisütés-töltés). Képes az akkuk kapacitását is megmérni.
-
Kolty
aktív tag
Sziasztok.
Szeretnék vásárolni akku töltőt. 18650.es és AA. akku töltésére.Lehessen vele egyszerre kettő darab AA.t
Kettő vagy egy db. 18650.est tölteni.
Ne töltsön túl nagy árammal, h szétcsessze az akkut, lekapcsolja a töltést amennyiben feltöltött.
Ne kelljen hozzá külön adapter, Magnó kábelem, vagy micro usb.s telefon töltőm van.
A következők közül vajon melyik felelne meg számomra?Köszönöm ha tudtok valami okosat mondani.
-
-
LámaZ
addikt
Végülis a gáz is folyik, sőt, az üveg is.
-
LámaZ
addikt
-
Üdv!
PA3729U-1BRS típusú laptop akkumulátorra lenne szükségem.
Találtam Ali-n is, eBay-en is, csak 12 az egy tucat: nem tudom, hogy melyiket (márkát) éri megvenni.Vagy ne agyaljak ezen annyit, vegyem a feketét
(12 cellásból a legolcsóbbat) és ha majd ez (is) tönkre megy, akkor vegyek ismét egy újat?
-
Csöves
őstag
PDA akkumulátorral kapcsolatban lenne kérdésem, remélem jó helyen járok.
Vettem egy utángyártott akksit ami csak tele töltést mutat.
Emiatt nem tudom a töltöttségi szintet követni, nem látom mikor merül le.
Mi lehet a baja?Köszi.
-
Bazsy
aktív tag
Nem tenném.
Elöször is a normális litium cellákat Japánban vagy délkóreában gyártják. Maga az összeszerelés nem egy nagy költség sehol így Kínában akkor éri meg gyártani ha olcsóbb cellákat használnak.Én vennék valami EU-ban nagyobb cég által forgalmazott nem laptopgyártó márkájú cuccot.
Új hozzászólás Aktív témák
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- gerner1
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- EA Sports WRC '23
- Spórolós topik
- Autós topik
- További aktív témák...
- Ducky One 3 full size billentyűzetek többféle színben és különböző kapcsolókkal
- GOPRO Hero 12 BLACK - 5.3k akciókamera - Motoros/biciklis szett (4.)
- DJI Mavic 2 Pro drón szett - 1" Hasselblad kamerával
- Újszerű Garanciás Macbook Air M1-es (8GB/256GB) 2026.09-ig Garis)
- ÚJ BONTATLAN Apple MacBook Air 15" M2 8GB RAM 256GB Magyar billentyű garancia 1 év Deak t
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- IPhone 16 256GB!!! Bontatlan! One függő! Jótállás: 2028.04.04.-ig
- AKCIÓ! Lenovo Thinkcentre M920S Brand számítógép - i5 9500 8GB RAM 512GB SSD 630 IGP Win 10
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest