- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
csixy
addikt
Ha tudod, hogy hogyan kell asztali gépet telepíteni, akkor ezt is ugyanúgy kell, csak előtte bootolj be például egy ubuntu linux live CD-ről (a CD-ről bootoláshoz lehet, hogy előbb a boot sorrendet át kell állítani a BIOSban) és a GPARTED progival töröld a linux partíciókat a vinyóról, majd zöld pipa alkalmaz, majd tehetsz fel vele egy új DOSos partíciós táblát (ezt nem kötelező, mert úgyis az van rajta) és ezután létrehozod rajta az NTFS partíciót, majd zöld pipa alkalmaz. Kiszállsz a GPARTED-ből , leállítod a gépet és jöhet a windows telepítése, ha van hozzá telepítőd.
De megteheted azt is, hogy csak a fele vinyóra csinálsz NTFS partíciót ebbe először feltelepíted a windowst,
a másik felére meg csinálsz egy 2 gigabájtos linux-swap partíciót és a maradék helyre egy nagy ext4-es partíciót és másodjára a windows telepítése után az utóbbiakba telepíted az ubuntu linuxot , ez a boot managerébe felveszi a windowst is és lesz egy dualbootos rendszered. (Érdemes mindhárom partíciót primarinak megcsinálni.)Sok sikert !
-
RedHarlow
aktív tag
Sziasztok,
A hétvégén vásároltam egy laptopot amin linux operációs rendszer van alapból feltelepítve, eleinte azt hittem, hogy ugyan úgy tudok majd rá Windows XP-t telepíteni mint amikor az asztali számítógépemet telepítem újra de ahogy nézelődtem neten kicsit megijedtem ezért tőletek szeretnék segítséget kérni, hogy hogy is csináljam pontosan. Előre is nagyon szépen köszönöm a segítségeteket!
Új hozzászólás Aktív témák
- UHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 4Mag 32/512 FHD IPS Intel Iris Xe Magyar
- OHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 16/512 FHD IPS Iris Xe Magyar
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 3:i5 1250P(12mag),16GB,512GB,14"matt TOUCH,vil.HU bill,Lenovo gari 2026.6.25
- Dell XPS 3K Érintős,core i7,16GB RAM,256-512GB SSD,ÚJ AKKU,ÚJ TÖLTŐ,Szép állapot
- AKCIÓ!!!Acer V3,FullHD core i5 6200u(4X2,8Ghz),8GBRAM,nVme
- Szerezd be most az érzékelhető különbséget! Akár 0% THM-re
- ASUS Radeon RX 7600 V2 Dual OC 8Gb - Aqua gari 26.12.12 ig
- Csere-Beszámítás! Gigabyte Aorus Elite RX 9070 XT 16GB Videokártya! Bemutató darab!
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 7 5800X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest